stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 stm00192 αυτο που λενε για τις θερμοκρασιες ισχυει?Ειδες τα Tech specs τους?Γιατι αν ισχυει τοτε να προτιμησω το GS700 που δουλευει 10 βαθμους πιο κατω απο τα αλλα 2 αφου ετσι και αλλιως και τα 3 με καλυπτουν ασχετα πιο ειναι το καλυτερο. Οι θερμοκρασίες που αναφέρουν δεν έχουν καμία σχέση με τις θερμοκρασίες λειτουργίας των ιδιων των τροφοδωτικών!! Από την μιά η corsair αναφέρει ότι το psu μπορεί να προσφέρει αυτά που υποσχεται μεχρι θερμοκρασίες περιβάλλοντος 40 και 50 αντίστοιχα!!! Και απο την άλλη η Thermaltake λέει ότι έχεις βέλτιστη λειτουργεια σε θερμοκρασίες περιβάλοντος από 10 μεχρι 50 βαθμούς!! Κοινώς τα ΤΧ και TP είναι προτιμότερα για τα σκληρά ελληνικά καλοκαίρια των 40+ βαθμών!! Ουσιαστικά το ίδια πράγμα λένε απλά με διαφορετικο τρόπο!! Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος!!
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Επαναφέρω το θέμα στη μητρική Επειδή ανέφερες κάτι για PCIe (x1) βάζω και αυτή στη ίδια τιμή με την ASUS αλλά ελάχιστα κατώτερη(πολύ μικρή διαφορά σύμφωνα με review) γιατί νομίζω έχει ένα chipset που δίνει λίγα lanes ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι PCIe (και το USB 3.0 νομίζω) ταυτόχρονα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τότε η ASUS είναι καλύτερη (και για overclock-έχει 16 phases έναντι των 12 τις asrock) Καλύτερα κοίτα όλο το review Γεια σου ρε Arctic μαγκα! Μου αρεσει πολυ που το ψαχνεις και πραγματικα σε ευχαριστω!Ωραια και η Asrock ομως το θεμα με την mobo ας κλεισει καλυτερα εδω 1ον. γιατι πρεπει σιγα σιγα να κατασταλαξω και 2ον. γιατι πιστευω η asus ειναι οτι καλυτερο για μενα αυτη τη στιγμη. Για τις μνημες θα το δουμε μετα οπως ειπαμε και με τον JIMBOAthens... Προτιμω ομως Kingston και 8GB.
Arctic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλύτερη είναι η ASUS απλά επειδή είπες για PCIe την έβαλα Έκανα edit στο προηγούμενο post Edit: Και για να λήξει το θέμα με το τροφοδοτικό πάρε το thermaltake γιατί είναι πιο βαρύ
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλύτερη είναι η ASUS απλά επειδή είπες για PCIe την έβαλα Έκανα edit στο προηγούμενο post Edit: Και για να λήξει το θέμα με το τροφοδοτικό πάρε το thermaltake γιατί είναι πιο βαρύ Δε πιστευω να εισαι εσυ στο video!
Arctic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Όχι ρα... Το είδα σε ένα άλλο thread και το έβαλα και εδώ επειδή υπήρχε δίλημμα
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Όχι ρα... Το είδα σε ένα άλλο thread και το έβαλα και εδώ επειδή υπήρχε δίλημμα Αμεσως να ψαρωσεις!Πλακιτσα σου εκανα.
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Κοιτα μην δίνεις σημασια σε αυτά που λένε για cf και sli , περισσοτερο θεμα marketing ειναι!! Και τα τρία κάνουν και για cf και για sli!! Τωρα έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμε με το τροφοδοτικό πραγματικά επέλεξε το πιο φθηνό ή αυτο που σου καθεται καλύτερα εσένα μιας όπως ήδη κατάλαβες και τα τρία θα σε υπερκαλύψουν!!! ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει ο stm00192! Και πολύ το ψάχνεις. Αφού δεν πείστηκες από κάτι ως τώρα, κλείσε τα μάτια και διάλεξε ένα στην τύχη. Και τα 3 το ίδιο καλά είναι. Και επειδή αγχώθηκες λίγο με τα 50 και τα 40, δεν κατάλαβες ακριβώς τι λέει εκεί. Είναι η max θερμοκρασία της περιοχής γύρω από το τροφοδοτικό (ambient) στην οποία αποδίδουν καλά. Άρα τα ΤΤ και Corsair TX αποδίδουν μέχρι και τους 50 ενώ το GS μέχρι τους 40. Δεν είναι η θερμοκρασία που παράγουν τα ίδια. Όπως καταλαβαίνεις το 40 είναι χειρότερο και όχι καλύτερο όπως νόμιζες. Η καλύτερη ποιότητα υλικών που λέγαμε... Και μια συμβουλή. Επειδή δεν θα φτιάξεις ένα exotic-PC με σκοπό το extreme OCing, νομίζω ότι παραδίνεις σημασία σε όλα αυτά PSU/MB/RAM (και λιγότερο στην VGA). Πάρε αυτά σε συμφέρουν περισσότερο (VFM) και από εκεί που σε βολεύει καλύτερα. Μεταξύ καλών προϊόντων πάντα βέβαια, λίγη σημασία έχει πιο είναι 1-2% καλύτερο. Γιατί αν είναι έτσι κι εγώ τις Vengeance θα σου πρότεινα... (έτσι για να σε μπερδέψω περισσότερο ) Άντε γιατί στο τέλος δεν θα χαρείς το καινούριο σου PC
