Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Asrock 880G-Αναβάθμιση?

typhon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω το εξής σύστημα:

Asrock 880G Extreme3

AMD X6 1055t

2x2GB Kingston 1600 DDR3

Sapphire HD4870

Την έχω περίπου 1 χρόνο αυτή τη σύνθεση και αφού εγκατέστησα άλλα 2x1GB ram που μου έδωσε 1 φίλος όλα δούλευαν οκ για 1 μέρα περίπου μέχρι που ξαφνικά σταμάτησε να κάνει boot το pc.

Δηλαδή πατάω κουμπί,γυρνάνε τα ανεμιστηράκια, δεν ακούγεται ήχος και το dr debug δείχνει κωδικό 00 (passes control to OS loader (typically INT19h)). Κάτι το οποίο λογικά το δείχνει αρκετά αργότερα. Έβγαλα όλα τα sticks ram,δοκιμάζοντας 1 κάθε φορά σε διαφορετικό slot.Έβγαλα μέχρι και τον επεξεργαστή,αλλά ότι και να κάνω αυτό δείχνει τα ίδια. Ούτε το clear cmos δουλεύει ούτε τπτ!Δυστυχώς δεν έχω κάποιο άλλο συμβατό επεξεργαστή να δοκιμάσω και μάλλον θα επιστρέψω τη μητρική για επιδιόρθωση.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Με βάση την εμπειρία σας, κάτι τέτοιο δε σημαίνει καμμένη μητρική? Απλά φοβάμαι μήπως υπάρχει κανένα θέμα με τον επεξεργαστή και στείλω τσάμπα τη μητρική. Ξέρετε κάτι παρόμοιο; Μήπως έκανα εγώ τίποτα λάθος;

Σε περίπτωση που δε δεχτούν να επιδιορθώσουν/αντικαταστήσουν τι προτείνετε σαν καλύτερη λύση:

1)Να αγοράσω καινούρια μητρική με chipset 990 με σκοπό μελλοντικά να βάλω τον bulldozer?

ή δεν αξίζει και καλύτερα

2)Να κάνω ολοκληρωτική αναβάθμιση σε i5-2500k?

Το θέμα είναι ότι έχω ήδη λίγες μέρες που έχω μείνει χωρίς pc και αρχίζουν και με πιάνουν τα στερητικά μου!!!

υ.γ:Επίσης να τονίσω κάτι άλλο περίεργο: Όταν έκανα τη σύνθεση δοκίμασα τα ενσωματωμένα oc modes(+15% νομίζω) της asrock από το bios και ήταν πολύ ασταθές. Δεν έφτανε ούτε καν στα Windows!(μετά έκανα χειροκίνητο oc βέβαια)

Δημοσ.

Κατι με BIOS πρεπει να παιζει. Δοκιμασε να κανεις clear CMOS βγαζοντας τη μπαταρια απο τη μητρικη.

Δημοσ.

Το έκανα και αυτό. Πρώτα με το κουμπί, μετά με jumper και μετά βγάζοντας τη μπαταρία(για κανένα 5λεπτο),αλλά τίποτα..

Δημοσ.

Απο οταν έκανες το overclock μετα απο πόσες ημέρες εμφάνισε το πρόβλημα ?

Πολύ πιθανόν αν δεν σου ανάβει καθόλου και κάνοντας cmos reset να υπάρχει θέμα με την μητρική η επεξεργαστή ίσως και λόγο του overclock αν έδωσες παραπάνω ρεύμα κτλπ.

Βασικά βγάλε απο επάνω δίσκους cdrom driver και οτι αλλές συσκευές έχεις και δοκίμασε πάλι μήπως ανάψει αλλιώς στείλε την για έλεγχο και μην τους πεις οτι έκανες overclock.

Η μητρική ειναι ακόμα στην εγγύηση ?

Δημοσ.

Περίπου 10 μήνες μετά!!

