stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Οχι έτσι είναι δυστυχώς!!! Εξαρταται απο την πολιτική της κάθε εταιρίας!! Καλως ή κακώς τα corsair είναι απο τα πιο ποιοτικά τροφοδοτικά αυτή την στιγμή σε αντιθεση με τα thermaltake που είναι απλα μέτρια και σου εξήγησα και τους λόγους!! Τώρα αν δεν με πιστεύεις περιμένε και γνώμες αλλων παιδιών που θα σου πουν τα ιδια ακριβώς!! Να είσαι καλα...γ ια αυτό ειμαστε εδω για να βοηθάμε!!
peter_pan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Τώρα αν δεν με πιστεύεις περιμένε και γνώμες αλλων παιδιών που θα σου πουν τα ιδια ακριβώς!! Αφου ειστε κλικα και παιρνετε και προμηθεια!Οσο καιρο διαβαζω το forum το εχω καταλαβει αυτο! Περα απο τη πλακα ομως γνωμες μαζευω και δεν εχω κανενα λογω να μη σε πιστεψω.Το ξερω αυτο που λες για το corsair.Το εχω ψαξει στο forum για τροφοδοτικα γενικως πριν μου το πεις εσυ απλα το thermaltake με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο και δεν εχω λογω να μην το εμπιστευτω ξανα.Προς το παρον ομως κλεινω προς το Corsair.
vdanasto Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 +1 για το Corsair, είναι πολύ καλύτερο από το Thermaltake. Μην σε προβληματίζει το θέμα εγγύησης, σίγουρα είναι κριτήριο, αλλά τα Corsair είναι πραγματικά πολύ καλά τροφοδοτικά. Απο εκεί και πέρα, για ποιό λόγο απορρίπτεις την αγορά κάρτας AMD;
Asta_na_Pane Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Όχι δεν είναι κουφό. Ξέρει τι σου λέει το παιδί. Κοίτα επίσης τα TX της Corsair. Γενικά διάλεξε όποιο μπορείς (από οικονομικής άποψης) από τα GS600, GS700, TX650W, TX750W, HX650W, HX750W. Τα GS έχουν 3 χρόνια εγγύηση, τα TX έχουν 5 χρόνια και τα HX έχουν 7 χρόνια εγγύηση (και είναι και modular). Τα Corsair δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εγώ έχω το TX650W και δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν κάτι άλλοι, με τις συχνές διακοπές ρεύματος που είχαμε πριν κάτι μέρες, άλλαξαν 1-2 τροφοδοτικά.
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Απο εκεί και πέρα, για ποιό λόγο απορρίπτεις την αγορά κάρτας AMD; Κολλημα δικο μου.Δεν την απορριπτω εντελως.Απλα θελω την 560Ti. To σκεφτομαι και για την 6950 ομως μου κολλαει καλυτερα σε ενα συστημα με AMD πραγματα επανω που θα ειναι και πιο συμβατη.Ξερω οτι ειναι βλακεια και οτι δεν ισχυει αυτο που λεω ομως ειναι οπως σου ειπα ενα κολλημα στο μυαλο μου. Εν το μεταξυ.... βρηκα ποιο τροφοδοτικο θα παρω... αλλα για ολα τα υπολοιπα που ανοιξα και το Thread απαντηση δεν εχω παρει ακομα!Καλο και αυτο
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Εν το μεταξυ.... βρηκα ποιο τροφοδοτικο θα παρω... αλλα για ολα τα υπολοιπα που ανοιξα και το Thread απαντηση δεν εχω παρει ακομα!Καλο και αυτο Ποιο??? Από εμένα +1 για GIGABYTE z68x-ud4-b3 +10 για Intel core i5 2500K +1 για Corsair Α70 +1 για KINGSTON HYPER X DDR3 2x4GB 1600MHZ DUAL CHANNEL και +100 για 6950 2GB :P
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 +100 για 6950 2GB :P Χαχαχα!Αν το συνεχισεις ετσι ισως να με ψησεις! Λοιπον, Βγαινει η λιστα με τα πραγματα της εως τωρα επιλογης μου. UPDATED AGAIN... AND AGAIN mobo = ASUS P8Z68-V PRO cpu = intel core i5 2500K cpu cooler = Arctic Freezer 13 Pro ram = Kingston Genesis XMP X2 Grey 8GB psu = Thermaltake Toughpower 750Watt W0117 gpu = θα το δουμε πιο μετα γιατι με το τροφοδοτικο ξεφυγαμε στην τιμη..... Αν θελει καποιος να αλλαξει κατι η εχει να προτεινει κατι καλυτερο η φθηνοτερο μου λεει.
pano Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 peter_pan σκέφτεσαι για sli/ c/f και έβαλες τόσο ακριβή μητρική; Για μνήμες κοίτα κι'αυτές για πιο φθηνές http://www.skroutz.gr/s/327118/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-Kit-of-2-XMP-X2-Grey-Series.html . Και τροφοδοτικό εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://www.skroutz.gr/s/322308/Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2.html πιο ''καλό'' και από το thermaltake και από το gs700 και με 5χρόνια εγγύηση.