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ξερω οτι το εχω κανει μεγαλο θεμα και το πιο πιθανο ειναι να σας εχω πρηξει ομως ειμαστε πλεον πολυ κοντα στην τελικη αποφαση!Κουραγιο αδερφια! Εχουμε και λεμε mobo = ASUS P8Z68-V PRO cpu = intel core i5 2500K cpu cooler = Arctic Freezer 13 Pro ram = CML8GX3M2A1600C9B ή CMZ8GX3M2A1600C9B <---Εδω ποιες ειναι οι διαφορες?Ποια να προτιμησω? psu = Thermaltake Toughpower 750Watt W0117 gpu = θα το δουμε πιο μετα γιατι με το τροφοδοτικο ξεφυγαμε στην τιμη..... Μονο η RAM εμεινε πλεον καθως ολα τα υπολοιπα "κλειδωσαν" για να φτασουμε στο τελος!!! Ενα τελευταιο σπρωξιμο χρειαζεται και τη βγαλαμε την ευθεια!!!
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 ram = CML8GX3M2A1600C9B ή CMZ8GX3M2A1600C9B <---Εδω ποιες ειναι οι διαφορες?Ποια να προτιμησω? Είναι ακριβώς οι ίδιες μνήμες, με άλλο heatspreader. H πρώτη, η πιο φθηνή, έχει ποιο κοντή ψύκτρα ώστε να μην βρίσκει στην αντίστοιχη της CPU σε ΜΒ που είναι κοντά. Εξού και το LP (low Profile). Οι δεύτερες είναι οι κλασσικές Vengeance, και είναι για καλύτερο OCing αφού θεωρητικά έχουν καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Πάρε τις πιο φθηνές (πω-πω ξεφτυλίστικαν οι μνήμες... λιγότερα από 70€ για 8GB!).
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Είναι ακριβώς οι ίδιες μνήμες, με άλλο heatspreader. H πρώτη, η πιο φθηνή, έχει ποιο κοντή ψύκτρα ώστε να μην βρίσκει στην αντίστοιχη της CPU σε ΜΒ που είναι κοντά. Εξού και το LP (low Profile). Οι δεύτερες είναι οι κλασσικές Vengeance, και είναι για καλύτερο OCing αφού θεωρητικά έχουν καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Πάρε τις πιο φθηνές (πω-πω ξεφτυλίστικαν οι μνήμες... λιγότερα από 70€ για 8GB!). Ας ελπιζουμε οτι αυτη θα ειναι η τελευταια ερωτηση.(για σημερα ) Ναι αλλα και με αυτες θα μπορω να κανω o/c αν θελω.Σωστα?Η παιζει να εχω προβληματα?
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Είναι λίγα τα ευρώ, οπότε γιατί όχι. Αστα να υπάρχουν. Αν και δεν χρειάζεται πάνω από 4
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μα γιατί 8GB; Gaming PC δεν είναι; Εχω στο μυαλο μου και κατι αλλο εκτος απο τα games... αλλα δε γινεται να σου πω... ειναι μυστικο... 8GB θελω!Μη μου τη χαλας!Αστα να υπαρχουν. Σωστος ο ninos30!
Arctic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Όπως θέλεις... Πάντως με λιγότερα παίρνεις καλύτερες μνήμες για overclock και τη διαφορά τη δίνεις σε κάτι άλλο(ψύκτρα, VGA , παίρνεις τσίχλες-sakis κατα προτίμηση)
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Όπως θέλεις... Πάντως με λιγότερα παίρνεις καλύτερες μνήμες για overclock και τη διαφορά τη δίνεις σε κάτι άλλο(ψύκτρα, VGA , παίρνεις τσίχλες-sakis κατα προτίμηση) Που μπορω να βρω αυτες τις τσιχλες?Και σε τι γευσεις βγαινουν?Κραταει ωρα η γευση τους?Μασιονται ευκολα?Τι μεγεθος ειναι περιπου?Βγαινουν σε χαρτινη συσκευασια η σε πλαστικη?Καπως ετσι ρωταω και για ολα τα αλλα.... Arctic Ακουω προτασεις για μνημες που ειναι καλυτερες στο θεμα o/c. edit : Προφανως λες αυτες που ειχες βαλει και νωριτερα @post #60.Μετα το θυμηθηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.