Toro_Loco Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 SOS SOS SOS κράσαρε ο εξωτερικός δίσκος που είχα. Είναι ένας WD 250Gb με USB. Δεν τον έβλεπε καθόλου το σύστημα, άνοιξα το κουτί και έβγαλα τον δίσκο που είναι ένας WD2500JB με σύνδεση IDE. Τον έβαλα σαν εσωτερικό για να δω αν τον αναγνωρίζει, αλλά πάλι τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα controler γιατί όταν τον συνδέω γυρίζει ο δίσκος μέσα, αλλά μόλις ξεκινήσει κάτι 3 χτυπηματάκια (τακ, τακ, τακ ), αλλά μετά φαίνεται ότι γυρίζει. Βέβαια τα windows δεν τον βλέπουν και στο Bios αντί να δείχνει το όνομα του δίσκου ή έστω none, δεν βγάζει τίποτα... Για πείτε τι θα μπορούσα να κάνω. υπάρχει με κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσα να δω. Έχει μέσα όλες τις φωτογραφίες μου και όλα τα τραγούδια. Για τα τραγούδια δεν με νοιάζει, αλλά τις φώτο τις θέλω. Είναι πολλών χρώνων και είναι από τα παιδιά μου που είναι μοναδικές. Αν έχει επίσης κάποιος έναν WD εσωτερικό και είναι WD2500JB τον αγοράζω για να αλλάξω τον controler μήπως και παίξει.
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 SOS SOS SOS κράσαρε ο εξωτερικός δίσκος που είχα. Είναι ένας WD 250Gb με USB. Δεν τον έβλεπε καθόλου το σύστημα, άνοιξα το κουτί και έβγαλα τον δίσκο που είναι ένας WD2500JB με σύνδεση IDE. Τον έβαλα σαν εσωτερικό για να δω αν τον αναγνωρίζει, αλλά πάλι τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα controler γιατί όταν τον συνδέω γυρίζει ο δίσκος μέσα, αλλά μόλις ξεκινήσει κάτι 3 χτυπηματάκια (τακ, τακ, τακ ), αλλά μετά φαίνεται ότι γυρίζει. Βέβαια τα windows δεν τον βλέπουν και στο Bios αντί να δείχνει το όνομα του δίσκου ή έστω none, δεν βγάζει τίποτα... Για πείτε τι θα μπορούσα να κάνω. υπάρχει με κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσα να δω. Έχει μέσα όλες τις φωτογραφίες μου και όλα τα τραγούδια. Για τα τραγούδια δεν με νοιάζει, αλλά τις φώτο τις θέλω. Είναι πολλών χρώνων και είναι από τα παιδιά μου που είναι μοναδικές. Αν έχει επίσης κάποιος έναν WD εσωτερικό και είναι WD2500JB τον αγοράζω για να αλλάξω τον controler μήπως και παίξει. Αμα δεν το βλέπει το bioς πολύ δύσκολα τα πράγματα!! Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι!! Μόνο σε καμιά εταιρεία ανακτησης τωρα και αν!! Εμ τα λέμε τα ξαναλέμε τα χιλιολέμε ..... ΠΑΝΤΑ τα πολύτιμα και μη ανακτήσιμα δεδομένα μας ΠΡΕΠΕΙ να ειναι backed up σε τουλάχιστον 2 με 3 διαφορετικά αποθηκευτικά μεσα!!! Οι σκληροί δισκοι μπορεί να μας αφήσουν αν πασα ώρα και στιγμή είτε επειδη απλά έτσι τους καπνισε ειτε λογο κάποιου ατυχήματος!!
washcloud Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τόρο, πόσταρε ΚΑΙ στο εδώ στίκι-θρεντ των "χαλασμένων δίσκων" που σου έδωσα μέσω ADSLgr. Μπας και (μια και το σχετικό sticky, ίσως το έχει με mail notification κάποιος που ίσως έχει τέτοιο δίσκο). Διότι στο παρόν που άνοιξες, "λύση" δεν πρόκειται να βρεθεί (όπως ξεκαθαρίσαμε).
