Προς το περιεχόμενο

Τεστ iQ

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο τέστ iQ ?

Ρωτάω γιατι έψαξα στο internet και βρήκα πάρα πάρα πολλά!

Υπάρχει κάποιο 100 % αξιόπιστο?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αξιόπιστο στο ίντερνετ εννοείς; Γιατί γενικότερα, μπορείς να πας στην MENSA Ελλάδος και να κάνεις το επίσημο τεστ τους.

Δεν κοιτάς και στο forum της MENSA; Λογικά, εκεί θα προτείνουν και κάποια ιντερνετικά που να είναι της προκοπής.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν υπάρχει 100% αξιόπιστο γενικά. Μια εκτίμηση δίνουν τα τεστ, για ένα μέγεθος το οποίο δεν μπορούμε να μετρήσουμε "αντικειμενικά" με κάποια σίγουρη μέθοδο. Απλώς υπάρχουν μερικά τεστ που είναι περισσότερο αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα.

Δημοσ.

Ναι στο internet εννοώ. Αν π.χ κάνω αυτά τα τεστ του internet και μου βγάλει 120 π.χ θα είναι 120 ή λόγω απόκλισης το πραγματικό θα είναι 90 ??

Δηλαδή θα υπάρχει τέτοια τεράστια διαφορά ή μπά?

Αυτόείναι το πιο γνωστό που βρήκα

Δημοσ.

Αυτό που λες έχει και ερωτήσεις γλωσσικές. Νομίζω ότι η ΜENSA δεν έχει καθόλου γλωσσικές. Δεν θυμάμαι αν έχει κάποιο ειδικό όνομα η δοκιμασία που χρησιμοποιεί (θα έχει, αλλά δεν θυμάμαι). Κοίτα, αν μπεις στο φόρουμ της MENSA θα υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει και το επίσημο τεστ και κάποια στο ίντερνετ, οπότε θα σου πούνε ποια συμπίπτουν.

Υπόψιν ότι υπάρχουν διάφορες κλίμακες. Το 120 ως νούμερο δεν σημαίνει τίποτα. Σε μια κλίμακα μπορεί να σε βάζει στο ανώτερο 5%, ενώ σε άλλη στο ανώτερο 25%. Πρέπει να ξέρεις σε ποια κλίμακα αναφέρεται το νούμερο, για να δεις σε ποιο εκατοστημόριο σε βάζει.

Δημοσ.

134,μπητ δατ μπιτσις

Αξιοπιστο ψυχομετρικο τεστ απο νετ,επετρεψε μου ΤΣ να σου πω πως δυσκολα,εως πολυ δυσκολα.Ως ιδιωτης,σωστα τα λεει ο Φιλιπ ΜΕΝΣΑ.Σημειωτεον οτι το τεστ νοημοσυνης στην Ψυχολογια θεωρουμε πως ειναι χρησιμο εργαλειο που μας δειχνει το ποσο επιτυχημενα ενδεχεται να κινηθητε στην καριερα σας (σχετικοτατο αυτο κ αναλογα την καριερα,απλα αναφερω τι λεει η θεωρια).Οχι οτι τα εχω σε καποια τρελη υποληψη,αλλα τεσπα οσοι εχετε ενα αξιοπρεπες σκορ (δλδ μην μου βαλεις 107 ως προσον) καλο θα ηταν να το περασετε στο βιογραφικο

Δημοσ.

Έκανα το τεστ και έβγαλε 138 και λέει στο 3% όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ακριβείας.

Ειδικά αυτό με τα λεξιλογικά είναι αναλόγως αν ξέρεις ή όχι την λέξη οπότε βάλε στο όλο τεστ +-5 (ερωτήσεις σωστές/λάθος)

Ακόμα σε μερικά έπαιρνες διάστημα για να δεις πόσα γράμματα περιλαμβάνονται ας πούμε, το θέμα είναι όταν έλεγε ανάμεσα αν θα έπαιρνες κλειστό ή ανοιχτό διάστημα...εγώ το ρίσκαρα και πίσω κλειστό...αν έπαιρνα ανοιχτό όμως δεν θα ήταν λάθος (λόγω μη τόσο σωστής διατύπωσης) οπότε βάλε ένα +-2 σε αυτό.

Αν θες να κάνεις όντως IQ τεστ πήγαινε σε ένα ψυχολογικό κέντρο (νομίζω έτσι λέγεται) και σου έχουν εκεί ένα σαν βιβλίο με πολλές σελίδες και έχει μόνο σχήματα από ότι θυμάμαι...βέβαια είχα πάει ανήλικος οπότε δεν ξέρω τι παίζει στον ενηλίκων ή αν είναι το ίδιο...

