Προς το περιεχόμενο

Τεστ iQ

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και με 2 φίλους μου. Ο ένας ήταν ο Μπέος.

Λε πουλ,γκομενακι πιο ευκολα βγαζω απο σενα παντως κ ας ειμαι πισογλεντης.Ειναι για να ντρεπεσαι

ΥΓ.Τωρα θα το σοβαρεψω,κοιταω λιγο τα κιταπια μου κ επανερχομαι

Δημοσ.

ειμαι πισογλεντης.

δηλαδή θες να πεις ότι είσαι gay ? τόσους μήνες στο insomnia και δεν πήγε το μυαλό μου

αστειεύομαι , αλλα μου κάνει εντύπωση που το λες συνεχώς :lol:

Δημοσ.

Ελα σιωπη τωρα.

Λοιπον,επειδη τα τεστ νοημοσυνης κ γενικοτερα οι δεικτες General Mental Ability (GMA) οπως τους λεμε στην Ψυχολογια (κ εκει συμπεριλαμβανονται κ τα τεστ νοημοσυνης) εχουν βαρυνουσα σημασια στις επιλογικες διαδικασιες μεγαλων εταιριων κ φορεων διεθνως προτεινω να κοιταξετε 2 papers

Schmidt & Hunter (2004).General Mental Ability in the world of work:Occupational Attainment and Job Performance.Journal of Personality and Social Psychology, Vol. 86, No. 1, 162–173

Schmidt & Hunter (1998).The Validity and Utility of Selection Methods in Personnel Psychology:Practical and Theoretical Implications of 85 Years of Research Findings.Psychological Bulletin, Vol. 124, No. 2, 262-274

Σε γενικες γραμμες η ερευνα στην Ψυχολογια εχει καταδειξει οτι η νοημοσυνη εχει το υψηλοτερο Predictive Validity σε οτι αφορα την εργασιακη μας επιδοση,ειδικα εαν αυτη συνδιαστει με structured interviews απο ειδικους Εργασιακους Ψυχολογους.Αυτο που εχει ιδιαιτερη σημασια ειναι πως οι γενικες πνευματικες ικανοτητες μας φαινεται απο την μετααναλυση τουλαχιστον 100 ετων ερευνιτικων στοιχειων οτι ειναι ακομα πιο σημαντικες κ απο πολυ θεμελιωδη πραγματα,οπως η εργασιακη εμπειρια.Με απλα λογια εαν ενας ιδιαιτερα ευφυης αποφοιτος βρεθει αντιμετωπος στην εργασιακη αρενα με εναν ιδιαιτερα εμπειρο εργαζομενο με μεση νοημοσυνη,θεωρουμε αρκετα πιθανο ο ευφυης νεανιας μας να ξεπερασει τον εμπειρο εργαζομενο μας σε οτι αφορα την εργασιακη επιδοση.Φυσικα οι κριτικες ειναι πολλες,στην μεση μπαινουν πολλα πραγματα οπως τα διαφορα aptitude tests,traits καθως κ αλλες ψυχομετρικες επιλογικες διαδικασιες οπως σαφως κ η προσωπικοτητα του καθενα μας (πχ το trait Conscientiousness απο το γνωστο Big 5 φαινεται πως κοντραρει στα ισια την υψηλη νοημοσυνη σε οτι αφορα την εργασιακη μας επιδοση).

Ενδεικτικα παραθετω,

45152296.jpg

Οποιος ενδιεφερεται για τα papers ας μου πει να τα ανεβασω.

Δημοσ.

Η εργασία, 8 ώρες από τη ζωή μας ειναι, κι αυτό για τη χρηματοδότηση των άλλων 16.

Στα @@ μου αν είμαι χαζός και γέρος, στα @@ μου αν είμαι έξυπνος κι ωραίος, το ίδιο θα με εκμεταλλευτούν και τους ίδιους πόρους θα έχω.

