Προς το περιεχόμενο

Ποιοτικά Ηχεία μέχρι 200 € ??

Dafnousaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σταύρο, το tweeter δε χρειάζεται καθόλου χώρο για να παίξει... Άντε, το πολύ πολύ στις περιπτώσεις άγριων high-end (και αναλόγως υλοποίησης/τοπολογίας) να διαθέτουν back-chamber των 3-4 κ.εκ (και πολλά λέω). Αυτό το σασί xωράει στην παλάμη ενός μωρού, αν θες να μιλήσουμε για χώρο...

Κάπου τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα, το ότι κυκλοφορεί πολύ σαβούρα ναι, το ότι οι εταιρίες παρπυσιάζουν τα πράγματα όπως τα θέλουν με στόχο των εντυπωσιασμό, ναι. Αλλά, χωρίς αμφιβολία υπάρχουν και ηχεία για PC που είναι πολύ αξιόλογα!

+1 σίγουρα υπάρχουν ''καλά' ηχεία για pc αν ψάξεις.

Συνήθως είναι ''μειωμένα'' λόγω χώρου απαιτήσεων κλπ. Αν θες κάτι παραπάνω υπάρχουν λύσεις

λύσεις ολοκληρωμένου hometheater (ενισχ-ηχεία-γούφερ) σε ''καλές'' τιμές.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχω παρει προσφατα την xonar d2/pm και σκεφτομαι να αγορασω 5.1 ηχεια τα edifier s550.με αναλογικη συνδεση γιατι δεν εχου ψηφιακη 8α εχω καλα αποτελεσματα στις ταινιες η 8α απογοητευτω?με ψηφιακη συνδεση τι κερδιζω στις ταινιες και τι κερδιζω με την αναλογικη?

Δημοσ.

Σταυρο το 2.1 ηχοσυστημα σε ποιοτικο ηχοσυστημα και δυο καλα ηχεια μπορεις να το κανεις εσυ αγοραζοντας ενα subwoofer.Η ετεριες βγαζουν τις σειρες ηχειων και μεσα σε αυτες σου δινουν επιλογες απο ηχεια για να στησεις το καταληλο ηχοσυστημα αναλογα με τις αναγκες σου(π.χ yamaha,energy,pioneer,wharfedale->εχω τα diamond 8.4,και πολλες αλλες.)

Υπαρχουν πολλες αξιολογες λυσεις για καλο ηχο στο pc και μια απο αυτες ειναι και τα edifier,δεν μιλαμε και για ποιοτητα studio αλλα ειναι καλα ηχεια γενικης χρησης με ποιοτικο ηχο.

Δημοσ.

Προσωπικα εχω να προτεινω μιας και ακουσα απο κοντα τα Audioengine A2. Τα ηχεια ειναι πραγματικα πολυ ποιοτικα, χαλαρα entry level professional ποιοτητας και ειναι εκει γυρω στα 200 ευρω. Το λεω γιατι διαθετω εδω και μερες τα mackie mr8 (φοβερα ηχεια επι ευκαιρια) και τα audioengine A2 μου εκαναν τρομερη εντυπωση για το μεγεθος τους.

Δημοσ.

Σταύρο, αν πρόσεξες γράφω ανάλογα με το χώρο ή και την τοποθέτηση. Η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην όποια αγορά.

Μπορεί να μην έχει χώρο για μεγάλα ηχεία πάνω στο γραφείο και τελικά να προτιμήσει και sub. Λ.χ. και η fostex έχει 2.1 λύσεις για μικρούς χώρους.

tweeter είναι και όχι tuiter

ενώ όταν γράφεις με bold μεγάλου μεγέθους είναι κουραστικό και μοιάζει να φωνάζεις.

Προς τι το μίσος για τους κινέζους? Πολλές ποιοτικές μονάδες κατασκευάζονται πια αποκλειστικά εκεί.

Γενικά βλέπεις ότι το ύφος όλων στο Thread είναι φιλικό, δες την προσπάθεια για βοήθεια που κάνουν οι παραπάνω φίλτατοι ikaruga, navu κ.α. χωρίς να ανεβάζουμε την ένταση… είναι και καλοκαιράκι :-)

Το πιο σημαντικό βεβαία (ακόμα και από την τοποθέτηση που λέει ο λόγος κατά την έρευνα αγοράς) είναι η καλή έρευνα αγοράς με ακρόαση των όποιον ηχείων, και το Budget.

Δημοσ.

Σταύρο, αν πρόσεξες γράφω ανάλογα με το χώρο ή και την τοποθέτηση. Η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην όποια αγορά.

