stm00192 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Σαφώς καλύτερη ποιοτητα ήχου και σαφώς καλύτερο decoding DTS και DD!
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 δηλαδη εισαι σιγουρος οτι το DAC Που εχουν τα ηχεια ειναι καλυτερο απο της καρτας ηχου?
stm00192 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 δηλαδη εισαι σιγουρος οτι το DAC Που εχουν τα ηχεια ειναι καλυτερο απο της καρτας ηχου? Από οποιαδήποτε κάρτα κάτω των 100Ε και απο οποιαδήποτε onboard καρτα (οι οποίες δεν έχουν καν DAC εννοείται και η επεξεργασία γίνεται μέσω software) ναι είμαι 1000% σιγουρος ότι το DAC των ηχείων είναι σαφώς καλύτερο!!
Heatspreader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 για εμενα ναι έτσι ειναι καλύτερα!!! Εγω έτσι έχω τα z-5500!! Οποτε παίζω παιχνίδα τα γυρνάω στο αναλογικό και όποτε ακουω μουσική ή βλέπω ταινιούλα τα γυρνάω στο ψηφιακό Γιατί? δηλαδη εισαι σιγουρος οτι το DAC Που εχουν τα ηχεια ειναι καλυτερο απο της καρτας ηχου? Είσαι πιο σίγουρος λόγω Drivers, ρυθμίσεων κλπ...
stm00192 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Γιατί? Τι έννοεις γιατι?? Γιατι στα games πολυ απλά τα ηχεία ΔΕΝ μπορουν να κανουν decode πολυκάναλο ήχο με αποτελεσμα μεσω της οπτικής να εχω μονο στερεοφωνικό ήχο οποτε αναγκαστικά πρέπει να γίνει μέσω κάρτας και των αναλογικός σνδέσεων!! Από την άλλη όταν οι ταινιες εχουν ηχο DD ή DTS ο αποκωδικοποιητής των ηχείων μπορει να κάνει το decode!! Και στην περίπτωση της μουσικής απλά θεωρώ ότι μέσω οπτικής πέρνω σαφώς καλύτερο ήχο απο τις αναλογικές (πράγμα που πιστεύω ισχύει κυρίως για τις Onboard καρτες και όχι τόσο για κάποια ποιοτική καρτα)!!
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Από οποιαδήποτε κάρτα κάτω των 100Ε και απο οποιαδήποτε onboard καρτα (οι οποίες δεν έχουν καν DAC εννοείται και η επεξεργασία γίνεται μέσω software) ναι είμαι 1000% σιγουρος ότι το DAC των ηχείων είναι σαφώς καλύτερο!! ναι αλλα τα ηχεια μεχρι DTS μπορουν να παιξουν.
stm00192 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 ναι αλλα τα ηχεια μεχρι DTS μπορουν να παιξουν. Τι αλλο δλδ να επαιζαν?? Μην μου πεις DTS-HD γιατι ακόμη και πολυ καλες καρτες δεν κανουν HARDWARE DECODING ακομη!!
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Τι έννοεις γιατι?? Γιατι στα games πολυ απλά τα ηχεία ΔΕΝ μπορουν να κανουν decode πολυκάναλο ήχο με αποτελεσμα μεσω της οπτικής να εχω μονο στερεοφωνικό ήχο οποτε αναγκαστικά πρέπει να γίνει μέσω κάρτας και των αναλογικός σνδέσεων!! Από την άλλη όταν οι ταινιες εχουν ηχο DD ή DTS ο αποκωδικοποιητής των ηχείων μπορει να κάνει το decode!! Και στην περίπτωση της μουσικής απλά θεωρώ ότι μέσω οπτικής πέρνω σαφώς καλύτερο ήχο απο τις αναλογικές (πράγμα που πιστεύω ισχύει κυρίως για τις Onboard καρτες και όχι τόσο για κάποια ποιοτική καρτα)!! Και πως ξέρεις ότι ακούς πολυκάναλα στα παιχνίδια?
stm00192 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Και πως ξέρεις ότι ακούς πολυκάναλα στα παιχνίδια? Ρε Heatspreader θα με τρελλάνεις τωρα? τι πως ξέρω ?? για χαζό με περνάς??? Λες να μην ξερω τι ακουω απο τα πισω ηχεια και τι απο τα μπροστά?? Δλδ όταν σε ένα game έχω εναν χαρακτήρα πισω και δεξια μου και ακούω τα βήματα του απο το πισω και δεξια ηχείο τι εχω στερεφωνικο ήχο?? Τι προσπαθεις να αποδείξεις?? και που θες να καταλήξεις για να καταλάβω δλδ??
