Προς το περιεχόμενο

Γινεται να σου βαλουν αερα αντι για βενζινη;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στην επιφάνεια δεν αφρίζει πολύ. Αλλά αμα πας και το γεμίσεις και περιμένεις 5 λεπτά και πας να ξαναγεμίσεις θα πάρει ένα 10αρικο ακόμη!

Δημοσ.

ξέρετε τί απορία έχω όλον αυτόν τον καιρό; έχουν βγάλει την απίστευτη τεχνολογία μέχρι και αυτοκίνητα που πλέον πάνε εντελώς μόνα τους μέσω gps καί δέ μπορούν τάχα μου να βάλουν κάποιο ψηφιακό μετρητή στο αυτοκίνητο , πιστοποιημένο φυσικά για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις , που να σου λέει επακριβώς πόσα λίτρα σου έβαλαν και πόσα σου έχουν απομέινει.

Δημοσ.

ξέρετε τί απορία έχω όλον αυτόν τον καιρό; έχουν βγάλει την απίστευτη τεχνολογία μέχρι και αυτοκίνητα που πλέον πάνε εντελώς μόνα τους μέσω gps καί δέ μπορούν τάχα μου να βάλουν κάποιο ψηφιακό μετρητή στο αυτοκίνητο , πιστοποιημένο φυσικά για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις , που να σου λέει επακριβώς πόσα λίτρα σου έβαλαν και πόσα σου έχουν απομέινει.

αυτή την απορία είχα κι εγώ.

τόσο δύσκολο είναι να κατασκευάσουν έτσι τη δεξαμενή καυσίμου του αυτοκινήτου ώστε να είναι κάτι σα ζυγαριά;

όσο μπαίνει μέσα να το ζυγίζει

Δημοσ.

Επειδή με έχει απασχολήσει το θέμα (σε ότι αφορά την προσθήκη συσκευής που να ταιριάζει σε οποιοδήποτε τυχαίο αυτοκίνητο, όχι για μια σχεδίαδη που θα προβλέπεται εξαρχής από την εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρία) : ναι, είναι αρκετά δύσκολο (και θα πρέπει να δικαιολογεί και το επιπλέον κόστος της).

Δημοσ.

Στην προκειμένη περίπτωση να το ογκομετρεί. Και εγώ έχω την ίδια απορία.

Όχι, δεν είναι εύκολο (ή/και φθηνό) να σχεδιαστεί μια τέτοια συσκευή που να παράγει αξιόπιστο αποτέλεσμα σε βαθμό τέτοιο που να μπορείς να κρίνεις (ανεξαρτήτως μοντέλου αυτοκινήτου, μίγματος και τύπου βενζίνης, κλιματικών συνθηκών κτλ) αν σε έχουν κλέψει με κάποιο τρόπο. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σε κλέψουν και η συσκευή θα πρέπει να τους ελέγχει όλους...

Δημοσ.

Ενώ ακούγετε απλό μπορεί στην πράξη να έχει πολλές δυσκολίες μια τέτοια κατασκευή.

Αλλά από την άλλη τι πρέπει να κάνουμε να πηγαίνουμε με πλαστικά που είναι για βενζίνη και να τους λέμε να γεμίζουν αυτό και μετά να ρίχνουν ώστε να είμαστε σίγουροι?

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι εύκολο (ή/και φθηνό) να σχεδιαστεί μια τέτοια συσκευή που να παράγει αξιόπιστο αποτέλεσμα σε βαθμό τέτοιο που να μπορείς να κρίνεις (ανεξαρτήτως μοντέλου αυτοκινήτου, μίγματος και τύπου βενζίνης, κλιματικών συνθηκών κτλ) αν σε έχουν κλέψει με κάποιο τρόπο. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σε κλέψουν και η συσκευή θα πρέπει να τους ελέγχει όλους...

μια χαρα υπαρχει τροπος

ζυγαρια στο αυτοκινητο.

αν σου βαλουν και υδραργυρο μαζι τοτε οκ...

Δημοσ.

Δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά μου φαίνεται. Σου λέω με έχει απασχολήσει. ΔΕΝ είναι ούτε εύκολο, ούτε φθηνό!

1. Τη 'ζυγαριά' πως την έχεις φανταστεί;! Πόσους sensors θα έχει; Εγώ υποστηρίζω ότι για ακρίβεια σε επίπεδο 0.01 ltr θες τουλάχιστον 5 ή έστω 4 αν το δοχείο είναι συμμετρικό κατά τον κάθετο άξονα (που συνήθως δεν είναι). Ξέρεις πόσο θα στοίχιζαν αυτοί οι sensors?! Περίπου 30 ευρώ έκαστος.

2. Ποιος σου λέει ότι θα σου βάλει βενζίνη; Δεν ξέρεις υλικά βαρύτερα και φθηνότερα της βενζίνης; Ειδικό βάρος 95αρας βενζίνης 0.73 έως 0.75. Το νερό που είναι τσάμπα (ειδικό βάρος 1); Το πετρέλαιο; (ειδικό βάρος 0.79 έως 0.94).

3. Το κυριότερο : έχετε κάτσει να σκεφτείτε ΠΟΣΟ μπορεί να κλέψει κάποιος αν βαλθεί να το καταφέρει ΧΩΡΙΣ να ρισκάρει να τον πιάσουν; Το πολύ 1% με 2%! Θα βάζετε βενζίνη πάντα από τον ίδιο; Αν κάνετε μια σοβαρή μελέτη και τα βάλετε κάτω θα διαπιστώσετε ότι τελικά θα χάσετε πολύ λιγότερα απ'όσο θα σας στοιχίσει η μετακύλιση των εξόδων της συσκευής στο αρχικό κόστος επένδυσης για να αγοράσετε το αυτοκίνητο.

Ποια εταιρία θα κάτσει να φτιάξει κάτι τέτοιο για ΟΛΟΥΣ τους πελάτες της; Αν δε βρεθεί κάποιος απλός και φθηνός (σοφιστικέ) τρόπος και δεν μειωθούν τα έξοδα κατασκευής, δεν πρόκειται να γίνει τέτοια συσκευή!

Σήμερα δεν υπάρχει ικανοποιητική και φθηνή μέθοδος. Ούτε με μετρώντας βάρος, ούτε όγκο, ούτε ροή, ούτε ιξώδες, ούτε ειδική αντίσταση... τίποτα.

Δημοσ.

Η βενζίνη μετριέται σε όγκο απο τις αντλίες και όχι σε μάζα που θα ήταν πιο σωστό αλλά τρομερά δυσκολότερο όπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Ακόμη κι αν ένα τέτοιο σύστημα είχε μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας και έδινε στον οδηγό πολύ πιο ποιοτική και ακριβή αίσθηση της ποσότητας που έχει στο ρεζερβουαρ, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον οδηγό εκτός κι αν συνδιαζόταν με μια εξίσου αξιόπιστη μέθοδο μέτρησης της πυκνότητας του καυσίμου ώστε να γνωρίζουμε έτσι άμεσα και τον αγκο του με μεγάλη ακρίβεια. Πιστεύω πως η μέτρηση πυκνότητας θα ήταν ακόμη πιο ακριβή κι απο τη μέτρηση μάζας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι το λόγο για τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα να χρησιμοποιείται για τη μέτρηση απλά και μόνο ένα φλοτέρ. Από τη στιγμή που έχεις ένα ντεπόζιτο με γνωστό όγκο θα μπορούσαν οι κατασκευαστές να τοποθετήσουν αισθητήρες σε 4-5 ενδιάμεσες στάθμες και να σε συνδυασμό με την ένδειξη του φλοτέρ να ελέγχουν με πολύ καλύτερη ακρίβεια την ποσότητα της βενζίνης με το σύστημα της γραμμικής παρεμβολής. Αν μάλιστα το σύστημα αυτοκαλιμπράρεται αναγνορίζοντας τις μετρήσεις που λαμβάνει απο το φλοτέρ όταν η βενζίνη βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποιο αισθητήρα (το οποίο φυσικά μπορεί να γίνεται αντιληπτό απο τις έντονες μεταβολές όταν η στάθμη είναι κοντά σε αυτόν) τότε το όλο σύστημα θα προσέφερε αρκετά μεγάλη ακρίβεια και αξιόπιστη πληροφορία για τον πραγματικό όγκο της βενζίνης που περιέχεται στο ρεζερβουαρ.

