stamatisx Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δε μιλάω για αυτονομία, αλλά για φορητότητα(όγκο κ βάρος)! Εννοείται με μια desktop cpu,δε θα αντέξει ούτε 45 λεπτά η μπαταριά! Δυστυχώς ή ευτυχώς, πρέπει μαζί με όλα να συνυπολογίσεις και το κόστος και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους για την αγορά τους! Αν για παράδειγμα μπορείς να πάρεις μόνο απο ευρωπη και διαθέτεις 2χιλιάρικα, λογικά θα πας σε ένα clevo. Aν όμως μπορείς να αγοράσεις απο Αμερική, αλλά θα το έχεις στην Ευρώπη,πας σε alienware! Και τα 2 λαπτοπ λόγω βάρους είναι πάνω κάτω τα ίδια σε σχέση με τη φορητότητα αλλά μας μένει η αυτονομία που είναι μέρα με τη νύχτα Γι' αυτό ανέφερα τις συγκεκριμένες 4 παραμέτρους που συνολικά καθιστούν τα Alienware κορυφή στην κατηγορία τους, γιατί δεν αλλάζουν σε ένα λαπτοπ είτε το παίρνεις από Αμερική είτε από Ευρώπη είτε από οπουδήποτε αλλού, τώρα αν δεν το έχεις διαθέσιμο παίζεις με τα υπόλοιπα (όπως βλέπεις όλα καταλήγουν στο κόστος και γι' αυτό καταλήγουμε στις υπόλοιπες επιλογές της κατηγορίας)
ektor7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Και τα 2 λαπτοπ λόγω βάρους είναι πάνω κάτω τα ίδια σε σχέση με τη φορητότητα αλλά μας μένει η αυτονομία που είναι μέρα με τη νύχτα Γι' αυτό ανέφερα τις συγκεκριμένες 4 παραμέτρους που συνολικά καθιστούν τα Alienware κορυφή στην κατηγορία τους, γιατί δεν αλλάζουν σε ένα λαπτοπ είτε το παίρνεις από Αμερική είτε από Ευρώπη είτε από οπουδήποτε αλλού, τώρα αν δεν το έχεις διαθέσιμο παίζεις με τα υπόλοιπα (όπως βλέπεις όλα καταλήγουν στο κόστος και γι' αυτό καταλήγουμε στις υπόλοιπες επιλογές της κατηγορίας) Στην Αμερική δε έχουν και τεράστιες διαφορές στις τιμές!Στην Ευρώπη είναι που γίνεται πολύ ασύμφορη η διαφορά των Alienware από τ'αλλα! Τέλος το θέμα ξεκίνησε ότι μόνο η alienware, υπάρχει σαν κυρίαρχη στο χώρο αυτό!Και αυτή ήταν μια άποψη που απλά δε μπορω να την ασπαστώ και οι λόγοι είναι αρκετοί(έστω και αν εγώ τα επιλέγω για μένα και σίγουρα όχι μόνο για την εγγύηση της Dell, αλλά ούτε και για το όνομα)! Ολα έχουν τα καλά και τα κακά τους, είτε είναι η τιμές, είτε η αυτονομία, είτε οι θερμοκρασίες, είτε το σασί κ.α. πολλά! Για τον καθένα μας,τα κριτήρια είναι οι ίδιες "ανάγκες" μας! Κρίνουμε με βάση αυτών!Γι'αυτο και πολλοί βγαίνουν και λένε ότι τα mac είναι τα κορυφαία, αλλά για μένα και για πολλούς άλλους, είναι απλά λειψά, γιατί δε ικανοποιούν όλες μας τις απαιτήσεις κ ανάγκες!
Cham Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ο καταναλωτισμός μας,μας έκανε να θέλουμε ένα για το καθένα όχι ένα για όλα,η στενομυαλιά των mac οπότε δεν ενοχλεί κανέναν πλέον.Αν δεν ήταν τα iPhone θα εξακολουθούσαν να μην ενδιαφέρονται για Mac απλά έτσι έγινε το προξενιό,και όλοι τα βρίσκουν καταπληκτικά.Μπράβο τους παρόλα αυτά που κατόρθωσαν να εδραιώσουν ένα λειτουργικό από μόνα τους,κατά τα άλλα ακόμα και με αυτούς τους στενούς ορίζοντες είναι γεμάτοι προβλήματα. Όταν αγοράζεις windows όμως τα θέλεις όλα σε ενα αξιοπρεπή σημείο,και εμφάνιση,και απόδοση,και μεταπώληση,και απροβλημάτιστη λειτουργία,και μελλοντική ελαστικότητα για αναβάθμιση η αναβαθμισμένες εφαρμογές,και λειτουργικά,και ποιότητα κατασκευής,και πολλά άλλα.Από αυτά που έγραψα τα Clevo άντε να έχουν 2,5-3 στα 6.Τα Alienweare εχουν 5,5 στα 6.Αυτό τα καθιστά μόνα πρώτα. Και φυσικά η πιο σωστή άποψη είναι ο καθ'ενας με τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του.
kirileman Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ποιότητα κατασκευής Φορητότητα/Αυτονομία Επιδώσεις After Sales Service Το μόνο μοντέλο της Clevo που υπερέχει σε επιδώσεις είναι το X7200 και αυτό μόνο όταν χρησιμοποιεί extreme edition desktop (990x) επεξεργαστή και χρειάζεται 2 τροφοδοτικά παράλληλα συνδεδεμένα για να αντέξει overclocking αλλιώς και εκεί πίσω είναι. Εγώ συμφωνώ ότι στην κορυφή βρίσκεται η alienware, απλά δε δίνω τα λεφτά που ζητάει όταν μπορώ με πολύυυυυυ λιγότερα να βρω ίδιο hardware με κάποιους συμβιβασμούς. Και να πω και κάτι άλλο; Με χαλάει λίγο το design τους, προτιμώ κάτι πιο κυβιστικό, με καθαρές γραμμές, λιγότερο extreme και ως εκ τούτου, με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, ένα μηχάνημα που δε θα ντρέπομαι να το πάω στο γραφείο γιατί με τα λαμπάκια του και το στυλ του φωνάζει απο μακριά ότι "είμαι για παιχνίδια", καταλαβαίνεις τι εννόω, έτσι; Θεωρώ πως το συγκεκριμένο clevo πληρεί τα παραπάνω standards μου και διατηρεί μια ανεπιτήδευτη ομορφιά, που μάλλον τους βγήκε από ατολμία παρά από πρόθεση. Όσο για τις επιδόσεις, εννοείς ότι με το ίδιο hardware το aw αποδίδει καλύτερα από το αντίστοιχο clevo; Έχω την αίσθηση ότι μπορεί και να ισχύει σε συνθήκες, όμως, overclocking γιατί και οι κάρτες που φοράνε δεν είναι ακριβώς ίδιες ούτε και το σύστημα ψύξης. Και άφησα τελευταίο το ζήτημα της οθόνης. Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, δείξε μου ποιό μοντέλο έχει την καλύτερη οθόνη και πάω να το πάρω ξεχνώντας ό,τι είπα... Είναι καθοριστικός παράγοντας για μένα και δε θα μπορούσα να αντέξω τη ντροπή όταν θα έβλεπα τον κολλητό να μου "κουνιέται" για την οθονάρα του κατα πολύ φθηνότερου p150hm clevo του... ή Turbo-X!!!! Ξεφτίλα.
evagelou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 ειναι δυνατον ομως το αλιεν να κανει 1800 χωρις full hd οθονη ρε παιδια? οσο θελω να το παρω αλλο τοσο μ την δινει η οθονη και πως ουτε καν blueay εχει...εχω αδικο?
stamatisx Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Εγώ συμφωνώ ότι στην κορυφή βρίσκεται η alienware, απλά δε δίνω τα λεφτά που ζητάει όταν μπορώ με πολύυυυυυ λιγότερα να βρω ίδιο hardware με κάποιους συμβιβασμούς. Και να πω και κάτι άλλο; Με χαλάει λίγο το design τους, προτιμώ κάτι πιο κυβιστικό, με καθαρές γραμμές, λιγότερο extreme και ως εκ τούτου, με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, ένα μηχάνημα που δε θα ντρέπομαι να το πάω στο γραφείο γιατί με τα λαμπάκια του και το στυλ του φωνάζει απο μακριά ότι "είμαι για παιχνίδια", καταλαβαίνεις τι εννόω, έτσι; Θεωρώ πως το συγκεκριμένο clevo πληρεί τα παραπάνω standards μου και διατηρεί μια ανεπιτήδευτη ομορφιά, που μάλλον τους βγήκε από ατολμία παρά από πρόθεση. Όσο για τις επιδόσεις, εννοείς ότι με το ίδιο hardware το aw αποδίδει καλύτερα από το αντίστοιχο clevo; Έχω την αίσθηση ότι μπορεί και να ισχύει σε συνθήκες, όμως, overclocking γιατί και οι κάρτες που φοράνε δεν είναι ακριβώς ίδιες ούτε και το σύστημα ψύξης. Και άφησα τελευταίο το ζήτημα της οθόνης. Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, δείξε μου ποιό μοντέλο έχει την καλύτερη οθόνη και πάω να το πάρω ξεχνώντας ό,τι είπα... Είναι καθοριστικός παράγοντας για μένα και δε θα μπορούσα να αντέξω τη ντροπή όταν θα έβλεπα τον κολλητό να μου "κουνιέται" για την οθονάρα του κατα πολύ φθηνότερου p150hm clevo του... ή Turbo-X!!!! Ξεφτίλα. Και το Clevo και το Alienware με τα ίδια χαρακτηριστικά θα αποδίδουν το ίδιο, στο σύνολο όμως όχι. Νομίζω ότι αρχικά το ανέφερα στο ποστ #36 περί κόστους και επιλογής του Clevo έναντι του Alienware (δώσε βάση στην παρένθεση) Για το design no comment και γι' αυτό και δεν το ανέφερα αρχικά γιατί είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση, απλά θα σου παραθέσω τα λόγια των σχεδιαστών του και αποφάσισε εσύ αν κατάφεραν να πετύχουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους όταν το σχεδίαζαν (δες τις λέξεις που χρησιμοποιεί στο 0:24) ή οχι. Πληροφοριακά τα λαμπάκια που αναφέρεις απενεργοποιούνται πλήρως άρα δε θα έπρεπε να σε ανησυχεί αυτό. Αν θες την καλύτερη οθόνη σε gaming laptop θα μπορούσες να πας για το Alienware Μ17x-R2, η RGB-LED στα 1200p είναι οτι καλύτερο έχω δει σε gaming laptop (είναι κρίμα μόνο που σταμάτησαν την παραγωγή του) ειναι δυνατον ομως το αλιεν να κανει 1800 χωρις full hd οθονη ρε παιδια? οσο θελω να το παρω αλλο τοσο μ την δινει η οθονη και πως ουτε καν blueay εχει...εχω αδικο? δεν ξέρω σε ποιό site έκανες το configuration αλλά εγώ βλέπω αυτό
evagelou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 μιλαω για αυτο που εχουν τα μουλτιραμα και το msystems....
evagelou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 μακαρι να χα 1800 δολαρια να τα δινα να ξεμπερδευα αλλα δυσκολοι καιροι και αναγκαζομαι να δω απο ελλαδα λογο δοσεων....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.