morgoth_gr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα με τον stm00192, έτσι ακριβώς τα έχω και εγώ τα z-5500. Στα παιχνίδια απο την στιγμή που έχεις ενεργοποιήσει τον πολυκάναλο ήχο ingame τότε πρέπει να βάλεις τα ηχεία να παίζουν απο την αναλογική είσοδο και στο 6-channel mode. Και με απλή δοκιμή να το κάνεις καταλαβαίνεις ότι έτσι παίρνεις πολυκάναλο ήχο απο παιχνίδια
Ntinaras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Τι αλλο δλδ να επαιζαν?? Μην μου πεις DTS-HD γιατι ακόμη και πολυ καλες καρτες δεν κανουν HARDWARE DECODING ακομη!! ναι
John-lamia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις ψηφιακή σύνδεση, δεν παίζει ρόλο η κάρτα ήχου. Της μητρικής είναι ότι πρέπει. Θα βάλεις ή οπτική ίνα ή Coaxial καλώδιο, ότι σε βολεύει περισσότερο και θα είσαι μία χαρά. Όταν το κάνεις αυτό πες μας, να σου πούμε πως θα σετάρεις το Media Player Classic Home Cinema για να ακούς dts και Dolby Digital. για πες!!!!! γιατι εγω με την asus d2x και τα Ζ5500 δεν ειμαι εικανοποιημενος!!! αυτη που θα μου μεινει αξεχαστη ειναι η x-fi που ειχα και τα 7,1 της creative!!!!!! ειχα καταπλικτικο ηχο στο δωματιο μου.
Michaels_V2 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Καλησπερα παλι...το decode αναψε μονο οταν εβλεπα τα lotr σε γνησια blue ray τη σημαινει αυτο?και τα ηχεια απο πισω ποτε δν βγαζουν ισο ηχο με τα μπροστα? The Z906 speakers can play Dolby Digital and DTS audio. The Decode LED on the Control Console will illuminate when it is playing either one of these digital formats. To verify which format your Z906 is playing, you'll need to check in two places: Audio setting for the media you're playing. For example, DVD or Bluray discs will have an audio setting where you can verify this. Audio output setting for your hardware (ex. DVD or Blueray player, game console, etc.). Refer to the support documentation for your hardware to verify how to do this. NOTE: When the Decode LED is illuminated, the Effect settings will be locked and can't be changed by the user. If the digital signal is not in a 5.1 format, the system defaults to the channel settings for the audio signal. For instance, if the audio signal is for Dolby Digital 2.0, the Z906 will default to using a 2.1 channel setup.
Heatspreader Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Ρε Heatspreader θα με τρελλάνεις τωρα? τι πως ξέρω ?? για χαζό με περνάς??? Λες να μην ξερω τι ακουω απο τα πισω ηχεια και τι απο τα μπροστά?? Δλδ όταν σε ένα game έχω εναν χαρακτήρα πισω και δεξια μου και ακούω τα βήματα του απο το πισω και δεξια ηχείο τι εχω στερεφωνικο ήχο?? Τι προσπαθεις να αποδείξεις?? και που θες να καταλήξεις για να καταλάβω δλδ?? Βρε δεν θέλω να αποδείξω κάτι. Απλά αρκετοί δεν ξερουν να ξεχωρίζουν τον πολυκάναλο ήχο από τον Surround. Το ότι ακούγονται τα πίσω ηχεία, δεν σημαίνει ότι είναι πολυκάναλο, μπορεί να είναι απλά μία διεύρυνση στέρεο. Βέβαια εσύ λες ότι ακούς ξεχωριστά πράγματα ανά κανάλι, οπότε πάσο. Στα παιχνίδια παίζω με Stero και στις ταινίες dts ή Dolby Digital. Coaxial Σύνδεση πάντα, σε όλες τις συσκευές ήχου που έχω. για πες!!!!! γιατι εγω με την asus d2x και τα Ζ5500 δεν ειμαι εικανοποιημενος!!! αυτη που θα μου μεινει αξεχαστη ειναι η x-fi που ειχα και τα 7,1 της creative!!!!!! ειχα καταπλικτικο ηχο στο δωματιο μου. Με ψηφιακή σύνδεση και δεν είσαι ικανοποιημένος? Δύσκολο. Έχεις ρυθμίσει από τα Settings του Control Panel στον ήχο τα Sample Rate? Εγώ από την X-Fi Platinum η οποία μου άφησε χρόνους (ευτυχώς γιατί ποτέ δεν γούσταρα τα τόσα καλώδια στο κουτί μου), έβαλα την ενσωματομένη της μητρικής και δεν είδα καμία διαφορά!
sozz Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Εγώ από την X-Fi Platinum η οποία μου άφησε χρόνους (ευτυχώς γιατί ποτέ δεν γούσταρα τα τόσα καλώδια στο κουτί μου), έβαλα την ενσωματομένη της μητρικής και δεν είδα καμία διαφορά! πιστευω να το λες για ψηφιακη συνδεση γιατι σε αναλογικη η διαφορα ειναι τεραστια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.