Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε ξεχάσει τα βασικά σημεία που μας διαφοροποιούν από τα ζώα και είναι εμφανές πως έχει επηρεάσει την ποιότητα του σκεπτικού σας αυτό.

Συνεχίστε να "ρωτάτε τη φύση" και να παίρνετε συνεντεύξεις από σκύλους περί των συναισθημάτων τους όταν τους ευνουχίσατε. Κατόπιν κάντε υποθέσεις για το τι θα έλεγε ένας σκύλος αν είχε λογική, δυνατότητα ομιλίας, γούστο στα ρούχα και ήξερε να παίζει βιολί.

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λουσιφερ , υποθετεις οτι εχουν γουστο τα γατια και τους δινεις τις καλυτερες κονσερβες?

αν τους εδινες μια πιο φτηνη μαρκα θα το καταλαβαιναν και θα σε μισουσανε?

Αρα γιατι κατηγορεις εμας οτι κανουμε υποθεσεις για το γουστο τους στα ρουχα κλπ ενω εσυ υποθετεις οτι εχουν γουστο στο φαι ....και η πλακα ειναι οτι δεν εχουν :)

Δημοσ.

Έχετε ξεχάσει τα βασικά σημεία που μας διαφοροποιούν από τα ζώα και είναι εμφανές πως έχει επηρεάσει την ποιότητα του σκεπτικού σας αυτό.

Συνεχίστε να "ρωτάτε τη φύση" και να παίρνετε συνεντεύξεις από σκύλους περί των συναισθημάτων τους όταν τους ευνουχίσατε. Κατόπιν κάντε υποθέσεις για το τι θα έλεγε ένας σκύλος αν είχε λογική, δυνατότητα ομιλίας, γούστο στα ρούχα και ήξερε να παίζει βιολί.

μιας που το παιζεις καλλιτεχνης.. να σου κανω μια καλλιτεχνικη ερωτηση.

τα ζωα διαφερουν απο εμας.. οι εμεις απο τα ζωα?

Δημοσ.

αν και στειρωσα την δικια μου αλλαξα γνωμη εδω και παρα πολυ καιρο..

το εκανα για καλο δικο της.. ετσι λεμε ολοι..για να μην παθει τπτ καρκινο της μητρας κλπ..την φυση ομως την ρωτησαμε?οχι..

πως εμεις επιλεξαμε να τα στειρωσαμε..αυτα τα ρωτησαμε? οχι..

παιρνουμε στα χερια μας την ζωη των αλλων και αυτο δεν ειναι σωστο..αυτα απο εμενα.

Οταν τα παμε για εμβολια τα ρωταμε;;

Οταν τα δενουμε στη βολτα για να μη φυγουν?

Οταν τους βαζουμε σταγονες στ αυτια;

Οταν τους θετουμε κανονες μεσα στο σπιτι;;

Δημοσ.

λουσιφερ , υποθετεις οτι εχουν γουστο τα γατια και τους δινεις τις καλυτερες κονσερβες?

αν τους εδινες μια πιο φτηνη μαρκα θα το καταλαβαιναν και θα σε μισουσανε?

Αρα γιατι κατηγορεις εμας οτι κανουμε υποθεσεις για το γουστο τους στα ρουχα κλπ ενω εσυ υποθετεις οτι εχουν γουστο στο φαι ....και η πλακα ειναι οτι δεν εχουν :)

Ποιος δίνει νόστιμες και άνοστες κονσέρβες μωρέ. Ειδική τροφή για στειρωμένα τους δίνω για να διατηρούν σωστό ΣΒ και να μην έχουν θέμα με τα νεφρά, ειδικά τα αρσενικά.

μιας που το παιζεις καλλιτεχνης.. να σου κανω μια καλλιτεχνικη ερωτηση.

τα ζωα διαφερουν απο εμας.. οι εμεις απο τα ζωα?

Όλοι ίδιοι είστε.

Δημοσ.

Όλοι ίδιοι είστε.

αυτο μονο?

σαφεστατη απαντηση και με βαθυ νοημα.

παω να δω start καλυτερο νοημα εχει απο οτι αυτη η απαντηση

Οταν τα παμε για εμβολια τα ρωταμε;;

Οταν τα δενουμε στη βολτα για να μη φυγουν?

Οταν τους βαζουμε σταγονες στ αυτια;

Οταν τους θετουμε κανονες μεσα στο σπιτι;;

σαφως και οχι δεν τα ρωταμε..

ξεχασες ομως κατι..οταν τα παιρνουμε στο σπιτι μας τα ρωταμε?οχι βεβαια..

Δημοσ.

Αρα καταληγουμε στο οτι δε πρεπει να εχουμε κατοικιδια ..?

οχι στο οτι κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για να προσφερουμε λιγο παραπανω καλυτερη ζωη απο οτι θα ειχανε εξω...

χωρις βεβαια να επεμβαινουμε σε πολλα πραγματα περι ζωης-επιλογης κλπ.

