Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα

scullyist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αλλαγή μαμίσιας ψύκτρας

CPU: Phenom II x6 1055t.

M/B: 880GMH/USB3 R2.0

Case: Lian Li V351B*

Βλέπω στο φόρουμ ότι για αθόρυβη VFM προτείνεται η freezer 13.

*Αν όντως κάνει σε σχέση με την cpu και m/b μου,αυτό που με απασχολεί στη συνέχεια, είναι κατά πόσο χωράει στο κουτί καθ' ύψος αφού από πάνω βρίσκεται το PSU.

13cm λέει η freezer κι εγώ μετρώντας από τη βάση της μητρικής έως το τροφοδοτικό, το βγάζω ακριβώς 13. Κι αφού η ψυκτρα κάθεται λίγο πιο πάνω από τη βάση της μητρικής λόγω socket/cpu, μάλλον δεν θα την πάρει για λίγα χιλιοστα, σωστά?

ΟΠΟΤΕ, αν όλα τα παραπάνω τα έχω κρίνει σωστά και δεν λέει η συγκεκριμένη, δεχόμεθα συμβουλές για άλλη αντίστοιχα αθόρυβη και VFM.

(βασικά...το ανεμιστηράκι της μαμίσιας αλλάζει, να επιχειρήσω να του βάλω κανενα αθόρυβο? -και αν ναι, ποιο?)

Τα φώτα σας, καλοδεχούμενα :)

Δημοσ.

Πάνο, πολύ ενδιαφέρον αν και στην περίπτωση αλλαγής ήλπιζα κάτι να του έρθει κουτί και να μην αυτοσχεδιάζω με μεγαλύτερο fan (ψάρι στις μόντες, γαρ LOL). Αν και δεν το αποκλείω μιας που το παλικάρι μιλάει για μια χαρά αποτελέσματα. Θα περιμένω λίγο ν'αποφασίσω μήπως πέσουν κι άλλες προτάσεις για κατάλληλη ψύκτρα πέρα από αυτήν που πρότεινε ο ninos και θα πράξω αναλόγως στη συνέχεια. Ευχαριστώ και τους δύο, bookmarked+standby για την ώρα.

Δημοσ.

Δυστυχώς λογού μικρού ύψους ψήκτρας που μπορείς να βάλεις πρέπει να πας στην λύση που σου πρότεινε ο ninos30 .Υπάρχουν και ποιο φτηνές εάν θέλεις άλλα όχι τόσο αποδοτικές

Δημοσ.

rafail δεν ψάχνομαι απαραίτητα για πιο φθηνή, προέχουν οι καλές θερμοκρασίες και το αθόρυβο του πράγματος (βασικά την αλλαγή την θέλω λόγω θορυβου της τωρινής-εμενα τουλάχιστον μου πέφτει too much) οπότε αν τα καλύπτει αυτά, μια χαρά είναι το 30άρι πάνω κάτω. Απλά ψαχνόμουν λίγο και στον γούγλορα και είδα ότι κάποιος χώρεσε mini ninja (!) στο ίδιο κουτί με i5, οπότε λέω οκ, δεν μπορεί να μην παίζουν κι άλλες κατάλληλες με καλή απόδοση, ας περιμένω. Λέτε να προχωρήσω με του nino και να μην το ψάξω περαιτέρω?

@stm, 10άρι φοράει κι αυτή που έβαλες.

Δημοσ.

Νο worries, thanks.

Οκ, συγκρίνω τις 2 Scythe και ακολουθούν πιθανόν χαζές ερωτήσεις, bear with me μιας που είμαι νεογνό =P

H big έχει,

•  
  • μεγαλύτερο fan/μικρότερο range θορυβου > ΣΥΝ
  • μικρότερο rpm > μειον? (κι αν ναι, σημαντική η διαφορά?)
  • μεγαλύτερες τιμες air flow > ΣΥΝ? (λέω μήπως ισχύει αντιστρόφως ανάλογα)
  • ακόμη μικρότερο ύψος από την μικρή > μείον ή συν? (βασικά η 'μικρή' έχει διαφορά στην 'ανατομία' της, εξού και το μεγαλύτερο ύψος. Εκείνη η απόσταση ανάμεσα στο πάνω και κάτω μέρος, δεν αποτελεί πλεονέκτημα για το air flow κι οπότε και την ψύξη?)
  • μεγαλύτερο πλάτος λόγω μεγαλύτερου ανεμιστήρα, κάτι μου λέει ότι παίζει να βρει στις μνήμες μιας που είναι πιο χαμηλή. Νote to self να ξαναβγάλω μεζούρα.

Κοινώς...to big or not to big?

Δημοσ.

Μικρότερο rpm είναι λογικό να έχει ο 12αρης έναντι του 10αρη!

Δεν είναι μείον αφού και μεγαλυτερη ροή αέρα έχει και χαμηλότερο θόρυβο!

Μην ασχολησε με τις χοροταξικες διάφορες των ψυκτρων... η big έχει καλύτερη απόδοση έτσι και αλλιώς λόγο περισσότερων heatpipes αλλά και της μεγαλύτερης συνολικής επιφάνειας των fins!

android.png

Δημοσ.

Ελήφθη, over!

