Προς το περιεχόμενο

Επισκευή laptop που χύθηκε νερό πάνω του

sukalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop Acer Aspire 5610 που έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού πάνω του ενώ ήταν σε λειτουργία.

Το laptop αμέσως έκλεισε.Πριν δύο μέρες το έκανα βίδες και το φύσηξα με blower , το καθάρισα καλά με καθαρό οινόπνευμα και το άφησα λίγη ώρα στον ήλιο με όλα του τα parts να στεγνώσει καλά.

Αφού το ξανά-συναρμολόγησα , το laptop άνοιξε και λειτουργούσε άψογα και μάλιστα με πολύ καλύτερες θερμοκρασίες αφού του άλλαξα και πάστα.

Αφού το άφησα σχεδόν όλη τη μέρα ανοιχτό , για να βεβαιωθώ ότι τυχών υπολείμματα υγρασίας εξαφανίστηκαν , το έκλεισα.

Το πρόβλημα είναι ότι την επόμενη μέρα το laptop δεν άνοιγε και τα led του power ήταν σβηστά είτε το είχα στην μπαταρία είτε στο ρεύμα. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς συνειδητοποίησα ότι κάθε φορά που το έλυνα και το ξανά έδενα , το laptop λειτουργούσε άψογα.Αλλά αν το άφηνα κλειστό , την επόμενη μέρα ήταν νεκρό.

Επίσης πολλές φορές δεν ξεκίναγε με την μπαταρία αλλά ξεκίναγε με το ρεύμα τροφοδοτικού.(αλλά αν το έκανα επανεκκίνηση ενώ ήταν με την μπαταρία του ,λειτουργούσε οκ)

Τώρα είμαι σε δίλημμα και προσπαθώ να καταλάβω αν φτιάχνεται κάπως , χωρίς αλλαγή μητρικής.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Το έκανα αυτό με το πιστολάκι και δε βοήθησε.Το θέμα τελικά δεν είναι η υγρασία αλλά η ζημιά που έχει υποστεί το κομμάτι τροφοδοσίας μετά το τροφοδοτικό.

Αυτή τη στιγμή το λάπτοπ ανοίγει μόνο με τροφοδοτικό και όταν νιώθει έτσι.Συνήθως ανοίγει με cold boots(κλειστό μία μέρα).

Αν ανοίξει , όλα λειτουργούν κανονικά. Επίσης αν είναι ανοιχτό και του αφαιρέσω τον αντάπτορα της τροφοδοσίας και του κάνω επανεκκίνηση , ανοίγει κανονικά.

Όσο είναι ανοιχτό δεν κρασάρει και όλα λειτουργούν άψογα.Συνεπώς το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην εκκίνηση.

Δημοσ.

Πρεπει να διωξεις τα αλατα. Δωσε το σε καποιον που ξερει και προσοχη με τα υγρα πανω απο το νοουτμπουκ.

Δημοσ.

Λοιπόν λοιπάμε που θα σε στεναχωρήσω αλλά πιθανότατα έχεις κάψει το dc to dc converter που έχει το motherboard ή το chip της maxim που ελέγχει την τροφοδοσία και την φόρτιση. Είναι συχνό πρόβλημα στα Acer, και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να πέσει νερό επάνω του!! Μπορείς να το πας σε κάποια εταιρεία που να ξέρει να το επισκευάσει, αλλά δεν θα ήμουν πολύ αισιόδοξος με τις τεχνικές τους γμώσεις....

Η πιό σίγουρη λύση είναι η αντικατάσταση motherboard, αλλά και εδώ θέλει προσοχή γιατί πρέπει να βρέις την ίδιδα ακλριβώς, με το ίδιο part nukmber, και όχι απλά από το ίδιο μοντέλο.

Δοκίμασε το εξής. Αν το laptop έχει την μπαταρία του πάνω την πρώτη φορά πυο το ανοίγεις τη φορτίζει; Αν ναι, μετά κλείστο και αποσύνδεσέ το από το ρεύμα και δοκίμασε να το ανοίξεις. Μόλις ανάψει συνέδεσέ το απέσως με το τροφοδοτικό. Αυτή η μέθοδος πιάνει σε μερικά, αλλά είναι προσωρινή.....

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το dc to dc converter είναι αυτό που φαίνεται στην φωτο και είναι και λίγο μαυρισμένο.Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω κάπως μόνος μου?Αυτό που πρότεινες δεν δούλεψε.Τώρα πια το laptop δεν ανοίγει καθόλου , ούτε το led δεν ανάβει.Την μητρική την βρίσκω με 85 ευρώ περίπου http://cgi.ebay.com/ACER-Aspire-Laptop-MB-AF802-001-MBAF802001-Motherboard-/130452000909?pt=Motherboards&hash=item1e5f8b908d#ht_2799wt_1396

.

Αξίζει η επισκευή ή να το πουλήσω σε parts καλύτερα?

post-84589-0-65694700-1311101768_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό που βλέπεις στη φώτο είναι το βίσμα τροφοδοσίας και όχι το ολοκληρωμένο ελέγχου. Δεν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου σε καμία περίπτωση. Πρέπει να αλλαχτεί το chip και φαντάζομαι ότι δεν έχεις τον εξωπλισμό να το κάνεις... (εγώ δεν θα το έκανα πάντως...) Κοίτα, 85euro για μητρική δεν είναι πολλά, θα την παρείγγελνα και θα το έφφτιαχνα, ειδικά αν το χρειάζεσαι άμεσα. Από την άλλη με 400 euro θα αγοράσεις κάτι πολύ καλύτερο και με ένα χρόνο εγγύηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...