Μπορεί να μην έχει χώρο για μεγάλα ηχεία πάνω στο γραφείο και τελικά να προτιμήσει και sub. Λ.χ. και η fostex έχει 2.1 λύσεις για μικρούς χώρους.

tweeter είναι και όχι tuiter

ενώ όταν γράφεις με bold μεγάλου μεγέθους είναι κουραστικό και μοιάζει να φωνάζεις.

Προς τι το μίσος για τους κινέζους? Πολλές ποιοτικές μονάδες κατασκευάζονται πια αποκλειστικά εκεί.

Γενικά βλέπεις ότι το ύφος όλων στο Thread είναι φιλικό, δες την προσπάθεια για βοήθεια που κάνουν οι παραπάνω φίλτατοι ikaruga, navu κ.α. χωρίς να ανεβάζουμε την ένταση… είναι και καλοκαιράκι :-)

Το πιο σημαντικό βεβαία (ακόμα και από την τοποθέτηση που λέει ο λόγος κατά την έρευνα αγοράς) είναι η καλή έρευνα αγοράς με ακρόαση των όποιον ηχείων, και το Budget.

γραφω με μεγαλα γραμματα για να φαίνονται καλητερα οχι οτι φωνάζω smilie.png. παρεξήγηση .. λολοgrin.png. απλα ειπα οτι ολα σχεδον τα ηχεια για pc δεν ειναι καλα για μουσικη .. ειναι πολοι που εχουν αγορασει και το εχουν μετανιώσει . όπως εγω που ειχα παρει τα logitech Ζ623 και ειναι για κλαματα . καλητερα ειναι κάποια αλλα των 40 ευρω που ειχα , και οχι 170 που εδωσα για τα logitech. με αυτα τα λεφτα θα εδινα αλλα 30 και θα επερνα πολυ καλητερα αυτοενισχυομενα ηζεια για μουσικη και οχι 2.1 που πηρα . οσο για αυτα τα ηχεια για pc τα κινεζικα εχω πω οτι εχω ρωτήσει ανθρώπο που φτιαχνει ηχεια και μου εχει πει οτι ειναι τα χειρότερα λογια .. απλα θελω να πω οτι ειναι πολοι που θελουν να εχουν καλο ηχο στο pc τους,(όπως θελω και εγω) για να ακουνε μουσικη , ε αυτη η ομαδα ανθρώπων δεν θα βρει αυτο που ζητάει σε αυτα τα ηχει smilie.png

Δημοσ.

Έθεσες ένα σημαντικό στοιχείο στη συζήτηση, Σταύρο... Ο καλός ήχος στο PC είναι το ζητούμενο, όμως πριν από αυτό υπάρχουν άλλα ζητήματα.

ΤΙ ακούμε από το pc? Ποιά είναι η πρώτη ύλη να το πω αλλιώς?

Και σε δεύτερο χρόνο,

ΤΙ απαρτίζει το "ηχοσύστημα" του υπολογιστή μας?

- Μήπως το 99,9999999999999999% από εμάς ακούει κυρίως ΜΡ3 ή έστω κάποια βελτιωμένη μορφή ψηφιακού ήχου ή βλέπει/ακούει ταινίες με πολυκάναλο ήχο (αλλά με τα ηχεία τοποθετημένα αλλ'αντ'άλλων)?

- Μήπως τα ηχεία αυτά καθ'αυτά (θα έπρεπε να) είναι το τελευταίο (αλλά πολύ σημαντικό) κομμάτι σε μία αλυσίδα από components? Μήπως παραμελούμε τελείως το ρόλο της πηγής, του ενισχυτή ή των interconnects?

Θα κλείσω με κάτι ψιλοάσχετο: δεν υπάρχει κακό προϊόν, αντιθέτως υπάρχει κακός/ανενημέρωτος πελάτης/χρήστης.

Δημοσ.

Συμφωνω με το φιλο navu και επισης καθενας απο εμας εχει ξεχωριστες απαιτησεις και γουστα.

Σε καποιον μπορει να αρεσουν τα μπασα στον ηχο και σε καποιον η διαυγεια και γενικα καθε αυτι ειναι διαφορετικο και θελει αλλα πραγματα.

Δημοσ.

Σε αυτα που προτεινα παντως (audioengine A2) δεν τιθεται θεμα χωρου μιας και ειναι 2 ιντσων και εχουν και tweeter 0.75 χιλιοστων. Το μπασο τους σιγουρα δεν ειναι κατι οπως ενα logitech Z-2300 ή ενα Ζ-623 αλλα με ανεση ειναι καλυτερα στην διαυγεια και στο τι ακους σε σχεση με τα δευτερα. Η ενταση τους επισης δεν πλησιαζει τα logitech αλλα δεν νομιζω οτι η ενταση ειναι το ζητουμενο της υποθεσης ετσι δεν ειναι? Επισης αναγκαστικα για να γουσταρεις θα πρεπει να ακους μουσικη mp3 στο τερμα (320Kbps το οποιο να ειναι ripαρισμενο στα τοσα ομως απο audio cd αλλιως δεν εχει νοημα) γιατι με χαμηλοτερη ποιοτητα τα κομματια ακουγονται "αδεια" και "αχρωμα". Στην χειροτερη τελος παντων να βαρας 220Kbps στα κομματια σου απο τα mp3.

