karhariasgr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Γεια χαρά στο room και καλό καλοκαίρι. Επειδή αλλάζω σπίτι θέλω να κάνω μια αλλαγή και θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Μέχρι τώρα έχω το Mac Mini και το έχω συνδεδεμένο σε δύο οθόνες (μια οθόνη pc και μια TV). Τώρα όμως στο καινούργιο σπίτι το Mac Mini θα είναι στον πάνω όροφο και η TV θα είναι στον κάτω (σαλόνι). Πως θα μπορέσω να βλέπω ταινίες streaming ή να σερφάρω στο ίντερνετ από την TV? Διάβασα για το Apple TV αλλά ακόμη δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνει. Θα με βοηθήσει στα παραπάνω που θέλω? Αυτό είναι.. http://www.skroutz.gr/s/278592/Apple-TV-160GB.html ή αυτό.. http://www.skroutz.gr/s/282446/Apple-TV-3rd-gen.html?from=recommendation ?? Ευχαριστώ! ΥΓ) ξέχασα να αναφέρω ότι θα πρέπει να παίζει 1080p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Το AppleTV συνδέεται μέσω ethernet ή WiFi με τον υπολογιστή σου και μπορείς να δεις στην TV τις ταινίες και φωτογραφίες που έχεις (στο PC). ΟΜΩΣ, υποστηρίζει μόνο ταινίες σε μορφή MPEG4 (mp4 ή m4v) που έχεις περάσει στο iTunes στον υπολογιστή σου. Αν έχεις ταινίες που δεν αναγνωρίζει το iTunes όπως πχ MPEG2 (avi) ή MPEG4 (mkv), ΔΕΝ μπορείς να τις δεις από το AppleTV υπό φυσιολογικές συνθήκες. Πιθανόν αν του κάνεις Jailbreak (έχει επεξεργαστή Apple A4 όπως το iPad και τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του iOS) και περάσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα να υποστηρίζει και άλλα φορμάτ βίντεο αλλά αυτό θα πρέπει να το ψάξεις. Με το Apple TV δεν μπορείς να σερφάρεις στο Internet. Μπορείς να δεις κάποια πράγματα online (πχ video από YouTube & φωτογραφίες από Flickr) αλλά δεν έχει κανονικό browser. Μέχρι τώρα, όλα τα AppleTV υποστηρίζουν ανάλυση μέχρι 720p. Φημολογείται πως το φθινόπωρο θα βγει νέο μοντέλο που θα υποστηρίζει 1080p. Υ.Γ. Από τα link που έβαλες, το πρώτο είναι το παλιό AppleTV που έχει καταργηθεί από την Apple εδώ και ένα χρόνο. Το άλλο είναι το τρέχον μοντέλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δεν έχω περάσει καμία ταινία στο iTunes, σχεδόν όλες (περίπου 300 ταινίες) είναι σε mkv. Ή θα πρέπει να βρω άλλο τρόπο ή θα πρέπει να περιμένω το καινούργιο Apple TV με το jailbreak του.. :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Mάλλον θα χρειαστείς αυτό με ένα wireless USB και ένα πρόγραμμα σαν αυτο: http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/software/EyeConnect.en.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Η μετατροπή των MKV σε MP4 δεν είναι τελικά τόσο δύσκολη ούτε χρονοβόρα. Συνήθως, το MKV περιέχει ένα video stream κωδικοποιημένο σε MPEG4 H.264 και ένα audio stream κωδικοποιημένο σε Dolby Digital. Το Apple TV θέλει MP4 που να περιέχει ένα video stream κωδικοποιημένο σε MPEG4 H.264 και ένα audio stream κωδικοποιημένο σε AAC. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να εξαγάγεις τα H.264 & Dolby Digital streams από το MKV, να μετατρέψεις το Dolby Digital σε AAC και τέλος να φτιάξεις ένα MP4 που να περιέχει το H.264 και το AAC. Ο πιο εύκολος (1 click) τρόπος που βρήκα για να το κάνω αυτό σε Mac είναι με το δωρεάν Smart Converter. Η ποιότητα της εικόνας δεν επηρεάζεται καθόλου (το H.264 video stream μένει απείραχτο) και η διαδικασία κρατάει περίπου 1-2 λεπτά για κάθε ταινία, όσο δηλαδή χρειάζεται για να γίνει η μετατροπή του ήχου σε AAC. Τέλος, μέσα σε λίγα δεύτερα, μπορείς με το (επίσης δωρεάν) Muxo να ενσωματώσεις υπότιτλους στο MP4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια χαρά ξαναεπαναφέρω το θέμα γιατί πλέον είμαι στη φάση που θα πρέπει να κάνω κάτι άμεσα. Λοιπόν έχω έναν router σπίτι που εκπέμπει ασύρματα internet στον χώρο. Έχω ένα Mac Mini μέσα στο δωμάτιο και θέλω να μπορώ στην TV να βλέπω τις ταινίες που έχω στο Mac, να ακούω την μουσική που έχω στο Mac και τέλος να μπορώ να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ, κανένα search, emails, facebook ( ) και άλλα.. Ένας φίλος μου είπα να πάρω αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Media-Players/Western-Digital-Media-Player-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.htm το οποίο κάνει την δουλειά που θέλω αλλά δε το έχει στο ίντερνετ. Επίσης δεν έχει ασύρματο και θα πρέπει να βάλω στικάκι, δε ενοχλεί αυτό, αλλά θα ήθελα να μπορούσε να έχει internet εκεί, κάποιον browser δλδ. Είδα το Apple TV αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την Apple. Τελικά θα το συνεχίσει και θα βγάλει καινούργιο μοντέλο ή θα παραμείνει στο παλιό και δε θα το υποστηρίζει πλέον? Να τονίσω ότι οι ταινίες δεν είναι ανάγκη να παίζουν streaming, όπως έλεγα ποιο πάνω. Αρκεί να μπορώ να "τραβήξω" την ταινία από το mac και να την μεταφέρω σε κάποιον εξωτερικό δίσκο που θα έχω μόνιμα στην συσκευή αυτή για να την δω, αλλά αυτό να γίνεται ασύρματα! Υπάρχει τρόπος να κάνω αυτό που θέλω? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2011 streaming ....μάλλον θα χρειαστείς ένα pc ή mac συνδεμένο στην τηλεόραση σου.Στη θέση σου θα κοιτούσα σε mini pc ή mac mini.To apple tv ή οτιδήποτε αντίστοιχο δεν είναι καλή λύση για Ελλάδα ακόμα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2011 δε με απασχολεί το streaming ιδιαίτερα, αρκεί να μπορώ να μεταφέρω το αρχείο στη συσκευή που θα είναι στη TV και να το βλέπω εκεί, απλά πρέπει να υποστηρίζει 1080p με HDMI έξοδο η συσκευή. Αν ήταν να πάρω ακόμη ένα Mac Mini δε θα άνοιγα καν το θέμα! Το ζητούμενο είναι να μη δώσω παραπάνω από 100 ευρώ. Το Apple TV γιατί δεν είναι καλή λύση? Εγώ βλέπω ότι κάνει την δουλειά που θέλω, αλλά δεν υποστηρίζει 1080p :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
esykas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 γιατί δεν κοιτάς ένα http://www.apple.com/airportexpress/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 δε νομιζω να κανει δουλεια αυτο. δε λεει πουθενα οτι εχει hdmi εξοδ για να συνδεθει με tv. νομιζω κανει αλλη δουλεια, περισσοτερο διαμοιρασμο οχι αναπαραγωγη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 γιατί δεν κοιτάς ένα http://www.apple.com/airportexpress/ δε νομιζω να κανει δουλεια αυτο. δε λεει πουθενα οτι εχει hdmi εξοδ για να συνδεθει με tv. νομιζω κανει αλλη δουλεια, περισσοτερο διαμοιρασμο οχι αναπαραγωγη. Όντως το AirPort Express δεν έχει HDMI και δεν κάνει για τη δουλειά που το θες. Πολύ ωραίο μηχανηματάκι αλλά όχι για σένα. Θεωρώ ότι για να κάνεις μερικά από αυτά που περιγράφεις παραπάνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα AppleTV. Δες αυτό. Αλλά: Δεν θα έχεις internet. Για να έχεις internet στην τηλεόρασή σου, χρειάζεσαι μάλλον ξεχωριστό υπολογιστή συνδεδεμένο με τηλεόραση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Palp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Το WD Live μπορεί να δεχθεί εξωτερικό σκληρό δίσκο USB και από εκεί να παίξει ταινίες (υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους σε εξωτερικά αρχεία πχ srt). Επίσης αν έχει πρόσβαση στο internet έχει ενσωματωμένες κάποιες υπηρεσίες όπως youtube, facebook, flickr κτλ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (δέχεται και usb πληκτρολόγιο αν το επιθυμείς). Δεν ξέρω αν το osx υποστηρίζει DLNA, αλλά αν ναι, μπορεί να δει αρχεία από τους κοινόχρηστους φακέλους και να τους κάνεις stream στην τηλεόραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 το σκέφτομαι πολύ για το Apple TV αλλά με στεναχωρούν 2 πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η Apple δε θα συνεχίσει την υποστήριξη της συσκευής, μάλλον ετοιμάζουν κάτι καινούργιο / διαφορετικό. Το δεύτερο είναι ότι δε παίζει 1080p, αν και αυτό δε το καταλαβαίνω. Μήπως εννοούν ότι δε κάνει streaming 1080p (κάνει μέχρι 720p) αλλά με φλασάκι μπορεί να παίξει 1080p? Τo έχει δουλέψει κανένας σας? http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/apple_tv?mco=MTY3ODQ5OTY Αν δε κάνει τότε θα πάω στην λύση που είχα αναφέρει ποιο πάνω με το WD TV Live. Το έχει κάνει ένας φίλος και λειτουργεί (όχι με mac αλλά θα παίξει και με mac). Αν κάποιος αναρωτηθεί "ε αφού έχεις την λύση γιατί δεν την εφαρμόζεις" να υπενθυμίσω ότι θέλω να έχει και browser για internet. Αν όμως αυτό απαιτεί ένα μηχάνημα ακόμη θα αρκεστώ στο να μπορώ τουλάχιστον να βλέπω ταινίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karhariasgr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 δείτε και αυτό.. λέτε να λέει? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X0nfmkinA68 http://s.dealextreme.com/search/72086 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα