Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Αυτο ειναι δικαιοσύνη τιμωρείται ο ένοχος αλλα οχι και οι 'βοηθοί" insomniaK,arxaggelos...κτλ κτλ και τώρα μάλλον θα γίνει μονιμότερη...
RedPanda Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Έχει δώσει κανένας εδώ πανελλήνιες έκθεση προφορικά σαν δυσλεξικός ? Όταν κάποιος είναι δυσλεξικός δίνει προφορικά μόνο έκθεση στην περίπτωση της θετικής κατεύθυνσης ?
UpToDate_ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Εγω ειχα 2 φιλαρακια δυσλεξικους στην 3η φετος και σε ολα τα μαθηματα εδωσαν χωριστα.. τωρα δεν ξερω απο κει και περα.
black_widow Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Πόσοι από όσους πόσταραν είχαν θεωρητική κατεύθυνση στο λύκειο ; Αν θυμάμαι καλά φέτος στη κλίμακα 15 -20 το ποσοστό ήταν γύρω στο 30 % , κάτι τέτοιο θυμάμαι. Μιλάμε για σφαγή ... Αν γύρναγα το χρόνο πίσω δε θα επέλεγα αυτή την κωλοκατεύθυνση. Η βαθμολόγηση είναι υποκειμενική , θέλει πολύ διάβασμα και κρίνεσαι ακόμα και από τα γράμματα σου. Έδωσα αγώνα να βελτιώσω τα γράμματα μου ώστε να διαβάζονται ( καλά που θα ήταν να γράφαμε σε H/Y ). Είχα δώσει δεύτερη φορά τότε που ήταν 9 τα μαθήματα + ένα το Α.Ο.Θ. ( την πρώτη φορά δε διάβαζα τίποτα και είχα βγάλει 14 - με εύκολα θέματα όμως ). Λατινικά - έκθεση ήμουν πολύ καλή από την πρώτη φορά που έδωσα , βελτίωσα Μαθηματικά - Α.Ο.Θ. - τα λάθη δεν τα απέφυγα από τη στιγμή που δεν είχαμε κομπιουτεράκι ( μην αρχίζετε να κράζετε για πράξεις κ.λ.π. - υπάρχουν άτομα που έχουν εκ γενετής πρόβλημα σε πράξεις , προπαίδεια ) ,Ιστορία γενικής και κατεύθυνσης ό,τι και αν έκανα τελικά πάτωσα στο τέλος ( η μνήμη μου δε με βοηθάει σε μαθήματα με πολλές χρονολογίες , γεωγραφικές περιοχές κ.λ.π. ) , Αρχαία - Λογοτεχνία έλιωσα στο διάβασμα με όχι καλούς βαθμούς στο τέλος ενώ τα πήγα πολύ καλά ( 14,5 - 16 αντίστοιχα ) , Φυσική πάτωσα ενώ την πρώτη χρονιά είχα γράψει 16 ( η κακιά μέρα που λέμε ) , Βιολογία πήγα σταθερά καλά όπως και την πρώτη φορά ( μπορούσα να πιάσω βαθμό άνω του 18 αλλά το είχα λίγο γραμμένο το μάθημα ). Οι προφορικοί βαθμοί δε με βοηθούσαν καθόλου ( αφού ήμουν τεμπελοχανείο και κοπανατζού δεν ήμουν ακριβώς και η συμπάθεια των καθηγητών ). Τα θέματα ήταν δύσκολα , σκόραρα κάπου στα 15900 κάτι μόρια , δεν πέρασα Αθήνα στη σχολή που ήθελα , επαρχία δεν μπορούσα να πάω , κοινώς έκανα μία τρύπα στο νερό. Δεν το μετάνιωσα όμως γιατί ως τότε δεν ήξερα τι πάει να πει αποτυχία ( στο σχολείο μου αρκούσε να δίνω προσοχή στο μάθημα και να κάνω μία ανάγνωση ). Στο ΤΕΙ που πήγα έγραφα άνετα από 8 και πάνω ( έτρωγα κράξιμο από τους καθηγητές για τα γράμματα μου όμως , προφανώς εάν ο όγκος των γραπτών που είχαν να διορθώσουν ήταν μεγαλύτερος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για μένα ). Και πάλι όμως οι βαθμοί δεν παίζουν κάποιο ρόλο στο επαγγελματικό σου μέλλον εάν δεν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες ( άλλο ένα μάθημα που πήρα ). Θα δώσω κατατακτήριες στη σχολή