Uberalles_gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα παίδες, νοικιάζω ένα διαμέρισμα, 50 τμ, σε μία πολυκατοικία 2όροφη. Η πολυκατοικία στο ισόγειο έχει το δικό μου σπίτι και άλλο ένα ίδιο, το οποίο όμως δεν κατοικείται, το έχει ξενοίκιαστο. Στον 1ο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα 100τμ και στον 2ο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα 100τμ. Όταν είχα νοικιάσει το σπίτι, αρχές του έτος, μου είχε πει ότι θα πληρώνω για κοινόχρηστα 10 ευρώ που και που γιατί δεν έχουν και κάποια γυναίκαι για να καθαρίζει παρά μόνο το ρεύμα. Να σημειώσω ότι στο συμφωνητικό αναφέρει ότι πρέπει να πληρώνω τα κοινόχρηστα. Και τώρα έρχεται και μου λέει (βασικά εδώ και 4 μήνες μου το λέει και τσακωνόμαστε κάθε φορά) ότι το κοινόχρηστο ρεύμα είναι 80ευρώ το δίμηνο(έχει δικό του ρολόι) και είμαστε 4 σπίτια άρα θα πρέπει να πληρώνουμε δια του 4. Δεν βγάζει κοινόχρηστα όπως κάνουνε οι πολυκατοικίες αλλά έρχεται με τον λογαριασμό από το ρεύμα και μου ζητάει τα λεφτά. Και εγώ δεν τα πληρώνω γιατί με τσάντισε με το ψέμα που μου είχε πει. Ερωτήσεις: 1) Εγώ που δεν πληρώνω τι μπορεί να μου κάνει; Υπάρχει περίπτωση να με διώξει από το σπίτι; 2) Εάν πληρώσω θα πρέπει να μου δίνει κάποια απόδειξη; 3) Θα πρέπει να πληρώνουμε με βάση τα σπίτια, τα άτομα, τα χιλιοστά του σπιτιού;
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα παίδες, νοικιάζω ένα διαμέρισμα, 50 τμ, σε μία πολυκατοικία 2όροφη. Η πολυκατοικία στο ισόγειο έχει το δικό μου σπίτι και άλλο ένα ίδιο, το οποίο όμως δεν κατοικείται, το έχει ξενοίκιαστο. Στον 1ο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα 100τμ και στον 2ο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα 100τμ. Όταν είχα νοικιάσει το σπίτι, αρχές του έτος, μου είχε πει ότι θα πληρώνω για κοινόχρηστα 10 ευρώ που και που γιατί δεν έχουν και κάποια γυναίκαι για να καθαρίζει παρά μόνο το ρεύμα. Να σημειώσω ότι στο συμφωνητικό αναφέρει ότι πρέπει να πληρώνω τα κοινόχρηστα. Και τώρα έρχεται και μου λέει (βασικά εδώ και 4 μήνες μου το λέει και τσακωνόμαστε κάθε φορά) ότι το κοινόχρηστο ρεύμα είναι 80ευρώ το δίμηνο(έχει δικό του ρολόι) και είμαστε 4 σπίτια άρα θα πρέπει να πληρώνουμε δια του 4. Δεν βγάζει κοινόχρηστα όπως κάνουνε οι πολυκατοικίες αλλά έρχεται με τον λογαριασμό από το ρεύμα και μου ζητάει τα λεφτά. Και εγώ δεν τα πληρώνω γιατί με τσάντισε με το ψέμα που μου είχε πει. Ερωτήσεις: 1) Εγώ που δεν πληρώνω τι μπορεί να μου κάνει; Υπάρχει περίπτωση να με διώξει από το σπίτι; 2) Εάν πληρώσω θα πρέπει να μου δίνει κάποια απόδειξη; 3) Θα πρέπει να πληρώνουμε με βάση τα σπίτια, τα άτομα, τα χιλιοστά του σπιτιού; Αν δεν κανω λαθος το ρευμα παει με τον οροφο/χιλιοστα κλπ. Δηλ δεν ειναι λογικο να πληρωνει το ιδιο ρευμα καποιος που ειναι στο ισογειο και μπαινει π.