mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Επειδή παιδιά ρώτησα κάτι δικούς μου, μου είπανε όλοι ότι τα κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ (πετρέλαιο, ρεύμα, ...) πηγαίνουν με βάση τα χιλιοστά. Με συμβούλεψαν να πάω σε έναν δικηγόρο για να ενημερωθώ καλύτερα για την κατάσταση. Θα πρέπει να ζητήσω να πάει σε μηχανικό για να βγάλει τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος, μετά να πάμε σε μία εταιρεία για να μας βγάλει τα κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ. ΑΦού τα κάνουμε όλα αυτά να βγούνε τι χρωστάει ο καθένας. Θα πρέπει στα δικά μου κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ να βάλω το ποσό που είχα δώσει για το πετρέλαιο. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά μπορώ να μην πληρώνω τα κοινόχρηστα, ούτε καν πετρέλαιο. Όταν γίνουν όλα αυτά τότε είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ότι μου αναλογεί. Συγκεκριμένα με το πετρέλαιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στο κλείσει. Δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μιας δεν είναι αυτή σωστή απέναντί μου. Μου είπανε κιόλας να της στείλω και εξώδικο για να τα κοινόχρηστα για να είμαι εγώ καλυμμένος. Μπορώ να πάω μέχρι και το ταμείο Παρακαταθηκών (κάπως έτσι μου το είπανε) και να βάλω ένα ποσό που θεωρώ εγώ ότι τόσα πρέπει να πληρώσω στο όνομα του ιδιοκτήτη για να μην έχω κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να ζητήσω απόδειξη για το πετρέλαιο που είχα δώσει. Θα πρέπει να ζητήσω απόδειξη για το ενοίκιο που βάζω κάθε μήνα σε λογαριασμό στην τράπεζα. Το θέμα είναι όμως ότι είναι 2 ξεροκέφαλοι γέροι και εκεί είναι το πρόβλημα. Σωστα ολα αυτα που λες αλλα δωσε βαση στα παρακατω (ο πατερας μου νοικιαζει σε δικο του κτιριο 2-3 διαμερισματα και ειχα ασχοληθει ελαχιστα με προγραμματα κοινοχρηστων...αν και παει σε εταιρια για να μην του κουνιεται κανεις με μα και μου και ιστοριες). 1.Υπαρχει ενα χαρτι με την μελετη που εχει κανει καποιος πολιτικος μηχανικος για την "οικοδομη" , οπως και θερμικη μελετη.Δεν χρειαζεται να ξαναγινει αυτο εξαρχης.Αυτη η μελετη εχει καποιους συντελεστες πανω που τους χρειαζονται στην εταιρια κοινοχρηστων να τους περασουν στο προγραμμα.Καποιος πρεπει να την εχει αυτην την μελετη. 2.Ο υπολογισμος πετρελαιου ειναι πονεμενη ιστορια .Παιζουν παρα πολλοι παραγοντες.Αν υπαρχουν κλειστα διαμερισματα (που πληρωνουν και αυτα ενα μερος γιατι η θερμικη μελετη αφορα ολα τα διαμερισματα , και αν καποιο ειναι κλειστο υπαρχουν απωλειες που τις χρεωνεται το κλειστο διαμερισμα...αρα τις χρεωνεται ο ιδιοκτητης του κλειστου αν δεν εινια νοικιασμενο δηλ.) , αν υπαρχουν αυτονομες θερμανσεις , αν υπαρχει αποθεματικο και παει λεγοντας. Καλο ειναι να ξεκαθαριστουν ολα αυτα πριν ερθει ο χειμωνας και αρχισουν τα παρατραγουδα. 3.Απο οσο ξερω και γω το κοινοχρηστο ρευμα δεν εχει ΕΡΤ. 4.Ημαρτον πηγαιντε σε εταιρια κοινοχρηστων , 5-6 ευρω παιρνουν και σας βγαζουν τα παντα ολα.Και ουτε κουραζεστε εσεις πως και γιατι .Απλα τους δινετε την μελετη με τους συντελεστες που εχει πανω και τελος.Τους λετε τι κοινοχρηστα υπαρχουν μηνιαιως (δεη , νερο , καθαριστριες ,πετρελαια) και κανουν αυτοι τα κουμαντα τους. Σε ολα τα αλλα που λες συμφωνω απολυτα για τις ενεργειες που λες να κανεις για να εισαι καλυμμενος.