Ναι τα έβγαλα όλα από τη μητρική.Μόνο ram,cpu άφησα. Αλλά και πάλι δεν άναβε!

Είναι ακόμα στην εγγύηση(2 χρόνια εγγύηση έλεγε-οπότε έχει άλλο 1, θέλω να πιστεύω) και θα τη στείλω σήμερα.

Εννοείται δεν πρόκειται να τους πω ότι έκανα. Αλλά φοβάμαι μήπως το στείλουν στην Asrock και το ανακαλύψουν αυτοί.

Δημοσ.

Περίπου 10 μήνες μετά!!

Ναι τα έβγαλα όλα από τη μητρική.Μόνο ram,cpu άφησα. Αλλά και πάλι δεν άναβε!

Είναι ακόμα στην εγγύηση(2 χρόνια εγγύηση έλεγε-οπότε έχει άλλο 1, θέλω να πιστεύω) και θα τη στείλω σήμερα.

Εννοείται δεν πρόκειται να τους πω ότι έκανα. Αλλά φοβάμαι μήπως το στείλουν στην Asrock και το ανακαλύψουν αυτοί.

Μεχρι να την στειλουν στην asrock θα σου κανουν αντικατασταση με καινουργια αφου βρουν οτι οντως εχει προβλημα

απο που ειναι αγορασμενη ?

Ειχα παρει μια μητρικη απο αγγελια με αναφερομενο προβλημα επαννεκινησεων , αμεσως με το που την παρελαβα πηγα στο

e-shop (Βεροιας) για ελεγχο (ειχε ηδη περασει ελεγχο απο το καταστημα της Πατρας χωρις να βρουν τπτ) μου την ξαναδωσαν πισω .. την εστησα και συνεχιζε τις επανεκκινησεις .. πηγα πισω στο μαγαζι ... μα καναμε ελεγχο και bios update (asus) και εγκατασταση win7 .. (μεσω USB) αν ειναι δυνατον... εεε απαιτησα να την στειλουν Αθηνα και με πηραν μετα απο 4 μερες να μου πουν οτι οντως εχει προβλημα ... και θα γινει αντικατασταση ...

Οποτε αν σου πουν καμια @@@@@ απαιτησε να παει στα κεντρικα (αν δεν εισαι σε μεγαλη πολη) ;)

Ή πάρε μια ΑΜ3+ ή κανε υπομονη να δεις τι θα γίνει

Δημοσ.

Το έκανα και αυτό. Πρώτα με το κουμπί, μετά με jumper και μετά βγάζοντας τη μπαταρία(για κανένα 5λεπτο),αλλά τίποτα..

Για να είσαι σίγουρος, βγάλε το ρεύμα, πάτα το κουμπί ΟΝ να τραβήξει ότι απέμεινε η μητρική και βγάλε την μπαταρία κανα 15 λεπτο. μερικές μητρικές δεν μηδενίζουν τόσο γρήγορα το BIOS.

Δημοσ.

Την είχα παραγγείλει μέσω internet από Θεσσαλονίκη, από vision. Όπου και έχει αποσταλεί.

Απλά το φοβάμαι πολύ αυτό να μου πουν καμιά δικαιολογία του τύπου "δεν εγκαταστάθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή κλπ".

Έχει κανένας εμπειρία σχετικά με το πόσο καιρό κάνουν για επιδιορθώσεις ή για αντικατάσταση;

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι έχει πρόβλημα η μητρική και δεν ποστάρει με κανένα τρόπο, μπορούν να δουν το bios? Δηλαδή έκδοση,settings,volt κλπ?

Από τη 1 δε μπορώ και να περιμένω από την άλλη δε θέλω και να βρεθώ με 1 επιπλέον μητρική και 100+ ευρά λιγότερα!