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 peter_pan σκέφτεσαι για sli/ c/f και έβαλες τόσο ακριβή μητρική; Για μνήμες κοίτα κι'αυτές για πιο φθηνές http://www.skroutz.gr/s/327118/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-Kit-of-2-XMP-X2-Grey-Series.html . Και τροφοδοτικό εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://www.skroutz.gr/s/322308/Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2.html πιο ''καλό'' και από το thermaltake και από το gs700 και με 5χρόνια εγγύηση. +1 και στα δύο από εμένα!!
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 peter_pan σκέφτεσαι για sli/ c/f και έβαλες τόσο ακριβή μητρική; Για μνήμες κοίτα κι'αυτές για πιο φθηνές http://www.skroutz.gr/s/327118/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-Kit-of-2-XMP-X2-Grey-Series.html . Και τροφοδοτικό εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://www.skroutz.gr/s/322308/Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2.html πιο ''καλό'' και από το thermaltake και από το gs700 και με 5χρόνια εγγύηση. Δεν σκεφτομαι για sli ή για c/f (ακόμα) ομως θελω να εχω την επιλογη να το κανω καποια στιγμη αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παρω και 2η καρτα.Επισης θελω να κανω αγορα τωρα και να ξεμπερδεψω για 2-3 χρονια οποτε κοιταζω ολα τα χαρακτηριστικα που προσφερει η μητρικη να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στην τελευταια τεχνολογια.Εχεις να προτεινεις καποια αλλη z68 μητρικη φθηνοτερη και εξισου καλη? Οι μνημες που εβαλες μου αρεσουν!Μπηκαν στη λιστα. Και το τροφοδοτικο που εβαλες γιατι ειναι καλυτερο? αφου εχει -50Watt απο το GS700 το οποιο εχω βρει με 5 χρονια εγγυηση επισης. Συγνωμη αν γινομαι σπασικλας με τοσες ερωτησεις.
Spyros7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Και το τροφοδοτικο που εβαλες γιατι ειναι καλυτερο? αφου εχει -50Watt απο το GS700 το οποιο εχω βρει με 5 χρονια εγγυηση επισης. Το TX650 είναι κατασκευασμένο από Seasonic και τα GS από CWT. Και τα 2 καλά είναι αλλά Seasonic>CWT
pano Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καταρχάς φίλε peter_pan για μένα δεν γίνεσαι καθόλου σπασίκλας,αντιθέτως πολύ καλά κάνεις που ρωτάς γιατί πρόκειται να δώσεις μπόλικα λεφτά. Στο θέμα μας τώρα, θέλεις μητρική με το Ζ68 το ερώτημα είναι θα χρησιμοποιήσεις ποτέ τα επιπλέον χαρακτηριστικά που έχει έναντι μιας με το P67 για να αξίζουν τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις; Αν ναι,για πιο φθηνή μητρική με το Ζ68 chipset με τις ίδιες δυνατότητες περίπου κοίτα κι'αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24709&cat=3&sub=369&pmanuf=undefined&sort=3&step=3 Αν όχι δες κι'αυτή με το P67 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-GD55-B3-s1155-P67-DDR3-P67A-GD55.htm (και οι δύο έχουν την δυνατότητα ''καλού'' sli ή c/f) peter_pan το πόσο καλό είναι ένα τροφοδοτικό δεν το καθορίζει τα πόσα watt είναι αλλά η ποιότητα των υλικών που έχει και η τεχνολογία του,απλώς επιλέγουμε τα watt του τροφοδοτικού σύμφωνα με το σύστημα που θέλουμε να φτιάξουμε και να έχουμε βέβαια και κάποιον ''αέρα'' για μελλοντικές προσθήκες. Υ.Γ Για διπλές κάρτες ,και μή σου πω και για μονή, σύμφωνα με το κουτί που έχεις προσωπικά θα έπαιρνα κάρτα/ες με αυτό το σύστημα ψύξης http://www.iking.gr/gr/prdid/ba4be1a5c5394967a78c3feaf897f47d/productinfo.aspx ,για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου από θέμα θερμοκρασιών.
