Προς το περιεχόμενο

Καταναλωση ελαιολαδου απο καντιλακι


azio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι κομικοτραγικο αυτο που θα περιγραψω. Ημουν σημερα σ ενα φιλο και μαγειρεψαμε γαριδες με τοματα κ πανω σε μακαρονια. Οταν χρειαστηκα λαδι για να βαλω να τσιγαρισω το κρεμυδι μου εφερε ο φιλος μ ενα μπουκαλακι του νερου μισογεματο με λαδι. Ετσι οπως το ειδα μ φανηκε καπως και του λεω τι ειν αυτο πως ειν ετσι. Επεμενε πως ετσι τα αποθηκευει ο πατερας του κ ειν απ το χωριο. Στο τελος πειστικα κ το εριξα στο τιγανι. Δεν ειδα κατι υποπτο αν κ δεν εχω κ πολυ εμπειρια στη μαγειρικη. Φαγαμε κ ολα οκ. Με παιρνει πριν λιγο και μου λεει πως ηταν ετων το λαδι και ηταν απο το καντιλακι που εκαιγε ο πατερας του, και το εριχνε εκει. Επισης το ειχε και στον ηλιο.. Του εριξα τρελο βρισιδι μεχρι τωρα δεν εχω τιποτα. Τι κινδυνοι υπαρχουν. Παρακαλω σοβαρες απαντησεις..

 

Sent from my E10i using Tapatalk

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κίνδυνοι:

 

1 Σου κάνει πλάκα

2 Τσερλιό

3 Πλήση στομάχου και γαστροντερίαση

4 πονόκιλος

Δημοσ.

Δε βρίσκω λόγο να πάθεις κάτι. Πού να ανακαλύψεις και τί λάδια χρησιμοποιούν για τηγάνισμα εκεί που δε βλέπεις, τότε αυτό που χρησιμοποίησες εσύ θα σου φαίνεται εκλεκτό...

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάθεις τίποτα. Όπως αναφέρθηκε, τα λάδια από τα φαστ φουντ είναι πολύ χειρότερα :mrgreen:

 

Αν νιώσεις ενοχλήσεις, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Δημοσ.

Είναι κωμικοτραγικό και μόνο που το αναφέρεις οτι μπορεί να πάθεις κάτι ειδικά από ελαιόλαδο...

Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ετών καθότι όταν βάζεις λάδι σε ποτήρι με νερό για να ανάψεις καντήλι, το λάδι καταναλώνεται ολόκληρο κάθε φορά και δεν μένει υπόλειμμα.Το μόνο που μένει είναι το νερό.Εμείς στο σπίτι αγοράζουμε 300 κιλά παρθένο ελαιόλαδο για όλη τη χρονιά και το αποθηκεύουμε σε πιθάρι.Χρόνια τώρα δεν έχουμε πάθει το παραμικρό.

Κατά 2ον , τρομοκρατήθηκες από αυτό το λάδι και δεν σε τρομοκρατεί το γεγονός οτι όλα τα ντιλιβεράδικα που φαντάζομαι τυχαίνει να τρώς κατά καιρούς πιτόγυρα,πατάτες και τα συναφή , τηγανίζονται σε σπορέλαιο και καλαμποκελαίο που είναι ΟΤΙ χειρότερο για την υγεία...Και μάλιστα να ξέρεις οτι δεν πετιέται αλλά στο ίδιο λάδι τηγανίζουν 5 και 10 φορές...(λάδι μηχανής να φάς πιο υγειινό είναι...)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι ποσο υγιεινο ειναι το λαδι για το καντηλι ? Ή η καταντια να χρησιμοποιεις λαδι για το καντηλι για φαι ?

Δηλ. τοσο πολυ εχει ακριβυνει το ρημαδι το λαδι που εχουμε ενα λαδι για ολα ?

 

Αν οντως ηταν για το καντηλι το εν λογω λαδι και δεν σου εκανε πλακα.

Δημοσ.

έλα μωρέ, υπερβολές, δλδ στη βόρεια ευρώπη που το ελαιόλαδο το αγοράζουν πάντα σε μπουκαλάκια και τιμές ... αρώματος και μάλιστα ακριβού, τι έπαθαν?

 

τρώνε χωριάτικη σαλάτα μαζί με φραπέ....

 

edit:

με πρόλαβε ο Chrisxxx στο ίδιο ύφος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...