Προς το περιεχόμενο

Φυματίωση

Jonny Depp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πνευμονολογο νομιζω.δες και εδω:lung.gr

α οκ ευχαριστώ

Γιατί νομίζεις ότι έχεις φυματίωση;

Γιατί έχω συνεχόμενη καούρα στο στομάχι.

Δεν έχεις εμβολιαστεί;

όχι.

Δημοσ.

φτυνεις αιμα;

Γιατί έχω συνεχόμενη καούρα στο στομάχι.

ετσι πηγε ο παππους μου, καουρα στο στομαχι μερικες μερες και μετα παπαλα. εχει τρυπησει το στομαχι του κατι τετοιο.

Δημοσ.

φτυνεις αιμα;

ετσι πηγε ο παππους μου, καουρα στο στομαχι μερικες μερες και μετα παπαλα. εχει τρυπησει το στομαχι του κατι τετοιο.

όχι δε φτύνω αίμα.

Την καούρα την έχω 8 μηνες

Δημοσ.

Κατ'αρχην Mantoux(δερματικο τεστ). Αν ειναι θετικη, ακτινογραφια θωρακα και πτυελα για αμεσο B-koch. Αν εχεις θετικη mantoux και καλη ακτινογραφια+αρνητικα πτυελα, τοτε μιλαμε για λανθανουσα μορφη φυματιωσης, χρειαζεται θεραπεια.

Αν η mantoux ειναι αρνητικη, ησυχαζεις.

Για ποιο λογο νομιζεις οτι εχεις φυματιωση? εχεις καποιον που εχει νοσησει στο κοντινο σου περιβαλλον?

Οι καουρες μαλλον δεν εχουν σχεση με τη φυματιωση. Γαστροσκοπηση χρειαζεσαι και ανιχνευση για ελικοβακτηριδιο

(προκαλει γαστριτιδα και ελκος).

Δημοσ.

Απλώς επειδή πήγαινα σε φτηνούς οίκους ανοχής πολύ συχνά τα τελευταία 8 χρόνια(τώρα έχω διακόψει)φοβάμαι μην έχω κολλήσει φυματίωση.Επίσης το aids γίνεται να κολλήσεις απο ιερόδουλες αν φοράς προφυλακτικό?

Δημοσ.

η φυματιωση μεταδιδεται μεσω του αερα αρα οι πουτανες δεν εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να σε κολλησουν.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tuberculosis η καουρα στο στομαχι δεν ειναι συμπτωμα της φυματιωσης και το ειτζ δεν κολλαει με προφυλακτικο αυτο το ξερουν ολοι.

Δημοσ.

η φυματιωση μεταδιδεται μεσω του αερα αρα οι πουτανες δεν εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να σε κολλησουν.

Δηλαδή ρε Εύα, αν εγώ μπήξω κάποια που είναι σα σταθμός του μετρό σε επισκεψιμότητα, δεν αυξάνουν οι πιθανότητες

Λοιπόν, όχι, γάμα το, συνεχίστε, δε μπορώ.

Δημοσ.

Κατ'αρχην Mantoux(δερματικο τεστ). Αν ειναι θετικη, ακτινογραφια θωρακα και πτυελα για αμεσο B-koch. Αν εχεις θετικη mantoux και καλη ακτινογραφια+αρνητικα πτυελα, τοτε μιλαμε για λανθανουσα μορφη φυματιωσης, χρειαζεται θεραπεια.

Αν η mantoux ειναι αρνητικη, ησυχαζεις.

Για ποιο λογο νομιζεις οτι εχεις φυματιωση? εχεις καποιον που εχει νοσησει στο κοντινο σου περιβαλλον?

Οι καουρες μαλλον δεν εχουν σχεση με τη φυματιωση. Γαστροσκοπηση χρειαζεσαι και ανιχνευση για ελικοβακτηριδιο

(προκαλει γαστριτιδα και ελκος).

Εχω κάνει γαστροσκόπηση πριν 3 μήνες(παίρνω φάρμακα για το στομάχι,τα Laprazol και μου σταματάει την καούρα) ,και ο ιατρός μου διέγνωσε γαστροισοφαγική παλινδρόμιση.

Μου κανε και το τεστ για το ελικοβακτηρίδιο και βγήκε αρνητικό.

Το θέμα όμως είναι οτι μετά πήγα και σε έναν άλλο γαστρεντερολόγο και του έδειξα το χαρτί με τις φώτο και τα αποτελέσματα της γαστροσκόπησης και μου είπε οτι ο αυτός ο ιατρός που μου κανε γαστροσκόπηση δεν έκανε σωστά το τεστ του ελικοβακτηρίδιο γιατί 1ον έπρεπε να στείλει το δείγμα σε έναν ειδικό ιατρό να το εξετάσει και 2ον δεν έπρεπε να παίρνω φάρμακα για το στομάχι 15 μέρες πριν γίνει η γαστροσκόπηση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...