Και τέλος δες τι απάντησες λάθος και τι σωστό...εγώ πχ κάνω αρκετά χαζά λάθη και πολύ λίγα που δεν τα καταλαβαίνω. Έτσι καταλαβαίνω πόσο "καλά" τα πήγα.

Δημοσ.

By the way, το Σεπτέμβρη η ΜΕΝΣΑ Αθήνας διεξάγει τεστ εισαγωγής. Με το κατάλληλο αντίτιμο βεβαίως βεβαίως. Αντι να προωθεί τον κόσμο στο να δώσει το τεστ και εν συνεχεία να κανονίσει τα περί χρηματικού αντιτίμου.. τέσπα, γουατεβα

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορα είδη ΑΙΚΙΟΥ. Αυτό που προσδιορίζεις με τα τεστ της μένσα αφορά ένα συγκεκριμένο τύπο ΑΙΚΙΟΥ, αν παρατηρήσεις λίγο τί ακριβώς ζητάει το κάθε τεστ θα δεις πως αφορά μόνο <10 τρόπους αναλυτικής σκέψης, τίποτα παραπάνω.

ΟΚ, κι εγώ σε όσα μένσα έχουν πέσει στα χέρια μου βγάζω 130~140, αλλά βλέπω άλλους και πχ σχεδιάζουν με εκπληκτικό ταλέντο κι εγώ δε μπορώ να σταθεροποιήσω το μολύβι (και πολλά άλλα - παράδειγμα το λέω). ΑΙΚΙΟΥ και @@. Άλλος έχει ταλέντο στη μαθηματική σκέψη, άλλος στη ζωγραφική, άλλος στο μαμήσι => και οι τρεις έχουν ταλέντο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο και να προκόψουν κοινωνικά.

Δημοσ.

Τοξοβόλε, το εκατοστημόριο μετράει, είπαμε.

Τώρα μόλις είδα ότι το φόρουμ της MENSA δεν είναι ελεύθερο (κάποτε παλιά ήταν). Αν θυμάμαι καλά, ένα δανέζικο έλεγαν ότι βγάζει κοντινά αποτελέσματα. Στο google, το πρώτο δανέζικο που βγάζει είναι στο http://www.iqtest.dk/main.swf. Βλέπω ότι έχει και χρονόμετρο, άρα μάλλον καλό θα είναι. Μπορείς να δοκιμάσεις.

Τώρα, για τα είδη IQ και την ερμηνεία των τεστ, είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα. Για μένα, είναι μια ένδειξη για μία πτυχή του ατόμου σου το σκορ σου στο τεστ IQ.

Δημοσ.

134,μπητ δατ μπιτσις

135, χα!

On topic: Γιατί δεν πας να δώσεις το τεστ της MENSΑ; Πιστεύω ότι είναι αρκετά αναγνωρισμένο (όσον αφορά τη κλίμακά του). Από 135 και πάνω είσαι στο ανώτερο 2% του πληθυσμού και γίνεσαι μέλος της MENSA. Δεν νομίζω όμως να το βάζεις σε βιογραφικά και τέτοια (εγώ π.χ. ούτε καν στους φίλους μου δεν έχω πει ότι το έχω κανει), απλά για να γουστάρεις.

Δημοσ.

30 ευρώ για να το τεστ της mensa και μία ώρα από τη ζωή σας; πιείτε τα με 2 φίλους σου να περάσετε όμορφα.

Δημοσ.

134,μπητ δατ μπιτσις

Σ' έχω :P

30 ευρώ για να το τεστ της mensa και μία ώρα από τη ζωή σας; πιείτε τα με 2 φίλους σου να περάσετε όμορφα.

Αν και συμφωνώ εν μέρει, ίσως χρειαστεί καμιά φορά στο βιογραφικό, δεν ξέρεις. Είναι ψυχολογικό (μάρκετινγκ) θέμα κυρίως, όπως μερικοί βάζουν BA, MSc, MA, PhD, MPhill δεξιά από το όνομα.

Δημοσ.

Ελα εντάξει παιδιά σίγουρα είναι καλό να γνωρίζεις το πραγματικό σου iQ.

Αρκεί όμως να είναι πραγματικό!

Όλα αυτά που έχουν αναφερθεί πιο πάνω είναι σωστα!

ΥΓ: Το βρίσκω λίγο βλακεία να γράψεις στο βιογραφικό σου iQ:140 π.χ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...