Arctic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Συγγνώμη δεν είδα το edit Η gigabyte έχει z68 ενώ δεν υποστηρίζει τα γραφικά, δηλαδή ποια η σημασία του z68; Αν δεν σε ενδιαφέρει(τα γραφικά του επεξεργαστή) τότε πήγαινε σε καμία p67-γιατί αν είναι να πάρεις τη gigabyte είναι σα να πληρώνεις z68 για p67. Εγώ προτείνω από asus την Maximus IV Gene-Z ή τη ASUS P8Z68-V PRO και από msi τη MSI Z68A-GD65 Edit: Η maximus έχει μόνο HDMI
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αν ο διαμερισμός των rails γίνεται ομοιόμορφα, κάνοντας στην ουσία το ανάποδο δηλαδή να σπάει στην 12αρα σε υποβαθμίδες ΜΕΧΡΙ τα 18Α ανά τάση, τότε δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Γιαυτό κοιτάς και το combined value της 12αρας. Όπου χριεάζεται ο regulator δίνει τα ανάλογα Α παίρνοντας από εκεί που δεν χρειάζονται κρατώντας κάποια ελάχιστα για την εύρυθμη λειτουργία του PSU. Γιαυτό άμα δεις, ενώ δίνει 4x18A=64A, combined δίνει 60. Γιατί κάποια τα κρατάει σε κάθε sub-rail της 12V+ και δεν μπορεί να τα αποδώσει. Κοινώς το εν λόγω PSU μπορείς να το θεωρήσεις ως single-RAIL με 60Α απόδοση αν θέλεις. Ο λόγος που ξαναγύρισαν σε single rail τα πιο καινούρια τροφοδοτικά, είναι πολύ απλά το κόστος Για να φτιάξεις ένα σωστό multi-rail PSU είναι πολύ πιο δύσκολο από ένα single rail. Στα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όμως τροφοδοτικά συνεχίζεται το σπάσιμο των rails Enermax Revo 1500. Έχει 6 sub-rails και δες τι γράφει 0-30Α ανα rail. Αυτό κάνει και το εν λόγω Thermaltake Έχει ένα πολύ καλό άρθρο για αυτά στον Johnny τον GURU, o οποίος θεωρείται ο GURU των τροφοδοτικών και κάνει σχεδόν αποκλειστικά PSU-reviews στο site του. Δυστυχώς πρέπει να φύγω για δουλειά και δεν προλαβαίνω να το βρω. Τώρα το Etasis που έχεις δεν ξέρω γιατί στο κάνει αυτό. Μπορεί να μην είναι καλή υλοποίηση. Ή μπορεί να είναι ελατωματικό το εν λόγω. Το λέω γιατί αν και χάθηκε πρόσφατα από το προσκήνιο, παλιότερα έβγαζε αξιόλογα PSU. @peter_pan σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά για αυτό είμαστε εδώ. Καλή τύχη με την παραγγελία, αν δεν σε προλάβω το βραδάκι Τι να σου πω μπορεί να έχεις και δίκιο!!! Μια διόρθωση απο εμένα για το etasis ... combined δινει 60Α και οχι 72 που έγραψα .. τωρα ανοιξα το case και το είδα!!! Που και πάλι βέβαια θα έπρεπε να είναι υπεραρκετά!! Τώρα το λόγο που μου τα κάνει αυτά τι να σου πω δεν ξέρω... μπορεί πλέον να τα δείχνει τα χρονάκια του.. κοντεύει τα 5!! Πάντως για την εποχή του ήταν κορυφαίο και ακομα ότι και να του χώσω στο pc2 δεν εχει κολωσει (εκτός απο το cf με τις 58ΧΧ). Το μόνο που με ξενέρωνει είναι το μικρό και θορυβώδες fan του και το γεγονό ότι ανεβάζει αρκετά θερμοκρασίες!! Το λοιπον, βοηθηστε με ολοι μαζι τωρα μπας και καταφερω αυριο να παραγειλω τα πραγματα γιατι σημερα ακομα οι αποψεις διιστανται ως προς το τροφοδοτικο και την μητρικη. Ανοιχτη ψηφοφορια για τα εξης: ASUS P8Z68-V PRO ή Gigabyte Z68X-UD4? και Thermaltake Toughpower 750W W0117 ή Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650Watt? Τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας θα ανακοινωθουν 5 λεπτα πριν πραγματοποιηθουν οι παραγγελιες!!! edit : Οχι τιποτα αλλο... το καθυστερω και ανεβηκε και η τιμη του 2500K!