Μην κυνηγάτε το χρήμα και την καταξίωση στον εργασιακό τομέα, υπάρχουν πολύ ωραία πράματα γύρω σας. Δείτε τα!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

είσαι αυτός που δεν καταλαβαίνει κανένα αστείο κι άλλαξες άβαταρ;

Επειδή κάποιος μόλις μου είπε ότι μπορεί να μην είναι σαφές τι εννοούσα:

Το ότι έχω υψηλό IQ ενώ προφανώς δεν είμαι και τόσο έξυπνος (όπως επισημαίνεις κι εσύ), αποδεικνύει ότι το IQ δεν είναι κάτι σημαντικό.

Δημοσ.

Στα @@ μου αν είμαι χαζός και γέρος, στα @@ μου αν είμαι έξυπνος κι ωραίος, το ίδιο θα με εκμεταλλευτούν και τους ίδιους πόρους θα έχω.

Το ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει. Και οι έξυπνοι και οι ωραίοι έχουν καλύτερες αμοιβές και καλύτερη καριέρα από τους χαζούς ή από τους άσχημους. Δίκαιο ή άδικο δεν ξέρω, αλλά έτσι συμβαίνει. Και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Επίσης, επειδή κάποιος είπε ότι δεν χρειάζεται τεστ, ξέρει πόσο έξυπνος είναι, να πω ότι και αυτό δεν ισχύει. Όχι για τον συγκεκριμένο, που δεν θυμάμαι και ποιος ήταν, αλλά γενικότερα. Όπως λέει και εδώ, οι ανίκανοι νομίζουν ότι είναι ικανοί και οι ικανοί αμφιβάλλουν για το πόσο καλοί είναι. Οπότε, καλύτερα να μην είμαστε και τόσο σίγουροι για το επίπεδο αυτογνωσίας μας.

Ξαναλέω, ξεκολλήστε με τα νούμερα. Υπάρχουν πολλές κλίμακες. Σε μία πχ μπαίνεις στη ΜΕΝΣΑ με 134, στην άλλη με 148 (δεν είμαι σίγουρος για τα νούμερα).

Δημοσ.

μάλλον επειδή από πάντα είμαι καλοπληρωμένος το λέω, αλλά αυτό που εννοώ είναι ότι δεν αξίζει να ζούμε για να δουλεύουμε.

Το παραπάνω συμπέρασμα δεν έχει να κάνει με την ευφυΐα ή τη βλακεία μου.

Επειδή κάποιος μόλις μου είπε ότι μπορεί να μην είναι σαφές τι εννοούσα:

Το ότι έχω υψηλό IQ ενώ προφανώς δεν είμαι και τόσο έξυπνος (όπως επισημαίνεις κι εσύ), αποδεικνύει ότι το IQ δεν είναι κάτι σημαντικό.

Τώρα το δα αυτό. Στο δικό μου σύστημα κατάταξης σύμφωνα με την ευφυΐα, το χιούμορ όντως είναι σημαντικός παράγοντας, αυτό βέβαια δε μετριέται με γεωμετρικά σχήματα και λέξεις που ταιριάζουν. Όπως το να καταλαβαίνει κάποιος τον λούσι, έχει περισσότερο να κάνει με τις γνώσεις του παρά με την ευστροφία του.

Γενικά, δεν κατατάσσω τους ανθρώπους, πλην από 2 βασικές κατηγορίες: Ανθρώπους που μπορώ και θέλω να επικοινωνήσω και σε αυτούς που δεν μπορώ ούτε θέλω. Συγνώμη αν ήμουν κάπως επιθετικός στο αρχικό μήνυμα μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
δεν αξίζει να ζούμε για να δουλεύουμε.

Διαφωνώ τόσο πολύ με αυτό. Μια από τις βασικές αξίες και χαρές της ζωής είναι να είσαι καλός στη δουλειά σου. Ευλογία είναι, όχι κατάρα.

Δημοσ.

Το ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει. Και οι έξυπνοι και οι ωραίοι έχουν καλύτερες αμοιβές και καλύτερη καριέρα από τους χαζούς ή από τους άσχημους. Δίκαιο ή άδικο δεν ξέρω, αλλά έτσι συμβαίνει. Και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Σωστα,παρτε παραδειγμα τον Λουσι κ εμενα.Δεν χρειαζεται το επιστημονικο κεκτημενο εκει,εχουμε το κεκτημενο του Ινσομνια :mrgreen:

Με βλεπω να τρωω μηνιαιο μπαν κ να αναγκαζομαι σε δημοσια απολογια,αλλα οχι.Θα μεινω πιστος στα πιστευω μου.

