Προς το περιεχόμενο

Στην τελικη ευθεια για νεα pc parts...

peter_pan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το βρισκω και φθηνοτερο απο τα corsair απο τα καταστηματα που μπορω να κανω αγορες!Ευχαριστω ninos30 για τις πληροφοριες.Ξαναγυριζω στο Thermaltake λοιπον μετα τα νεα δεδομενα αφου μου ερχεται και φθηνοτερο στα ιδια χρονια εγγυησης (+την εγγυηση απο τον ninos30 :P ) με τα corsair.Ποσα παραπανω A στην 12+ που αναφερεις δινει το Thermaltake απο τα corsair?Γιατι ψαχνω να το βρω αλλα δε μπορω.

Στο link που έβαλες πάνω αριστερά το λέει (12V Combined Output 60A). Το ξαναβάζω:

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1502#Tab0

Το GS δίνει 56 και το TX 53 (πατας specs και στα 2 για να το δεις)

Έκανα και κάποια edits στο προηγούμενο post. Διάβασε ξανά

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο link που έβαλες πάνω αριστερά το λέει (12V Combined Output 60A). Το ξαναβάζω:

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1502#Tab0

Το GS δίνει 56 και το TX 53 (πατας specs και στα 2 για να το δεις)

Έκανα και κάποια edits στο προηγούμενο post. Διάβασε ξανά

OK το ειδα.Σε ευχαριστω.Μπαινει λοιπον το Thermaltake στη λιστα.

ninos30 για το κουτι που εχω τι λες?Να το κρατησω θα ειναι ok?Η να παρω αυτο?

Επισης θελω και τη γνωμη σου για τα πραγματα που εχω διαλεξει γενικως.

Δημοσ.

Α, και έχουν δίκιο τα παιδιά. Performance-wise, η 6950 είναι σαφέστατα καλύτερη από την 560TI. Αν έλεγες την 570 (που ξεφεύγει) τότε ναι. Αν θες πάντως σώνει και καλά nVidia, μια χαρά είναι και η 560

Για τις MB/μνήμες συμφωνώ

EDIT:

Για το κουτί, θα έλεγα να μείνεις με αυτό που έχεις για αρχή, για να μην ξεφύγεις στο budget. Βάλε και 1-2 ανεμιστήρες παραπάνω (χαμένοι δεν θα πάνε) και μέτρησε θερμοκρασίες. Αν είσαι καλά, αποφασίζεις το "αισθητικό" αργότερα (αν δηλαδή σου αρέσει κάποιο άλλο πολύ περισσότερο). Αν δεν είσαι (που δεν νομίζω) το ξαναβλέπουμε. Νταξ, είναι παλιάς κοπής κουτί, αλλά την δουλειά του θα την κάνει.

Δημοσ.

Α, και έχουν δίκιο τα παιδιά. Performance-wise, η 6950 είναι σαφέστατα καλύτερη από την 560TI. Αν έλεγες την 570 (που ξεφεύγει) τότε ναι. Αν θες πάντως σώνει και καλά nVidia, μια χαρά είναι και η 560

Για τις MB/μνήμες συμφωνώ

EDIT:

Για το κουτί, θα έλεγα να μείνεις με αυτό που έχεις για αρχή, για να μην ξεφύγεις στο budget. Βάλε και 1-2 ανεμιστήρες παραπάνω και μέτρησε θερμοκρασίες. Αν είσαι καλά, αποφασίζεις το "αισθητικό" αργότερα (αν δηλαδή σου αρέσει κάποιο άλλο πολύ περισσότερο). Αν δεν είσαι (που δεν νομίζω) το ξαναβλέπουμε.

Δεν θελω να το αλλαξω απο αισθητικης πλευρας.

Απλα ο pano ανεφερε κατι για το κουτι μου και τις θερμοκρασιες και λεω μηπως δεν κανει.

Εξ'αλλου το Zalman Z9 εχει 55€ τωρα και αν οντως εχει καλυτερο AirFlow απο το δικο μου και αξιζει σαν κατασκευη και σαν ποιοτητα, τοτε να το παρω, δεν ειναι θεμα.Αφου παλι μεσα στα λεφτα που θελω ειμαι(χωρις gpu βεβαια αλλα αυτο θα το δω αργοτερα).

Δημοσ.

Φίλε μου δεν το γνωρίζω το Zalmann. Κάτι Xigmatec που έχει το VisionStudio σε παρόμοια λεφτά (~50) ξέρω ότι είναι καλά μιας και τα έχω δουλέψει. Εμμένω πάντως σε αυτό που σου είπα. Πάρε τα υπόλοιπα, δοκίμασέ τα κι αν δεν, τα ξαναλέμε. Εκτός αν βαριέσαι το βάλε-βγάλε άλλη μια φορά.

Δημοσ.

