c0prse_grinder Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Για όσους ενδιαφέρονται για το ποια από τα μοντέλα κινητών βγαίνουν και σε έκδοση με Gorilla Glass εδώ είναι ένα Link Για όσους δεν ξέρουν τι είναι: Xρησιμοποιείται σήμερα σε 200 εκατομμύρια κινητά και άλλες συσκευές από περίπου 20 κατασκευαστές, υπερηφανεύεται η Corning. Το γυαλί της εταιρείας βρίσκεται μεταξύ άλλων στα κινητά Galaxy της Samsung, στο Droid της Motorola και στον φορητό υπολογιστή X300 της LG. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν ωστόσο οι φήμες που θέλουν το Gorilla να χρησιμοποιείται και στις συσκευές της Apple... Με ή χωρίς την Apple, πάντως, το γυαλί της Corning απέφερε έσοδα 80 εκατ. δολαρίων το 2009, ποσό που θα μπορούσε να εκτιναχθεί στο 1 δισ. καθώς το ανθεκτικό υλικό περνά στην παραγωγή τηλεοράσεων και όχι μόνον. δείτε τη δύναμη οθόνης που προσφέρει:http://www.youtube.com/watch?v=aVxj6gRYwS0
Kentaflush Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Καλή φάση, δεν το κόβω να φοράει η Apple στα iPhone της όντως, όλο αγγελίες με προς πώληση iPhone με μπαταρισμένη οθόνη βρίσκω
Voodooman Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Τα iphone έχουν gorilla glass, απλά δεν είναι και τόσο αμάσητο όσο πιστεύουμε ή όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, ξέρω πολλούς με χυπημένο gorilla glass. Και εδώ μετράει το "παν μέτρον άριστον", το γυαλί αυτό απλά είναι πιο ανθεκτικό από το συνηθισμένο και σίγουρα πιο ανθεκτικό από το πλαστικό, ας έχουμε και λίγο το νου μας. Και καλού κακού φορέστε μία ζελατίνα. Στο Link παραπάνω αναφέρει ότι το Nokia C6 φοράει gorilla glass. Εννοεί το C6-01, όχι το C6-00.
oldnew Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Τα iphone έχουν gorilla glass, απλά δεν είναι και τόσο αμάσητο όσο πιστεύουμε ή όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, ξέρω πολλούς με χυπημένο gorilla glass. Και εδώ μετράει το "παν μέτρον άριστον", το γυαλί αυτό απλά είναι πιο ανθεκτικό από το συνηθισμένο και σίγουρα πιο ανθεκτικό από το πλαστικό, ας έχουμε και λίγο το νου μας. Και καλού κακού φορέστε μία ζελατίνα. Στο Link παραπάνω αναφέρει ότι το Nokia C6 φοράει gorilla glass. Εννοεί το C6-01, όχι το C6-00. Ότι και το gorilla glass σπάει, και μάλιστα εύκολα αν πέσει με την κατάλληλη γωνιά είναι βέβαιο. Απλα, σίγουρα είναι ποιο ανθεκτικό και προστατεύει αρκετά περισσότερο . Υπάρχουν και σχετικά βίντεο στο utube. Στο θεμα της γρατσουνιας, έχει αντοχή, αλλα πολλες ποιοτικές οθόνες (πχ galaxy s2), εκτός από gorilla έχουν και ειδική επιστρωση για να γλυστραει το δάχτυλο καλύτερα, αλλα και για να φεύγουν οι δαχτυλιες. Μονο που αυτή η επίστρωση γρατσουνιεται εύκολα, οπότε... Επίσης αν βαλεις ζελατίνα, η επίστρωση παει χαμένη.. Το καλύτερό είναι να αφήσεις την οθόνη όπως είναι, γυμνη, αν θες να απολαύσεις το κινητό. Τα έχουν κανει έτσι οι εταιρίες ώστε όλα να χαλάνε κάποια στιγμή για να ξανα αγοράζεις...
metmat Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Όντως το gorilla glass είναι καλύτερο από ένα απλό γυαλί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι "άτρωτο". Μπορεί να είναι ανθεκτικό σε γρατζουνιές κλπ σε σχέση με άλλες επιφάνειες οθόνης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν σου πέσει δεν θα σπάσει. Μπορεί και να μην σπάσει αλλά άμα είναι να σου κάτσει που λένε θα γίνει κι αυτή κομμάτια! Έχω δει κι εγώ στο youtube βιντεάκια που πάνε και "καρφώνουν" την οθόνη με πιρούνια, μαχαίρια, στυλό κλπ και να μην παθαίνει τίποτα, αλλά σημαδεύουν κάθετα στην επιφάνεια. Μπορεί όμως να σου πέσει κάτω και χωρίς να είναι σφοδρή η πτώση να την πάθει την ζημιά της.
oldnew Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Θυμάμαι ένα βίντεο που όταν άφηνε να πέσει το galaxy s από το ύψος του κεφαλιού στο δρόμο (άσφαλτος ) η οθόνη γινόταν κομμάτια. Από χαμηλότερο ύψος άντεχε.