που θέλω μέχρι να μπω έχοντας αποσυνδέσει πλέον τις σπουδές με την εύρεση εργασίας , απλά γιατί γουστάρω Οικονομικά . Συμπερασματικά , εάν και δε θεωρούμαι " αποτυχημένη " αφού τα μόρια που έβγαλα ήταν συμπαθητικά για την κατεύθυνση που ήμουν και για το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων εκείνης της χρονιάς θα χαρώ να αντικατασταθεί αυτό το σύστημα με ένα σύστημα πιο προσανατολισμένο στα ενδιαφέροντα του μαθητή , να απαιτεί μεγαλύτερη κριτική σκέψη και να μην παίζει μεγάλο ρόλο η τσέπη των γονιών του στο τελικό αποτέλεσμα , ένα σύστημα που θα αφήνει το μαθητή να ζήσει την εφηβική του ηλικία και να μην τον κάνει ρομποτάκι. Δεν το βλέπω βέβαια να γίνεται... καθιστε ρε και με τρομαζετε.! εαν δλδ αυτος που εδωσε φετος και τα εχει τοσο φρεσκα θελει 1 χρονο για να βγαλει την βιολογια ή την ιστορία, με τα παλουκια τα κατευθυνσης τι θα κανει? ή ένας που εδωσε πανελληνιες πριν 6 7 χρονια τι θα απογινει? Στη σχολή που έβγαλες το πιο πιθανό είναι η ύλη των μαθημάτων που έδινες να ήταν μεγαλύτερη και να είχες και λιγότερο χρόνο να τη βγάλεις. Επίσης θα έχεις και το ψυχολογικό αβαντάζ του μεγαλύτερου σε ηλικία που έχει ήδη βγάλει μία σχολή .
SlimData Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Έχεις δίκιο.. Θετική κατεύθυνση, 3η λυκείου η φιλόλογος (που με αντιπαθούσε αφάνταστα αφού τσακωθήκαμε την πρώτη μέρα της χρονιάς) έβγαζε κάθε φορά τις εκθέσεις μου και καλά "τρομερές", "υποδειγματικές" κοκ... Φροντιστήριο δεν πήγα ποτέ. Φτάνουμε λοιπόν στις εξετάσεις και έκθεση... Εξεταστής 1: 52 Εξεταστής 2: 98.. Μπαίνει και τρίτος και μου δίνει ένα ωραιότατο 60. Άρα κρατάμε 52 και 60. Στα μαθηματικά αυτό δεν υπήρχε. Η λύνεις ή δεν λύνεις. Στα φιλολογικά όμως, ότι γουστάρει ο καθένας
black_widow Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Λογοτεχνία ήμουν ανέκαθεν πολύ καλή ( το ίδιο καλή με την Έκθεση ) , είχα διαβάσει και πόσες αναλύσεις για το κάθε κείμενο και είδα το 16 και ξενέρωσα από τη ζωή μου. Εκεί το αποδέχτηκα γιατί πάντα παίζει σφαγή και δεν θεωρείται κακό το 16. Αρχαία είχα πάει πάρα πολύ καλά , ειδικά στο άγνωστο ( όταν είχα πάει στο φροντιστήριο για να τους πω τις απαντήσεις αλλάξανε τη μετάφραση που είχαν δώσει στις προτεινόμενες λύσεις στα φυλλάδια τους γιατί τους άρεσε πιο πολύ η δική μου ). Η δεύτερη σε απόδοση στα Αρχαία μετά από εμένα στο φροντιστήριο πήρε τελικά γύρω στο 18 , ούτε οι καθηγητές δεν μπορούσαν να το πιστεύσουν . Στο λύκειο μου αναρτούν πάντα μόνο τους τελικούς βαθμούς και για να δεις τι σου είχε βάλει κάθε βαθμολογητής έπρεπε να ψάχνεις σε κάτι κλασέ που είχανε και είχα ξενερώσει τόσο πολύ που δεν πήγα να δω. Λατινικά π.χ. που ήταν και αυτό θεωρητικής δεν μπορούσαν να σου κόψουνε . θεωρητικά ο topic starter έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης , πρακτικά λόγω κατεύθυνσης δεν ξέρω βαθμολογικά αν θα φανεί λίγο ή πολύ η διαφορά στη μελέτη. Επίσης , δεν ξέρω γιατί πρέπει να γίνεται από τώρα η συζήτηση αν θα ξαναδώσει , στο κάτω κάτω τα πράγματα είναι πιο εύκολα για αυτόν λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
