Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πω-πω,ένα στιφάδο με ποδάρια!!!

Πλάκα κάνω,αλλά πάλι ποιός είμαι εγώ που αγαπάω σκύλο,το κατ' εξοχήν αγαπημένο έδεσμα των αφγκανομπαγκλαπάκηδων;

Δημοσ.

lol

αφγκανομπαγκλαπάκηδων

δεν μπορω να το διαβασω :P

παντως δεν μου παει να την φαω και περνει ακομα βαρος :P

Δημοσ.

αφγκανο

μπαγκλα

πάκηδων

Όμορα ασιατικά κράτη,δεκανίκια της κοινωνικής απαξίωσης.

Ας όψονται οι αμερικλάνοι,που ψεκάζουν στις φωλιές τους,τους διώχνουν με το ζόρι από κει και τους λουζώμαστε βάσει συνθηκών της Λισσαβώνας και άλλες ευαγών συνθηκών....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη για την πρώτη λέξη που θα χρησιμοποιήσω στο κυρίως τμήμα τού post - το οποίο ούτε κολλάει σ' αυτό το section βασικά... - αλλά δε μπορώ να βρω καταλληλότερη, ούτε και να το κρατήσω μέσα μου χωρίς να σκάσω...

...ΣΚΑΤΑ!!! Τις τελευταίες μέρες εδώ, βρέχει καταρρακτωδώς σχεδόν όλο το 24ωρο. 7 χρόνια τώρα, την έχω μάθει την κατάσταση και πλέον δε μού κάνει εντύπωση. Αυτό που δε θα μάθω να αντιμετωπίζω ποτέ ψύχραιμα όμως, αυτό στο οποίο δε θα καταφέρω να προσαρμοστώ όχι σε 7, αλλά ούτε σε 700 χρόνια, είναι το πόσο σκατόψυχος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Αχ αν ήξερα ποιος είναι! Δε θα κατάφερνα να ελέγξω την οργή μου και θα είχα άσχημα μπλεξίματα.

Επιστρέφω στο σπίτι, σήμερα αξημέρωτα με το αυτοκίνητο, εν μέσω κατακλυσμού. Παρκάρω και ετοιμάζομαι να τρέξω μέχρι την είσοδο, μπας και δεν ...πνιγώ στη στεριά και με γράψει η ιστορία αλλά, βγαίνοντας απ' το αμάξι, μένω κόκαλο και δε δίνω σημασία στο ότι σε δευτερόλεπτα έχω μουσκέψει. Ακούω κλάματα πολύ κοντά μου και ψάχνω γύρω μου, να εντοπίσω την πηγή τους, μέσα από το βουητό τής νεροποντής και τα αστραπόβροντα...και την εντοπίζω, ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή και γαμώ τους εφιάλτες που θα έχω από 'δω και πέρα:

Ένα χαρτόκουτο, διαλυμένο απ' τα νερά, παρατημένο στην άκρη μιας αλάνας, στο τελείωμα τού πάρκινγκ τού κτιρίου, σε αστέγαστο σημείο. Μέσα έχει δύο μεγάλες, μαύρες σακούλες, που κι αυτές έχουν γεμίσει νερό και το περιεχόμενό τους είναι ...επτά νεογέννητα σκυλάκια! Τα μάτια τους ακόμα είναι κλειστά. Τρέμουν, κλαίνε και δεν ξέρω αν μπορώ να τα βοηθήσω να μην πεθάνουν. Ακόμα κι αν γλιτώσουν αυτά, θα πεθαίνουν χιλιάδες άλλα, δεν το συζητάμε. Αυτά όμως ήταν γραφτό μου να βρεθούν στο δρόμο μου. Τι να κάνω; Δε μπορώ να τα παρατήσω. Τυλίγω την κούτα με το μπουφάν μου για να μη διαλυθεί, τη σηκώνω και την φέρνω στο μπαλκόνι τού σπιτιού (είναι στεγασμένο, οπότε δεν το πιάνει βροχή). Τα τυλίγω με μεγάλες πετσέτες για να στεγνώσουν όσο γίνεται, χωρίζω ένα μικρό κομμάτι τού μπαλκονιού με κάτι γλάστρες, στρώνω κουβέρτες (που θα πάνε για πέταμα, αλλά χαλάλι) και τα βάζω επάνω τους, μήπως και ζεσταθούν λιγάκι. Έχουν γίνει όλα μαζί μια μεγάλη μπάλα...το ένα πάνω στο άλλο και όλη την ώρα κοιμούνται.

