Προς το περιεχόμενο

εφορια -κλησεις - τελη κυκλοφοριας

fucile24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.θα ηθελα να ρωτησω το εξης.περσυ το πασχα εφαγα κληση κτεο 400 ευρω στην ευβοια.μενω αθηνα.δεν την πληρωσα λογω οικονομικου προβληματος.εχει μπει στην εφορια?αν ναι ποσο περιπου θα πληρωσω μετα απο ενα χρονο?

Επιπλεον,εχω απληρωτα τα τελη κυκλοφοριας του 2009 και 2010.αυτα θα τα πληρωσω κανονικα εισ διπλουν? ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Οσον αφορα την κληση καποια στιγμη καταχωρειται και δεν μπορεις να παρεις φορολογικη ενημεροτητα.οσο αφορα τα τελη δεν μπορεισ να το πουλησεις ουτε να παραδωσεις πινακιδες αν δεν τα πληρωσεις.και το προστιμο αν σε πιασει ο μπατσος ειναι μεγαλο.

Δημοσ.

ξεχασες να αναφερεις οτι δεν εχει και ασφαλεια.

για την κληση+εφορια κανεις δεν ξερει στανταρτ.εχω εναν φιλο που εχει κληση που βαρεθηκε να παει να πληρωσει τουλ.2 χρονια

Δημοσ.

η κληση παει στον δημο όπου ανηκει ο δρομος στον οποιο σε εγραψαν.....απο εκει δρομολογηται στην εκαστοτε εφορια,αν ειναι μηχανογραφημενος ο δημος.αν δεν ειναι, καθυστερει εως και χανεται η εντολη πληρωμης.......

Δημοσ.

αν την πλήρωνες στην ώρα της θα πλήρωνες τα μισά (200)..

Τώρα , θα πάει στο Δήμο, και όταν τις εκκαθαρίσουν θα σου στείλουν μπιλιετάκι..

Αν το αγνοήσεις, θα πάει στην εφορία και εκεί θα διπλασιαστεί (800).

Τα εκπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνεις νομίζω διπλά και αυτά .. Και αν θυμάμαι καλά αν σε πιάσουν η κλήση είναι περίπου σαν το κτεο και σου παίρνουν και τις πινακίδες..

Την ασφάλεια, αν σε πιάσουν να μην έχεις , νομίζω είναι και δικαστήριο, και φυλάκιση (εξαγοράσιμη).. Αν δεν σε πιάσουν, τίποτα..

η κληση παει στον δημο όπου ανηκει ο δρομος στον οποιο σε εγραψαν.....απο εκει δρομολογηται στην εκαστοτε εφορια,αν ειναι μηχανογραφημενος ο δημος.αν δεν ειναι, καθυστερει εως και χανεται η εντολη πληρωμης.......

Μπαα, δε χάνεται, απλά μπορεί να κάνει χρόνια να την ελέγξουν.. επειδή όμως οι κώλοι έχουν σφιξει πολύ, τα κοιτάζουν πλέον.

Δημοσ.

ολα αυτα που λετε σας εχουν συμβει?

εγω γνωριζω για τελη κυκλοφοριας εδω και 4 χρονια που δεν μπηκαν ποτε πουθενα...

το ιδιο και για την κληση(αθηνων και τα 2)

Δημοσ.

ολα αυτα που λετε σας εχουν συμβει?

εγω γνωριζω για τελη κυκλοφοριας εδω και 4 χρονια που δεν μπηκαν ποτε πουθενα...

το ιδιο και για την κληση(αθηνων και τα 2)

έχει τύχει ακόμα και μετά από δέκα χρόνια να έρθουν ...

αν έχει κοπεί το ραβασάκι , το αντίγραφο υπάρχει σε κάποια αποθήκη του δήμου , και δεν θα το ξεχάσουν ποτέ, μην ελπίζεις..

για τα τέλη δεν ξέρω.

Λογικά δεν τα τσεκάρουν ποτέ,

και μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να αποδείξεις ότι τα έχεις πληρώσει (πχ για μεταβίβαση ή διαγραφή του οχήματος ή αν σε σταματήσει τροχαία) , τραβάς τα βυζιά σου αν δεν έχεις τις αποδείξεις πληρωμής.

επειδή όμως έχουν σφίξει οι κώλοι πάαααρα πολύ, περίμενε ραβασάκια και για αυτά.. εδώ οι ξεφτίλες ψάχνουν τρόπο να ζητήσουν τα τέλη από αυτούς που έχουν παραδώσει πινακίδες.

οι περισσότεροι από αυτούς βέβαια είναι και καραμαλάκες γιατί παρέδωσαν πινακίδες για αμάξια που δεν θα ξανακυκλοφορήσουν , αντί να τα κάνουν οριστική διαγραφή και να τα στείλουν για σκραπ..

έτσι, ακόμα και αν τα στείλουν για οριστική διαγραφή αργότερα, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν όλα τα τέλη μέχρι τότε

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις ασφάλεια είναι 500Ε συν αφαίρεση διπλώματος.