Δημοσ.

Αυτοί που φτιάχνουν τα αυτοκίνητα σου πουλάνε και τη βενζίνη!Έχεις δει πολλούς κρεοπώλες...χορτοφάγους;!!

Δημοσ.

Δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά μου φαίνεται. Σου λέω με έχει απασχολήσει. ΔΕΝ είναι ούτε εύκολο, ούτε φθηνό!

1. Τη 'ζυγαριά' πως την έχεις φανταστεί;! Πόσους sensors θα έχει; Εγώ υποστηρίζω ότι για ακρίβεια σε επίπεδο 0.01 ltr θες τουλάχιστον 5 ή έστω 4 αν το δοχείο είναι συμμετρικό κατά τον κάθετο άξονα (που συνήθως δεν είναι). Ξέρεις πόσο θα στοίχιζαν αυτοί οι sensors?! Περίπου 30 ευρώ έκαστος.

2. Ποιος σου λέει ότι θα σου βάλει βενζίνη; Δεν ξέρεις υλικά βαρύτερα και φθηνότερα της βενζίνης; Ειδικό βάρος 95αρας βενζίνης 0.73 έως 0.75. Το νερό που είναι τσάμπα (ειδικό βάρος 1); Το πετρέλαιο; (ειδικό βάρος 0.79 έως 0.94).

3. Το κυριότερο : έχετε κάτσει να σκεφτείτε ΠΟΣΟ μπορεί να κλέψει κάποιος αν βαλθεί να το καταφέρει ΧΩΡΙΣ να ρισκάρει να τον πιάσουν; Το πολύ 1% με 2%! Θα βάζετε βενζίνη πάντα από τον ίδιο; Αν κάνετε μια σοβαρή μελέτη και τα βάλετε κάτω θα διαπιστώσετε ότι τελικά θα χάσετε πολύ λιγότερα απ'όσο θα σας στοιχίσει η μετακύλιση των εξόδων της συσκευής στο αρχικό κόστος επένδυσης για να αγοράσετε το αυτοκίνητο.

Ποια εταιρία θα κάτσει να φτιάξει κάτι τέτοιο για ΟΛΟΥΣ τους πελάτες της; Αν δε βρεθεί κάποιος απλός και φθηνός (σοφιστικέ) τρόπος και δεν μειωθούν τα έξοδα κατασκευής, δεν πρόκειται να γίνει τέτοια συσκευή!

Σήμερα δεν υπάρχει ικανοποιητική και φθηνή μέθοδος. Ούτε με μετρώντας βάρος, ούτε όγκο, ούτε ροή, ούτε ιξώδες, ούτε ειδική αντίσταση... τίποτα.

το ειχανε κανει παλια καποιοι δημοσιογραφοι και κανανε ερευνα με τους βενζιναδες

αποτελεσμα?

90% κλεβανε

Δημοσ.

Δε σου λέω το ποσοστό των βενζινάδων που μπορεί να κλέβουν... Σου λέω πόσο κλέβει ο καθένας από αυτούς! 90% κλέψιμο θα σήμαινε να πληρώσεις για 30 λίτρα και να σου βάλει 3! Χεχεχ..τώρα αν εννοείς ότι όλοι κλέβουν και δεν μπορείς να ξεφύγεις... Ε, ίσως τελικά το αντιμετρο που χρειάζεται να μη σχετίζεται με το αυτοκίνητο αλλά με το υπουργείο!

Πάντως και όλοι να κλέβουν η συσκευή δε παύει να είναι ´πολυτέλειά για τα ΙΧ. Ίσως να είχε νόημα για τους επαγγελματίες αλλά ούτως η άλλως αυτοί 1ον είναι μέσα στα πράγματα και 2ον συνήθως καίνε πετρέλαια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...