Τα 'χω παίξει στην κυριολεξία! Είχα μια ζωή σκυλιά, αλλά ποτέ τόσο μωρά. Αυτά τα καημένα, υπό κανονικές συνθήκες, χρειάζονται τη μάνα τους τουλάχιστον για κάνα μήνα ακόμα. Τη μάνα τους την οποία, αυτός ο βρομιάρης που την έχει ως κατοικίδιο, θεώρησε μεγάλο κόπο και κόστος το να τη στειρώσει, αφού δε θα μπορούσε να κρατήσει κουτάβια, έστω και μέχρι να βρει κάποιους που θέλουν να τα δώσει. Μπροστά στην εύκολη λύση, τίποτα! Τα πετάμε ρε, σιγά να πούμε! Επειδή είναι ζωντανά; Λεπτομέρειες...

Να τα κρατήσω εγώ δε μπορώ, λόγω χώρου αφενός, λόγω αριθμού αφετέρου (δεν είναι ένα ή δύο ρε γαμώτο! Επτά είναι...), αλλά έχω και ήδη σκύλο, τού οποίου ο όγκος είναι οριακός για τα δεδομένα σπιτιού - ακόμα κι αν υπάρχει μπαλκόνι - που δεν είναι σε χωριό με χωράφι γύρω-γύρω. Το ενδεχόμενο να τα παρατήσω πάλι έξω στη μοίρα τους, δεν παίζει. Ίδιος μ' αυτό το καθίκι που τα πέταξε, είναι αδύνατο να γίνω. Θέλω να προσπαθήσω - αν είναι εφικτό, δεν το ξέρω - να τους δώσω μια ευκαιρία να επιβιώσουν και, όταν θα έχουν μεγαλώσει λίγο, θα πάρω σβάρνα όσους γνωστούς μπορεί να ενδιαφέρονται και θα προσπαθήσω να τα μοιράσω.

Δεν έχω όμως ιδέα περί τού τι ανάγκες έχουν, τι μπορούν και πρέπει να φάνε, αν πρέπει να τα δει κάποιος κτηνίατρος, τίποτα! Σκοτάδι μαύρο! Είναι ρεαλιστικό να το παλέψω, τι λέτε; Να πάω να ρωτήσω σε κτηνίατρο απευθείας, για όλα αυτά; Ξεμπερδέψτε με λίγο, μπας και βγάλω άκρη!

Α! Για την ώρα, επειδή πλέον είναι αργά για να βρω σχετικό μαγαζί ανοιχτό, μπορώ να τους δώσω κάτι να φάνε, από τα συνηθισμένα που υπάρχουν καθημερινά στο σπίτι, ή θα τους τινάξω τα στομάχια στον αέρα;

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 6
Δημοσ.

εγώ στη θέση σου θα πήγαινα με τη μία στον κτηνίατρο.

έχει και υποκατάστατο μητρικού γάλακτος σε σκόνη που το διαλύεις σε σχετικά χλιαρό νερό και τους το δίνεις με μπιμπερό.

δεν ξέρω...μεγάλη ευθύνη.

(δεν θέλω να μιλήσω για ενέσεις και ευθανασίες γιατί θα πέσουν να με φάνε πάλι..)

Δημοσ.

ένα μεγάλο μπράβο και εγώ είχα μαζέψει 3 γατάκια μια φορά οπού τελικά τα έδωσα λόγο χώρου (το σπίτι μου δεν έχει μπακονι και ο κήπος είναι κοινόχρηστος :( )

όπως  τα λες μόνο το γάλα της μάνας τους μπορούν να πιουν, κτηνίατρο δύσκολα θα βρεις οπότε το καλύτερο είναι να πας σε ένα petshop μεγάλο όλο και κάτι θα έχουν και αύριο το προι κατευθείαν στον κτηνίατρο αν στο επιτρέπει η τσέπη

Δημοσ.

