scullyist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Όχι βρε, είπαμε είμαι νεογνό σε πολλά, αλλά όχι κι έτσι . Αυτό που δεν φαίνεται καθαρά στην 1η φωτο είναι ότι αυτό που βλέπεις στον αέρα είναι, τοιούτο ;-). Πηγαίνει μέσω Λωζάνης η σύνδεση =P Όντως κι εγώ εντυπωσιάστηκα στο πόσο ΔΕΝ ακούγονται. Βάγγο thanks, αν και υπάρχουν 4 πυρήνες απόσταση στα cpu μας, με κολάζεις. Χμμ. --------------------------------------- ΕDIT: Eμ, a bit more πρήξιμο... Τι σας λέει τούτο? a) θερμοκρασία cpu > γιατί αυτή η απόκλιση μεταξύ bios και core temp. Τι μετράνε διαφορετικά? β) η big είναι 4 pin, οπότε θα μπορώ να ρίξω στροφές με την quiet fan ρύθμιση? c) το cool and quiet της cpu, είναι η δυνατότητα undervolting που έχει ο 1055t? d) το τωρινό fan speed είναι τραγικό ή είναι ιδέα μου? Αν λάβω υπόψην τη φασαρία βέβαια, δεν είναι να απορείς.
ninos30 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 a- H απάντηση του c) εξηγεί το φαινόμενο. Γιαυτό και οι διαφορές στην θερμοκρασία. Στο bios παίζει στο 100% η CPU b- Αν η MoBo σου έχει τετράπυνη υποδοχή, ΝΑΙ. c- To cool & quit ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή σου όταν δεν την χρειάζεσαι ώστε να καταναλώνει λιγότερο και να θερμαίνεται αντίστοιχα. πχ σε idle καταστάσεις d- Η ένδειξη στο bios για τα rpms του cpu-fan είναι λανθασμένη. Δεν μπορεί να γυρνάει στις 6.250 στροφές EDIT: d- Κι όμως πάει... Οπότε μην την ψάχνεις γιατί έχεις θόρυβο...
scullyist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Γι'αυτό κοιτούσα μήπως μπορώ να τις ρίξω από ρύθμιση στο bios. Τώρα σκέφτομαι μήπως να βάλω ένα πολύ απλό controller να τις ρίξω μ'αυτό κι ανάλογα από το τι αποτελέσματα θα έχει και σε θερμοκρασίες, να δω αν τελικά θα πάω σε άλλη ψύκτρα. Αnyway, ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια
pano Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 scullyist οπωσδήποτε βάλε το CPU Quiet Fan (Enabled) ,και μετά ανέβασε πάλι μια φωτό αν θέλεις.
scullyist Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ε πως για, αφού είναι απενεργοποιημένο και δεν μ'αφήνει. EDIT: ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑ! μια χαρά μ'αφήνει. To κατέβασα από level 9 σε level 5. Πωω, η-ρέ-μη-σε το κεφάλι μου. Τωρα θα το ζορίσω λίγο να δω τι γίνεται με θερμοκρασίες. Nα το ρίξω κι άλλο?!
Redshift Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 καλος χρυοσος ο 1055t αλλα η στοκ ψυκτρα κανει σαν αεροπλανο 6000 στροφες και θερμοκρασια το μεσημερακι αυτη την εποχη 50+ χωρις φορτο αλλαξα και παστα στην στοκ αλλα η θερμοκρασια επεσε ελαχιστα ποια ψυκτρα προτεινετε ησυχη,οικονομικη και με συντηρητικο oc potential?
terry308 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 καλος χρυοσος ο 1055t αλλα η στοκ ψυκτρα κανει σαν αεροπλανο 6000 στροφες και θερμοκρασια το μεσημερακι αυτη την εποχη 50+ χωρις φορτο αλλαξα και παστα στην στοκ αλλα η θερμοκρασια επεσε ελαχιστα ποια ψυκτρα προτεινετε ησυχη,οικονομικη και με συντηρητικο oc potential? Αναλογα ποιο κουτι εχεις και ποσα χρηματα θελεις να δωσεις Cooler Master Hyper 212 Plus Mugen 3
scullyist Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 καλος χρυοσος ο 1055t αλλα η στοκ ψυκτρα κανει σαν αεροπλανο 6000 στροφες και θερμοκρασια το μεσημερακι αυτη την εποχη 50+ χωρις φορτο αλλαξα και παστα στην στοκ αλλα η θερμοκρασια επεσε ελαχιστα ποια ψυκτρα προτεινετε ησυχη,οικονομικη και με συντηρητικο oc potential? Μια χαρά χαρούλα είναι από τότε που το κατέβασα σε level 5, ίσα που την ακούω μεσα σε απόλυτη ησυχία (το κουτί το έχω δίπλα μου πάνω στο γραφείο, υπόψην) και θερμοκρασίες 32-35/core temp(σε μια σταλια κουτί), με την δική της πάστα ακόμη. Αλλά τέρμα στις 6000στροφές/level 9 όπως ήταν by default, όντως αεροπλάνο.
Redshift Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 δλδ χωρις ζορια (normal χρηση) σε level 5 εχεις θερμοκρασιες 32-35? φακ και εχω αλλαξει και παστα,κουτι Coolermaster Elite 334 μεσημερια ειμαι 50+ βραδακι 40+ με 2 12αρια φουρφουρια μπρος πισω απο bios οι θερμοκρασιες
Redshift Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 παντως εγω αλλες θερμοκρασιες βλεπω στο bios 55+ και αλλες με το aida 64 (o αντικαταστατης του everest)40+ και δεν ξερω ποιο να πιστεψω εντωμεταξυ ολα τα προγραμματα δειχνουν στον καθε πυρηνα ξεχωριστα 0 βαθμους κελσιου
scullyist Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Ε δεν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες ταυτόχρονα και στην ίδια δυναμική απ'όλες τις εφαρμογές (ανάλογα την εργασία/εφαρμογή/απαιτήσεις την δεδομένη στιγμή), από τα λίγα που ξέρω . Ας μας το κανουν πιο συγκεκριμένο οι γνώστες. Εμένα σε κλασσική χρήση, συνήθως δύο εναλλάσονται σε διψήφιο -ψιλοχαμηλό-νούμερο και οι 4 παίζουν σε μονοψήφια και 0. Και σε μένα το Bios με το Coretemp δίνουν άλλες θερμοκρασίες -την ιδια στιγμη- και ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δουλευει αυτη η ιστορια. Δηλαδή όταν το coretemp μου λέει 32, ξέρω ότι το bios δείχνει +10/+15, ανάλογα. Με βολεύει κι επιλέγω να πιστεύω το coretemp περισσότερο το οποίο αυτή τη στιγμη που δουλευω PS, παίζει κλασσικά στους 32-33. Από φουρφούρια ο κυβάκος μου (=P) έχει δύο 12αρια μπροστά κι ενα 8αρι πισω. Α. Και τελικά level 4 τον έχω, όχι 5 που προείπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.