χ. το βραδυ και ουτε καν το φως δεν ανοιγει γιατι μπορει να ειναι διπλα στην εξωπορτα με αυτον που μενει στον 2ο οροφο για παραδειγμα που παταει το φως 2-3 φορες μεχρι να φτασει στο διαμερισμα και χρησιμοποιει και το ασανσερ. Για αυτο η σωστη η λυση ειναι να τα βγαζει εταιρια τα κοινοχρηστα που τα ξερει πολυ καλυτερα αυτα απο μενα,εσενα και τον διαχειριστη σου.Στην τελικη παιρνουν 5-6 ευρω για να σου βγαλουν τα κοινοχρηστα..αμελητεο ποσο και ειναι ολοι σιγουροι οτι βγαινουν σωστα. Αν δεν πληρωσεις τα κοινοχρηστα ενω στο συμβολαιο λεει οτι οφειλεις να τα πληρωσεις τοτε ναι εχεις προβλημα..Αλλα το θεμα ειναι ...ποσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κοινοχρηστα σου αναλογουν. Αλλο η καθαριστρια που μπορει να παιρνει π.χ. 100 ευρω και παει δια 4 και αλλο το ρευμα που η χρηση του ποικιλει αναλογα το διαμερισμα , την τοποθετηση του κλπ κλπ.
Orgasmic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Κανονικα για καθε εξοδο που κανει η πολυκατοικια θα πρεπει να εχει κοπει και μια αποδειξη. Οποτε κανονικα κι εσυ θα μπορεις να ελεγξεις τι ξοδευεται και που.
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Κανονικα για καθε εξοδο που κανει η πολυκατοικια θα πρεπει να εχει κοπει και μια αποδειξη. Οποτε κανονικα κι εσυ θα μπορεις να ελεγξεις τι ξοδευεται και που. ναι οκ ο διαχειριστης του φιλου μας σκαει με την αποδειξη της ΔΕΗ και του λεει πληρωσε το 1/4 για παραδειγμα , αν καταλαβα καλα απο τα γραφομενα του.Το θεμα δεν ειναι αυτο το θεμα ειναι ΠΟΣΟ του αναλογει , γιατι οσον αφορα το ρευμα δεν παει αναλογικα , π.χ. ποσοι ειμαστε 4 παμε τον λογαριασμο δια 4. Αλλο ρευμα καιει αυτος που παει καθημερινα πολλακις στον 4ο με το ασανσερ πανω-κατω και αλλο ρευμα καιει αυτος που μενει ισογειο με μηδεν χρηση ασανσερ. Για αυτο λεω οτι η καλυτερη λυση ειναι οι εταιριες που βγαζουν κοινοχρηστα που με το προγραμμα που χουν περνανε τα στοιχεια της πολυκατοικιας και βγαινουν ολα μπαμ μπαμ και σωστα.
Uberalles_gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Ασανσέρ δεν έχει η πολυκατοικία. Βασικά γνωρίζει κανείς σίγουρα να μου πει για τα 3 συγκεκριμένα ερωτήματα που έκανα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 [...] Ερωτήσεις: 1) Εγώ που δεν πληρώνω τι μπορεί να μου κάνει; Υπάρχει περίπτωση να με διώξει από το σπίτι; 2) Εάν πληρώσω θα πρέπει να μου δίνει κάποια απόδειξη; 3) Θα πρέπει να πληρώνουμε με βάση τα σπίτια, τα άτομα, τα χιλιοστά του σπιτιού; Απαντήσεις: 1. Είναι παράβαση του συμβολαίου σου εάν δεν πληρώνεις τα κοινόχρηστα που σου αναλογούν (βλ. και απάντηση 3). 2. Βεβαίως. 3. Ναι, τα κοινόχρηστα που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα βγαίνουν βάσει χιλιοστών και θέσης (ορόφου) του κάθε διαμερίσματος. Όχι βάσει των διαμερισμάτων ούτε βάσει των ατόμων. Ζήτα ένα αντίγραφο του κανονισμού πολυκατοικίας. Επέμεινε.
