Προς το περιεχόμενο

Java απορία κατα την εγκατασταση developer & JDK.

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Μαθαίνω Java μόνος μου και προσπάθησα να κάνω install κάποιο πρόγραμμα ανάπτυξης java ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες απλές εφαρμογές για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας.

Εγκατεστησα το JDK και αμέσως μετά το netbeans 7.0 αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι όταν ανοίγω το netbeans και γράφω μία απλη εφαρμογή τύπου "hello world" δεν μπορώ να κάνω compile με τίποτα. (Μου υπογραμίζει το system.out)

Δοκίμασα να βάλω και Jcreator και εκεί συμβαίνει το ίδιο πράγμα... Μου λέει να βάλω το JDK ενώ το έχω βάλει.

Προφανώς κάτι κάνω λάθος.

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω τα 2 προγράμματα μεταξύ τους για να δουλέψει επιτέλους ?

Μπορεί να βοηθήσει κανείς ?

Ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.

βασικα εχει διαφορα στη java αν γραφεις κεφαλαια η μικρα γραμματα..για τη java ειναι αλλο το System και αλλο το system...Αυτη αναγνωριζει το πρωτο..αν παρολαυτα συνεχιζει και σου χτυπαει λαθος κοιτα αυτο το video και κανε οτι λεει.

Link

Δημοσ.

Όταν δούλευα την Java για να μπορέσω να κάνω compiling τον πηγαίο κώδικα έπρεπε να προσθέσω στο autoexec.bat τις παρακάτω γραμμές:

PATH c:\java\bin;.... rest of path ...

SET CLASSPATH = c:\java\lib\classes.zip

Το compiling γινόταν με την εντολή javac -verbose program_name.java

Δημοσ.

Όταν δούλευα την Java για να μπορέσω να κάνω compiling τον πηγαίο κώδικα έπρεπε να προσθέσω στο autoexec.bat τις παρακάτω γραμμές:

PATH c:\java\bin;.... rest of path ...

SET CLASSPATH = c:\java\lib\classes.zip

Το compiling γινόταν με την εντολή javac -verbose program_name.java

εδν το τρεχει με κονσολα..το τρεχει με netbeans και παταει απλα ενα κουμπακι..η δεν εχει βαλει τα Path μεσα στΙς ρυθμισει η καποιο λαθος κανει στο γραψιμο του κωδικα του :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...