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καταρχάς φίλε peter_pan για μένα δεν γίνεσαι καθόλου σπασίκλας,αντιθέτως πολύ καλά κάνεις που ρωτάς γιατί πρόκειται να δώσεις μπόλικα λεφτά. Στο θέμα μας τώρα, θέλεις μητρική με το Ζ68 το ερώτημα είναι θα χρησιμοποιήσεις ποτέ τα επιπλέον χαρακτηριστικά που έχει έναντι μιας με το P67 για να αξίζουν τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις; Αν ναι,για πιο φθηνή μητρική με το Ζ68 chipset με τις ίδιες δυνατότητες περίπου κοίτα κι'αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24709&cat=3&sub=369&pmanuf=undefined&sort=3&step=3 Αν όχι δες κι'αυτή με το P67 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-GD55-B3-s1155-P67-DDR3-P67A-GD55.htm (και οι δύο έχουν την δυνατότητα ''καλού'' sli ή c/f) peter_pan το πόσο καλό είναι ένα τροφοδοτικό δεν το καθορίζει τα πόσα watt είναι αλλά η ποιότητα των υλικών που έχει και η τεχνολογία του,απλώς επιλέγουμε τα watt του τροφοδοτικού σύμφωνα με το σύστημα που θέλουμε να φτιάξουμε και να έχουμε βέβαια και κάποιον ''αέρα'' για μελλοντικές προσθήκες. Υ.Γ Για διπλές κάρτες ,και μή σου πω και για μονή, σύμφωνα με το κουτί που έχεις προσωπικά θα έπαιρνα κάρτα/ες με αυτό το σύστημα ψύξης http://www.iking.gr/gr/prdid/ba4be1a5c5394967a78c3feaf897f47d/productinfo.aspx ,για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου από θέμα θερμοκρασιών. Εχεις δικιο σε οσα λες και κατα καποιο τροπο τα εχω σκεφτει και εγω αυτα πριν καταληξω σε αυτα τα πραγματα.Για να στο αποδειξω κοιτα αυτο για να δεις ποσο μικρες ειναι οι διαφορες στα λεφτα μεταξυ των μητρικων που προτεινες και της z68 που λεω να παρω.Plaisio.gr στην πολη μου δεν εχει οποτε ακομα και η MSI με μεταφορικα και αντικαταβολη θα μου ερθει στα ιδια λεφτα με την Asus P8Z68-V που εχει στο e-gate.Επισης βλεποντας οτι με ~30€ παραπανω υπαρχει η ASUS P8Z68-V PRO με παραπανω χαρακτηριστικα και απο τις 2.Συμφωνα με το σκεπτικο λοιπον πως τα δινω μια φορα αυτα τα λεφτα και πως μια καλη μητρικη ειναι η βαση για μια καλη συνθεση pc, τοτε πιστευω πως στα ~180€ αυτες οι 2, ASUS P8Z68-V PRO και Gigabyte Z68X-UD4 ειναι οι καλυτερες επιλογες αυτη τη στιγμη. Για το τροφοδοτικο το καταλαβαινω αυτο που λες απλα ρωτησα γιατι και τα 2 ειναι της ιδιας εταιριας και μου φανηκε παραξενο η μεταξυ τους διαφορα.Ασε που το TX650 V2 οχι μονο βγαζει λιγοτερα Watts απο το GS700 αλλα στα Tech Specs αν δεις εχει και πιο υψηλες θερμοκρασιες! Διορθωσε με αν κανω λαθος. Για την gpu παλι, πολυ καλα τα λες.Την ειδα και εγω την asus που εβαλες. Απλα τωρα με εβαλες σε σκεψεις για το κουτι μου!Δεν ειναι καλο?Παιζει να εχω θεμα με τις θερμοκρασιες!?Θα ηταν καλυτερο αν ειχα αυτο ας πουμε?
ninos30 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αν και έχετε προσπεράσει εδώ και αρκετή ώρα το θέμα τροφοδοτικό, εγώ θα επιστρέψω γιατί διάβασα κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Το Thermaltake που έβαλες παραπάνω είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Κατασκευάζεται από την Seasonic, όπως και τα καλά Corsair. Είναι καλύτερο και από το GS700 και από το TX650, κυρίως επειδή δίνει περισσότερα Α στην 12V+ και δευτερευόντως γιατί έχει περισσότερα Watt. Επίσης έχει και καλύτερο efficiency με average sta 85,2% ενώ τα GS700/ΤΧ650v2 έχουν 82,7/83,7%. Όπως έχω πει σε άλλα post και βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια εδώ, η ΤΤ είναι χρόνια στον χώρο των PSU, έχοντας αποκτήσει φήμη πλέον ως κατασκευάστρια πάρα πολύ καλών και ανθεκτικών τροφοδοτικών. Για τσεκάρετε λίγο τις τιμές της μίας εταιρίας και της άλλης σε όλη την σειρά τους, νομίζετε τυχαία είναι η διαφορά τιμής που υπάρχει? Και το συγκεκριμένο ΤΤ, είναι σε προσφορά αφού η σειρά Toughpower είναι discontinued, και έχει αντικατασταθεί με την Toughpower XT, η οποία ξεφεύγει σε χρήματα. Η Corsair, έχει αναλογικά πολύ μικρότερη εμπειρία, αλλά έχει πάρει τον σωστό δρόμο αφού από την αρχή συνεργάστηκε με έναν από τους μεγαλύτερους/καλύτερους κατασκευαστές, την Seasonic. Και επειδή είναι στον δρόμο της αναγνωρισιμότητας ακόμα, κρατάει χαμηλά τις τιμές. Για καλό δικό μας . ΑΛΛΑ, το 750αρι της ΤΤ είναι πραγματικά ευκαιρία σε αυτά τα χρήματα, και για όσο υπάρχει stock. Το μόνο λάθος που έκανε η ΤΤ ήταν με την πρώτη σειρά TR2 (το οποίο και έχεις), θέλοντας να κατασκευάσει ένα φθηνό τροφοδοτικό, αλλά την πάτησε. Φυσικά η αντίστοιχη τωρινή σειρά είναι εκπληκτική (πχ TR-500P 36A από 500αρι!!!), αλλά κοστίζει αρκετά (~70€ στο vision studio). Παρεμπιπτόντως να ξέρεις ότι σου κάνει το εν λόγω, μιας και τα Α είναι αυτά που μετράνε και όχι τα Watt. Απλά δεν κάνει για μελλοντικό CF. Εμένα να καταλάβεις το σύστημά μου με CF5850 και 5 δίσκους πάνω, τραβάει περίπου 470Watt σε stress (ένδειξη από το APC-UPS). Αν θέλετε το αναλύουμε και τεχνικά το παραπάνω, αλλά πραγματικά βαριέμαι. Και όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά για το πόσα certified 80plus έχει η μία εταιρία και πόσα η άλλη, ας δει και την λίστα από τον επίσημο οργανισμό: 80 Plus List Και για να σου λύσω την απορία για τα GS/TX, η ΤΧ είναι ανώτερη σειρά από την GS. Ξέχνα πλέον τα Watt στα τροφοδοτικά. Το σημαντικότερο όλωv είναι το efficiency όπως επίσης και τα Α στην 12V+. Τα παραπάνω "βγαίνουν" από την χρησιμοποίηση ανωτέρων υλικών κατασκευής, και σε αυτό υπερτερεί η TΧ (γιαυτό έχει και καλύτερο efficiency και περισσότερα Α αναλογικά). Αν λοιπόν ζοριστούνε και τα 2 το ίδιο, να είσαι σίγουρος πως το TX θα ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα σε μεγάλα stress loads.
peter_pan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Το Thermaltake που έβαλες παραπάνω είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Κατασκευάζεται από την Seasonic, όπως και τα καλά Corsair. Είναι καλύτερο και από το GS700 και από το TX650, κυρίως επειδή δίνει περισσότερα Α στην 12V+ και δευτερευόντως γιατί έχει περισσότερα Watt. Επίσης έχει και καλύτερο efficiency με average sta 85,2% ενώ τα GS700/ΤΧ650v2 έχουν 82,7/83,7%. Και το βρισκω και φθηνοτερο απο τα corsair απο τα καταστηματα που μπορω να κανω αγορες!Ευχαριστω ninos30 για τις πληροφοριες.Ξαναγυριζω στο Thermaltake λοιπον μετα τα νεα δεδομενα αφου μου ερχεται και φθηνοτερο στα ιδια χρονια εγγυησης (+την εγγυηση απο τον ninos30 ) με τα corsair.Ποσα παραπανω A στην 12+ που αναφερεις δινει το Thermaltake απο τα corsair?Γιατι ψαχνω να το βρω αλλα δε μπορω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.