Προς το περιεχόμενο

Γινεται να σου βαλουν αερα αντι για βενζινη;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα φουλαρει το αμαξι πριν λιγες ημερες και το παιδι μου ειπε οτι δε παει αλλο. Εκανα 21 χιλιομετρα και παω να το ξαναφουλαρω γιατι μετα ειχα ενα μεγαλο ταξιδι. Μου εβαλε 6.30 ευρω με τιμη στα 1.67, δλδ 3.7 λιτρα περιπου. Ειναι δυνατον να εφαγα τοσα λιτρα για μονο 21 χιλιομετρα μεσα στη πολη;

Βαζουν αερα; Τι στο καλο γινεται; Μπορω να το καταλαβω εαν βγω απο το αμαξι και δω πως βαζει την βενζινη; Γιατι παντα καθομαι μεσα στο αμαξι.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελλειπή συντήρηση,λάθος ή πολυκαιρισμένα λάδια,χαμηλή πίεση ελαστικών,απότομες εκκινήσεις,πρώτη νεκρά-πρώτη νεκρά στα μποτιλιαρίσματα και τα 15lt/100 είναι κάτι παραπάνω απο εφικτή κατανάλωση...

Δημοσ.

Ε ναι αν τα εκανες σε κινηση με σταματα ξεκινα δεν ειναι καμια τρομερη καταναλωση, μπορει την πρωτη φορα να ειχε περιθωριο να παρει και αλλο και την δευτερη να το ξεχυλησε σχεδον.

Μπορει βεβαια αν ο δευτερος ειχε πειραγμενη αντλια να σου εβαζε λιγοτερα απο οτι εγραφε

Δημοσ.

Βασικα στον ιδιο εβαλα βενζινη. Απλα μου εκανε εντυπωση που ειχε σταματησει καπου στα 4 ευρω και ενω το πηγαινε σιγα-σιγα απο τα 3 ευρω και μετα. Και ξαφνικα το πηγε στα 6.30

Δημοσ.

Εδω πηγα με αναμενη την ρεζερβα να βαλω βενζινη..φευγω..και στην βιασυνη μου δεν τσεκαρα τον δειχτη.Στα 500 μετρα παρατηρω οτι το φωτακι της ρεζερβας ηταν ακομα αναμενο.

Και ειχα βαλει 20 ευρω..αν μη τι αλλο θα πρεπε να μην ηταν αναμενο το φωτακι.

Και ειχα και δουλεια που να γυρισω τωρα και να αρχισω τα καντηλια και τα σκηνικα..

τελοσπαντων , ολα γινονται .

Δημοσ.

Ενα mercedes a140. Παραξενα πραγματα γινονται. Δε ξερεις απο που να βαλεις βενζινη πλεον ρε γαμωτο.

Δημοσ.

Η αντλία μόλις αντιληφθεί πως γέμισε το ντεπόζιτο έχει μία ασφάλεια και σταματάει την ροή.

Από εκεί και πέρα παίζοντας χειροκίνητα μπορείς να βάλεις κάμποσα λίτρα ακόμη, (εξαρτάται και από το μέγεθος του ντεπόζιτου υποθέτω).

Την πρώτη φορά στο γέμισε μέχρι να σταματήσει μόνη της, άρα δε το φούλαρε εντελώς.

Την δεύτερη μάλλον πήρε χαμπάρι πως το θες για ταξίδι αφού πήγες να ξαναγεμίσεις σχεδόν γεμάτο ντεπόζιτο, οπότε έπαιξε χειροκίνητα και στο φούλαρε εντελώς.

Δημοσ.

Συν άπειρο στον liopyr.

Και εγώ απορούσα μια φορά πως χώρεσε... 45€ βενζίνη με τον δείκτη στη μέση, αλλά όταν έκανα το Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα με το δείκτη να έχει πέσει μόλις κατά 1/4 βεβαιώθηκα ότι... υπάρχει κι άλλος χώρος εκεί μέσα.

:devil:

Δημοσ.

Η αντλία μόλις αντιληφθεί πως γέμισε το ντεπόζιτο έχει μία ασφάλεια και σταματάει την ροή.

Από εκεί και πέρα παίζοντας χειροκίνητα μπορείς να βάλεις κάμποσα λίτρα ακόμη, (εξαρτάται και από το μέγεθος του ντεπόζιτου υποθέτω).

Την πρώτη φορά στο γέμισε μέχρι να σταματήσει μόνη της, άρα δε το φούλαρε εντελώς.

Την δεύτερη μάλλον πήρε χαμπάρι πως το θες για ταξίδι αφού πήγες να ξαναγεμίσεις σχεδόν γεμάτο ντεπόζιτο, οπότε έπαιξε χειροκίνητα και στο φούλαρε εντελώς.

Δε νομίζω οτι παίρνει 4 λιτρα(~10% της δεξαμενής) στο σταμάτημα.

Δημοσ.

Δε νομίζω οτι παίρνει 4 λιτρα(~10% της δεξαμενής) στο σταμάτημα.

Είναι 3.7 λίτρα, από τα οποία τα ~μισά περίπου τα έκαψε μέσα στην πόλη.

2 λίτρα αν έχεις σχετικά μεγάλο ντεπόζιτο χωράνε άνετα αφού δώσει στοπ η αντλία.

Δημοσ.

Η βενζίνη, και ακόμη πιο έντονα το πετρέλαιο, όταν βάζεις με την μάνικα αφρίζουν. Οταν η αντλία πιάσει τον αφρό σταματά ακαριαία. Όταν πέσει ο αφρός μπορεί άνετα να πάρει ακόμη περισσότερη βενζίνη. Για αυτό και αν σταματήσει η μάνικα πχ στα 47 ευρώ, οι περισσότεροι το ζορίζουν σιγά σιγά στα 50 χωρίς να γεμίσει. Επίσης μπορεί το τεπόζιτο να είναι πχ 40 λίτρα αλλά στα σύγχρονα αυτοκίνητα που αυτό είναι χαμηλά κάτω από τα πίσω καθίσματα, μπορεί να χωράει και 2 και 3 λίτρα επιπλέον η σωλήνα μέχρι το τεπόζιτο από την τάπα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μου έχουν τύχει.

1) Πας σε βενζινάδικο και με το που πετάξει την μάνικα την βγάζει και φεύγεις για ταξίδι πχ. Ξαφνικά βλέπεις ότι ο δείκτης θα πέσει πολύ γρηγορα. Αντίθετα σε άλλο βενζινάδικο που θα το φουλάρει μέχρι τα μπούνια ο δείκτης θα αργήσει να πέσει.

2) Σε φορτηγό με σχεδόν ούτε σταγόνα μέσα πας σε βενζινάδικο. Ενώ το ρεζερβουαρ είναι καμια 50αριά λίτρα, στα 30-35 πετάει την μάνικα. Έφτασε χαλαρά στα 45 αφού μετά έπεσε ο αφρός.

Για αυτό, και για διάφορους άλλους λόγους, καλό είναι αν πηγαίνετε σε γνωστό βενζινά, να του λέτε να μην βιάζεται και να μην βάζει την αντλία στο φουλ, και ας περιμένει ο άλλος από πίσω.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι αφριζει;;ΓΙατι οταν το ειχα πει σε βενζινα με δουλευαν,γελαγανε κτλ. Μου ειπε οτι δεν αφριζει μονο το πετρελαιο λιγο και πλεον δεν αφριζουν καθολου οι βενζινες και μη το πω πουθενα αυτο κτλ :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...