superboy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα Insomniacs! Ψάχνω καιρό να κάνω κάτι καλό στον Υπολογιστή και μιας που δεν βρίσκω τον Προγραμματισμό κάτι που μου αρέσει και θέλω να ασχοληθώ μαζί του σκέφτηκα να ασχοληθώ με Ειδικά Εφέ.Στις Ταινίες για παράδειγμα ,στα στούντιο έχει μια πράσινη επιφάνεια από πίσω και εκεί τοποθετείται το φόντο το οποίο είναι μια μη πραγματική εικόνα!Διάβασα επίσης αυτό το άρθρο το οποίο εξηγεί κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.Πιο λογισμικό μου προτείνετε για μία αρχή και για ένα ενδιαφέρον,καλό αποτέλεσμα.
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αν θες να παίξεις λίγο με αυτά τα εφέ μπορείς να το κάνεις με αυτό http://www.123videomagic.com/ ή το παλιό http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Ultra που όμως πλέων δεν υπάρχει ποια(επίσημα ) και διάφορα άλλα παρόμοια προγραμματάκια.
superboy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Κάτι μου λέει πως είναι αυτό που ψάχνω! Μπορώ να βγαίνω μία φωτό για παράδειγμα και από πίσω να βάζω το Background που θέλω εγώ;
superboy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δεν ενδιαφέρομαι μόνο για αυτό ,γενικό ενδιαφέρον υπάρχει! Απλώς για τώρα θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο ,να βάλω ένα καλό φόντο από πίσω.Όσο για το Photoshop ,το είχα και δεν το έψαξα ποτέ πολύ!
micos000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Αυτό που ζητάς φίλε μου λέγεται green screen / blue screen (γίνεται σε πράσινο ή μπλέ φόντο) και μερικές φορές αναφέρεται ως chroma key ή απλά keying. Σε κάποια προγράμματα υπάρχει στο μενού του transparecy. Αυτό γίνεται με οποιοδήποτε (σχεδόν) πρόγραμμα video editing, όπως premiere, pinnacle, vegas, edius. Το καλύτερο πρόγραμμα για τέτοιου είδους εφέ (post productions efects) είναι κατά την γνώμη μου το after effects αλλά είναι μανίκι στην εκμάθηση του. Αφού έχεις γενικό ενδιαφέρων θα πρέπει να ασχοληθείς και με το Photoshop και για πιο advanced τεχνικές τύπου matrix, με κινούμενα 3d backgounds θα ψαχτείς και με 3d προγράμματα. Ένα πολύ καλό, δωρεάν και με μεγάλη κοινότητα και υποστήριξη (tutorials, models, scenes κτλ) είναι το Blender 3D. Από επαγγελματικά προγράμματα υπάρχουν τα 3d studio max, lightwave, maya 3d, softimage κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.