Προς το περιεχόμενο

μπορώ να φιλτράρω τη βενζίνη που βάζω?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 16/7/2011 στις 6:23 ΜΜ, lary7 είπε

Αυτο που το βασιζεις? Ο μηχανικος μου μου εχει αναφερει οτι κυριως βοηθανε με το νερο που περιεχει μεσα η βενζινη. Εμενα μια φορα με την κρητικη βενζινη εκανε δουλεια και απο τοτε παντα κουβαλαω ενα, λογω και ευαισθητου αυτοκινητου.

http://www.youtube.com/watch?v=Vj_21dikYR8

Δημοσ.

Μα δεν ζητησε να πεταει το agila η κοπελα αλλα κατι που μπορει να βοηθησει με την κακης ποιοτητας βενζινη. Ασχετο το βιντεο, αν υπαρχει κατι για τα καθαριστικα και οχι τα βελτιωτικα θα ηταν ενδιαφερον.

Δημοσ.

τα καθαριστικα τι διαφορα νομιζεις εχουν?

νομιζεις θα τα βαλεις θα πλυνουν την βενζινη και την βρωμια θα την πεταξουν στην αποχετευση?

Δημοσ.

Εικαζω πως μπορει με καθαριστικους παραγοντες που εχουν να αφαιρουν νερο και αλλα στοιχεια. Χημικος δεν ειμαι, αλλα εμπιστευομαι τον μηχανικο μου και την εμπειρια μου. Και αυτη μου λεει πως αμα βαλεις βενζινη οτι ναναι ενα καθαριστικο μπορει να βοηθησει.

Δημοσ.

και το νερο που ''καθαριζουν'' τι εικαζεις οτι γινεται δηλαδη; εξαφανιζεται ως δια μαγειας; δεν υπαρχουν αυτα. βελτιωτικκο βαζεις ουσιαστικα, που προσθετουν οκτανια, ωστε και νερακι να καψεις, να εχει παρει λιγο το κατιτις του απο το βελτιωτικο και να μην σου κανει ζημια.

Δημοσ.
  Στις 18/7/2011 στις 11:14 ΠΜ, Alxnks είπε

και το νερο που ''καθαριζουν'' τι εικαζεις οτι γινεται δηλαδη; εξαφανιζεται ως δια μαγειας; δεν υπαρχουν αυτα. βελτιωτικκο βαζεις ουσιαστικα, που προσθετουν οκτανια, ωστε και νερακι να καψεις, να εχει παρει λιγο το κατιτις του απο το βελτιωτικο και να μην σου κανει ζημια.

Αυτο δεν ειναι η ουσια;Δεν παει για κοντρες, καρπαθο παει και προτασεις κανουμε.

Δημοσ.
  Στις 18/7/2011 στις 2:18 ΜΜ, lary7 είπε

Αυτο δεν ειναι η ουσια;Δεν παει για κοντρες, καρπαθο παει και προτασεις κανουμε.

σορυ κιολας, αλλα η απαντηση σου ειχε σκοπο να απαντησει επι της ουσιας σε κατι η απλα να γραψεις ενα παραπανω ποστ στο account σου;

πρωτον...δεν μου απαντησες που εικαζεις οτι πηγαινει το νερο που λες οτι καθαριζουν τα ''καθαριστικα''.

δευτερον...δεν μιλησες καθολου ως προς καθαριστικα αντι για βελτιωτικα, που οντως αυτο ειναι.

τριτον...δεν βλεπω πουθενα να μιλαω για κοντρες (βλεπεις εσυ; αν ναι..πες μου να το δω κι εγω), αντιθετως λεω οτι με το βελτιωτικο (βελτιωτικο...οχι καθαριστικο ξαναλεω...γιατι βελτιωτικο ειναι! - επαναληψη μητηρ μαθησεως) απλα το αμαξι θα καψει και το νερακι χωρις να του στραβοκατσει ιδιαιτερα (οχι οτι σε εξασφαλιζει και 100% βεβαια, καμια σχεση..απλα καλυτερευεις λιγο τις εναντιων σου αρνητικες προοπτικες για σοβαρα προβληματα).

Δημοσ.

Θα μπορούσες ίσως να παρεμβάλεις ένα 2ο φίλτρο βενζίνης ΠΡΙΝ το κανονικό ώστε να κρατήσει τις χοντρές-χοντρές βρωμιές και μόλις φύγεις από το νησί να το πετάξεις και να το αντικαταστήσεις με άλλο.(Το έχω δει σε μηχανή φίλου που το έβαλε σαν extra προστασία).

Για νοθευμένη βενζίνη με άλλες ουσίες δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι.Η παραπάνω λύση είναι για τυχόν ακάθαρτη βενζίνη από βρωμιές και σκουπιδάκια

Δημοσ.
  Στις 18/7/2011 στις 4:08 ΜΜ, tarantules είπε

Θα μπορούσες ίσως να παρεμβάλεις ένα 2ο φίλτρο βενζίνης ΠΡΙΝ το κανονικό ώστε να κρατήσει τις χοντρές-χοντρές βρωμιές και μόλις φύγεις από το νησί να το πετάξεις και να το αντικαταστήσεις με άλλο.(Το έχω δει σε μηχανή φίλου που το έβαλε σαν extra προστασία).

Για νοθευμένη βενζίνη με άλλες ουσίες δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι.Η παραπάνω λύση είναι για τυχόν ακάθαρτη βενζίνη από βρωμιές και σκουπιδάκια

καλη λυση θεωρητικα αλλα κρυβει κι αυτη κινδυνους... αν μπουκωσει το πιο ευαισθητο φιλτρο (υποθετω οτι μιλας για πιο ευαισθητο, δηλαδη πιο λεπτες οπες απο το κανονικο κι οχι για δευτερο κανονικο), τοτε θα ελαττωθει η ποσοτητα της βενζινης που θα περναει, με αποτελεσμα να μην ψεκαζεται αρκετη βενζινη στο χωρο καυσης και να αρχισει το αμαξι να εχει ''βηχα'' μεχρι να σβησει και να μην ξαναπαιρνει μπροστα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
  Αναφορά σε κείμενο
σορυ κιολας, αλλα η απαντηση σου ειχε σκοπο να απαντησει επι της ουσιας σε κατι η απλα να γραψεις ενα παραπανω ποστ στο account σου;

Τα ματια σου τα ανοιγεις για να δεις τι ποσταρουν οι αλλοι πριν απαντησεις? Η απαντηση μου ηταν στο βιντεο και στο αν βελτιωνει τις επιδοσεις.

Αναφορά σε κείμενο
πρωτον...δεν μου απαντησες που εικαζεις οτι πηγαινει το νερο που λες οτι καθαριζουν τα ''καθαριστικα''.

Δεν με ενδιαφερει που πηγαινει. Μπορει να παει οπου θελει , εμενα με ενδιαφερει να μην καει ο NOX και πληρωνω 500ρια? Εσυ που εισαι χημικος μηχανικος μπορεις να μας εξηγησεις.

Αναφορά σε κείμενο
δευτερον...δεν μιλησες καθολου ως προς καθαριστικα αντι για βελτιωτικα, που οντως αυτο ειναι.

Στην κατηγορια βελτιωτικα ΕΓΩ περιλαμβανω τα octane booster που (υποτιθεται)βελτιωνουν επιδοσεις. Τα σκευασματα τυπου injection cleaner, fuel treatment κτλ θα θεωρω καθαριστικα, και για αυτον τον λογο τα χρησιμοποιω.

Αναφορά σε κείμενο
τριτον...δεν βλεπω πουθενα να μιλαω για κοντρες (βλεπεις εσυ; αν ναι..πες μου να το δω κι εγω), αντιθετως λεω οτι με το βελτιωτικο (βελτιωτικο...οχι καθαριστικο ξαναλεω...γιατι βελτιωτικο ειναι! - επαναληψη μητηρ μαθησεως) απλα το αμαξι θα καψει και το νερακι χωρις να του στραβοκατσει ιδιαιτερα (οχι οτι σε εξασφαλιζει και 100% βεβαια, καμια σχεση..απλα καλυτερευεις λιγο τις εναντιων σου αρνητικες προοπτικες για σοβαρα προβληματα).

Αναφορά σε κείμενο
Εσυ μπορεις να τα λες οπως θες. Κανε ενα γοογλε με τους 2 ορους βελτιωτικα-καθαριστικα και θα καταλαβεις οτι ειναι 2 διαφορετικα προιοντα με διαφορετικη προταση χρησης απο τις εταιριες.
Δημοσ.
  Στις 18/7/2011 στις 4:13 ΜΜ, Alxnks είπε

καλη λυση θεωρητικα αλλα κρυβει κι αυτη κινδυνους... αν μπουκωσει το πιο ευαισθητο φιλτρο (υποθετω οτι μιλας για πιο ευαισθητο, δηλαδη πιο λεπτες οπες απο το κανονικο κι οχι για δευτερο κανονικο), τοτε θα ελαττωθει η ποσοτητα της βενζινης που θα περναει, με αποτελεσμα να μην ψεκαζεται αρκετη βενζινη στο χωρο καυσης και να αρχισει το αμαξι να εχει ''βηχα'' μεχρι να σβησει και να μην ξαναπαιρνει μπροστα.

αν όμως μιλάμε για 2ο κανονικό?

Δημοσ.
  Στις 3/8/2011 στις 7:02 ΜΜ, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ είπε

αν όμως μιλάμε για 2ο κανονικό?

Σε αυτην την περίπτωση αναρωτησου τι παραπάνω θα φιλτραρε ένα δεύτερο ίδιο φίλτρο, με ίδιου μεγέθους οπές. Να σε βοηθήσω...τίποτα.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...