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστώ για την συγκεκριμένη απάντησή σου paredwse. Το 1 και το 2 το αφήνουμε. Θα πληρώσω και θα ζητήσω απόδειξη. Εάν δεν μου δώσει απόδειξη δεν του δίνω και χρήματα. ΣΩΣΤΑ;; Όσον αφορά το 3ο, τι είναι το αντίγραφο της πολυκατοικίας και που θα μου χρησιμεύσει; Επομένως με τα λεγόμενά σου, ότι δηλαδή τα κοινόχρηστα που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα βγαίνουν βάσει χιλιοστών και θέσης (ορόφου) του κάθε διαμερίσματος, εγώ πόσα πρέπει να πληρώσω σε ένα πόσο 75 ευρώ ας πούμε με την δομή της πολυκατοικίας(εάν γνωρίζεις ή μπορείς να υπολογίσεις); Να τονίσω ότι είμαι στο ισόγειο και η πόρτα μου από την πόρτα της πολυκατοικίας είναι 10 μέτρα.
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 τα χιλιοστα καταγραφονται στο καταστατικο, φερουν υπογραφη και σφραγιδα του μηχανικου κατατιθενται και στη Πολεοδομια...>> σε πειραξε που σου ειπε ας πουμε 20ε αντι για 10ε ?δηλ.δεν καθαριζει κανεις ? θερμανση να υποθεσω δεν εχει καν ή αεριο? 80ε μηπως ειναι πολλα για 4-5 λαμπες που λογικα εχει?ολες παλιου τυπου?μηπως πληρωνει ο λογαρισμος και την ερτ?
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστώ για την συγκεκριμένη απάντησή σου paredwse. Το 1 και το 2 το αφήνουμε. Θα πληρώσω και θα ζητήσω απόδειξη. Εάν δεν μου δώσει απόδειξη δεν του δίνω και χρήματα. ΣΩΣΤΑ;; Όσον αφορά το 3ο, τι είναι το αντίγραφο της πολυκατοικίας και που θα μου χρησιμεύσει; Επομένως με τα λεγόμενά σου, ότι δηλαδή τα κοινόχρηστα που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα βγαίνουν βάσει χιλιοστών και θέσης (ορόφου) του κάθε διαμερίσματος, εγώ πόσα πρέπει να πληρώσω σε ένα πόσο 75 ευρώ ας πούμε με την δομή της πολυκατοικίας(εάν γνωρίζεις ή μπορείς να υπολογίσεις); Να τονίσω ότι είμαι στο ισόγειο και η πόρτα μου από την πόρτα της πολυκατοικίας είναι 10 μέτρα. ο παρεδωσε εννοει τον κανονισμο της πολυκατοικιας.Καθε πολυκατοικια εχει κανονισμο που λεει τι επιτρεπεται τι οχι κλπ κλπ. πολλες πολυκατοικιες (του κωλου) δεν εχουν γραπτο κανονισμο..απλα ειναι ολα προφορικα.Κακως γιατι γινονται τρελες παρερμηνειες . Υπαρχουν προγραμματα κοινοχρηστων που υπολογιζουν τα παντα ολα .Αυτα χρησιμοποιουν και οι εταιριες κοινοχρηστων.Αλλα για να περασεις ολες τις παραμετρους στο προγραμμα για την πολυκατοικια σου για να σου βγαλει και ορθα αποτελεσματα πρεπει να ξερεις καποιες κατασκευαστικες λεπτομερειες της πολυκατοικιας. Για αυτο ξαναλεω για μια ακομα φορα παρτε ολα τα σχετικα εγγραφα της πολυκατοικιας πηγαιντε σε μια τετοια εταιρια και θα σας βγαζει καθε μηνα κοινοχρηστα σωστα και αντικειμενικα εναντι 5ευρω.(καπου εκει παιζει η ταριφα) Και η πληρωμη της ΔΕΗ ειναι το πιο απλο που μπορει να τυχει σε μια πολυκατοικια.Με το πετρελαιο να δεις τι γινεται , με αποθεματικα , με την μοιρασια της πληρωμης αν υπαρχουν κλειστα διαμερισματα (ακατοικητα). Εκει δηλ τι θα κανει ο διαχειριστης θα τα βγαζει απο το μυαλο του?Ή θα πει παλι ποσοι ειμαστε 4 , ας το κανουμε δια τεσσερα και ειμαστε ενταξει !!