Άστα dee, δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί υπάνθρωποι εκεί εξώ... με μόλις μια εξαίρεση, όλα τα σκυλιά που είχα/έχω τα μαζέψαμε/μας τα φορτώσανε.

Φιλική συμβουλή αν τα κρατήσεις (έστω και για να τα μοιράσεις σιγά-σιγά), φρόντισε να μην το μάθει κανείς στη γειτονιά/γύρω περιοχή γιατί μπορεί το έγκλημα να γίνει... σειριακό.

Δημοσ.

όπως  τα λες μόνο το γάλα της μάνας τους μπορούν να πιουν, κτηνίατρο δύσκολα θα βρεις οπότε το καλύτερο είναι να πας σε ένα petshop μεγάλο όλο και κάτι θα έχουν και αύριο το προι κατευθείαν στον κτηνίατρο αν στο επιτρέπει η τσέπη

Το κακό είναι ότι, όπως είπα και πριν, σήμερα δεν προλαβαίνω ανοιχτό pet shop, οπότε δε μπορώ να προμηθευτώ π.χ. ειδικό γάλα. Αύριο εντάξει, αλλά μέχρι αύριο τι γίνεται; Μπορώ να τους δώσω τίποτα; Αν όχι, θα αντέξουν μέχρι αύριο νηστικά;

Ο κτηνίατρος - που παρακολουθεί και το δικό μου σκύλο - δεν αποτελεί μεγάλο έξοδο, τουλάχιστον για μια φορά που είναι απαραίτητη. Αν τα βρω ζωντανά το πρωί που θα ξυπνήσω, θα τού τα πάω και ό,τι γίνει...

Φιλική συμβουλή αν τα κρατήσεις (έστω και για να τα μοιράσεις σιγά-σιγά), φρόντισε να μην το μάθει κανείς στη γειτονιά/γύρω περιοχή γιατί μπορεί το έγκλημα να γίνει... σειριακό.

Δυστυχώς, το έμαθαν ήδη! Το σπίτι είναι ισόγειο και το μπαλκόνι (βεράντα, πιο σωστά...) είναι σε κοινή θέα, οπότε όλοι τα έχουν δει και τα έχουν ακούσει που φωνάζουν. Θα δούμε...

Το πρόγραμμα αυτό ακριβώς είναι: Να προσπαθήσω να τα κάνω να σταθούν στα πόδια τους και στη συνέχεια να τα μοιράσω σε κόσμο που και θέλει σκυλάκι και έχει κατάλληλο χώρο.

Δημοσ.

petcity που εχει παντου και ειναι ανοικτα εως τις 9 δεν μπορεις?

δεν πιστευω να αντεξουν χωρις φαι, αν φτασεις στην λυση να να τα ταΐσεις με κατι που εχεις στο ψύξειο, πιστευω μονο γαλα και αυτο αν το νερωσεις λιγο.δεν εχω εμπειρια βεβαια καλυτερα να απαντησει καποιος που εχει την αναλογη εμπειρια

Δημοσ.

petcity που εχει παντου και ειναι ανοικτα εως τις 9 δεν μπορεις?

δεν πιστευω να αντεξουν χωρις φαι, αν φτασεις στην λυση να να τα ταΐσεις με κατι που εχεις στο ψύξειο, πιστευω μονο γαλα και αυτο αν το νερωσεις λιγο.δεν εχω εμπειρια βεβαια καλυτερα να απαντησει καποιος που εχει την αναλογη εμπειρια

Δεν είμαι στην Ελλάδα αρχηγέ! Αν μπορεί να καλυφθεί η κατάσταση μέχρι το πρωί, έστω και με λίγο αραιωμένο «κανονικό» γάλα όπως λες, κάτι γίνεται. Αν όχι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...