santana99 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Έχει δώσει κανένας εδώ πανελλήνιες έκθεση προφορικά σαν δυσλεξικός ? Όταν κάποιος είναι δυσλεξικός δίνει προφορικά μόνο έκθεση στην περίπτωση της θετικής κατεύθυνσης ? Γράφεις στην τάξη μαζί με πολλά παιδιά για 3 ώρες + παραπάνω χρόνο εάν θελήσεις.... Αφού τελειώσεις παίρνεις σειρά και πας στους εξεταστές. Δίνεις όλα τα μαθήματα "προφορικά", ουσιαστικά τα παρουσιάζεις και εξηγείς τι έκανες εδώ και τι εκεί. Αν κάπου δεν καταλάβουν τι λες/εννοείς/πως το έκανες δεν το παίρνουν σαν λάθος αλλά σε ρωτάνε... ακόμα αν δούνε κάτι πολύ απότομο, στις πράξεις για πχ, σε ρωτάνε τι έκανες εδώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα..... Αν καποιος εχει περσει σε ενα ΤΕΙ και την αλλη χρονια περασει σε αλλο που προτιμα , για να κανει εκει εγγραφη πρεπει να προηγηθει διαγραφη απο το πρωτο ΤΕΙ ? Αν ναι πως γινεται αυτο ? Με απλη δηλωση ? Ευχαριστω.
-nick- Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα..... Αν καποιος εχει περσει σε ενα ΤΕΙ και την αλλη χρονια περασει σε αλλο που προτιμα , για να κανει εκει εγγραφη πρεπει να προηγηθει διαγραφη απο το πρωτο ΤΕΙ ? Αν ναι πως γινεται αυτο ? Με απλη δηλωση ? Ευχαριστω. Ναι, με δηλωση διαγραφης στη γραμματεια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα..... Αν καποιος εχει περσει σε ενα ΤΕΙ και την αλλη χρονια περασει σε αλλο που προτιμα , για να κανει εκει εγγραφη πρεπει να προηγηθει διαγραφη απο το πρωτο ΤΕΙ ? Αν ναι πως γινεται αυτο ? Με απλη δηλωση ? Ευχαριστω. Ναι, με δηλωση διαγραφης στη γραμματεια. Ευχαριστω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Έχεις δίκιο.. Θετική κατεύθυνση, 3η λυκείου η φιλόλογος (που με αντιπαθούσε αφάνταστα αφού τσακωθήκαμε την πρώτη μέρα της χρονιάς) έβγαζε κάθε φορά τις εκθέσεις μου και καλά "τρομερές", "υποδειγματικές" κοκ... Φροντιστήριο δεν πήγα ποτέ. Φτάνουμε λοιπόν στις εξετάσεις και έκθεση... Εξεταστής 1: 52 Εξεταστής 2: 98.. Μπαίνει και τρίτος και μου δίνει ένα ωραιότατο 60. Άρα κρατάμε 52 και 60. Στα μαθηματικά αυτό δεν υπήρχε. Η λύνεις ή δεν λύνεις. Στα φιλολογικά όμως, ότι γουστάρει ο καθένας Σκεψου ποσο πακετο τρωνε την περιοδο των πανελληνιων οι φιλολογοι διορθωνοντας ενα ματσο εκθεσεις. Και ποσο αρχοντες οι μαθηματικοι Aλλη μαλακια κι αυτο με την αναβαθμολογηση παντως...Επειδη ειναι κουλοι οι 2 πρωοτοι βαθμολογουντες παει σε 3ο βαθμολογητη κι οτι βαλει αυτος. Λες κ αυτος εχει το αλαθητο του παπα. Εμενα στα νεοελληνικα κειμενα ειχε γινει κατι παρομοιο και ο 3ος βαθμολογητης μου εβαλε χαμηλοτερη βαθμολογια και απτους 2 προηγουμενους Κατα τ'αλλα συμφωνω με οσα γραφονται περι θεωρητικης κατευθυνσης. Η κατευθυνση που βγαζει ανεργους/ανθρωπους που δε θα δουλεψουν ποτε στο αντικειμενο τους. Οι αλλες ολο και καπου καπως καποτε μπορει να σου προσφερουν επαγγελματικη αποκατασταση λογω των αντικειμενων των σχολων.