Για να είσαι σίγουρος, βγάλε το ρεύμα, πάτα το κουμπί ΟΝ να τραβήξει ότι απέμεινε η μητρική και βγάλε την μπαταρία κανα 15 λεπτο. μερικές μητρικές δεν μηδενίζουν τόσο γρήγορα το BIOS.

EDIT: Τώρα το είδα αυτό!!!!!θέλει τόση ώρα για να μηδενίσει το BIOS????Μόλις την έστειλα γμτ!!!

Δημοσ.

εμένα μου έχει τύχει να θέλει τόσο για να μηδενίσει ένα motherboard όταν κόλλησε από λάθος overclocking.. Ελπίζω να μην την έστειλες τζάμπα.

Δημοσ.

Τελικά μάλλον τζάμπα την έστειλα αλλά για άλλο λόγο. Βρήκα δεύτερη μητρική και δοκίμασα τον επεξεργαστή, αλλά δεν έγινε τίποτε. Ξεκίναγε, άνοιγαν ανεμιστηράκια κλπ και μετά από 5 δευτερόλεπτα έκανε reboot. Οπότε μάλλον η cpu είχε το πρόβλημα. Αν και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως χαλάει ένας επεξεργαστής μετά από 1 χρόνο χρήσης με πολύ ήπιο oc. Ευτυχώς έχει εγγύηση και το έδωσα σε e-shop.

Και όχι τίποτε άλλο, λέει στη φόρμα RMA που έστειλα τη μητρική ότι αν αποδειχθεί ότι λειτουργεί φυσιολογικά πρέπει να πληρώσω και τουλάχιστον 10e για τον έλεγχο και εννοείται και για την επιστροφή. Οπότε σύνολο έξοδα αποστολής+επιστροφής με courrier+(τουλάχιστον)10e.Δίνει μεγάλο κίνητρο για να παραγγείλεις μέσω internet και να απολαύσεις την εγγύηση που προσφέρουν(την έχουν και τονισμένη με κόκκινα γράμματα).

Και εννοείται καμία επικοινωνία από το κατάστημα, αν και τους έχω στείλει e-mail κλπ.

Τεράστια απογοήτευση από την AMD. Σιγά σιγά ούτε value for money δε θα είναι.Μακάρι να γίνει κάτι με τις "μπουλντόζες" που θέλω να ελπίζω ότι θα εμφανιστούν το 2011.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!

Δημοσ.

Τελικά μάλλον τζάμπα την έστειλα αλλά για άλλο λόγο. Βρήκα δεύτερη μητρική και δοκίμασα τον επεξεργαστή, αλλά δεν έγινε τίποτε. Ξεκίναγε, άνοιγαν ανεμιστηράκια κλπ και μετά από 5 δευτερόλεπτα έκανε reboot. Οπότε μάλλον η cpu είχε το πρόβλημα. Αν και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως χαλάει ένας επεξεργαστής μετά από 1 χρόνο χρήσης με πολύ ήπιο oc. Ευτυχώς έχει εγγύηση και το έδωσα σε e-shop.

Και όχι τίποτε άλλο, λέει στη φόρμα RMA που έστειλα τη μητρική ότι αν αποδειχθεί ότι λειτουργεί φυσιολογικά πρέπει να πληρώσω και τουλάχιστον 10e για τον έλεγχο και εννοείται και για την επιστροφή. Οπότε σύνολο έξοδα αποστολής+επιστροφής με courrier+(τουλάχιστον)10e.Δίνει μεγάλο κίνητρο για να παραγγείλεις μέσω internet και να απολαύσεις την εγγύηση που προσφέρουν(την έχουν και τονισμένη με κόκκινα γράμματα).

Και εννοείται καμία επικοινωνία από το κατάστημα, αν και τους έχω στείλει e-mail κλπ.

Τεράστια απογοήτευση από την AMD. Σιγά σιγά ούτε value for money δε θα είναι.Μακάρι να γίνει κάτι με τις "μπουλντόζες" που θέλω να ελπίζω ότι θα εμφανιστούν το 2011.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!