Φίλε μου δεν το γνωρίζω το Zalmann. Κάτι Xigmatec που έχει το VisionStudio σε παρόμοια λεφτά (~50) ξέρω ότι είναι καλά μιας και τα έχω δουλέψει. Εμμένω πάντως σε αυτό που σου είπα. Πάρε τα υπόλοιπα, δοκίμασέ τα κι αν δεν, τα ξαναλέμε. Εκτός αν βαριέσαι το βάλε-βγάλε άλλη μια φορά.

Σωστα μιλας.Θα το δω αργοτερα αν χρειαστει αλλο κουτι.

Και μια τελευταια ερωτηση προς ολους σχετικα με την ψυκτρα.

Επειδη σκεφτομαι να κανω o/c στo cpu αλλα επειδη δεν θελω και να βουιζει σαν τρενο στα αυτια μου η ψυκτρα, ποια απο τις παρακατω ειναι η καλυτερη επιλογη σε σχεση θορυβου-αποδοσης?Θελω και να με καλυψει στο o/c και να μην μου παιρνει τα αυτια.

1. corsair A70

2. arctic Freezer 13

3. Arctic Freezer 13 Pro

Δημοσ.

Νομίζω η τελευταία. Ακριβώς όπως το θέτεις όμως "σε σχέση θορύβου-απόδοσης". Γιατί από απόδοση καλύτερη είναι η A70

EDIT:

Και επειδή πριν έγραψα βλακεία κατά λάθος, 470 τραβάει το σύστημά μου όχι 270. Το διόρθωσα

Δημοσ.

Νομίζω η τελευταία. Ακριβώς όπως το θέτεις όμως "σε σχέση θορύβου-απόδοσης". Γιατί από απόδοση καλύτερη είναι η A70

Α ρε ninos30!Εισαι ηρωας της MARVEL!O Flash εισαι!

the_flash_What_are_your_favorite_Marvel_HeroesVillains-s300x450-59796-580.jpg

Με τετοια ταχυτητα στις απαντησεις σου και ετσι οπως το παμε βλεπω να την κανω σημερα την παραγγελια!

Δημοσ.

Αν και έχετε προσπεράσει εδώ και αρκετή ώρα το θέμα τροφοδοτικό, εγώ θα επιστρέψω γιατί διάβασα κάποια πράγματα που δεν ισχύουν.

Το Thermaltake που έβαλες παραπάνω είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Κατασκευάζεται από την Seasonic, όπως και τα καλά Corsair. Είναι καλύτερο και από το GS700 και από το TX650, κυρίως επειδή δίνει περισσότερα Α στην 12V+ και δευτερευόντως γιατί έχει περισσότερα Watt. Επίσης έχει και καλύτερο efficiency με average sta 85,2% ενώ τα GS700/ΤΧ650v2 έχουν 82,7/83,7%.

Όπως έχω πει σε άλλα post και βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια εδώ, η ΤΤ είναι χρόνια στον χώρο των PSU, έχοντας αποκτήσει φήμη πλέον ως κατασκευάστρια πάρα πολύ καλών και ανθεκτικών τροφοδοτικών. Για τσεκάρετε λίγο τις τιμές της μίας εταιρίας και της άλλης σε όλη την σειρά τους, νομίζετε τυχαία είναι η διαφορά τιμής που υπάρχει? Και το συγκεκριμένο ΤΤ, είναι σε προσφορά αφού η σειρά Toughpower είναι discontinued, και έχει αντικατασταθεί με την Toughpower XT, η οποία ξεφεύγει σε χρήματα. Η Corsair, έχει αναλογικά πολύ μικρότερη εμπειρία, αλλά έχει πάρει τον σωστό δρόμο αφού από την αρχή συνεργάστηκε με έναν από τους μεγαλύτερους/καλύτερους κατασκευαστές, την Seasonic. Και επειδή είναι στον δρόμο της αναγνωρισιμότητας ακόμα, κρατάει χαμηλά τις τιμές. Για καλό δικό μας :-D . ΑΛΛΑ, το 750αρι της ΤΤ είναι πραγματικά ευκαιρία σε αυτά τα χρήματα, και για όσο υπάρχει stock.

Το μόνο λάθος που έκανε η ΤΤ ήταν με την πρώτη σειρά TR2 (το οποίο και έχεις), θέλοντας να κατασκευάσει ένα φθηνό τροφοδοτικό, αλλά την πάτησε. Φυσικά η αντίστοιχη τωρινή σειρά είναι εκπληκτική (πχ TR-500P 36A από 500αρι!!!), αλλά κοστίζει αρκετά (~70€ στο vision studio). Παρεμπιπτόντως να ξέρεις ότι σου κάνει το εν λόγω, μιας και τα Α είναι αυτά που μετράνε και όχι τα Watt. Απλά δεν κάνει για μελλοντικό CF. Εμένα να καταλάβεις το σύστημά μου με CF5850 και 5 δίσκους πάνω, τραβάει περίπου 270Watt σε stress (ένδειξη από το APC-UPS).

