clevercitizen Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω, σε ένα (νόμιμο) φροντιστήριο ξένων γλωσσών εάν υπάρχει ένα pc για προσωπική χρήση (desktop) αλλά και για εκτυπώσεις εγγράφων κτλ που αφορούν το φροντηστήριο (όχι αποδείξεις, τιμολόγια κτλ) αν η εφορία ή οποιοσδήποτε άλλος ελεγκτικός μηχανισμός εξετάζει κατά πόσο το λογισγμικό (windows 7 και office 10) είναι αυθεντικό (πληρωμένο) μέσω παραστατικών και εάν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα παραστατικά, ο ιδιοκτήτης κινδυνεύει με πρόστιμο; Ευχαριστώ. Βρήκα αυτό στο forum αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόζεται.
Alxnks Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 αν δεν θελεις να βαλεις linux (δωρεαν, οποτε δεν εχεις να φοβασαι κατι) για τον οποιοδηποτε λογο, τουλαχιστον να αντικαταστησεις το office με το openoffice (επισης δωρεαν) για να γλυτωσεις το ενα προστιμο
TheELF Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ναι πρέπει να έχεις και τα τιμολόγια από των ίδιο των Η/Υ μην φας πρόστιμο από εκεί και πρόσεχε και όλα τα άλλα προγράμματα 1.000€ για κάθε πρόγραμμα είναι πάρα πολλά αν μαζευτούνε. Τώρα κατά πόσο εφαρμόζεται φαντάζομαι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν αλλά μία φορά να σε ελέγξουν την έκατσες.
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Tα ίδια ισχύουν. γιατι με ποιον τρόπο θα αποδείξουν οτι το λαπτοπ είναι του φροντιστηρίου..?
tarantules Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Όσον αφορά το λαπτοπ, εαν το έχεις στην πρίζα του μαγαζιού-επιχείρησης , συγκαταλέγετε στον εξοπλισμό άρα έχουν κάθε δικαίωμα να στο ελέγξουν. Εαν ΔΕΝ είναι σε πρίζα και είναι αυτόνομο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στο ελέγξουν καθότι θεωρείται προσωπικό δεδομένο όπως φυσικά και το κινητό σου τηλέφωνο. Έτσι έχω ακούσει να ισχυρίζεται γνωστός μου που ασχολείται χρόνια με επιχειρήσεις.Καλό θα ήταν να ρωτήσεις κανένα δικηγόρο κατά πόσο στέκει το παραπάνω ή όχι.Πάντως εμένα μου φαίνεται λογικό.
clevercitizen Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ο εισπράκτορας του ΣΔΟΕ πιθανότατα δε γνωρίζει γρι από pc. Έχει δικαίωμα να αφαιρέσει το pc από τον επαγγελματικό χώρο για να τον δει κάποιος της ΣΔΗΕ; Και άντε και γνωρίζει τα βασικά, εγώ μπορεί να έχω branded desktop. Στο τιμολόγιο απλώς θα λέει το μοντέλο του Pc και τίποτα άλλο, ούτε το λογισμικό που φέρει ούτε το λειτουργικό. Και άντε το λειτουργικό βλέπουν από δίπλα το αυτοκολλητάκι με το serial. Ξέρει ο ελεγκτής να βρεί αν το serial αντιστοιχεί με αυτό που είναι εγκατεστημένο; Και με τα Office/Norton κτλ τι γίνεται; αυτά ούτε αυτοκόλλητο έχουν ούτε τπτ. Ο φίλος πιο πάνω λέει για Linux/open office. Ας πούμε ότι ξεπερνάμε το κομμάτι της εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη, οι άδειες χρήσεις αυτών τι αναφέρουν; Μόνο για home χρήση ή/και επαγγελματική; Το ότι είναι ανοιχτό ένα λογισμικό δε σημαίνει κιόλλας ότι δεν έχει περιορισμούς. Και δε θα κάτσω τώρα να διαβάσω κατεβατά τις eula από όλες τις διανομές linux για να δω ποια καλύπτει και επαγγελματικούς χώρους. Και εάν το pc έχει κωδικό για να μπει στα windows? Και ο ιδιοκτήτης ισχυριστεί ότι δεν το θυμάται; Τέλος αν το pc φτιαχτεί κομμάτι κομμάτι και τα κομμάτια αγοραστούν από διαφορετικά μαγαζιά, θα ξεκοιλιάσει το desktop ο ελεγκτής να δει αν όντως είναι μέσα όλα τα κομμάτια ή λείπει τίποτα;;;;;;;;;;; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Αααα, θέμα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων δεν τίθεται; Δε χρειάζεται ένταλμα για να ψάξει το pc;
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 σιγά μην ασχοληθεί με το hardware. με τα windows-office-photoshop,κτλπ θα ασχοληθεί, υποθέτω. και γιατι να μην γνωρίζει γρί..? πόσο δύσκολο το χεις να πληρώσουν έναν απο εμάς για να ελέγχει μαζί με τον "εισπράκτορα" ...? το linux είναι FREE, εννοείται και για επαγγελματικούς λόγους. τώρα πόσο θα πιστέψουν οτι ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται τον κωδικό, δεν μπορώ να ξέρω...
clevercitizen Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 σιγά μην ασχοληθεί με το hardware. με τα windows-office-photoshop,κτλπ θα ασχοληθεί, υποθέτω. και γιατι να μην γνωρίζει γρί..? πόσο δύσκολο το χεις να πληρώσουν έναν απο εμάς για να ελέγχει μαζί με τον "εισπράκτορα" ...? το linux είναι FREE, εννοείται και για επαγγελματικούς λόγους. τώρα πόσο θα πιστέψουν οτι ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται τον κωδικό, δεν μπορώ να ξέρω... Μου μιλάς για αυτονόητη λογική στο ελληνικό κράτος;;;;;;;;;;
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 προσπαθώ να σου εξηγήσω οτι μάλλον τα χεις πάρει πολύ στην πλάκα όλα..
black_widow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω, σε ένα (νόμιμο) φροντιστήριο ξένων γλωσσών εάν υπάρχει ένα pc για προσωπική χρήση (desktop) αλλά και για εκτυπώσεις εγγράφων κτλ που αφορούν το φροντηστήριο (όχι αποδείξεις, τιμολόγια κτλ) Είναι για επαγγελματική χρήση το pc , το pc του ιδιοκτήτη στο σπίτι του ( αγορασμένο με απόδειξη και όχι τιμολόγιο ) είναι για προσωπική χρήση. To ότι δεν εκτυπώνεις παραστατικά δε σημαίνει ότι βαπτίζεται η χρήση ως προσωπική.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Βασικά είναι κλιμάκιο που κάνει τους ελέγχους. Οι μέν είναι απο το ΣΔΟΕ και μέλημά τους είναι να είναι νομότυπη η συναλλάγή που έκανες κατά την αγορά του pc, κοινώς να έχεις αποδώσει ΦΠΑ στο κράτος. Οι ..... δε ....... είναι της BSA νομικοί σύμβουλοι. Καταρχήν τα κολπάκια με τον κωδικό ξέχνα τα γιατί θα κατασχέσουν τον υπολογιστή και βουρ για ΣΔΗΕ όπου ο κωδικός σου θα ανοίξει και ουε και αλίμονο μην έχεις σπασμένο software. Επειδή όμως θα μιλήσεις σε χρόνο DT θα θυμηθείς , όταν ανοίξει θα τρέξουν το MAP (Microsoft Assesment Planing) το οποίο αναφέρει τι software υπάρχει εγκατεστημένο και σε τι ποσότητα. Δηλαδή πόσες φορές έχεις πχ SQL Server και τι Version . Αφού έχεις τιμολόγιο αγοράς θα λήξει το θέμα εκεί. Εάν δεν έχεις τιμολόγιο αγοράς , θα ανοίξουν και το "άλλο" software asset management που έχουν και έκει θα δεις τον αλλαντίν με το μαγικό τζίνι να πληκτρολογούν τα s/n. Εαν υπάρξει διασταύρωση με κλειδιά που ανήκουν σε τρίτο, οργανισμό, φορέα ονομαστικής άδειας δηλαδή την έκατσε και εκείνος , εαν πάλι όχι τότε μόνο εσύ. That simple.
clevercitizen Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 προσπαθώ να σου εξηγήσω οτι μάλλον τα χεις πάρει πολύ στην πλάκα όλα.. Ηρέμησε, δεν έχω πάρει τίποτα στην πλάκα. Ένα αστειάκι έκανα το οποίο όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γενικότερα. Για το συγκεκριμένο τομέα δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα γι αυτό και ρωτάω και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Βασικά είναι κλιμάκιο που κάνει τους ελέγχους. Οι μέν είναι απο το ΣΔΟΕ και μέλημά τους είναι να είναι νομότυπη η συναλλάγή που έκανες κατά την αγορά του pc, κοινώς να έχεις αποδώσει ΦΠΑ στο κράτος. Οι ..... δε ....... είναι της BSA νομικοί σύμβουλοι. Καταρχήν τα κολπάκια με τον κωδικό ξέχνα τα γιατί θα κατασχέσουν τον υπολογιστή και βουρ για ΣΔΗΕ όπου ο κωδικός σου θα ανοίξει και ουε και αλίμονο μην έχεις σπασμένο software. Επειδή όμως θα μιλήσεις σε χρόνο DT θα θυμηθείς , όταν ανοίξει θα τρέξουν το MAP (Microsoft Assesment Planing) το οποίο αναφέρει τι software υπάρχει εγκατεστημένο και σε τι ποσότητα. Δηλαδή πόσες φορές έχεις πχ SQL Server και τι Version . Αφού έχεις τιμολόγιο αγοράς θα λήξει το θέμα εκεί. Εάν δεν έχεις τιμολόγιο αγοράς , θα ανοίξουν και το "άλλο" software asset management που έχουν και έκει θα δεις τον αλλαντίν με το μαγικό τζίνι να πληκτρολογούν τα s/n. Εαν υπάρξει διασταύρωση με κλειδιά που ανήκουν σε τρίτο, οργανισμό, φορέα ονομαστικής άδειας δηλαδή την έκατσε και εκείνος , εαν πάλι όχι τότε μόνο εσύ. That simple. Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω. Έχω την εντύπωση ότι τον ΦΠΑ στον επιστρέφουν όμως (δεν κολλάω εκεί). Άρα λοιπόν μια καλή λύση είναι ένα οικονομικό λάπτοπ. Η ερώτησή μου είναι ότι στο τιμολόγιο δεν φαίνεται πουθενά τι λογισμικό φοράει το λάπτοπ. Πώς λοιπόν θα αποδείξω εγώ ότι το λογισμικό ήρθε με το λάπτοπ και δεν το εγκατέστησα εγώ; Αναφέρομαι κυρίως σε office, antivirus, κάνα nero κτλ και όχι στο λειτουργικό. Για το λειτουργικό θα υπάρχει το αντίστοιχο αυτοκόλλητο γνησιότητας. Σας ευχαριστώ όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.