Λοιπον,τσιμπηστε ολο το paper το οποιο ειναι πολυ ενδιαφερον!Επειδη ειναι κλοπιραιτεντ απο τον Αμερικανικο Ψυχολογικο Συλλογο (κ βαριεμαι να κοιταω εαν παρεχεται ελευθερα η οχι) στην περιπτωση που ειναι επι πληρωμη,να πουμε οτι δινεται για εκπαιδευτικους λογους απο εμενα.

Schmidt & Hunter 2004.pdf

Δημοσ.

Λε πουλ,γκομενακι πιο ευκολα βγαζω απο σενα παντως κ ας ειμαι πισογλεντης.Ειναι για να ντρεπεσαι

ΥΓ.Τωρα θα το σοβαρεψω,κοιταω λιγο τα κιταπια μου κ επανερχομαι

Ναι αλλά αυτός δεν χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους για να ανοίξουν τα πόδια τους.;ρ

Δημοσ.

Συγκεκριμενα για το IQ βλεπουμε οτι

captureidx.jpg

Ουσιαστικα,ατομα με υψηλοτερη νοημοσυνη εχουν αρκετα περισσοτερες πιθανοτητες να ανεβουν την ιεραρχικη σκαλα στην εργασια τους,να αμοιβονται καλυτερα κ να εχουν γενικοτερα καλυτερες εργασιακες επιδοσεις.Ενστικτωδως (η ειτε επειδη δεν χωνευουμε την ιδεα της νοημοσυνης να ειναι καταλυτικη για την επαγγελματικη μας επιτυχια) τεινουμε να θεωρουμε πως αλλοι παραγοντες οπως η εμπειρια κ προσωπικοτητα παιζουν τον κυριοτερο ρολο σε αυτη την επιτυχια.Ο διαμεσολαβητικος παραγωντας ομως που δινει κ την εξηγηση της σημασιας της υψηλης νοημοσυνης στην επαγγελματικη επιτυχια,ειναι η προσληψη εργασιακης γνωσης.Εχει προταθει οτι ατομα με υψηλοτερη νοημοσυνη αφομοιωνουν γνωσεις πολυ ευκολοτερα κ γρηγοροτερα απο τον μεσο εργαζομενο.Οπως ειπα παραπανω μοναδικη εξαιρεση στην προβλεψη επιτυχιας στην εργασιακη αρενα απο αποψη προσωπικοτητας ειναι ο παραγοντας που ονομαζεται Ευσυνειδησια (Conscientiousness).

69034965.jpg

Ουσιαστικα αυτος ο παραγοντας της προσωπικοτητας περιλαμβανει στοιχεια οπως η αυτοπειθαρχια,συνεση,οργανωση κ αφορα στο κατα ποσο το ατομο εστιαζει στην επιτευξη καποιου διακριτου στοχου.Μαλιστα οταν η νοημοσυνη κ η Ευσυνειδησια χρησιμοποιουνται μαζι τοτε ο συσχετισμος του μας δινει ενα πολυ καλο correlation της ταξεως του .65.Δλδ οταν θα δω υποψηφιο με υψηλη νοημοσυνη κ παραλληλα υψηλο σκορ στην Ευσυνειδησια λεω εδω ειμαστε.

Με απλα λογια σημερα το επιστημονικο κεκτημενο θελει την υψηλη νοημοσυνη μαζι με τον παραγοντα της προσωπικοτητας μας που λεγεται Ευσυνειδησια να εχουν ισχυρη προβλεψιμοτητα σε οτι αφορα την καλη επαγγελματικη επιδοση,οπου φυσικα μειζωνος σημασιας παραμενει παντα η υψηλη νοημοσυνη.

Οποτε για να απαντησω στον Σλιπ,ναι βαλτο στο βιογραφικο εαν εχεις καλο σκορ.

Ναι αλλά αυτός δεν χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους για να ανοίξουν τα πόδια τους.;ρ

κ γω δεν εχω αναγκη να μου ανοιξουν τα ποδια τους.Παλι υπο ειναι ο Λουσης

:mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...