Πφφφφ! Για την gigabyte δεν το παρατήρησα αυτο με τα γραφικά!!! Και όντως χωρίς αυτο το χαρακτηριστικό δεν ξέρω και πόσο νόημα έχει το z68! οπότε και από εμένα +1 για την ASUS!! Τροφοδοτικό τώρα τι να σου πω??? Εγώ συνεχίζω να υποστηριζω τα GS και ΤΧ... για κάποιο περίεργο λόγο ποτε δεν συμπαθησα την Thermalfake!! :P
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Συγγνώμη δεν είδα το edit Η gigabyte έχει z68 ενώ δεν υποστηρίζει τα γραφικά, δηλαδή ποια η σημασία του z68; Αν δεν σε ενδιαφέρει(τα γραφικά του επεξεργαστή) τότε πήγαινε σε καμία p67-γιατί αν είναι να πάρεις τη gigabyte είναι σα να πληρώνεις z68 για p67. Εγώ προτείνω από asus την Maximus IV Gene-Z ή τη ASUS P8Z68-V PRO και από msi τη MSI Z68A-GD65 Edit: Η maximus έχει μόνο HDMI Καλες οι προτασεις σου ΑΛΛΑ, η maximus δεν εχει PCI-Express 2.0 x 1 και η MSI ειναι ακριβοτερη με 2 ετη εγγυηση ενω η ASUS εχει 3. Κατα τα αλλα ετσι οπως το εθεσες εχεις δικιο για το z68 και την asus.ASUS λοιπον και κλεινει το θεμα της mobo! Για τα τροφοδοτικα κανενας?Αντε να τα παρω τα πραγματα γιατι αλλιως θα φαω ολα τα λεφτα σε χαπια!
ati8assos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Η Corsair όπως και η Thermaltake είναι σχεδιαστές τροφοδοτικών και όχι κατασκευαστές. Το TX-650 στην πραγματικότητα είναι κατασκευής Seasonic. (κορυφαία σε ποιότητα εταιρία) Τα GS τα κατασκευάζει η Chanel Well (CWT) όπως και τα Toughpower . Προσωπικά θα σου πρότεινα μεταξύ των 3, σαν πρώτη επιλογή το TX, δεύτερη το Toughpower και τελευταία το GS.
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Στο link που έβαλες πάνω αριστερά το λέει (12V Combined Output 60A). Το ξαναβάζω: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1502#Tab0 Το GS δίνει 56 και το TX 53 (πατας specs και στα 2 για να το δεις) Έκανα και κάποια edits στο προηγούμενο post. Διάβασε ξανά Φιλε μου ομως δεν ειναι single rail το TT και εχει 4 12αρες που η καθε μια βγαζει 18Α απο καθε γραμμη.Ισως να εχει προβλημα ας πουμε σε 2 καρτες γραφικων απαιτητικες σε ρευμα.Καλυτερα ειναι να ειναι single rail η 12αρα
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Φιλε μου ομως δεν ειναι single rail το TT και εχει 4 12αρες που η καθε μια βγαζει 18Α απο καθε γραμμη.Ισως να εχει προβλημα ας πουμε σε 2 καρτες γραφικων απαιτητικες σε ρευμα.Καλυτερα ειναι να ειναι single rail η 12αρα Προφανώς μου κάνεις πλάκα.... Έχω απαντήσει ένα κατεβατό στο post 42 για αυτό που λες... Και μην αναμασάτε κάτι, αν δεν έχετε πραγματική γνώση για ένα θέμα. Υπάρχουν κακές υλοποιήσεις multi-rail, όπως αντίστοιχα και καλές. Διάβασε το post 42 και αν έχεις κάποιες απορίες ρώτα με ξανά. ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ MULTI-RAIL.