Εάν όμως πας ασφαλιστήριο που έχει ημερομηνία έναρξης πριν από την κλήση τότε σβήνεται η κλήση.

Καμία σχέση με φυλάκιση, αφαίρεση πινακίδων και τα ρέστα....

Btw, εάν σε πιάσουν χωρίς ΚΤΕΟ πόσο είναι το κόστος;

Δημοσ.

και μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να αποδείξεις ότι τα έχεις πληρώσει (πχ για μεταβίβαση ή διαγραφή του οχήματος ή αν σε σταματήσει τροχαία) , τραβάς τα βυζιά σου αν δεν έχεις τις αποδείξεις πληρωμής.

πας στην εφορια και παιρνεις ενα χαρτι που αναγραφει οτι το οχημα ΑΒΓ - 1234 εχει πληρωσει κανονικα τα τελη κυκλοφοριας. Απ οτι ειδα εχει απο εποχη 1993 . Αποσυραμε ενα αμαξι μας και μας το ζητησανε. Τωρα ναι αν σου πει ο τροχαιος εχεις πληρωσει το 2011 και που ξερω γω αν το σηματακι ειναι πλαστο τοτε ναι εκει λογικα πρεπει να χεις την αποδειξη...

Δημοσ.

Οσον αφορα την κληση καποια στιγμη καταχωρειται και δεν μπορεις να παρεις φορολογικη ενημεροτητα.οσο αφορα τα τελη δεν μπορεισ να το πουλησεις ουτε να παραδωσεις πινακιδες αν δεν τα πληρωσεις.και το προστιμο αν σε πιασει ο μπατσος ειναι μεγαλο.

Εχω μεταβιβασει 3-4 αμαξια και ποτε δεν μου ζητησαν αν ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας.

Δημοσ.
Εχω μεταβιβασει 3-4 αμαξια και ποτε δεν μου ζητησαν αν ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας.

Ίσως γιατί τα πληρώνεις;:P

Για το άλλο σκέλος τώρα (τις κλήσεις δηλαδή...),ο κουνιαδάκος μου είναι large τυπάκος (sbtst δηλαδή) και κάποια φορά τον "κόψανε" σαν ύποπτο (δηλαδή πήγαινε κολώνα-κολώνα απ' τη σούρα),τόνε μαζέψανε για εξακρίβωση και κόψαμε τις διακοπές στη μέση να τον βγάλουμε.

Βρήκαν απλήρωτες κλήσεις,μετά αυτόφωρο και μετά ...πληρώσαμε.

Πορεύου και συ και ποίει ομοίως.

Δημοσ.

Και που το ηξεραν αυτοι ????

Αστεϊζεσαι θελω να πιστευω... οτι εχει να κανει με χρημα πλεον το ξερουν μια χαρα ολοι. Ετσι κι αλλιως, απο εφορια δεν περασες καποια στιγμη κατα την μεταβιβαση; Εκει θα στα ζητουσαν αν δεν τα ειχες πληρωμενα, εκει το ειδαν οτι ηταν ενταξει.

Οντως τα πραγματα εχουν σφιξει πολυ. Το ανεφερα και πριν, στο Δημο μας παιζει πλεον και δημοτικη ενημερωτητα, παρεα με τη φορολογικη και την ασφαλιστικη, οταν εχει να κανει με θεωρησεις βιβλιων, μεταβιβασεις κλπ. Εκει πλεον δεν ξεφευγεις με τιποτε.

Δημοσ.

Αστεϊζεσαι θελω να πιστευω... οτι εχει να κανει με χρημα πλεον το ξερουν μια χαρα ολοι. Ετσι κι αλλιως, απο εφορια δεν περασες καποια στιγμη κατα την μεταβιβαση; Εκει θα στα ζητουσαν αν δεν τα ειχες πληρωμενα, εκει το ειδαν οτι ηταν ενταξει.

Οντως τα πραγματα εχουν σφιξει πολυ. Το ανεφερα και πριν, στο Δημο μας παιζει πλεον και δημοτικη ενημερωτητα, παρεα με τη φορολογικη και την ασφαλιστικη, οταν εχει να κανει με θεωρησεις βιβλιων, μεταβιβασεις κλπ. Εκει πλεον δεν ξεφευγεις με τιποτε.

Σε διαβεβαιω οτι δεν μου ζητησαν αποδειξη οτι ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας στο ΚΕΠ που εκανα μεταβιβασεις.

Δημοσ.

Σε διαβεβαιω οτι δεν μου ζητησαν αποδειξη οτι ειναι πληρωμενα τα τελη κυκλοφοριας στο ΚΕΠ που εκανα μεταβιβασεις.

Στο κεπ χορηγουν ακομη και φορολογικη και ασφαλιστικη ενημερωτητα, που σημαινει οτι εχουν προσβαση εστω και εμμεση στα οικονομικα μας μεσω της ΔΟΥ, του ΙΚΑ κλπ. (λεω εμμεσα, διοτι προφανως δε θα εχουν ολη την οικονομικη εικονα του καθενος, αλλα απλα τα "flags" αμα υπαρχει προβλημα) ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...