Αν θέλετε το αναλύουμε και τεχνικά το παραπάνω, αλλά πραγματικά βαριέμαι. Και όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά για το πόσα certified 80plus έχει η μία εταιρία και πόσα η άλλη, ας δει και την λίστα από τον επίσημο οργανισμό: 80 Plus List

Και για να σου λύσω την απορία για τα GS/TX, η ΤΧ είναι ανώτερη σειρά από την GS. Ξέχνα πλέον τα Watt στα τροφοδοτικά. Το σημαντικότερο όλωv είναι το efficiency όπως επίσης και τα Α στην 12V+. Τα παραπάνω "βγαίνουν" από την χρησιμοποίηση ανωτέρων υλικών κατασκευής, και σε αυτό υπερτερεί η TΧ (γιαυτό έχει και καλύτερο efficiency και περισσότερα Α αναλογικά). Αν λοιπόν ζοριστούνε και τα 2 το ίδιο, να είσαι σίγουρος πως το TX θα ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα σε μεγάλα stress loads.

Ninos respect για τις γνώσεις σου!! Αλλά στο thermaltake έχουν κάνει το τραγικό λάθος να χωρίσουν την δωδεκάρα σε πολλά rail!! Πράγμα που σημαίνει ότι για περιπτώσεις cf/sli αρχίζουν τα προβλήματα!! Τα 18 Αμπερ σε κάθε rail είναι λίγα!! Και σου εξηγώ ένα παράδειγμα απο δικη μου εμπειρία!!!

Οπως βλέπεις στο pc 2 έχω ένα Etasis 750Watt που βγάζει combined 72A !!!! Θεωρητικά φτάνει απλά για τα πάντα και περισεύει!! Ελα μου ντε όμως που τα χωρίζει σε 4 διαφορετικά rail των μόνο 18 αμπερ απο τα οποία τα δύο είναι αποκλειστικά για τις κάρτες γραφικών (4 6-pin καλωδια) Και τώρα αρχίζιυν τα ωραία και ο λόγος ο οποίο δεν βρίσκεται στο pc1!!

Εαν του συνδεσω την 5870 ή 5850 στο ένα rail τοτε έχω προβλήματα αν πάρω ένα καλώδιο απο κάθε rail τότε οκ!!!

Οπως καταλαβαίνεις σε περίπτωση cf χρειάζομαι και τα δύο rail τα οποία δεν φτάνουν και μου δημιουργούν προβληματα (σβησιματα , restarts κτλ κτλ σε load)!!!

Από την άλλη με το Enermax που βγάζει 25Α σε κάθε 12αρά, παρόλο που είναι σαφώς πιο ανίσχυρο από το Etasis τα πάει περίφημα εδώ και 7 περιπου μήνες που το χρησιμοποιώ!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για την απάντηση(στο Ti)

peter_pan η gigabyte μητρική που βάζεις ναι μεν έχει z68 αλλά δεν υποστηρίζει τα γραφικά του επεξεργαστή (τώρα το γιατί δεν ξέρω). Σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς τα γραφικά του επεξεργαστή (video editing/λιγότερη κατανάλωση);

Δημοσ.

Ninos respect για τις γνώσεις σου!! Αλλά στο thermaltake έχουν κάνει το τραγικό λάθος να χωρίσουν την δωδεκάρα σε πολλά rail!! Πράγμα που σημαίνει ότι για περιπτώσεις cf/sli αρχίζουν τα προβλήματα!! Τα 18 Αμπερ σε κάθε rail είναι λίγα!! Και σου εξηγώ ένα παράδειγμα απο δικη μου εμπειρία!!!

Οπως βλέπεις στο pc 2 έχω ένα Etasis 750Watt που βγάζει combined 72A !!!! Θεωρητικά φτάνει απλά για τα πάντα και περισεύει!! Ελα μου ντε όμως που τα χωρίζει σε 4 διαφορετικά rail των μόνο 18 αμπερ απο τα οποία τα δύο είναι αποκλειστικά για τις κάρτες γραφικών (4 6-pin καλωδια) Και τώρα αρχίζιυν τα ωραία και ο λόγος ο οποίο δεν βρίσκεται στο pc1!!

Εαν του συνδεσω την 5870 ή 5850 στο ένα rail τοτε έχω προβλήματα αν πάρω ένα καλώδιο απο κάθε rail τότε οκ!!!

Οπως καταλαβαίνεις σε περίπτωση cf χρειάζομαι και τα δύο rail τα οποία δεν φτάνουν και μου δημιουργούν προβληματα (σβησιματα , restarts κτλ κτλ σε load)!!!

