pc_expert Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δοκίμασα αυτές τις μέρες 5 μεθόδους απαγωγής θερμότητας σε 1 φορητό λάπτοπ (η μάρκα δεν έχει σημασία). 1η μέθοδος ήταν η βάση ψύξης με απαγωγή μέχρι και 10 βαθμών κελσίου από CPU & GPU. 2η μέθοδος ήταν δειαρκές φύσημα με ανεμιστήρα (στην πιο δυνατή σκάλα χρήσης) με απαγωγή 12 βαθμών κελσίου από CPU & GPU. 3η μέθοδος ήταν δειαρκές φύσημα αέρα ανεμιστήρα πάνω σε μπόλ με παγάκια και από εκεί ο αέρας στο λάπτοπ με αποτέλεσμα απαγωγής 14,5 βαθμών κελσίου από CPU,GPU. 4η εντυπωσιακότερη μέθοδος ήταν τοποθέτηση λάπτοπ κάτω από ανοικτό κλιματιστικό (Α/C) στην υψηλή σκάλα χρήσης. Απαγωγή θερμότητας 30 βαθμών κελσίου! 5η μέθοδος ήταν η τοποθέτηση λάπτοπ πάνω σε παγοκύστη απόλυτα στεγανή εξωτερικά με ακόμα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα απαγωγής θερμότητας ώς και 40 βαθμούς! Συμπέρασμα: μια καλή σκέψη ψύξης των μηχανημάτων σε πολύ απαιτητική εργασία είναι η παγοκύστη!! Η κατασκευή μιας τεχνητής παγοκύστης βάσης λάπτοπ (σκεφτείτε το ώς φορητό A.C) θα ήταν σωτήρια. Άν υπήρχε η δυνατότητα να είναι και ενσωματωμένη θα είχαμε ιδανικά αποτελέσματα!
Alxnks Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 how about ανεμιστηρας στο φουλ + βαση λαπτοπ που του κανω εγω αν παιζω κανα παιχνιδι; εχω παρατηρησει καλα αποτελεσματα στην πραξη, χωρις να ξερω μειωση θερμοκρασιας σε βαθμους.
stamatisx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δοκίμασα αυτές τις μέρες 5 μεθόδους απαγωγής θερμότητας σε 1 φορητό λάπτοπ (η μάρκα δεν έχει σημασία). 1η μέθοδος ήταν η βάση ψύξης με απαγωγή μέχρι και 10 βαθμών κελσίου από CPU & GPU. 2η μέθοδος ήταν δειαρκές φύσημα με ανεμιστήρα (στην πιο δυνατή σκάλα χρήσης) με απαγωγή 12 βαθμών κελσίου από CPU & GPU. 3η μέθοδος ήταν δειαρκές φύσημα αέρα ανεμιστήρα πάνω σε μπόλ με παγάκια και από εκεί ο αέρας στο λάπτοπ με αποτέλεσμα απαγωγής 14,5 βαθμών κελσίου από CPU,GPU. 4η εντυπωσιακότερη μέθοδος ήταν τοποθέτηση λάπτοπ κάτω από ανοικτό κλιματιστικό (Α/C) στην υψηλή σκάλα χρήσης. Απαγωγή θερμότητας 30 βαθμών κελσίου! 5η μέθοδος ήταν η τοποθέτηση λάπτοπ πάνω σε παγοκύστη απόλυτα στεγανή εξωτερικά με ακόμα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα απαγωγής θερμότητας ώς και 40 βαθμούς! Συμπέρασμα: μια καλή σκέψη ψύξης των μηχανημάτων σε πολύ απαιτητική εργασία είναι η παγοκύστη!! Η κατασκευή μιας τεχνητής παγοκύστης βάσης λάπτοπ (σκεφτείτε το ώς φορητό A.C) θα ήταν σωτήρια. Άν υπήρχε η δυνατότητα να είναι και ενσωματωμένη θα είχαμε ιδανικά αποτελέσματα! Το πρόβλημα με τέτοιου είδους ψύξεις είναι η υγρασία, όταν βάζω το δικό μου να το φυσάει το air condition από κάτω γίνεται μούσκεμα, μιλάμε για μεγάλες σταγόνες νερού... επομένως προσοχή. Αν τώρα έχεις στεγανοποιήσει μητρική και τα επιμέρους πάω πάσο.