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας, που ειναι η επιλογη του psu για το συκεγκριμενο pc που θελω, εχω να πω τα εξης. Το TX650 ειπα και πριν πως λεει στα specs κατι για 50 βαθμους την ωρα που το GS700 λεει 40! Το Thermaltake επισης λεει 50 βαθμους κατι που σημαινει πως το GS700 ειναι το πιο "δροσερο" απο τα 3!Σωστα? Επισης το Thermaltake λεει για SLI αλλα στο Crossfire νομιζω ριχνει ακυρο!Δηλαδη αν επιλεξω να βαλω 2 ATI gpu με το Thermaltake δε θα μπορω?Τα corsair υποστηριζουν και SLI και Crossfire?Διορθωστε με αν κανω καπου λαθος γιατι παλι μπερδευτηκα. Και εφ'οσον λοιπον ειναι και τα 3 καλα και ποιοτηκα τροφοδοτικα θα μου κανει οποιο και να παρω λογικα!ΕεΕε?
JIMBOAthens Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Επιστρέφω στα components. Σε σχέση με τις Kingston να βάλουμε στο παιχνίδι και τις Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz?
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Επιστρέφω στα components. Σε σχέση με τις Kingston να βάλουμε στο παιχνίδι και τις Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz? Οχι ευχαριστω JIMBOAthens. Προτιμω τις Kingston που ειναι και πιο φτηνες.
JIMBOAthens Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ο.Κ. Απλώς τις ανέφερα γιατί έχουν άριστες κριτικές...
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ο.Κ. Απλώς τις ανέφερα γιατί έχουν άριστες κριτικές... Μη μου το κανεις τωρα αυτο... Προσπαθω να αποφασισω για το τροφοδοτικο και δε μπορω.Μη με τρελανεις και για τις μνημες!
JIMBOAthens Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μη μου το κανεις τωρα αυτο... Προσπαθω να αποφασισω για το τροφοδοτικο και δε μπορω.Μη με τρελανεις και για τις μνημες! Ο.Κ. Σωστός. Προηγείται το τροφοδοτικό καιξαναβλέπουμε τις μνήμες μετά...
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Επισης το Thermaltake λεει για SLI αλλα στο Crossfire νομιζω ριχνει ακυρο!Δηλαδη αν επιλεξω να βαλω 2 ATI gpu με το Thermaltake δε θα μπορω?Τα corsair υποστηριζουν και SLI και Crossfire?Διορθωστε με αν κανω καπου λαθος γιατι παλι μπερδευτηκα. Και εφ'οσον λοιπον ειναι και τα 3 καλα και ποιοτηκα τροφοδοτικα θα μου κανει οποιο και να παρω λογικα!ΕεΕε? Κοιτα μην δίνεις σημασια σε αυτά που λένε για cf και sli , περισσοτερο θεμα marketing ειναι!! Και τα τρία κάνουν και για cf και για sli!! Τωρα έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμε με το τροφοδοτικό πραγματικά επέλεξε το πιο φθηνό ή αυτο που σου καθεται καλύτερα εσένα μιας όπως ήδη κατάλαβες και τα τρία θα σε υπερκαλύψουν!!!
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Κοιτα μην δίνεις σημασια σε αυτά που λένε για cf και sli , περισσοτερο θεμα marketing ειναι!! Και τα τρία κάνουν και για cf και για sli!! Τωρα έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμε με το τροφοδοτικό πραγματικά επέλεξε το πιο φθηνό ή αυτο που σου καθεται καλύτερα εσένα μιας όπως ήδη κατάλαβες και τα τρία θα σε υπερκαλύψουν!!! stm00192 αυτο που λενε για τις θερμοκρασιες ισχυει?Ειδες τα Tech specs τους?Γιατι αν ισχυει τοτε να προτιμησω το GS700 που δουλευει 10 βαθμους πιο κατω απο τα αλλα 2 αφου ετσι και αλλιως και τα 3 με καλυπτουν ασχετα πιο ειναι το καλυτερο.
Arctic Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Επαναφέρω το θέμα στη μητρική Επειδή ανέφερες κάτι για PCIe (x1) βάζω και αυτή στη ίδια τιμή με την ASUS αλλά ελάχιστα κατώτερη(πολύ μικρή διαφορά σύμφωνα με review) γιατί νομίζω έχει ένα chipset που δίνει λίγα lanes ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι PCIe (και το USB 3.0 νομίζω) ταυτόχρονα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τότε η ASUS είναι καλύτερη (και για overclock-έχει 16 phases έναντι των 12 τις asrock) Καλύτερα κοίτα όλο το review Edit: Καλύτερα 4GB ram αφού δεν θα χρειαστείς 8GB. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16589&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 ή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18748&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 ή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18872&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.