Από την άλλη με το Enermax που βγάζει 25Α σε κάθε 12αρά, παρόλο που είναι σαφώς πιο ανίσχυρο από το Etasis τα πάει περίφημα εδώ και 7 περιπου μήνες που το χρησιμοποιώ!!

stm00192 τωρα δηλαδη γιατι μου το κανεις αυτο?Θελεις να τα παιξω τελειως?Εκει που ειπα οτι αποφασισα ερχεσαι και ανατρεπεις ολα τα δεδομενα!Σας παρακαλω, επειδη ολα αυτα μου ακουνται λιγο επιστημονικα εμενα και επειδη λιγα "πιανω" απο ολα οσα λετε... Ποιο ρημαδι να παρω απο αυτα τελικα?

1.thermaltake

2.corsair TX650

3.corsair GS700

@Artic ειδα και την ASUS P8Z68V PRO που υποστηριζει τα γραφικα του επεξεργαστη αλλα μιας και ο stm00192 προτεινε την Gigabyte και κανεις δεν διαφωνησε δεν το εψαξα παραπανω.Αν εννοεις video editing να δουλεψω με adobe premiere κλπ ναι, υπαρχει περιπτωση.Ειναι καλυτερη η ASUS σε αυτον το τομεα?

Στο o/c που με ενδιαφερει ποια ειναι καλυτερη?

Δημοσ.

Αν ο διαμερισμός των rails γίνεται ομοιόμορφα, κάνοντας στην ουσία το ανάποδο δηλαδή να σπάει στην 12αρα σε υποβαθμίδες ΜΕΧΡΙ τα 18Α ανά τάση, τότε δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Γιαυτό κοιτάς και το combined value της 12αρας. Όπου χριεάζεται ο regulator δίνει τα ανάλογα Α παίρνοντας από εκεί που δεν χρειάζονται κρατώντας κάποια ελάχιστα για την εύρυθμη λειτουργία του PSU. Γιαυτό άμα δεις, ενώ δίνει 4x18A=64A, combined δίνει 60. Γιατί κάποια τα κρατάει σε κάθε sub-rail της 12V+ και δεν μπορεί να τα αποδώσει. Κοινώς το εν λόγω PSU μπορείς να το θεωρήσεις ως single-RAIL με 60Α απόδοση αν θέλεις.

Ο λόγος που ξαναγύρισαν σε single rail τα πιο καινούρια τροφοδοτικά, είναι πολύ απλά το κόστος :) Για να φτιάξεις ένα σωστό multi-rail PSU είναι πολύ πιο δύσκολο από ένα single rail. Στα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όμως τροφοδοτικά συνεχίζεται το σπάσιμο των rails Enermax Revo 1500. Έχει 6 sub-rails και δες τι γράφει 0-30Α ανα rail. Αυτό κάνει και το εν λόγω Thermaltake

Έχει ένα πολύ καλό άρθρο για αυτά στον Johnny τον GURU, o οποίος θεωρείται ο GURU των τροφοδοτικών και κάνει σχεδόν αποκλειστικά PSU-reviews στο site του. Δυστυχώς πρέπει να φύγω για δουλειά και δεν προλαβαίνω να το βρω.

Τώρα το Etasis που έχεις δεν ξέρω γιατί στο κάνει αυτό. Μπορεί να μην είναι καλή υλοποίηση. Ή μπορεί να είναι ελατωματικό το εν λόγω. Το λέω γιατί αν και χάθηκε πρόσφατα από το προσκήνιο, παλιότερα έβγαζε αξιόλογα PSU.

@peter_pan σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά για αυτό είμαστε εδώ. Καλή τύχη με την παραγγελία, αν δεν σε προλάβω το βραδάκι

Δημοσ.

Το λοιπον,

βοηθηστε με ολοι μαζι τωρα μπας και καταφερω αυριο να παραγειλω τα πραγματα γιατι σημερα ακομα οι αποψεις διιστανται ως προς το τροφοδοτικο και την μητρικη.

Ανοιχτη ψηφοφορια για τα εξης:

ASUS P8Z68-V PRO ή Gigabyte Z68X-UD4?

και

Thermaltake Toughpower 750W W0117 ή Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650Watt?

:shifty: Τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας θα ανακοινωθουν 5 λεπτα πριν πραγματοποιηθουν οι παραγγελιες!!! :shifty:

edit : Οχι τιποτα αλλο... το καθυστερω και ανεβηκε και η τιμη του 2500K!Πφφφφ! :(

Δημοσ.

peter_pan η gigabyte μητρική που βάζεις ναι μεν έχει z68 αλλά δεν υποστηρίζει τα γραφικά του επεξεργαστή (τώρα το γιατί δεν ξέρω). Σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς τα γραφικά του επεξεργαστή (video editing/λιγότερη κατανάλωση);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...