leukonas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 80ευρώ το δίμηνο για ρεύμα μου φαίνονται κάπως πολλά (τόσα πλήρωνα στο σπίτι)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστώ για την συγκεκριμένη απάντησή σου paredwse. Το 1 και το 2 το αφήνουμε. Θα πληρώσω και θα ζητήσω απόδειξη. Εάν δεν μου δώσει απόδειξη δεν του δίνω και χρήματα. ΣΩΣΤΑ;; Όσον αφορά το 3ο, τι είναι το αντίγραφο της πολυκατοικίας και που θα μου χρησιμεύσει; Επομένως με τα λεγόμενά σου, ότι δηλαδή τα κοινόχρηστα που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα βγαίνουν βάσει χιλιοστών και θέσης (ορόφου) του κάθε διαμερίσματος, εγώ πόσα πρέπει να πληρώσω σε ένα πόσο 75 ευρώ ας πούμε με την δομή της πολυκατοικίας(εάν γνωρίζεις ή μπορείς να υπολογίσεις); Να τονίσω ότι είμαι στο ισόγειο και η πόρτα μου από την πόρτα της πολυκατοικίας είναι 10 μέτρα. Για μένα, το πιο βασικό είναι το τρίτο ερώτημα γιατί από εκεί πηγάζουν όλα: Αυτά τα 80 ευρώ για κοινόχρηστο ρεύμα, από πού προκύπτουν; Ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν; Όπως γράφει κι ο leukonas, τα 80 ευρώ ρεύμα αντιστοιχούν στη μέση οικιακή κατανάλωση, όχι σε κοινόχρηστο ρεύμα και μάλιστα σε οικοδομή χωρίς ασανσέρ. Γιατί αν σήμερα σου ζητάει 80 ευρώ δια 4, αύριο ποιός τον αποτρέπει από το να ζητήσει 80 ευρώ στον καθένα; Όπως σου έγραψα και προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσεις αντίγραφο του κανονισμού πολυκατοικίας. Αν δεν έχει κανονισμό πολυκατοικίας, ακολούθησε τις συμβουλές του mphxths: ζήτα από τον ιδιοκτήτη να πάει σε μία εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων για να υπολογίσει τι αντιστοιχεί στον καθένα. Δεν μπορεί εσύ, με διαμέρισμα 50 τετραγωνικών ισογείου, να πληρώνεις τα ίδια κοινόχρηστα ή έστω το ίδιο ρεύμα με το διαμέρισμα 200 τετραγωνικών του 2ου ορόφου...
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ακριβώς το πιο σηματνικό είναι το 3ο ερώτημα. Ο λογαριασμός ΔΕΗ από τις 02/05/2011 - 29/06/2011 είναι 69 ευρώ. 60,84 είναι για Δήμο - ΕΡΤ και για το ρεύμα είναι 8,16. Σύνολο 69 ευρώ. Επειδή δεν κατάλαβα ο κανονισμός πολυκατοικίας τι είναι; Με καλύπτει ο νόμος που έρχεται ο ιδιοκτήτης και μου λέει είναι 69 ευρώ είμαστε 4 σπίτια άρα πληρώνει 17ευρώ;; Είναι νόμιμο αυτό; Στην περίπτωση μου, τι μου προτείνετε και τι είναι σωστό από τον νόμο να κάνω; Να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη να πάει σε μία εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων; Και εάν πάει και δεν δηλώσει σωστά τα διαμερίμαστα; Δηλαδή δεν αναφέρει το ξενοίκιαστο σπίτι και τα δικά της σπίτια δεν αναφέρει ότι είναι πάνω από 100τμ αλλά 75;; Που μπορώ να πάω να ρωτήσω για να ξέρω σίγουρα τι προβλέπει ο νόμος; Σε ΚΕΠ; Στην εφορία; Κάπου τεσπα;; Με το πετρέλαιο έκανα την μαλακία και πλήρωσα /4. Τεσπα ας επικεντρωθούμε στα κοινόχρηστα.