Κατσε λιγο γιατι θα μας τρελανεις λιγο. Τι φταιει το μαγαζι για το rma αν εσυ τους εστειλες μια μητρικη που δουλευει κανονικα? Δεν θα βαλει τον τεχνικο του να την δοκιμασει αρα θα σπαταλησει καποιο χρονο αρα και χρημα? Αφου και εσυ δεν την εψαξες καλυτερα και το εκανες αφου την ετσειλες και στο λενε και απο πανω πριν την στειλεις!

Και οσο γαι την AMD μια χαρα επεξεργαστες βγαζει, στο insomnia θα βγεις παμπολους που υμνουν ή την μια ή την αλλη εταιρεια σε ολα τα θεματα.

Μηπως τελικα εχεις θεμα με τα ηλεκτρικα του σπιτιου σου? Τσεκαρε το και αυτο γιατι η ΔΕΗ δεν ειναι για πολλα πολλα. Ομιλει παθων και μετα απο αυτο (1700 ευρω ψημενα ψημενα) επενδυσα σε ενα MGE ELLIPSE MAX 850 UPS και βρηκα την υγεια μου...

Δημοσ.

Εννοώ ότι πολλά καταστήματα(βλ. e-shop) εφόσον αγόρασες κάποιο εξάρτημα/desktop/laptop κλπ από αυτούς σου κάνουν τη "χάρη" να μη σου χρεώνουν τον έλεγχο για προϊόντα που έχουν εγγύηση σαν 1 από τις υπηρεσίες που προσφέρουν(ακόμα και αν λειτουργούν κανονικά στον έλεγχο). Εννοώ ότι το θέμα εγγύηση/service στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο αμφιβόλου αξίας. Όσο να 'ναι εκτός από το αυτούσιο προϊόν σου προσφέρουν θεωρητικά και άλλα πράγματα. Όπως 1 ακόμη από αυτά θα ήταν τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου(η οποία είναι και αυτή ανύπαρκτη στη συγκεκριμένη περίπτωση). Και πραγματικά κανένα από τα τοπικά καταστήματα που γνωρίζω δε χρεώνει έλεγχο για προϊόντα που έχουν αγοραστεί από αυτά και έχουν εγγύηση. Δε λέω ότι μου την έφεραν απλά δε θεωρώ αυτήν την πολιτική ανταγωνιστική για τη σημερινή εποχή. Και 1 ενημέρωση/απάντηση καλή θα ήταν..

Αυτό που λες για τη ΔΕΗ μπορεί να ισχύει, γιατί βλέπω λάμπες να καίγονται αρκετά συχνά, αλλά 1)και αρκετά καλό τροφοδοτικό έχω και 2)σε σταθεροποιητή τάσης έχω το pc(καλά δεν είναι ups αλλά τι διάολο..).

Ήμουν κι εγώ σε αυτούς που εξυμνούσαν την AMD. Μετά τους core2duo δεν επανέκαμψε η AMD. Το λέω αυτό επειδή τα τελευταία 3 χρόνια βλέπω συνέχεια(και σε μένα και σε φίλους) πολύ low binned επεξεργαστές με την ίδια αρχαία αρχιτεκτονική και γιατί πλέον σε chart που είδα περί απόδοσης/τιμής οι sandy έχουν "φάει" τους amd. Το θέμα είναι ότι καμμένη μητρική θα το δεχόμουν, αλλά οι cpu θεωρητικά έχουν αρκετά μεγαλύτερη αναμενόμενη διάρκεια ζωής. Να τονίσω, επιπλέον, ότι ο επεξεργαστής κάηκε "μαγικά" μόλις εγκατέστησα νέα μνήμη ram. Και ότι οι θερμοκρασίες ήταν πλέον άριστες 28-40 τώρα το καλοκαίρι. 1 τελευταία ελπίδα έχω για τους zambezi... Ίδωμεν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...