π.χ εμενα το δικο μου το ειχανε πεταξει μεσα σε μια σακουλα εξω στο κρυο δεκεμβρη μηνα 10 ημερων..και το εσωσα το πηρα στο σπιιτι και το φροντισα.

του εχω προσφερει 2μιση χρονια υγιεστατα με 1 λαθος επιλογη που δεν την ξεχνω να την στειρωσω....

Δημοσ.
Ειδική τροφή για στειρωμένα τους δίνω για να διατηρούν σωστό ΣΒ και να μην έχουν θέμα με τα νεφρά, ειδικά τα αρσενικά.

Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες. Κονσερβες και ξηρα απο lidl του δινω του δικου μου και δεν δείχνει να εχει κανενα προβλημα.

πως εμεις επιλεξαμε να τα στειρωσαμε..αυτα τα ρωτησαμε? οχι..

παιρνουμε στα χερια μας την ζωη των αλλων και αυτο δεν ειναι σωστο..αυτα απο εμενα.

Αν δεν την στειρωνες θα επρεπε να της βρεις γαμπρό να την κουτουπωσει (φυση) και επειδη ειναι ταισμενη θα γενουσε 3 φορες το χρονο (φυση) απο 4-5-6 γατια(φυση) που θα ζουσαν σχεδον ολα (φυση) και θα επρεπε ειτε να βρεις ατομα να περνουν τα 15 γατια τον χρονο είτε να τα αμολησεις στον δρομο να περασουν οτι περασε και η δικια σου. Ποιο απο τα 2 τωρα ειναι ποιο φυσικο για ενα σπιτικο γατι?

Δημοσ.

οχι στο οτι κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για να προσφερουμε λιγο παραπανω καλυτερη ζωη απο οτι θα ειχανε εξω...

χωρις βεβαια να επεμβαινουμε σε πολλα πραγματα περι ζωης-επιλογης κλπ.

π.χ εμενα το δικο μου το ειχανε πεταξει μεσα σε μια σακουλα εξω στο κρυο δεκεμβρη μηνα 10 ημερων..και το εσωσα το πηρα στο σπιιτι και το φροντισα.

του εχω προσφερει 2μιση χρονια υγιεστατα με 1 λαθος επιλογη που δεν την ξεχνω να την στειρωσω....

Πως οριζεις το να μην επεμβαινουμε σε πολλα πραγματα περι ζωης-επιλογης? περα απο την στειρωση που εχει αναφερθει.

Δημοσ.

Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες. Κονσερβες και ξηρα απο lidl του δινω του δικου μου και δεν δείχνει να εχει κανενα προβλημα.

Κι εγώ ψιλοχύμα ήμουν, φρίσκιζ και παπαριές. Μέχρι που ένας απ' τους γάτους της κοπέλας μου έπαθε θέμα με νεφρά, κατουρούσε αίμα κτλ και εν τέλει χρειάστηκε ολόκληρη εγχείρηση (ουρηθρεκτομή) κατά την οποία στην ουσία τον έκαναν θηλυκό γιατί η ουρήθρα του είχε καταστραφεί. Εννοείται αντιβιώσεις για ένα μήνα κτλ. Τα θηλυκά δεν έχουν τόσο θέμα γιατί η ουρήθρα τους είναι φαρδύτερη, αλλά οι νεφροπάθειες και βλάβες στους ουρητήρες παραμένουν.

Οι σχετικές τροφές που παίρνω είναι οι Purina Tonus Urinary καθώς και η αντίστοιχη Ontario όταν τη βρίσκω. Κάτι Hills και Royal Canine είναι υποτίθεται ακόμα καλύτερες (ειδικά οι Hills είναι και συμπληρώματα μετεγχειρητικά κτλ, δηλαδή όχι απλώς προληπτικές) αλλά είναι πανάκριβες.

Κονσέρβες τώρα δεν τους δίνω συχνά, μισή τη μέρα στο καθένα. Απ' ό,τι ξέρω αυτές αν δεν είναι αποκλειστική τροφή, δεν παίζουν τόσο θέμα με νεφρά, απλώς κάνουν τα στειρωμένα τόφαλους και χαλάνε τα δόντια. Αλλά φαντάζομαι αυτό ισχύει αν τα ταΐζεις μόνο κονσέρβα.

Δημοσ.

Κονσέρβες τώρα δεν τους δίνω συχνά, μισή τη μέρα στο καθένα. Απ' ό,τι ξέρω αυτές αν δεν είναι αποκλειστική τροφή, δεν παίζουν τόσο θέμα με νεφρά, απλώς κάνουν τα στειρωμένα τόφαλους και χαλάνε τα δόντια. Αλλά φαντάζομαι αυτό ισχύει αν τα ταΐζεις μόνο κονσέρβα.