slipknot Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα..... Αν καποιος εχει περσει σε ενα ΤΕΙ και την αλλη χρονια περασει σε αλλο που προτιμα , για να κανει εκει εγγραφη πρεπει να προηγηθει διαγραφη απο το πρωτο ΤΕΙ ? Αν ναι πως γινεται αυτο ? Με απλη δηλωση ? Ευχαριστω. Ναι, πρέπει να προηγηθεί διαγραφή απ' το πρώτο τμήμα για να εγγραφεί ο σπουδαστής σε καινούργιο τμήμα κι αυτό επειδή είναι παράνομο να είσαι εγγραμμένος σε 2 σχολές. Απαιτείται αίτηση διαγραφής και επιστροφή φοιτητικού πάσου (εφόσον υπάρχει) σίγουρα. Άλλα έγγραφα δεν ξέρω αν ζητάνε, εξαρτάται από το κάθε τμήμα. Επίσης, αν το ΤΕΙ βρίσκεται μακριά, η αίτηση μπορεί να αποσταλεί και ταχυδρομικά, για να γλιτώσεις κόπο. Στο τέλος ο φοιτητής λαμβάνει μια βεβαίωση διαγραφής που δηλώνει πως δεν είναι πια εγγεγραμμένος στο παλιό τμήμα και την προσκομίζει στο νέο μαζί με όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα κατά την εγγραφή του.
panosno1com Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Σκεψου ποσο πακετο τρωνε την περιοδο των πανελληνιων οι φιλολογοι διορθωνοντας ενα ματσο εκθεσεις. Και ποσο αρχοντες οι μαθηματικοι Aλλη μαλακια κι αυτο με την αναβαθμολογηση παντως...Επειδη ειναι κουλοι οι 2 πρωοτοι βαθμολογουντες παει σε 3ο βαθμολογητη κι οτι βαλει αυτος. Λες κ αυτος εχει το αλαθητο του παπα. Εμενα στα νεοελληνικα κειμενα ειχε γινει κατι παρομοιο και ο 3ος βαθμολογητης μου εβαλε χαμηλοτερη βαθμολογια και απτους 2 προηγουμενους Κατα τ'αλλα συμφωνω με οσα γραφονται περι θεωρητικης κατευθυνσης. Η κατευθυνση που βγαζει ανεργους/ανθρωπους που δε θα δουλεψουν ποτε στο αντικειμενο τους. Οι αλλες ολο και καπου καπως καποτε μπορει να σου προσφερουν επαγγελματικη αποκατασταση λογω των αντικειμενων των σχολων. εγω ειχα ακουσει ,μπορει να ναι και ραδιοαρβυλα αλλα στο ελλαντα ολα τα περιμενω, οτι οι αναβαθμολογητες , οι 3οι βαθμολογητες δλδ, απλα κοιτανε πρωτη κ δευτερη βαθμολογια και βγαζουν τον μεσο ορο χωρις να ελεξουν το γραπτο καν, ειδικα στα θεωρητικα μαθηματα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.