geoparaschis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 καλησπερα....μολις φετος τελειωσα το λυκειο....και θελω να ασχοληθω με το προγραμματισμο δεδομενου οτι η σχολη μου θα ειναι σχετικη με το αντικειμενο...η μονη επαφη που εχω ειναι απο το μαθημα της τεχνολογικης αναπτυξη εφαρμογων σε προγραμματιστικο περιβαλλον...πως προτεινεται να ξεκινησω...και με ποια γλωσσα?
Levitin Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, έχουν δημιουργηθεί αρκετά θέματα για το ερώτημά σου, κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλά. Μπορείς πάντα να ξεκινήσεις με τις γλώσσες που θα κάνεις στην σχολή σου (ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών). Φαντάζομαι η σχολή σου είναι κάποιο τμήμα πληροφορικής. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ψαχτείς μόνο σου γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού, να ξεκαθαρίσεις διαφορές πχ διαδικαστικού & αντικειμενοστρεφή προγραμματισμού, να δεις τι γλώσσες υπάρχουν, γενικά να είσαι ενήμερος. Λίγο πολύ φαντάζομαι θα τα κάνατε στο μάθημα του λυκείου, αλλά καλύτερα θα ήταν να τα δεις λίγο πιο αναλυτικά. Επίσης καλά θα ήταν να ρίξεις μιά ματιά σε κάποια διανομή Linux πχ Ubuntu, να δοκιμάσεις να παίξεις με terminal & bash scripts. Τώρα συγκεκριμένα για γλώσσες, λίγο πολύ θα ακούσεις για C, C++, Java, Python, C#. Πάρε και ένα λινκ από ξένο Forum. Γενικά, πέρα από το κομμάτι του προγραμματισμού, μάθε να ψάχνεις σωστά (Google κτλ) αυτό που ψάχνεις & να διαβάζεις.
nilosgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Μαλλον C ή Java αν πας σε ΑΕΙ / Πολυτεχνιο, αλλιως αν πας σε TEI C# ή VisualBasic. (Προτεινο αυτες επειδη μ αυτες θα ασχοληθειτε στο πρωτο ή/και το δευτερο εξαμηνο). EDIT: Συμφωνω για το Ubuntu.
geoparaschis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 οκ παιδια...ευχαριστω πολυ ...μηχανικος πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων ειναι το τμημα που μαλλον θα περασω....στο πολυτεχνειο στη κοζανη ειναι.....ευχαριστω για τη βοηθεια σας....
nilosgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 οκ παιδια...ευχαριστω πολυ ...μηχανικος πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων ειναι το τμημα που μαλλον θα περασω....στο πολυτεχνειο στη κοζανη ειναι.....ευχαριστω για τη βοηθεια σας.... Ααα!! Συναδερφοι δηλαδη, κι εγω το ιδιο τμημα αλλα στο Βολο. (ειμαι δευτεροετης πλεον ) Αν σου αρεσει κι εχεις μερακι απ το πρωτο εξαμηνο ηδη θα εχεις μαθεις παρα πολλα πραγματα!!
b_real Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μαλλον C ή Java αν πας σε ΑΕΙ / Πολυτεχνιο, αλλιως αν πας σε TEI C# ή VisualBasic. αυτό από που προκύπτει;;
nilosgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 αυτό από που προκύπτει;; Ολες οι σχολες εχουν site στο οποιο εχουν και τα προγραμμα σπουδων...
b_real Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ολες οι σχολες εχουν site στο οποιο εχουν και τα προγραμμα σπουδων... αν είδες τα site όλων των ΤΕΙ και είδες οτι κανουν C# και VB πάω πάσο...αν κ δεν νομίζω να έχεις κάνει κάτι τέτοιο Εγώ πάντως για τα μεγάλα τμήματα ΤΕΙ που έχουν ως αντικείμενο την πληροφορική ξέρω οτι δεν ισχύει αυτό. Τέσπα...
theomalegan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 html, javascript , php μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα διαδικτυακά πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.