hariskar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω, με ποιο πρόγραμμα μπορώ να δημιουργήσω κλώνο/backup ολόκληρου του σκληρού δίσκου με τα partition που έχει. Γνωρίζω το Acronis. Κάποιο παρόμοιο ή καλύτερο, ίσως πιο ελαφρύ ή freeware/open source υπάρχει; Ευχαριστώ!
hariskar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ, είναι καλύτερο; Υπάρχει κάποιο freeware;
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Το μόνο ελεύθερο που ξέρω είναι το Clonezilla που στηρίζεται στο linux και είναι αρκετά δύσκολο στην χρήση οπότε διάβασε κάποιο οδηγό πριν αρχίσεις να δοκιμάζεις.
kostas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 σιγουρα υπαρχει δωρεαν,για δισκους WD - SEAGEAT - SAMSUNG ,πηγαινεις στη διευθυνση της μαρκας του δισκου σου ,βαζεις τα στοιχεια του και κατεβαζεις την εφαρμογη.
free@last Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Macrium Reflect free στην παρακάτω διεύθυνση http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
hariskar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είπα να ξεκινήσω με το Clonezilla, όμως συνάντησα 2 προβλήματα: α) Δεν μπορεί να κάνει clone ένα μεγαλύτερο δίσκο σε ένα μικρότερο (ο μεγαλύτερος έχει όγκο δεδομένων που άνετα χωράνε στο μικρότερο) β) Στο άλλο pc έκανα clone το δίσκο, αλλά δεν ξεκινούσε (προφανώς κάτι έκανα λάθος). Έτσι πήγα στο site της WD, κατέβασα το Acronis Image maker (δωρεάν νόμιμα) και έκανα τα αντίγραφα με επιτυχία. Το Acronis κάνει τέλεια τη δουλειά του, όμως είναι ογκώδες και βάζει εγγραφές στο msconfig/startup. Για αυτό έψαξα εναλλακτική λύση. Την επόμενη φορά θα ξαναδοκιμάσω μήπως βρω κάτι άλλο. Ευχαριστώ και πάλι!
mrpink Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Το DriveImage XML γιατί δεν το δοκιμάζεις? Είναι 2 ΜΒ, γίνεται portable και δε γράφει πουθενά. Και κάνει κι αυτό που θες. Δες και οδηγούς: http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial160.html http://www.youtube.com/watch?v=PTEnKA7tOXM Για άλλα προγράμματα διάβασε εδώ http://www.techsupportalert.com/best-free-drive-imaging-program.htm http://dottech.org/featured/11628/paragon-backup-restore-free-vs-macrium-reflect-free-vs-easeus-todo-backup-vs-driveimage-xml-vs-acronis-true-image-home-which-one-should-you-use/
KilliK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω, με ποιο πρόγραμμα μπορώ να δημιουργήσω κλώνο/backup ολόκληρου του σκληρού δίσκου με τα partition που έχει. Γνωρίζω το Acronis. Κάποιο παρόμοιο ή καλύτερο, ίσως πιο ελαφρύ ή freeware/open source υπάρχει; Ευχαριστώ! Drive Snapshot και δεν θελεις τιποτα αλλο. ειναι μολις 1.6mb,φορητο,πανευκολο στην χρηση και ειναι το μονο που διατηρει το align του hdd/partition που κλωνοποιεις. εμενα με εχει σωσει 2-3 φορες , χωρις κανενα προβλημα και στις δυο περιπτωσεις που αναφερεις: α) Δεν μπορεί να κάνει clone ένα μεγαλύτερο δίσκο σε ένα μικρότερο (ο μεγαλύτερος έχει όγκο δεδομένων που άνετα χωράνε στο μικρότερο)β) Στο άλλο pc έκανα clone το δίσκο, αλλά δεν ξεκινούσε (προφανώς κάτι έκανα λάθος).
hariskar Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Το DriveImage XML γιατί δεν το δοκιμάζεις? Είναι 2 ΜΒ, γίνεται portable και δε γράφει πουθενά. Και κάνει κι αυτό που θες. Δες και οδηγούς: http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial160.html Για άλλα προγράμματα διάβασε εδώ http://www.techsupportalert.com/best-free-drive-imaging-program.htm http://dottech.org/featured/11628/paragon-backup-restore-free-vs-macrium-reflect-free-vs-easeus-todo-backup-vs-driveimage-xml-vs-acronis-true-image-home-which-one-should-you-use/ Με το DriveImage XML τι γίνεται σε περίπτωση που ο δίσκος έχει 2 partitions; Επιλέγουμε και τα 2 και γίνεται ο κλώνος του σκληρού;
parsifal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Drive Snapshot και δεν θελεις τιποτα αλλο. ειναι μολις 1.6mb,φορητο,πανευκολο στην χρηση και ειναι το μονο που διατηρει το align του hdd/partition που κλωνοποιεις. εμενα με εχει σωσει 2-3 φορες , χωρις κανενα προβλημα και στις δυο περιπτωσεις που αναφερεις: Στα 39€, είναι αλμυρούτσικο. Μία άδεια του Acronis True Image Home κοστίζει 30 δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή 21€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.