μαφαλντα Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Πλήρωσες το ίδιο ποσό στο πετρέλαιο;50τετρ.=200τετρ.; Στο κοινόχρηστο ρεύμα δεν έχει ΕΡΤ.Στην πολυκατοικία που μένω το κοινόχρηστο ρεύμα πάει με τα τετραγωνικά και τον όροφο,όπως τα ορίζει το καταστατικό.Είναι εντελώς άδικος ο τρόπος του δια 4 που σου ζητάει ο ιδιοκτήτης,ειδικά για το πετρέλαιο.Αν είναι δυνατόν.
Uberalles_gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Επειδή παιδιά ρώτησα κάτι δικούς μου, μου είπανε όλοι ότι τα κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ (πετρέλαιο, ρεύμα, ...) πηγαίνουν με βάση τα χιλιοστά. Με συμβούλεψαν να πάω σε έναν δικηγόρο για να ενημερωθώ καλύτερα για την κατάσταση. Θα πρέπει να ζητήσω να πάει σε μηχανικό για να βγάλει τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος, μετά να πάμε σε μία εταιρεία για να μας βγάλει τα κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ. ΑΦού τα κάνουμε όλα αυτά να βγούνε τι χρωστάει ο καθένας. Θα πρέπει στα δικά μου κοινόχρηστα ΕΞΟΔΑ να βάλω το ποσό που είχα δώσει για το πετρέλαιο. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά μπορώ να μην πληρώνω τα κοινόχρηστα, ούτε καν πετρέλαιο. Όταν γίνουν όλα αυτά τότε είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ότι μου αναλογεί. Συγκεκριμένα με το πετρέλαιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στο κλείσει. Δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μιας δεν είναι αυτή σωστή απέναντί μου. Μου είπανε κιόλας να της στείλω και εξώδικο για να τα κοινόχρηστα για να είμαι εγώ καλυμμένος. Μπορώ να πάω μέχρι και το ταμείο Παρακαταθηκών (κάπως έτσι μου το είπανε) και να βάλω ένα ποσό που θεωρώ εγώ ότι τόσα πρέπει να πληρώσω στο όνομα του ιδιοκτήτη για να μην έχω κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να ζητήσω απόδειξη για το πετρέλαιο που είχα δώσει. Θα πρέπει να ζητήσω απόδειξη για το ενοίκιο που βάζω κάθε μήνα σε λογαριασμό στην τράπεζα. Το θέμα είναι όμως ότι είναι 2 ξεροκέφαλοι γέροι και εκεί είναι το πρόβλημα.
Firith Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Επειδη ειχα παρομοια προβληματα, να σου πω οτι δυσκολα θα βγαλεις ακρη με ανθρωπους που τους λες τη λεξη χιλιοστα και τους φαινεται πυρηνικη φυσικη. Εφοσον νοικιαζεις να σου προτεινω την επομενη φορα να πας σε μια πολυκατοικια σωστη με αρκετα διαμερισματα, με κοινοχρηστα να εκδιδονται απο εταιρια και χωρις ιδιοκτητες πανω απ το κεφαλι σου. το threadπου ειχα κανει. Η συμβουλη μου ειναι να τους ζητησεις να φερουν ενα μηχανικο να βγαλει χιλιοστα και μετα να πατε σε εταιρια για κοινοχρηστα, αν δε δεχτουν προχωρα με εξωδικα κλπ. αν και ειναι χρονοβορα και χρηματοβορα διαδικασια. Εναλλακτικα αν κοντεβει ληξη συμβολαιου ή εισαι ανετα οικονομικα μπορεις να αλλαξεις σπιτι και μη πληρωσεις κανα διμηνο μεχρι να φυγεις τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.