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Θα πάω σήμερα το απόγευμα με το που σχολάσω από την δουλειά και θα του πω: 1) Να μου δώσει απόδειξη για τα λεφτά που πλήρωσα για το πετρέλαιο 2) Τα κοινόχρηστα έξοδα να τα πληρώνουμε με βάση τα χιλιοστά και ας πάμε σε μία εταιρεία να μας τα βγάλει Τι κάνω στην περίπτωση που μου πει, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μου πει, ποιες εταιρείες και τι είναι αυτά που λες και ποια χιλιοστά.... Σας ξαναλέω ότι το κοινόχρηστο ρεύμα που ήρθε ήταν 69 ευρώ, όπου τα 61 ήταν για τον ΔΗΜΟ - ΕΡΤ. Έχει δικό του ρολόι.
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Θα πάω σήμερα το απόγευμα με το που σχολάσω από την δουλειά και θα του πω: 1) Να μου δώσει απόδειξη για τα λεφτά που πλήρωσα για το πετρέλαιο 2) Τα κοινόχρηστα έξοδα να τα πληρώνουμε με βάση τα χιλιοστά και ας πάμε σε μία εταιρεία να μας τα βγάλει Τι κάνω στην περίπτωση που μου πει, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μου πει, ποιες εταιρείες και τι είναι αυτά που λες και ποια χιλιοστά.... Σας ξαναλέω ότι το κοινόχρηστο ρεύμα που ήρθε ήταν 69 ευρώ, όπου τα 61 ήταν για τον ΔΗΜΟ - ΕΡΤ. Έχει δικό του ρολόι. Την λεξη χιλιοστα την ξερει και ο πιο ανιδεος με τετοια θεματα.Δηλ αν σου πει "τι ειναι αυτα τα χιλιοστα" ειτε σε δουλευει ειτε γεννηθηκε το 1801 και ηταν σε κωμα μεχρι χθες. Για το ρευμα πηγαινε του με το μαλακο πριν αρχισεις τα περιεργα.Εξηγησε του με την λογικη οτι δεν ειναι φυσιολογικο εσυ να πληρωνεις το ιδιο ρευμα που μενεις ισογειο και ουτε καν αναβεις το κοινοχρηστο φως που λεει ο λογος με αυτον που μενει στο 2ο και παταει 2-3 φορες το φως για να βρει τα κλειδια να ανοιξει την πορτα κλπ κλπ. Αν δεν καταλαβει κατι τετοιο πες του να παρει την "μελετη" να πατε σε εταιρια κοινοχρηστων να του τα εξηγησουν αυτοι καλυτερα , γιατι ο τροπος του ειναι λαθος , μπακαλιστικος και οτι θα αρχισεις τα εξωδικα !. κοινοχρηστη ΔΕΗ με ΕΡΤ?μπας και ειναι ο δικος του λογαριασμος και τον περναει για κοινοχρηστο να τον πληρωνουν αλλοι?δεν εξηγειται αλλιως! Η ΔΕΗ ξερει ποια "ρολογια" ειναι ρολογια κοινοχρηστου ρευματος και εκδιδουν λογαριασμους χωρις ΕΡΤ.Δεν εχει νοημα η ΕΡΤ τι να λεμε τωρα!
Firith Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα χιλιοστα υπαρχει πιθανοτητα να μη τα εχει, οπως δε τα ειχε και ο δικος μου ιδιοκτητης πχ. γιατι ειχε κανει μαϊμουδιες με τον μηχανικο. Συγκεκριμενα ειχανε δηλωσει θερμοσυσωρευτες ενω ειχε κανονικα πετρελαιο το κτιριο... Τελοσπαντων, για τη ΔΕΗ κοινοχρηστων να εχει ΕΡΤ το εχω ξαναδιαβασει καπου (ισως και εδω) και λεγανε οτι ειναι ουσιαστικα λαθος της ΔΕΗ και μπορεις μαλιστα να παρεις αναδρομικα χρηματα και προφανως να σταματησεις να πληρωνεις αυτα τα 60€ στην περιπτωση σου. Για αυτο δεν ειμαι σιγουρος ομως μπορεις να παρεις και στη δεη να ρωτησεις. Δεν νομιζω να ειναι ρολοι σπιτιου γιατι η καταναλωση ειναι παρα πολυ μικρη. Παντως επειδη ειναι μπακαλης ο ιδιοκτητης εσυ εισαι χαμενος γιατι εχεις το μικροτερο διαμερισμα και σε χαμηλοτερο οροφο μαλιστα, δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωνεται ισα.