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Συγγνώμη ρε παιδιά, gorilla ξε-gorilla το ρισκάρετε; Τόσο ακριβά κινητά; Εγώ έχω βάλει ζελατίνα από την πρώτη στιγμή, συγκεκριμένα την πιο φτηνιάρικη που βρήκα στο ebay (3 κομμάτια), ούτε τα χρώματα αλλοιώνονται καθόλου, τα δάχτυλα γλιστράνε καλύτερα από ότι χωρίς (συνέκρινα με συσκευές σε καταστήματα), δεν ξεκόλλησε ούτε χιλιοστό παρόλο που ήταν πάμφθηνη (έχω ακόμη την πρώτη), και δεν ανησυχώ για γρατσουνιές και αν αντέχει το gorilla ή όχι. Και δεν αισθάνομαι ότι κάτι χάνω από την εμπειρία χρήσης του κινητού.
metmat Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Mάλλον αναφέρεσαι σε αυτό το βίντεο που προς το τέλος (στο 5:30) το πετάει κάτω και σπάει. Βέβαια ο τύπος το κακομεταχειρίζεται όσο δεν πάει!!! http://www.youtube.com/watch?v=xaNWuGtAaxM Ακόμα και να μην έσπαγε όμως η οθόνη, τι να το κάνεις αν σου διαλυθεί όλη η υπόλοιπη συσκευή; Το συμπέρασμα είναι ότι όσο καλή και να είναι η ποιότητα κατασκευής, πρέπει κι εμείς να είμαστε προσεχτικοί με τις συσκευές μας. Τόσα λεφτά τις πληρώσαμε, φροντίζουμε να έχουν και την αντίστοιχη μεταχείριση. Καλό, χρυσό το gorilla glass αλλά κι αυτό δεν εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα.
oldnew Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Mάλλον αναφέρεσαι σε αυτό το βίντεο που προς το τέλος (στο 5:30) το πετάει κάτω και σπάει. Βέβαια ο τύπος το κακομεταχειρίζεται όσο δεν πάει!!! http://www.youtube.com/watch?v=xaNWuGtAaxM Ακόμα και να μην έσπαγε όμως η οθόνη, τι να το κάνεις αν σου διαλυθεί όλη η υπόλοιπη συσκευή; Το συμπέρασμα είναι ότι όσο καλή και να είναι η ποιότητα κατασκευής, πρέπει κι εμείς να είμαστε προσεχτικοί με τις συσκευές μας. Τόσα λεφτά τις πληρώσαμε, φροντίζουμε να έχουν και την αντίστοιχη μεταχείριση. Καλό, χρυσό το gorilla glass αλλά κι αυτό δεν εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Μπραβω ρε! Γι αυτό το βίντεο έλεγα. Στην τελευταία πτώση που σπάει, το κινητό αναπηδά ελάχιστα. Ακριβώς επειδή πέφτει με την οθόνη οριζόντια στο έδαφος, και ολη η ενεργεία της πτώσης παει στην οθόνη. Αν αναπηδουσε θα σωνόταν: ) Συγγνώμη ρε παιδιά, gorilla ξε-gorilla το ρισκάρετε; Τόσο ακριβά κινητά; Εγώ έχω βάλει ζελατίνα από την πρώτη στιγμή, συγκεκριμένα την πιο φτηνιάρικη που βρήκα στο ebay (3 κομμάτια), ούτε τα χρώματα αλλοιώνονται καθόλου, τα δάχτυλα γλιστράνε καλύτερα από ότι χωρίς (συνέκρινα με συσκευές σε καταστήματα), δεν ξεκόλλησε ούτε χιλιοστό παρόλο που ήταν πάμφθηνη (έχω ακόμη την πρώτη), και δεν ανησυχώ για γρατσουνιές και αν αντέχει το gorilla ή όχι. Και δεν αισθάνομαι ότι κάτι χάνω από την εμπειρία χρήσης του κινητού. Μπορεί και να έχεις δίκιο. Δεν εχω βαλει ζελατίνα να δω τι διάφορα. Στο 3gs παντως, χωρίς ζελατίνα, 1.5 χρονο και χωρίς να το προσέχω καθόλου δεν έχει ούτε γρατσουνιά. (Έχει μια μικρή εκτός ορατού πλαισίου, σχεδόν ανύπαρκτη. ) Επίσης για το galaxy s2 διάβασα από φίλο που έβαλε, ότι τον χαλάει που δεν καθαρίζει τόσο εύκολα η οθόνη με τη ζελατίνα. Σίγουρα προστατεύει βεβαία.. Όπως επίσης διάβασα ότι έβγαλε γρατσουνιά που οφείλονταν στο ότι χάλασε η επίστρωση και όχι η gorilla. Πάλι στο galaxy2
iRox Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 τα iphone ΔΕΝ εχουν gorilla glass εχουν ενα αλλο ειδος panel που γρατζουνιεται μεν δυσκολα αλλα σαν to gorilla glass δεν ειναι Επισης gorilla glass δεν σημαινει Αθραυστο.Σημαινει οτι ειναι πιο δυσκολο στο να σπασει,ραγισει,γρατζουνιστει κλπ Οποτε αν περιμενετε να το "μαματε" και να μην παθει τιποτα...τοτε........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.