tsourakis13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ρε φίλε για μπες σε έναν μεγάλο καταψύκτη μαζί με το μηχάνημα, και κάτσε κανά δυό ωρίτσες, και μετά πες θερμοκρασίες..!! Είπαμε ρε, δεν θα του βάλουμε και παγοκύστη..! Εγώ επειδή δεν έχω βάση το έχω 1 μέτρο από τον ανεμιστήρα και είμαι οκ..! Καθάρισέ το και λίγο μέσα να δεις, θα φανεί διαφορά.... ΑΑΑ και πρόσεχε μη σου παγώσει καμιά μητρική, και πάθει κανένα κοκομπλόκο και ψάχνεσαι μετά...!
Roger Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ρε φίλε για μπες σε έναν μεγάλο καταψύκτη μαζί με το μηχάνημα, και κάτσε κανά δυό ωρίτσες, και μετά πες θερμοκρασίες..!! Είπαμε ρε, δεν θα του βάλουμε και παγοκύστη..! Εγώ επειδή δεν έχω βάση το έχω 1 μέτρο από τον ανεμιστήρα και είμαι οκ..! Καθάρισέ το και λίγο μέσα να δεις, θα φανεί διαφορά.... ΑΑΑ και πρόσεχε μη σου παγώσει καμιά μητρική, και πάθει κανένα κοκομπλόκο και ψάχνεσαι μετά...! Συγγνωμη ρε παλικαρι αλλα ο ανθρωπος σπαταλησε ωρα να σου γραψει για τα πειραματα που εκανε ριχνοντας την θερμοκρασια προς αποφυγη να γινει τηγανιτα,και εσυ του τα χωνεις να το βαλει σε καταψυκτη και αλλες μπαρουφες? Εαν δεν σε ενδιαφερει το θεμα,απλα μην ποσταρεις,διαβασε το και κλειστο. Η πλακα παντως η μεγαλη ειναι που του γραφεις να το καθαρισει και θα δει διαφορα. Ισως κατα την αποψη μου,να μην θυμαται ποσα λαπτοπ εχει καθαρισει.
tsourakis13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Εντάξει ρε φίλε, δεν νομίζω κάποιος να χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις μεθόδους..! Είναι όντως ενδιαφέρον θέμα, αλλά μέχρι εκεί...Μπορεί όμως να να αστειεύομαι, αλλά με κάποιες από αυτές τις μεθόδους υπάρχει ενδεχόμενο βλάβης, και σοβαρής μάλιστα..!
Roger Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 , αλλά με κάποιες από αυτές τις μεθόδους υπάρχει ενδεχόμενο βλάβης, και σοβαρής μάλιστα..! Δεκτη και αυτη η αποψη.
pc_expert Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Nα διευκρινήσω ότι την στεγανότητα της παγοκύστης διασφάλισα με τη χρήση αλουμινόχαρτου. Στο air condition δεν παρατήρησα σταγόνες υγρασίας πάνω στο λάπτοπ. Βέβαια το πείραμα στο air condition κράτησε μερικά λεπτά. Εμένα με εντυπωσίασε η παγοκύστη πάντως η οποία χρησιμοποιήθηκε για 3 ώρες περίπου. Μετά έχασε την ψυκτική της ικανότητα κατά 50%. Δοκίμασα χθές να αυξήσω την δειάρκεια χρήσης βάζοντας την παγοκύστη μέσα σε αντιθερμική σακούλα (γνωστού super market) όπου αποκόμισα 1 θετικό και 1 αρνητικό αποτέλεσμα. Το θετικό ήταν η αύξηση της δειάρκειας χρήσης της παγοκύστης, το ζητούμενο δηλαδή. Το αρνητικό ήταν ότι η αποτελεσματικότητα ψύξης μειώθηκε κατά 60% περίπου παραταύτα ικανοποιητική η ψύξη όχι όμως εντυπωσιακή.
stamatisx Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Να ξέρεις πάντως η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας συνεπάγεται υγρασία, αργά η γρήγορα θα υπάρξει πρόβλημα γιατί πολύ απλά δεν διοχετεύεις τον κρύο αέρα μόνο στον επεξεργαστή ή στην ψύχτρα αλλά σε όλη την επιφάνεια του λαπτοπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.