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα χιλιοστα υπαρχει πιθανοτητα να μη τα εχει, οπως δε τα ειχε και ο δικος μου ιδιοκτητης πχ. γιατι ειχε κανει μαϊμουδιες με τον μηχανικο. Συγκεκριμενα ειχανε δηλωσει θερμοσυσωρευτες ενω ειχε κανονικα πετρελαιο το κτιριο... Αυτη η μελετη που ανεφερα παραπανω εχει αναλυτικα τα παντα ολα , οπως και τα χιλιοστα ολων των διαμερισματων.Τωρα αν οπως λες παιχτηκανε μαιμουδιες...χεσε ψηλα και αγναντευε.Στο τελος την πληρωνουν την νυφη οι ενοικιαστες .,...
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δεν έχω πρόβλημα να δίνω 15ευρώ το δίμηνο σιγά τα λεφτά, αλλά η κοροϊδία και η απάτη κάποιων είναι εξοργιστική..
kfyros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 1. Το κοινόχρηστο ρεύμα πηγαίνει βάσει χιλιοστών και όχι ορόφων. Τα έξοδα θέρμανσης πάνε βάσει θερμικής μελέτης που ανάγεται σε χιλιοστά θέρμανσης (συνήθως το ρετιρέ και οι πυλωτές πληρώνουν περισσότερα επειδή είναι εκτεθειμένα και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια για να θερμανθούν.. Και αυτό ισχύει και στην κατασκευή των σωμάτων καλοριφέρ και των σωληνώσεων που είναι μεγαλύτερα ).. Τα έξοδα συντήρησης του ασανσέρ πάνε βάσει χιλιοστών και ορόφου (υπολογίζονται χιλιοστά ασανσέρ).. Επίσης ο κανονισμός μπορεί να προβλέπει και να αναλύει ειδικές κατανομές άλλων εξόδων ανάλογα με το κτίριο (πχ. εξόδων κηπουρού κλπ. για διαμερίσματα με αυλές κλπ.) Τα υπόλοιπα κοινόχρηστα πάνε μόνο βάσει χιλιοστών.. Ο κανονισμός και τα χιλιοστά οφείλουν να κοινοποιούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη - ενοικιαστή για να τα γνωρίζει. Με βάση τα γραφόμενα σου , τα κατοικίσιμα τετραγωνικά είναι περίπου 300 στην πολυκατοικία. Άρα 50 / 300 = 0.16666 είναι ο συντελεστής που πολλαπλασιάζεις τα γενικά έξοδα για να βρεις τι πληρώνεις εσύ . Στην περίπτωση σου 80 * 0,166666 = 13,33 ευρώ για τη ΔΕΗ.. 2. Το τι πληρώνουν τα κλειστά διαμερίσματα αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Αν δεν αναφέρεται τίποτα, τότε πληρώνουν κανονικά όλα τα κοινόχρηστα που τους αναλογούν. Υπάρχουν πολυκατοικίες που στον κανονισμό τους αναφέρεται ότι τα κλειστά διαμερίσματα πληρώνουν λιγότερα κοινόχρηστα θέρμανσης (με κλειστά σώματα - βάνες), ή και καθόλου . Αυτό δεν ισχύει για αυτόνομη θέρμανση , όπου όλα τα διαμερίσματα πληρώνουν με βάση την κατανάλωση τους έτσι κι αλλιώς, εκτός από τα έξοδα συντήρησης του λέβητα κλπ. που τα πληρώνουν κανονικότατα όπως και όλα τα υπόλοιπα κοινόχρηστα.. Τα υπόλοιπα κοινόχρηστα όμως τα πληρώνουν κανονικά και τα κλειστά διαμερίσματα.. Υπάρχουν και κανονισμοί που δεν προβλέπουν καμία ελάφρυνση για κλειστά διαμερίσματα. 3. Αν δεν υπάρχει κανονισμός ισχύουν οι κείμενες διατάξεις, οι οποίες νομίζω αφορούν τα γενικά χιλιοστά για όλα .. 4. Στην κοινόχρηστη ΔΕΗ δεν πληρώνεται ΕΡΤ. Αν εκ παραδρομής την εισπράττει η ΔΕΗ , πιθανώς γιατί δεν έχει δηλωθεί ως κοινόχρηστος ο μετρητής, ο διαχειριστής κάνει τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις στη ΔΕΗ και επιστρέφονται αυτά αναδρομικά..