Αν η κονσερβα που παιρνεις ειναι τυπου φρισκις δεν εχεις λογο να τη δινεις.. Αν ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με την ξηρα, δε βλαπτει καπου , μονο σ αυτα που λες, οποτε οταν τη δινεις, μειωνεις λιγο την ξηρα.

Οι κτηνιατρικες της hills ειναι παρα πολυ καλες, εγω δινω στη γατα μου (14χρ διαβητικη) w/d, κι εχω παντα σπιτι i/d που ειναι για τις διαρροιες και τους εμμετους ο,τι πρεπει.

Δημοσ.

Πως οριζεις το να μην επεμβαινουμε σε πολλα πραγματα περι ζωης-επιλογης? περα απο την στειρωση που εχει αναφερθει.

Για τον καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικο.π.χ για εμενα ειναι να επεμβαινω σε αλλαγες σωματικες οπωσ ειναι η στειρωση. Η να του κοψω τα αυτια η την ουτα.ειμαι κατα σε αυτα..αλλα οχι στο να κανω εμβολιο.ειτε σταγονες στα αυτια που δεν της βαζω απλα της τα καθαριζω..(εχει σηκωμενα αυτια λυκου)...γενικα προσπαθω να αποφυγω τα πολλα πολλα..απο τροφες τωρα μποτω να πω οτι τρωει τα παντα με μετρο.

Στην κριση του καθενος ειναι το πως το εννοει.

• Like 1
Δημοσ.

Για τον καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικο.π.χ για εμενα ειναι να επεμβαινω σε αλλαγες σωματικες οπωσ ειναι η στειρωση. Η να του κοψω τα αυτια η την ουτα.ειμαι κατα σε αυτα..αλλα οχι στο να κανω εμβολιο.ειτε σταγονες στα αυτια που δεν της βαζω απλα της τα καθαριζω..(εχει σηκωμενα αυτια λυκου)...γενικα προσπαθω να αποφυγω τα πολλα πολλα..απο τροφες τωρα μποτω να πω οτι τρωει τα παντα με μετρο.

Στην κριση του καθενος ειναι το πως το εννοει.

Κι εδω, κατα καποιο τροπο , ερχεσαι στα λογια μου... Αυτο που λεω ειναι λοιπον οτι δεν μπορουμε να μιλαμε αντικειμενικα περι επιλογων, και ελευθερης βουλησης στα ζωα. Δε γινεται να λεμε "τον ρωτησες τον γατο;" τη στιγμη που κανουμε παρα πολλα χωρις να τους αρεσουν ή να τα καταλαβαινουν ;) Ή που τα αφηνεις 100% χυμα επειδη δε θες να παρεμβαινεις ή που τα φροντιζεις :)

Δημοσ.

Ποιο απο τα 2 τωρα ειναι ποιο φυσικο για ενα σπιτικο γατι?

φυσικο να ειναι το γατι....σε σπιτι...δεν ειναι και τοσο ....αρα εχουμε λαθος εντυπωση για την φυση που τοσο επικαλουμαστε.

@Μαργαριτα

κανουμε εμβολια , τους εχουμε λουρακι , περιδεραιο , ρουχαλακια το χειμωνα να μην κρυωσουν και ενα σωρο αλλα χαριτωμενα γιατι θελουμε το καλυτερο για τα κατοικιδια μας.

Ακομα και η στειρωση στην τελικη για το καλο τους ειναι.

Απο κει και περα παραβλεπουμε οτι τα εχουμε εκτος φυσικου τους περιβαλλοντος.Ποιο ειναι αυτο?Δεν εχω ιδεα.Σιγουρα οχι ενα σπιτι και δρομοι με αυτοκινητα.

Και τα κανουμε ολα αυτα γιατι θελουμε ενα κατοικιδιο.Οχι για να ζησει αυτο καλα και να χαιρεται μαζι μας (που συμβαινει και αυτο προφανως) αλλα κυριως το κανουμε για ΕΜΑΣ οσο και αν δεν θελουμε να το παραδεχτουμε..να χουμε ενα ζωο να γεμιζει την ζωη μας , να παιρναμε καλα μαζι του , να γελαμε με τις μαλακιες του και για αλλους πολλους λογους.

Και επειδη κανουμε εμεις αυτην την επιλογη να το εχουμε σπιτι και να το κυκλοφορουμε στους δρομους μας καταληγουμε να επεμβαινουμε στην ζωη του για να μπορει να επιβιωσει , να προσαρμοστει κλπ κλπ.

Αν δεν το καταλαβαινουμε ολο αυτο απλα εθελοτυφλουμε.

Μην μου πειτε τωρα οτι τα σκυλια ειναι για σπιτια και τετοια...οι "σπιτικες" ρατσες απλα φτιαχτηκαν για να ειναι για σπιτια...και αυτο παρεμβαση λεγεται.

απο τροφες τωρα μποτω να πω οτι τρωει τα παντα με μετρο.

ελπιζω να μην εννοεις μαγειρευτα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...