Δημοσ.

Σε αυτα που προτεινα παντως (audioengine A2) δεν τιθεται θεμα χωρου μιας και ειναι 2 ιντσων και εχουν και tweeter 0.75 χιλιοστων. Το μπασο τους σιγουρα δεν ειναι κατι οπως ενα logitech Z-2300 ή ενα Ζ-623 αλλα με ανεση ειναι καλυτερα στην διαυγεια και στο τι ακους σε σχεση με τα δευτερα. Η ενταση τους επισης δεν πλησιαζει τα logitech αλλα δεν νομιζω οτι η ενταση ειναι το ζητουμενο της υποθεσης ετσι δεν ειναι? Επισης αναγκαστικα για να γουσταρεις θα πρεπει να ακους μουσικη mp3 στο τερμα (320Kbps το οποιο να ειναι ripαρισμενο στα τοσα ομως απο audio cd αλλιως δεν εχει νοημα) γιατι με χαμηλοτερη ποιοτητα τα κομματια ακουγονται "αδεια" και "αχρωμα". Στην χειροτερη τελος παντων να βαρας 220Kbps στα κομματια σου απο τα mp3.

αυτα που προτεινες σίγουρα θα εχουν καλητερο ηχο απο τα logitech...και ιδιαιτερα απο τα Ζ623 που τα εχω .. αλλα τα εχω καταργήσει απο το pc μου πια .. το μεγαλητερο πρόβλημα που ειχαν τα Ζ623 ηταν οι δορυφόροι χαλια αα τελείως ξερός ο ηχος huh.gif.. καλητερα ακουγοντουσαν κατι τον 40 ευρω που ειχα παλιότερα ....tongue.gif

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος των Edifier 1600T τα οποία χρησιμοποιώ και για μίξεις πέρα απο ακρόαση μουσικής! Πολύ ισσοροπημένη απόκριση συχνοτήτων και αρκετά δυνατά!

Βέβαια με το budget σου μπορείς να πάρεις τα Edifier 1900T!

Είμαι κάτοχος των Edifier 1600T τα οποία χρησιμοποιώ και για μίξεις πέρα απο ακρόαση μουσικής! Πολύ ισσοροπημένη απόκριση συχνοτήτων και αρκετά δυνατά!

Βέβαια με το budget σου μπορείς να πάρεις τα Edifier 1900T!

Δημοσ.

αυτά σε κρατάνε και σε φόρμα απο ότι βλέπω...

http://www.geniushop.gr/e-shop/index.php?dispatch=products.view&product_id=8781

Τα εχει ενας "γνωστος" μου.

Το κακο με αυτα τα "ηχεια" ειναι οτι πρεπει να κανεις συνεχομενα ελξεις για να ακουγεται ο ηχος.

Αλλιως οταν σταματησεις, σταματαει και ο ηχος.

*Επισης αν δεν κανεις σωστα τις ελξεις κανει διακοπες!

Δημοσ.

αυτά σε κρατάνε και σε φόρμα απο ότι βλέπω...

http://www.geniushop.gr/e-shop/index.php?dispatch=products.view&product_id=8781

Οι αλτήρες δεν ξέρω πως ξεφύτρωσαν :confused:, τα ηχεία δείχνουν πολύ περιποιημένα πάντως (και με ρεαλιστικά τεχνικά όπως ο ενισχυτής των 2χ15RMS).

Δημοσ.

αχαχα καλα τα αλτηρακια τα σπασαν. Παντως το λεω οτι τα ηχεια ειναι διαμαντια. Σε αυτα τα λεφτα δεν θυμαμαι αν εχω ακουσει κατι καλυτερο (γιατι αν ειχα θα το θυμομουν). Παρα αυτα Τα studiophile AV40 ειναι πολυ ωραια αλλα αν ειναι να πληρωσεις 160+ τοτε καλυτερα τα Audioengine με το κατιτις παραπανω. Το μονο κακο που τους βρισκω ειναι οτι δεν ειναι και τα 2 αυτοενισχυομενα (ανεξαρτητα) μιας και θα πρεπει να τα εχεις με καλωδιο μεταξυ τους συνδεδεμενα. Ειναι δηλαδη για desktop καθαρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...