Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα με το router

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω ενα U.S. Robotics 9107 router και εδω και καμια βδομαδα εχω προβληματα. Μου κανει reconnect μονο του (οπως οταν κανει διακοπη το internet). Ο ΟΤΕ δεν με εχει συνηθισε σε διακοπες (2-3 το χρονο ειχα μεχρι τωρα) και τωρα μου κανει πολλες συνεχομενες. Τι μπορει να φταιει; Ο ΟΤΕ; Το router (να πω οτι με τετοια ζεστη το router καει - μηπως φταιει αυτο; ); Μηπως φταιει κατι χειροτερο;;;

Δημοσ.

Γεια σας, εχω ενα U.S. Robotics 9107 router και εδω και καμια βδομαδα εχω προβληματα. Μου κανει reconnect μονο του (οπως οταν κανει διακοπη το internet). Ο ΟΤΕ δεν με εχει συνηθισε σε διακοπες (2-3 το χρονο ειχα μεχρι τωρα) και τωρα μου κανει πολλες συνεχομενες. Τι μπορει να φταιει; Ο ΟΤΕ; Το router (να πω οτι με τετοια ζεστη το router καει - μηπως φταιει αυτο; ); Μηπως φταιει κατι χειροτερο;;;

Πιθανόν

Δημοσ.

Τίποτα ιδιαίτερο, εκτός από πατέντα ή να το αντικαταστήσεις. Αν έχεις κάποιον ανεμιστήρα σπιτιού, βάλτον να το χτυπάει. Αν δεν σου κάνει τα ίδια, μάλλον είναι αυτό

Δημοσ.

Καταρχάς πρέπει να σιγουρευτείς ότι φταίει το router πριν κάνεις οτιδήποτε. Μπορεί να προέκυψε και κάποιο πρόβλημα στην γραμμή σου η στον εξοπλισμό του ISP. Αν έχεις πρόσβαση στο router κάνε ένα copy paste τα στατιστικά της γραμμής σου. Είναι στην καρτέλα (Status->ADSL Statistics)

Ακόμα καλύτερα αν μπορείς κατέβασε το DMT Toolκαι βαλε μας ένα Screen Shot από την γραμμή σου. Θες την έκδοση 8.07.

Δημοσ.

Mode: ADSL2+

Line coding: Trellis On

Status: No Defect

Link power state: L0

Downstream Upstream

SNR margin (dB): 12.0 13.5

Attenuation (dB): 20.5 8.2

Output power (dBm): 15.6 12.6

Attainable rate (Kbps): 16899 1163

Rate (Kbps): 18190 1020

MSGc (number of bytes in overhead channel message): 67 12

B (number of bytes in Mux Data Frame): 244 13

M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 16

T (Mux Data Frames over sync bytes): 2 8

R (number of check bytes in FEC Data Frame): 10 16

S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.4652 7.5294

L (number of bits in PMD Data Frame): 4385 255

D (interleaver depth): 64 2

Delay (msec): 7 3

Super Frames: 68163 68161

Super Frame Errors: 167 18362

RS Words: 9951832 289684

RS Correctable Errors: 11006 67122

RS Uncorrectable Errors: 12270 N/A

HEC Errors: 154 88452

OCD Errors: 0 0

LCD Errors: 0 0

Total Cells: 49668131 1665749003

Data Cells: 376234 3739294940

Bit Errors: 0 7152192

Total ES: 21 5511

Total SES: 2 865

Total UAS: 17 19599483

Δημοσ.

Πόσο καιρό έχεις να κάνεις restart το router; Τα error που έχει γράψει σε σχέση με τα line status δεν μου αρέσουν και πολύ. Δοκίμασε/Τσέκαρε και το έξεις αφού έχεις συνέχεια Disconnects.

1.Αν το router είναι πάνω σε splitter δοκίμασε να το βάλεις στη πρίζα απευθείας και παρατήρησε την συμπεριφορά του. Καλό θα είναι να βγάλεις και τις τηλεφωνικές συσκευές σου από τις πρίζες όταν το δοκιμάσεις αυτό.

2.Κλεισε το router άστο να κρυώσει και ξανά βάλτο πάνω αν το παραπάνω δεν έλυσε το θέμα και δες πως συμπεριφέρεται.

3.Παρατιρισε τις πρίζες του σπιτιού σου αν έχουν το λογότυπο του ΟΤΕ πάνω. Εάν ναι ίσως πρόκειται περί παλαιών πριζών με ένα κυκλωματακι προστασίας που συνήθως τα παίζει ένας πυκνωτής που έχουν πάνω οπότε ενδέχεται να προκαλείτε και από εκεί κάτι.

Δημοσ.

Κοιτα τωρα που εβαλα τον ανεμιστηρα νομιζω οτι δεν εκανε αλλες διακοπες αλλα ελειπα απ το σπιτι και δεν ξερω (μπορω να το δω καπως; ). Restart το router το κανω αρκετα συχνα. Επισης για τις πριζες και τις συνδεσεις δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, τα εχω ετσι καμποσα χρονια και δεν εχω συναντησει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Απ οτι φαινεται τωρα με τον ανεμιστηρα ειναι ολα οκ. Τι πατεντες μπορω να κανω για να κραταω το router κρυο; (Εχω και ενα ανεμιστηρακι 92mm καβαντζα :P)

Δημοσ.

Καλα κλειστε το το θεμα δεν εχω κατι αλλο να πω. Φτιαχτηκε το προβλημα μεχρι στιγμης του ανοιξα και κατι τρυπες μια χαρα ολα...

Δημοσ.

Καταρχάς πρέπει να σιγουρευτείς ότι φταίει το router πριν κάνεις οτιδήποτε. Μπορεί να προέκυψε και κάποιο πρόβλημα στην γραμμή σου η στον εξοπλισμό του ISP. Αν έχεις πρόσβαση στο router κάνε ένα copy paste τα στατιστικά της γραμμής σου. Είναι στην καρτέλα (Status->ADSL Statistics)

Ακόμα καλύτερα αν μπορείς κατέβασε το DMT Toolκαι βαλε μας ένα Screen Shot από την γραμμή σου. Θες την έκδοση 8.07.

Πώς διάλο το δουλεύεις αυτό;

Δημοσ.

α.αν εχεις αλλο ρουτερ δοκιμασε με αλλο η β.βρες καποιο τροπο να το παγωνεις λιγακι.οχι απο τα καλυτερα ρουτερ το Usr αλλα οκ

αυτο επισης ειναι λιγο παραξενο

Downstream Upstream

SNR margin (dB): 12.0 13.5

Attenuation (dB): 20.5 8.2

Output power (dBm): 15.6 12.6

Attainable rate (Kbps): 16899 1163

Rate (Kbps): 18190 1020

μπορει ειτε να κανει σκαμπανεβασματα το margin ειτε το ρουτερ να τα αναφερει λαθος.επισης η οτενετ εχει 9 margin

εσενα βλεπω 12.κανε ενα Restart και πες μας παλι αν ειναι 12 η 9.

agent smith 3.Παρατιρισε τις πρίζες του σπιτιού σου αν έχουν το λογότυπο του ΟΤΕ πάνω. Εάν ναι ίσως πρόκειται περί παλαιών πριζών με ένα κυκλωματακι προστασίας που συνήθως τα παίζει ένας πυκνωτής που έχουν πάνω οπότε ενδέχεται να προκαλείτε και από εκεί κάτι.

δεν τα παιζει ο πυκνωτης.ο πυκνωτης ειναι ο ιδιος το προβλημα.

δεν νομιζω οτι μπορεις να δεις ποσα disconnect εκανε εκτος αν στα πει ο isp η αν φαινονται απο καποιο site του provider αλλα εκει βγαινουν μετα απο καμια μερα

. η forthnet ηξερα οτι το εκανε.

β.επισης η κανεις τρυπες οπως ειπες να παιρνει αερα η βγαζεις ολο το καπακι και κρατας την πλακετα με το κατω κομματι.

η βιδωνεις πανω ενα Fan που θα μπορουσε να παιρνει τροφοδοσια απο την πλακετα του ρουτερ.

washcloud>καταρχην πρεπει ναβρεις την εκδοση που ειναι για το ρουτερ σου αλλιως δεν θα παιξει.υπαρχει και το Orbmt

Δημοσ.

το SNR ειναι ψηλο και δεν ξερω γιατι. Ειχα φωναξει και εναν του ΟΤΕ αλλα κι αυτος δεν ηξερε κατι παραπανω. Ισως ειναι επειδη ειναι καπως μακρυ το καλωδιο που φευγει απ την πριζα του οτε και παει στο router. Παντως τωρα ειναι ολα οκ δεν εχω κανενα προβλημα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...