Προς το περιεχόμενο

Ολική καταστροφή αυτοκινήτου και αποζημίωση

yiannis72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη είχε ένα ατύχημα και οι πρώτες εκτιμήσεις του φανοποϊού,μιλάνε για ολική καταστροφή.

Το αυτοκινήτο είναι ένα opel corsa 1200cc του 2002.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια ιδέα για το τι ποσό πάνω-κάτω πρέπει να περιμένει σαν αποζημίωση από την ασφαλιστική;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ανοιγουν ενα autotriti ή car.gr ή xe.gr και κοιτανε εναν μ.ο.

Ετσι και η τιμη που πουλανε ιδιωτες και οχι εμποροι.Αυτο ασχετα αν πηρωνε ασφαλεια για μεγαλυτερο ποοσο και υπο την προυποθεση οτι δεν εφταιγε ή ειχε μικτη.

Δημοσ.

Έτσι βγαίνει το ποσό της αποζημίωσης λοιπόν;Αν δηλαδή οι τιμές πώλησης στα μεταχειρισμένα κυμαίνονται ας πούμε μεταξύ τριών και τεσσάρων χιλιάδων,θα της δώσουν τριάμιση;Δεν ακούγεται και άσχημο αρκεί να μην υιοθετήσουν τη χαμηλότερη τιμή που θα δουν.

Δεν είχε μικτή ασφάλεια και δεν ευθύνεται για το τρακάρισμα(τυπικά τουλάχιστον αφού ερχόταν από δεξιά, αλλά σε στενό που θα έπρεπε να είχε ελέγξει-όπως βέβαια και ο άλλος οδηγός)

Δημοσ.

Μαλλον 10-15% κατω του μεσου ορου θα της δωσουν προς την χαμηλοτερη τιμη πωλησης.

Αν ειχε ομως ΣΤΟΠ ασχετα αν ηταν απο δεξια εχει πληρη ευθυνη.Αν δεν ειχε απο οτι καταλαβα ευθυνη εχει 100% ο αλλος...

Δημοσ.

Μαλλον 10-15% κατω του μεσου ορου θα της δωσουν προς την χαμηλοτερη τιμη πωλησης.

Αν ειχε ομως ΣΤΟΠ ασχετα αν ηταν απο δεξια εχει πληρη ευθυνη.Αν δεν ειχε απο οτι καταλαβα ευθυνη εχει 100% ο αλλος...

Αυτό μου φαίνεται κι εμένα το πιο πιθανό να κάνει η ασφαλιστική,να δώσει δηλαδή κάτι παραπάνω από την χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Δεν είχε στοπ,οπότε όπως είπες την πλήρη ευθύνη έχει ο άλλος.

Δημοσ.

Αυτό μου φαίνεται κι εμένα το πιο πιθανό να κάνει η ασφαλιστική,να δώσει δηλαδή κάτι παραπάνω από την χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Δεν είχε στοπ,οπότε όπως είπες την πλήρη ευθύνη έχει ο άλλος.

Ελπιζω ο αλλος να μην ηταν σε δρομο με προταιρεοτητα (κιτρινο-ασπρο ρομβο)ή ο δρομος που εκινειτο νε μην ειχε την λεξη Λεωφορος μπροστα .

Δημοσ.

Ελπιζω ο αλλος να μην ηταν σε δρομο με προταιρεοτητα (κιτρινο-ασπρο ρομβο)ή ο δρομος που εκινειτο νε μην ειχε την λεξη Λεωφορος μπροστα .

Ευτυχώς τίποτα απ'αυτά δεν ισχύει.Και οι δύο κινούνταν σε δρόμο χωρίς καμμία σηματοδότηση(κανείς σε λεωφόρο).

Γι'αυτό άλλωστε είπα ότι όλη η ευθύνη βαραίνει τον άλλο οδηγό τυπικά.Έπρεπε και οι δύο να έχουν σταματήσει και να ελέγξουν την διασταύρωση,αφού ήταν στενός δρόμος και η κίνηση επιτρεπόταν σε όλες τις κατευθύνσεις.

Δημοσ.

Ευτυχώς τίποτα απ'αυτά δεν ισχύει.Και οι δύο κινούνταν σε δρόμο χωρίς καμμία σηματοδότηση(κανείς σε λεωφόρο).

Γι'αυτό άλλωστε είπα ότι όλη η ευθύνη βαραίνει τον άλλο οδηγό τυπικά.Έπρεπε και οι δύο να έχουν σταματήσει και να ελέγξουν την διασταύρωση,αφού ήταν στενός δρόμος και η κίνηση επιτρεπόταν σε όλες τις κατευθύνσεις.

Ουσιαστικα ναι κι εγω ετσι κανω αλλα τυπικα βασει ΚΟΚ νομιζω αποκλειστικη ευθυνη εχει ο αλλος.

Δημοσ.

Αυτό ξέρω κι εγώ.Αυτός που έρχεται από δεξιά έχει προτεραιότητα και ο άλλος την πλήρη ευθύνη του ατυχήματος.

Δημοσ.

νομιζω οτι εχει σημασια και που βρηκε το αυτοκινητο οταν τρακαραν....

(π.χ. απο την κολωνα του αυτοκινητου και πισω κτλ.)

οποιος ξερει ας γραψει

Δημοσ.

οποιος ξερει ας γραψει

Για να παθει τετοια ζημια μαλλον κατακεφαλα στην κολωνα την εφαγε αλλα τι σημασια εχει ????

Δημοσ.

οποιος ξερει ας γραψει

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ίσχυε ίσως μέχρι πριν κάτι χρόνια. Τουλάχιστον αυτό είπε ο ασφαλιστής σε φίλη που τη χτύπησε σε διασταύρωση χωρίς στοπ όχημα απ τα δεξιά στο πίσω φτερό της κι ενώ είχε σχεδόν διασχίσει τον κάθετο δρόμο.

Δημοσ.

Αν και κανείς απο τους εμπλεκομένους στο ατύχημα δε μπόρεσε να μου περιγράψει τί ακριβώς έγινε(παρ'όλο που κανείς δε χτύπησε σοβαρά),αυτό που είδα εγώ φτάνοντας στο σημείο,ήταν δύο αυτοκίνητα ενωμένα πόρτα-πόρτα.Από τις ζημιές που είχαν υποστεί τα δύο οχήματα,υποθέτω ότι το αυτοκίνητο της φίλης μου χτύπησε περίπου στη μέση το άλλο και με κάποιο τρόπο έγινε μια περιστροφή 900 και έτσι βρέθηκαν κολλημένα.Άρα μάλλον ο άλλος είχε προλάβει να βγει περίπου στη μέση της διασταύρωσης.Νομίζω όμως ότι δεν είχε ελεγξει το δρόμο,γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έιχε δει την κοπέλα να πλησιάζει(δεν πιστεύω να έτρεχε,απ'οτι ξέρω είναι προσεκτική) και θα είχε σταματήσει.

Τέλος πάντων,κι εγώ νομίζω οτι ισχύει αυτό που λέει ο antonl,οτι δηλαδή δεν έχει σημασία που είναι χτυπημένο το όχημα που ερχόταν από αριστερά.

Δημοσ.

Μια φίλη είχε ένα ατύχημα και οι πρώτες εκτιμήσεις του φανοποϊού,μιλάνε για ολική καταστροφή.

Το αυτοκινήτο είναι ένα opel corsa 1200cc του 2002.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια ιδέα για το τι ποσό πάνω-κάτω πρέπει να περιμένει σαν αποζημίωση από την ασφαλιστική;

Κανα 2χιλιαρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...