Προς το περιεχόμενο

Μαζικό rename συγκεκριμένης μορφής !!!!

Alkis29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Εχω ενα προβληματάκι και θα ήθελα τις προγραμματιστικές σας γνώσεις.. Εχω καμιά 400αριά αρχεία της μορφής πχ

filename [NTSC] [sLUS-20683].xxx

τα οποία θέλω μαζικά να γίνουν rename με τη μορφή

SLUS_206.83.filename.xxx

με λίγα λόγια αυτό που θέλω είναι να γίνει ένα μαζικό rename μέσα σε ένα folder με εκατοντάδες αρχεία το οποίο όμως να αφορά μόνο αυτά που έχουν έναν κωδικό αυτής της μορφής στην τελευταία αγκύλη.

Πχ [sCUS-97129] ή [PBPX-95201] έτσι ώστε το περιεχόμενο της αγκύλης να πάει στην αρχή του ονόματος ακριβώς με την μορφή όπως στο παράδειγμα, καθώς επίσης και να φύγει εντελώς η πρώτη αγκύλη μαζί με το περιεχόμενο της.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το Total Commander που χρησιμοποιώ έχει αυτή τη δυνατότητα...

Το εγκατέστησα. Μπορείς να με βοηθήσεις πώς να το κάνω ?

Δημοσ.

Μάλλον αυτό που ζητάς δεν γίνεται τελικά με αυτό... :cry:

Αλλά παίζοντας λίγο με αυτό τα κατάφερα. :-D

Για του λόγου το αληθές

renamew.th.jpg

Δοκίμασα όπως βλέπεις με διαφορετικά μήκη ονομάτων (στο κόκκινο πλαίσιο) και κατέληξα στο επιθυμητό (στο κίτρινο πλαίσιο)

Από ότι βλέπω είναι αρκετά ευέλικτο οπότε πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου αν όχι με την πρώτη τότε ίσως με 2 περάσματα

Συμβουλή μου πάντως, μάζεψε τα αρχεία που θες να μετονομάσεις σε ένα φάκελο μόνα τους (αντίγραφα) και μετά προχώρησε στη μετονομασία. Το να τα μαζέψεις είναι αρκετά εύκολο, ένα δυο φίλτρα στην αναζήτηση και είσαι έτοιμος.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι πες μου

Δημοσ.

Μάλλον αυτό που ζητάς δεν γίνεται τελικά με αυτό... :cry:

Αλλά παίζοντας λίγο με αυτό τα κατάφερα. :-D

Για του λόγου το αληθές

renamew.th.jpg

Δοκίμασα όπως βλέπεις με διαφορετικά μήκη ονομάτων (στο κόκκινο πλαίσιο) και κατέληξα στο επιθυμητό (στο κίτρινο πλαίσιο)

Από ότι βλέπω είναι αρκετά ευέλικτο οπότε πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου αν όχι με την πρώτη τότε ίσως με 2 περάσματα

Συμβουλή μου πάντως, μάζεψε τα αρχεία που θες να μετονομάσεις σε ένα φάκελο μόνα τους (αντίγραφα) και μετά προχώρησε στη μετονομασία. Το να τα μαζέψεις είναι αρκετά εύκολο, ένα δυο φίλτρα στην αναζήτηση και είσαι έτοιμος.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι πες μου

Καλά μιλάμε είσαι άπαιχτος !!!!! Το κατάφερα σχεδόν. Ενα πράγμα μου μένει μόνο και δεν ξέρω γιατί. Μου βάζει ένα κενό στο τέλος πριν την προέκταση το οποίο θέλω να φύγει..

http://imageshack.us/f/846/photolm.jpg/

Δημοσ.

Στο remove, έχει μια επιλογή που λέει chars, εκεί πρόσθεσε απλά τον χαρακτήρα του κενού.

Μόλις είδα την εικόνα σου, αυτό θα εξαφανίσει όλα τα κενά. Δώσε μου λίγο να σκεφτώ!

Η γρήγορη λύση είναι να κάνεις το rename και μετά με ένα δεύτερο πέρασμα να αφαιρέσεις τον τελευταίο χαρακτήρα

EDIT: Και ΝΑΙ! βρήκα τη λύση!

Στο remove έχει επίσης μία επιλογή που λέει D/S. Με το που την ενεργοποιήσεις το τελευταίο κενό εξαφανίζεται

Δημοσ.

Στο remove, έχει μια επιλογή που λέει chars, εκεί πρόσθεσε απλά τον χαρακτήρα του κενού.

Μόλις είδα την εικόνα σου, αυτό θα εξαφανίσει όλα τα κενά. Δώσε μου λίγο να σκεφτώ!

Η γρήγορη λύση είναι να κάνεις το rename και μετά με ένα δεύτερο πέρασμα να αφαιρέσεις τον τελευταίο χαρακτήρα

EDIT: Και ΝΑΙ! βρήκα τη λύση!

Στο remove έχει επίσης μία επιλογή που λέει D/S. Με το που την ενεργοποιήσεις το τελευταίο κενό εξαφανίζεται

Εντάξει τώρα τι να πω.. Με έσωσες απο αρκετές ώρες χειροκινητης εργασίας ! Σε ευχαριστώ πολυ !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...