Και συνειδητοποίησα ότι λέω χαζομάρες με τις μνήμες διότι και να τις βρει, θα τις αλλάξω θέση στα διπλανά slots. :rolleyes:

Ok, πιστευω πως είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελία. B)

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά σε αυτήν την λίστα:

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2425&page=3

Για κάποιο λόγο τα db της Shuriken είναι λιγότερα στο high από αυτά της Big Shuriken, κάτι που δεν είναι λογικό αφού της πρώτης δουλευει στα 2250 και της δεύτερης στα 1600. Σε low δεν έχει τα νούμερα της Shuriken ώστε να συγκρίνεις. Βέβαια οι διαφορές είναι μικρές και ανάξιες λόγου για να το συζητάμε.

Τεσπά εγώ σου έβαλα σαν παράδειγμα την Shuriken για να καταλάβεις το είδος της ψύκτρας που θέλεις. Λογικά η BIG θα αποδίδει καλύτερα, εξού και το όνομα. Αλλά επειδή είναι και πιο φαρδιά, πρόσεχε μην δεν σε πάρει στο πλάτος. πχ μην βρίσκει στις μνήμες.

EDIT:

Μόλις πρόσεξα κάτι στην photo που μας έχεις βάλει για το ύψος που έχεις διαθέσιμο. Εκεί αριστερά έχεις 2 μεγάλους ανεμιστήρες με προστατευικό μπροστά για να μην μπαίνει δάχτυλο. Συνήθως αυτό μπαίνει γιατί ο ανεμιστήρας γυρνάει σε πολλά rpms και να μην υπάρχει ατύχημα. Πολλά rpms=πολλή θόρυβος. Είσαι σίγουρος λοιπόν ότι αυτό που σε ενοχλεί είναι το CPU-Fan?

Δημοσ.

EDIT:

Μόλις πρόσεξα κάτι στην photo που μας έχεις βάλει για το ύψος που έχεις διαθέσιμο. Εκεί αριστερά έχεις 2 μεγάλους ανεμιστήρες με προστατευικό μπροστά για να μην μπαίνει δάχτυλο. Συνήθως αυτό μπαίνει γιατί ο ανεμιστήρας γυρνάει σε πολλά rpms και να μην υπάρχει ατύχημα. Πολλά rpms=πολλή θόρυβος. Είσαι σίγουρος λοιπόν ότι αυτό που σε ενοχλεί είναι το CPU-Fan?

Nαι, απόλυτα. Είχα ανοίξει το κουτί κι έβαλα δάχτυλο και τον σταμάτησα εντελώς ενώ δούλευε... ε, σχεδόν απόλυτη σιωπή (σε βαθμό που έκανα double take να δω αν όντως δουλεύανε τα υπόλοιπα fans μεσα στο κουτί :lol:) Ασε που ούτε αυτό χρειαζόταν, με το που ανοίγεις το καπάκι είναι απόλυτα ξεκάθαρο από που ερχεται ο ήχος.

Mόλις έβλεπα στο επίσημο φόρουμ διαστάσεις και για τις δύο, η big είναι 12.5cm και φαίνεται ότι θα φτάνει μέχρι τη μέση του 1ου (από αριστερα) μπλε σλοτ, στο πλάτος και πέφτει και πιο χαμηλά από τις μνήμες. Οπότε όντως αν τις βάλω τις μνήμες στα πρώτα -λευκά- σλοτ, δεν θα έχω πρόβλημα για τώρα. θα παίξει όμως θέμα αν θελήσω μελλοντικά να γεμίσω όλα τα slots, αν και δεν ξέρω αν αξίζει να το λαβω αυτό στα υπόψην στην παρούσα φάση, ποιος ξέρει πότε και αν τις γεμίσω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα δεις στον 1055 (εγώ την έχω δοκιμάσει σε έναν Athlon 5200 με την ψύκτρα του Phenom 955) αλλά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια φτηνή, αθόρυβη και δοκιμασμένη (από εμένα) λύση.

Πάρε ένα τέτοιο και στερέωσε το με tire up πάνω στην stock ψύκτρα.

Σε συνδυασμό με αλλαγή θερμοαγώγιμης είδα 5-7 βαθμούς κάτω στον 5200 αλλά και υπερβολικά λιγότερο θόρυβο.

Δημοσ.

Nαι, απόλυτα. Είχα ανοίξει το κουτί κι έβαλα δάχτυλο και τον σταμάτησα εντελώς ενώ δούλευε... ε, σχεδόν απόλυτη σιωπή (σε βαθμό που έκανα double take να δω αν όντως δουλεύανε τα υπόλοιπα fans μεσα στο κουτί :lol:) Ασε που ούτε αυτό χρειαζόταν, με το που ανοίγεις το καπάκι είναι απόλυτα ξεκάθαρο από που ερχεται ο ήχος.

OK. Μόλις πεόσεξα επίσης ότι δεν τους έχεις συνδεδεμένους...(τουλάχιστον στην φώτο φαίνεται ότι τα pins των fans είναι στον αέρα). Γιαυτό και δεν έχεις καθόλου θόρυβο από εκεί. Λογικά θα σου έπαιρναν τα αυτιά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...