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Με ένα απλό τηλ. Θα διορθώσουν το λάθος τους και θα σου επιστρέψουν τις εισφορές υπέρ της ΕΡΤ που έγιναν. αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ (210 3673417) "Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη βάσει του Ν.2130/93 να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Ομοίως, βάση των Νόμων 25/75, 29/76, και 1080/80, η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει τα υπέρ τρίτων ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου και βάση του άρθρου 21 του Νόμου 2644/98, να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη. Η χρέωση των Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) του Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) γίνεται σύμφωνα με τα χρεωσταία τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο του αρμόδιου Δήμου, το οποίο προσκομίζεται από τον πελάτη κατά την αρχική ηλεκτροδότηση. Ο υπολογισμός γίνεται ως ακολούθως : Για ΔΤ, ΔΦ : (τ.μ. ακινήτου) Χ (συντελεστή Δ.Τ ή Δ.Φ.) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού) 365 ημέρες Για ΤΑΠ : (τ.μ. ακινήτου) Χ (τιμή ζώνης) Χ (παλαιότητα) Χ (συντ. ΤΑΠ) Χ (ημέρες έκδοσης λογ/σμού) 365 ημέρες Η εισφορά υπέρ ΕΡΤ, με το Νόμο 3419/2005 (ΦΕΚ 297/6.12.2005), καθορίστηκε στην τιμή των 4,24€/μήνα. Με τον ίδιο Νόμο, μετά την 6.12.2005, δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξαρτήτως της χρήσης τους.">> και οντως το κανουν απ οτι διαβαζω σε φορουμς
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Με βάση τα γραφόμενα σου , τα κατοικίσιμα τετραγωνικά είναι περίπου 300 στην πολυκατοικία. Άρα 50 / 300 = 0.16666 είναι ο συντελεστής που πολλαπλασιάζεις τα γενικά έξοδα για να βρεις τι πληρώνεις εσύ . Στην περίπτωση σου 80 * 0,166666 = 13,33 ευρώ για τη ΔΕΗ.. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο φαντάζομαι...;;;
antonl Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο φαντάζομαι...;;; 1. Το κοινόχρηστο ρεύμα πηγαίνει βάσει χιλιοστών και όχι ορόφων. Τα έξοδα θέρμανσης πάνε βάσει θερμικής μελέτης που ανάγεται σε χιλιοστά θέρμανσης (συνήθως το ρετιρέ και οι πυλωτές πληρώνουν περισσότερα επειδή είναι εκτεθειμένα και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια για να θερμανθούν.. Και αυτό ισχύει και στην κατασκευή των σωμάτων καλοριφέρ και των σωληνώσεων που είναι μεγαλύτερα ).. Τα έξοδα συντήρησης του ασανσέρ πάνε βάσει χιλιοστών και ορόφου (υπολογίζονται χιλιοστά ασανσέρ).. Επίσης ο κανονισμός μπορεί να προβλέπει και να αναλύει ειδικές κατανομές άλλων εξόδων ανάλογα με το κτίριο (πχ. εξόδων κηπουρού κλπ. για διαμερίσματα με αυλές κλπ.) Τα υπόλοιπα κοινόχρηστα πάνε μόνο βάσει χιλιοστών.. [...] ^
kfyros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο φαντάζομαι...;;; όχι, αυτά είναι βάσει πίνακα χιλιοστών θέρμανσης που βγαίνει από τον μηχανικό που σχεδίασε το κτίριο , και τη μηχανολογική μελέτη για τη θερμιδική ενέργεια που καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα.. Τα χιλιοστά θέρμανσης έχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα χιλιοστά γενικών δαπανών.. Εξαρτάται από τις παραπάνω μελέτες ..
Uberalles_gr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Πήγα που λέτε και τις είπα όλα αυτά και μου λέει ότι δεν είναι έτσι.. Της έλεγα κάντε μια ερώτηση και αυτή έλεγε τα δικά της. Μου φαίνεται το καλύτερο είναι να την κάνω σιγά σιγά...
kfyros Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Πήγα που λέτε και τις είπα όλα αυτά και μου λέει ότι δεν είναι έτσι.. Της έλεγα κάντε μια ερώτηση και αυτή έλεγε τα δικά της. Μου φαίνεται το καλύτερο είναι να την κάνω σιγά σιγά... Το διά τέσσερα δεν υπάρχει που να χτυπιέται πες της.. Αν δεν υπάρχει κανονισμός κτιρίου, τότε όλα πάνε βάσει γενικών χιλιοστών κτιρίου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.