ToroLoco Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Ούτε με livecd παίζει. Όπως λέει ο stm00192 εφόσον δεν το βλέπει το bios τότε δύσκολα τα πράγματα. Θα βάλω post στο sticky μήπως και υπάρχει κάποιος που έχει τον δίσκο. Διαφορετικά με βλέπω για ανάκτηση από εταιρία.
washcloud Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Το έχεις ψάξει επισταμένα για πλακέτα; Αγγελιές σε διάφορα φόρουμ, ψάξιμο στο eBay, βόλτα από μικρομάγαζα...; Αξίζουν ΟΛΑ τα παραπάνω τον κόπο, ακόμα και το τελευταίο (ειδικά αυτό) αν είναι να σκάσεις πολλά κατοστάρικα...
hawkpilot Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Πόσταρε το μοντέλο (ακριβώς όπως το γράφει πάνω στην ταμπέλα και το serial number, ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς ανέβασε μία φωτό από το ταμπελάκι του δίσκου. Έχω κάποιους παλιούς WD 250GB IDE που δεν τους χρησιμοποιώ πλέον. Αν πέσουμε σε ίδιο μοντέλο μπορώ να στον στείλω ή να συναντηθούμε κάπου Αθήνα.
washcloud Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 ^ Σωστόςςςςςς (...αρκεί βέβαια να μην νευροσυσχετίσει ο ToroLoco την προσφορά σου για συνάντηση, με το avatar σου....)
ToroLoco Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 @ hawkpilot Λοιπόν τα υπόλοιπα στοιχεία του δίσκου είναι: MDL: WD2500JB - 00REA0 DCM: HSBHCT2CH LBA: 488397168 Όποιος έχει ας μου στείλει pm γιατί για κάποιο λόγο δεν μου έρχονται ενημερώσεις στις απαντήσεις του Forum.
hawkpilot Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Ok, θα σου πω μεχρι αύριο αν έχω ίδιο δίσκο. @ hawkpilot Λοιπόν τα υπόλοιπα στοιχεία του δίσκου είναι: MDL: WD2500JB - 00REA0 DCM: HSBHCT2CH LBA: 488397168 Όποιος έχει ας μου στείλει pm γιατί για κάποιο λόγο δεν μου έρχονται ενημερώσεις στις απαντήσεις του Forum.
ToroLoco Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Πήρα μια πλακέτα από ebay αλλά δεν έκανε δουλειά. Βασικά έπρεπε να αλλάξω το U12 chip για να λειτουργήσει, αλλά όταν έβγαλα το chip από την νέα πλακέτα δοκίμασα να το ξαναβάλω για να δω αν λειτουργεί, αλλά δεν. Και έτσι δεν πείραξα την παλιά. Αλλά η μ@...κια που με δέρνει μου χαμογέλασε λίγο. Είχα περάσει dual boot στο pc τα OSX snow leopard και εκεί είχα το iLife για τις φωτογραφίες. Έτσι είπα να δω μήπως και έχει κρατήσει τίποτα. Και όντως τις είχε κρατήσει.... Δεν λειτουργεί όπως για παράδειγμα το Picasa, αλλά αντιγράφει τις φωτογραφίες τοπικά. Με αποτέλεσμα να έχω τις περισσότερες. Έχω χάσει κάποιες, αλλά είναι το 5% από όλες και έτσι το κακό περιορίστηκε. Πάντως συνεχίζω να ψάχνω για την πλακέτα με τα χαρακτηριστικά που έδωσα παραπάνω. Τουλάχιστον όμως γλύτωσα τις εταιρίες ανάκτησης.
hawkpilot Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Επανέρχομαι για το δίσκο (αν και καθυστερημένα). Δεν έχω κανέναν με ακριβώς αυτό το part number. Ευτυχώς για σένα βρήκες διέξοδο. Επειδή θα φύγω για διακοπές σύντομα, αν δε βιάζεσαι, όταν γυρίσω θα σου στείλω έναν από αυτούς που έχω μήπως και σου δουλέψει.
ToroLoco Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Σε ευχαριστώ, Δεν βιάζομαι, αλλά θέλω να σώσω τις υπόλοιπες φώτο όπως και τα τραγούδια που έχω.
ToroLoco Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Επανέρχομαι μετά από ένα χρόνο. Μήπως έχει κάποιος δίσκο να δω αν θα παίζει ο δικός μου με αλλαγή πλακέτας.
ToroLoco Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Κάποιος μήπως έχει κάτι. Τον χρειάζομαι τον δίσκο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα