Alaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλημέρα παιδιά Είμαι ολόφρεσκος στο site στο οποίο και γράφτηκα αρχικά για αυτό το θέμα Είμαι περήφανος κάτοχος ενός Nokia 6120 Classic - από τα καλύτερα κομάτια τεχνολογίας που έχω δει ποτέ και αρκετά υποεκτιμημένο κινητό Καιρός έχει φτάσει -πάνω από 3 χρόνια- να κάνω το βήμα παραπέρα και να αποκτήσω καινούργια στυσκευή. Παρ' όλο που έχω μείνει σχετικά εκτός του χώρου τα τελευταία χρόνια, ψάχνω κι έχω αρχίσει να κατασταλάζω σε μερικές συσκευές (namely με έχουν εντυπωσιάσει τα Samsung Galaxy S II, HTC Inspire4G και LG Thrill 4G) Ζητώ τη βοήθειά σας στο να καταλάβω τι ακριβώς θεωρείται καλό για smartphone και να με βοηθήσετε να μάθω για έξυπνα κινητά που έχουν τα ακόλουθα: -κανονικό πληκτρολόγιο -οθόνη αφής για δάχτυλα και γραφίδα -καλή ανάλυση κάμερας -καλή ανάλυση οθόνης -καλή ποιότητα ήχου -radio και music player -ικανότητα χειρισμού εγγράφων τύπου Word (.doc) και text (.txt) και ανάγνωση PDF και html ή mht* αρχείων -Bluetooth και Wi-Fi (αν και απ'ότι βλέπω όλα εχουν ) -άψογη και άκοπη συνδεσιμότητα με PC -λειτουργία δόνησης -ημερολόγιο *mht αρχεία είναι αρχεία του Inernet Explorer όπου αποθηκεύεται ολόκληρη η διαδυκτιακή σελίδα (μορφοποίηση, εικόνες κτλ) σε ένα αρχείο - πολύ βολικό Από θέμα λειτουργικού και homebrew εφαρμογών καταλαβαίνω πως το Android είναι απλά ό,τ καλύτερο για τώρα, σωστά; Με ενδιαφέρει το να μπορώ να εγκαταστήσω homebrew εφαρμογές, ήταν από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του κινητού μου Καταλαβαίνω πως το εξωτερικό πληκτρολόγιο τείνει να καταργηθεί αλλά δε νομίζω να με βολέψει μόνο η οθόνη αφής: απαιτεί καθαριότητα και προσοχή κι εγώ θα πρέπει να λειτουργώ το κινητό και σε καταστάσεις όπου δε θα έχουν τίποτα από τα δύο όπως εν ώρα τρεξίματος ή γυμναστικής. Επίσης, βλέπω πως οι αναλύσεις, η ποιότητα ήχου, ενσωματωμένοι players, bluetooth και ημερολόγιο είναι στάνταρ χαρακτηριστικά πλέον οπότε μάλλον τσάμπα τα έβαλα . Τέλος, ο χειρισμός τουλάχιστον ενός τύπου εγγράφου κειμένου και η λειτουργεία δόνησης μου είναι απαραίτητα. Προς το παρόν δε με ενδιαφέρει η τιμή ή η αναμονή για λίγους μήνες αν και θα προτιμήσω μάλλον κάποιο κινητό που έχει ήδη κυκλοφορήσει και δοκιμαστεί και τα χαρακτηριστικά του αξίζουν για την τιμή τους Θα χαρώ πολύ να ακούσω ό,τι έχετε να μου πείτε και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας
metmat Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δύσκολο πλεόν να βρεις smartphone με hardware πληκτρολόγιο. Το HTC και το LG που αναφέρεις μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσεις γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Με φυσικό πληκτρολόγιο μου έρχονται στο μυαλό δύο μοντέλα της HTC. Το Desire Z και το Chacha. Και οι δύο συσκευές έχουν android. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα τα οποία τώρα μου διαφεύγουν. Τώρα όσον αφορά το αν το android είναι το καλύτερο λειτουργικό, αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό και κοιτάει ο καθένας τι του αρέσει και τι τον βολεύει καλύτερα.
Alaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση metmat Η άγνοιά μου δεν γνωρίζει όρια! Εριξα μια ματιά στο Desire Z και πορώθηκα. Πανέμορφο! Αλλά τι θα έλεγες και για το ΗΤC 7PRO ; Είναι μάλλον νεότερο, με ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη (meh, κατά 0,1 ίντσες, σιγά τη διαφορά) 200 ΜΗz παραπάνω, 8 Gb εσωτερική μνήμη έναντι των 1.5 του Desire Z, 64 Mb παραπάνω RAM. Στα πλην πως έχει τη μισή ταχύτητα από το το Desire Z σε 3G internet (νόμιζα πως είναι στάνταρ οι ταχύτητες στο 3G :/ ), υποστηρίζει λιγότερα προτόκολλα και προφίλ στο Bluetooth (δεν είμαι σίγουρος εάν είναι σημαντικό ), παίζει λιγότερα formats ήχου (αδιάφορο για μένα που χρησημοποιώ mp3 άντε και wave, midi για ερευνητικούς σκοπούς ) Απλό ράδιο έχουν και τα δύο, σωστά; Από ολα αυτά η ταχύτητα του Internet με προβλημάτισε περισσότερο μόνο και μόνο επειδή νόμιζα πως είναι το ίδιο για όλα τα 3G κινητά και εάν δεν είναι το ίδιο γιατί να επιλέξουν να το μειώσουν σε αυτό το μοντέλο. Δεν χρησημοποιώ ιδιαίτερα το διαδύκτιο σε κινητά και όταν το χρειάζομαι είναι για λίγο, οπότε η ταχύτητα μου είναι μάλλον αδιάφορη αλλά χρειάζομαι να δείχνει flash περιεχόμενα, εξ ου και η κλίση προς android επειδή έχω ακούσει πως τα πάνε μια χαρά Πάντως να διευκρινήσω πως δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με το μέγεθος, το βολεύω άνετα Για πληκτρολόγιο θα με βόλευε sliding προφανώς.
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 To πληκτρολόγιο του Desire Z δεν είναι ακριβώς slide, έχει "μεντεσέδες", για αυτό και λέγεται και Z, δηλαδή αν το δεις από το πλάι όταν είναι μισάνοιχτο η οθόνη, ο μεντεσές και το πληκτρολόγιο σχηματίζουν ένα Z (δες στο 00:25 αν δεν κατάλαβες τί εννοώ). Αυτό το αναφέρω γιατί μια φορά που το πασπάτευα σε ένα κατάστημα μου φάνηκε επιεικώς απαράδεκτο όσον αφορά την ευασθησία και την αντοχή του. Το κινητό (τότε) ήταν-δεν ήταν ενός μήνα στο κατάστημα (σχετικά λίγος καιρός, ακόμη και για ένα ταλαιπωρημένο δείγμα) και αν κρατούσες πχ το κινητό οριζόντια από την οθόνη, ο μεντεσές άνοιγε από το βάρος του πληκτρολογίου. Δεν ξέρω αν ήταν ελλατωματικό το συγκεκριμένο, αλλά με απογοήτευσε. Άσε που διαβάζω ότι είναι λίγο ψόφιο σε hardware (συγκριτικά για την τιμή του), αλλά αυτό άσε να σου το πει σίγουρα κάποιος άλλος.
metmat Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση metmat Η άγνοιά μου δεν γνωρίζει όρια! Εριξα μια ματιά στο Desire Z και πορώθηκα. Πανέμορφο! Αλλά τι θα έλεγες και για το ΗΤC 7PRO ; Είναι μάλλον νεότερο, με ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη (meh, κατά 0,1 ίντσες, σιγά τη διαφορά) 200 ΜΗz παραπάνω, 8 Gb εσωτερική μνήμη έναντι των 1.5 του Desire Z, 64 Mb παραπάνω RAM. Στα πλην πως έχει τη μισή ταχύτητα από το το Desire Z σε 3G internet (νόμιζα πως είναι στάνταρ οι ταχύτητες στο 3G :/ ), υποστηρίζει λιγότερα προτόκολλα και προφίλ στο Bluetooth (δεν είμαι σίγουρος εάν είναι σημαντικό ), παίζει λιγότερα formats ήχου (αδιάφορο για μένα που χρησημοποιώ mp3 άντε και wave, midi για ερευνητικούς σκοπούς ) Απλό ράδιο έχουν και τα δύο, σωστά; Από ολα αυτά η ταχύτητα του Internet με προβλημάτισε περισσότερο μόνο και μόνο επειδή νόμιζα πως είναι το ίδιο για όλα τα 3G κινητά και εάν δεν είναι το ίδιο γιατί να επιλέξουν να το μειώσουν σε αυτό το μοντέλο. Δεν χρησημοποιώ ιδιαίτερα το διαδύκτιο σε κινητά και όταν το χρειάζομαι είναι για λίγο, οπότε η ταχύτητα μου είναι μάλλον αδιάφορη αλλά χρειάζομαι να δείχνει flash περιεχόμενα, εξ ου και η κλίση προς android επειδή έχω ακούσει πως τα πάνε μια χαρά Πάντως να διευκρινήσω πως δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με το μέγεθος, το βολεύω άνετα Για πληκτρολόγιο θα με βόλευε sliding προφανώς. Το HTC 7 Pro δεν το γνωρίζω καθόλου. Μπήκα λίγο και το είδα στο αμερικάνικο site της HTC. Αυτό να ξέρεις ότι είναι windows 7 phone και όχι android. Και πάλι δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει εδώ. Εξαρτάται από τα δίκτυα στα οποία μπορεί να δουλέψει. Με τα GSM κλπ τα οποία δεν κατέχω και πολύ καλά. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος άλλος φίλος από εδώ για αυτό το θέμα. Πάντως στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει. Μόνο αν το παραγγείλεις από εξωτερικό που δεν ξέρω αν σε συμφέρει. Πριν κάνεις όμως το οτιδήποτε βεβαιώσου ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα. Όσον αφορά το ραδιόφωνο, το Desire Z έχει ραδιόφωνο, το Chacha δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για ραδιόφωνο. Αυτά από τα χαρακτηριστικά που γράφει η HTC στην σελίδα της. http://www.htc.com/gr/product.aspx
Alaster Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Απ' ότι είδα το Disire Z έχει μια χαρά τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν του λείπει τίποτα σημαντικό. Οσον αφορά το πληκτρολόγιο ναι, μάλλον έχεις δίκιο... Δουλεύει σε δίκτυα GSM 850/900/1800/1900, αλλά δε θυμάμαι εμείς σε ποιό είμαστε Tι είναι το Gorilla Glass display του; Γιατί να μην βγάλουν το 7PRO και με πληκτρολόγιο; Η επιλογή μου θα ήταν άνετα πιο εύκολη τότε ChaCha δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω Γνωρίζετε για άλλα κινητά με sliding (ή κάτι σχετικό) πληκτρολόγιο;
orlox Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 το vivaz pro εχει πληκτρολογιο και είναι στα 200 νομιζω.
Alaster Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δείχνει γλυκούλι Αλλά τρέχει σε Symbian. Για την τιμή του δείχνει -πολύ- ελκυστικό, έχει πολλά πράγματα πάνω του... Τι γνώμη έχετε για τα Sony ΧPERIA Pro και Motorola Droid 3 ; Δείχνουν κορυφαία αν και η εμπειρία μου έχει δείξει πως τα καλύτερα είναι συνήθως τα πιο μετριοπαθή
Alaster Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Πήρα το HTC Desire Z τελικά Είναι αρκετά ομορφούλι και σε αντίθεση με τις φήμες το πληκτρολόγιό του έχει μια χαρά μηχανισμό. Μόνο τα κουμπιά του είναι ελαφρώς μπελάς, αλλά θέλει απλά εξάσκηση (πλην του spacebar, αυτό παραμενει άβολο ). Η συσκευή είναι κομψή και με το πληκτρολόγιο αναδιπλωμένο είναι ομορφούλα. Νιώθει κάπως βαριά στο χέρι (βαρύτερη από τα "βαριά κανόνια" στον χώρο χωρίς εξωτερικό πληκτρολόγιο) αλλά αυτό προσωπικά μου αρέσει . Η Οθόνη καλή στην απόκριση αν και δεν συγκρίνεται με των συσκευών-ναυαρχίδων (Galaxy S II, Experia Arc, Sensation κτλπ). Τα πλην: 1) Τιμή. Για σχεδόν 300 ευρώ πιστεύω πως όφειλε να είναι αρκετά καλύτερο. 2) Χάλια interface για τηλέφωνο. Η συσκευή σε διευκολύνει να κάνεις τα πάντα εκτός του να παίρνεις εύκολα και γρήγορα τηλέφωνο και να στέλνεις μήνυμα. Παρ' όλ' αυτά, με εξάσκηση (αρκετή για κάποιον σαν κι εμένα που προέρχεται από καθαρόαιμα Nokia προηγούμενων γενιών) συνηθίζεται. Και πάλι, τη στιγμή που θα βρω καλύτερη εφαρμογή για μηνύματα και κλήσεις την έχω εγκαταστήσει. Επίσης, ο δικός του player για μουσικά αρχεία δεν είναι βολικός, οπότε και μετά από δοκιμές κατέβασα τον PowerAMP (τον οποίο κι έπειτα πλήρωσα μέσω paypal από το site της εταιρείας - τα καλύτερα χρήματα που διέθεσα εδώ και αρκετό καιρό). 3) Η επεξεργαστική του ισχύ είναι θαυμάσια για όσες εφαρμογές που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, αλλά μην περιμένετε πως θα κάνει το κινητό να τρέχει "αέρα". Θα νιώσετε την καθυστέρηση αρκετές φορές. 4) Υπερθερμαίνεται εύκολα, ιδιαίτερα όταν είναι σε φόρτιση. Η εταιεία λέει πως είναι φυσιολογικό και δεν είναι τίποτα το ανυσηχητικό αλλά και πάλι... 5) Το trackball έχει κακή απόκριση και ακρίβεια . Τα συν: 1) Πολύ καλή οθόνη. Καλή απόκριση και πλούσια, ευκρινή χρώματα. 2) Καλή ποιότητα ήχου. 3) Το interface σε ό,τι δεν έχει να κάνει με κλήσεις . 4) Συμβατότητα με κάθε android εφαρμογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά (λειτουργικό Gingerbread γαρ). 5) Ταχύτατο internet. 5) Τα ψάχνω ακόμα... Τι θα ήθελα μέχρι στιγμής: 1) Δύο ρημάδια κουμπιά "κόκκινου" και "πράσινου" ακουστικού :P 2) Καλό προεγκατεστημένο application/task manager με εκκαθάριση cache και ιστορικού όλων των εφαρμογών. 3) Σκληρά κουμπιά στο φυσικό πληκτρολόγιο. Apps που θέλετε να κατεβάσετε: Την αναβάθμιση του λογισμικού σε Gingerbread. Δαγκωτό. Astro File Manager : Για να ξέρετε τι έχετε βάλει ή εγκαταστήσει και να μπορείτε να το πειράξετε εύκολα και γρήγορα. Note Everything : Για να κρατάτε σημειώσεις. PowerAMP : Εξαιρετικός player για μουσική. Δυστυχώς δεν είναι δωρεάν. History Eraser : Για να διαγράφεται ιστορικό και cookies από εφαρμογές, browsers και android market. Αυτά, για την ώρα. Πάντως, εάν είχα όλα τα χρήματα του κόσμου μάλλον θα πήγαινα για Motorola Droid 3 χωρίς το interface του, Motoblur.
oldnew Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Παρε το galaxy s2 και δε τα το μετανειωσεις. Και μονο η υποστήριξή που έχει και ΘΑ έχει για καιρο ακόμα, αξίζει κάθε κόστος. Για hardware δεν το συζητάμε καν. Συνολικά το καλύτερό όλων.. Edit, δεν ειδα ότι πηρες το desire z. Καλορίζικο: )
arxaggelos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μεγειές κάτι χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος , και που οι μεντεσέδες δεν είναι τόσο χάλια όσο αυτό που δοκίμασα Επίσης ευχαριστούμε πολύ για το review. Για τα μηνύματα σου προτείνω ανεπιφύλακτα την εφαρμογή GoSms Pro (δωρεάν), και το ελληνικό πακέτο της. Είναι πιθανότατα η καλύτερη εφαρμογή μηνυμάτων στο market.
Alaster Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά . Το Galaxy SII είναι κορυφαίο (που να νιώσετε και την οθόνη του, είναι σα να παίζεις με τον αέρα), αλλά και πανάκριβο - 509 η χαμηλότερη τιμή στο Skroutz. Επίσης, σε αντίθεση με τις πρώτες δηλώσεις, η HTC τελικά έβγαλε αναβάθμιση 2.3 για το Desire Z και νομίζω πρόκειται και να βγει και Honeycomb (είναι η έκδοση 3) αν και αυτή είναι ξεκαθαρισμένο πως βγαίνει κυρίως για Tablets κινητά. Οπως και να 'χει, από τη στιγμή που εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει ελεύθερο το software "πείραγμα" των κινητών η υποστήριξη από τους χρήστες είναι ήδη υπεραρκετή . Σαν το PSP, πλέον, μόνο που εδώ οι εταιρείες είναι πιο ώριμες και όχι μόνο δεν γκρινιάζουν/μηνύουν αλλά το υποστηρίζουν κι όλας . Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, το review ήταν περισσότερο από τη χαρά μου παρά από σοβαρότητα . Πάντως να ξέρετε, όποτε θελήσετε κινητό με οθόνη αφής να πηγαίνετε για αυτό με τη μεγαλύτερη οθόνη. Δεν μπορώ να δόσω αρκετή έμφαση στο πόσο βολικό και λειτουργικό είναι το μεγαλύτερο του μεγέθους της οθόνης: πιο ξεκούραστο, πιο πολλά εικονίδια-συντομεύσεις, πιο εύκολο το γράψιμο κ.α. Οσο άβολο κι αν μπορεί να θεωρείται το άχαρο μεγάλο μέγεθος μιας τέτοιας συσκευής, πιστεύω πως το κέρδος σε λειτουργικότητα και υγεία (τα μάτια μου θα έκαναν κατάληψη από την αγανάκτηση του να εστιάζουν σε όχι περισσότερο από 4 ίντσες για τόσες ώρες) είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Μέχρι να εφαρμοσθεί η ολογραμματική τεχνολογία και στα κινητά (βάλε μερικές δεκαετίες) έτσι θα είναι. Κάπου εδώ να τα χόσω και στα ελληνικά καταστήματα για την ανύπαρκτη ποικιλία στις θήκες. Tις παρήγγειλα μέσω Internet από το mobilefun (εξαιρετικό site). Σε ευχαριστώ πολύ arxaggelos για την πληροφορία, θα το κατεβάσω ευθύς αμέσως και θα σας πω .
orlox Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Αφου πηρες android να ξες οτι μπορεις να κανεις το Ui οπως σου αρεσει, να το φερεις στα μετρα σου. Ξεκινα κατεβαζοντας πχ αλλο launcher οπως το go launcher ex αλλο πλήκτρολογιο οπως το multiling που δεν ξερω αν εχει νοημα λογο φυσικου keyboard, το folder organizer, widgetakia δικα σου και αλλα πολλα.Δες πως εχω κανει το δικο μου και συγκρινετο με το video που παρουσιαζουν στο techblog
Alaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Eυχαριστώ orlox. Είσαι κι εσύ στο LoL;
orlox Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 μεγαλος lolakis αν εννοείς league of legends. με το ιδιο nick παίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.