sculper Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Γεια σας, Έχω ένα huawei και ένα sagem router! Το sagem είναι το κύριο και θέλω το huawei να παίξει το ρόλο του hub. Απλά το interface του είναι κάπως! Θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Aν χρειάζεται να βάλω cross καλώδιο για να συνδέσω τα 2 router 2) Να απενεργοποιήσω το dhcp στο huawei? 3) Η θύρα 4 ethernet είναι άχρηστη και στα δύο? Είναι μόνο για αποκωδικοποιητή ή μπορώ να βάλω και 4 συσκευή? Αν είναι μπορώ με κάποια ρύθμιση να την κάνω ενεργή και για άλλα πράγματα??? Αν το έχει δουλέψει κάποιος το huawei ας μου πει!
billkolias Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Γεια σας, Έχω ένα huawei και ένα sagem router! Το sagem είναι το κύριο και θέλω το huawei να παίξει το ρόλο του hub. Απλά το interface του είναι κάπως! Θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Aν χρειάζεται να βάλω cross καλώδιο για να συνδέσω στα 2 router 2) Να απενεργοποιήσω το dhcp στο huawei? 3) Η θύρα 4 ethernet είναι άχρηστη και στα δύο? Είναι μόνο για αποκωδικοποιητή ή μπορώ να βάλω και 4 συσκευή? Αν είναι μπορώ με κάποια ρύθμιση να την κάνω ενεργή και για άλλα πράγματα??? Αν το έχει δουλέψει κάποιος το huawei ας μου πει! Οταν λες hub μαλλων εννοείς switch ε? αν εννοεις αυτο ,τοτε ναι γινεται! απλως το συνδεεις με ενα ethernet εννοειται πως οι υπολοιπες τρεις θυρες ethernet σε καθε modem λειτουργουν κανονικα και επειδη δεν τα ξερω καθολου τα μοντεμακια αυτα εαν καποιο απο αυτα εχει wifi λιτουργει! ολα λιτουργουν επανω τους και wifi και ethernet [αν και τα 2 εχουν wifi λειτουργει και στα 2...] Προφανως θα πρεπει να απενεργοποιησεις το dhcp στο huawei και επισεις στο huawei να αλαξεις την σελιδα του interface δηλαδη αν ειναι 192.168.1.1 να την κανεις 192.168.1.2 για να μπορεις να μπενεις στο interface και των δυο router!
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 1.δεν χρειαζεται Cross.ειναι auto sense 2.εννοειται. 3.θα εχεις θεματα με την 4 η θυρα .εκτος αν περασεις official firmware και οχι custom. 4.αλλαζεις lan ip να μην εχουν την ιδια αλλα να ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ
sculper Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! τελικά έπαιξε...κατά τύχη! έβαλα κανονικό ethernet καλώδιο! είχα ανοικτό το sagem του είχα βάλει το ethernet στην θύρα 3 , στο huawei το έβαλα στην 1! αφού έκανα την σύνδεση άνοιξα και το huawei και όλα οκ! επίσης απερνεργποίησα και απο τα 2 router την 4 ethernet που είναι για iptv και τώρα έχω 4 ethernet και στα 2! (από το official firmware) θα κάνω και τα εξτρά που είπατε και θα σας πω! ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!
billkolias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 μην ξεχασεις να αλαξεις την διευθυνση του interface στο huawei γιατι μετα δεν θα μπορεις να μπαινεις και στων 2!
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 και τον dhcp το βασικο απο το δευτερο ρουτερ .και να ειναι στο ιδιο class δικτυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.