Προς το περιεχόμενο

αναβάθμιση netbook

kingjohn7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μνήμη μπορείς να βάλεις κάποια so-dimm 2GB DDR2, η ταχύτητά της δεν παίζει κάποιο ρόλο. Το netbook έχει μόνο ένα memory slot οπότε δε θες ζευγάρι 1+1.

Για δίσκο μπορείς να βάλεις κάποιον @7200rpm της χωρητικότητας που θέλεις, πχ κάποιον black scorpio από Western Digital.

Δημοσ.

Και γω θα θελα να κανω αναβαθμιση σε ram,μπορει μεσα στις επομενες μερες να παω να παρω μια δυαρα αλλα δεν ξερω αν μου χρειαζεται,χρησιμοποιω ubuntu και ειναι τοοοσο γρηγορο σε σχεση με τα παραθυρα που αν βαλω και δευτερη ram δεν ξερω αν θα παιξει καποιο ρολο στην αποδοση του netbook,οσο για τον δισκο εχω διαβασει οτι ο 7200 καταναλωνει πολυ περισσοτερη ενεργεια απο τον 5400, αλλα και παλι εγω νιωθω οτι το netbook ου δεν χρειαζεται αναβαθμιση,φιλε μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις ubuntu,ειναι πολυ ευκολο και θα τα λατρεψεις,κανε το επομενο βημα! ^_^

Δημοσ.

Πώς; Απ όσο ξέρω είναι embedded στη μητρική. Επίσης από πού θ αγόραζες έναν άλλον, συμβατό Atom;

Αυτο το ηξερα για τα chipset και shocket. Οι επεξεργαστες δεν ειναι.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου άκου:

Το συγκεκριμένο netbook είναι κλώνος του MSI WIND U100. Έχει 1GB μνήμη ενσωματωμένο στη μητρική και μπορεί να δεxτεί ένα ακόμα στο μοναδικό so-dimm slot που ενσωματώνει. Πρέπει να πάρεις λοιπόν 1gd so-dimm ddr2 533Mhz, και στην συχνότητα αυτή μόνο, για να δουλέψει σε διάταξη dual. Ναι, το 945 chipset που έχει το υποστηρίζει!!!

Τώρα μπορείς, με λίγο ρίσκο βέβαια, και αφού επιβεβαιώσεις ότι όντως το δέχεται, να εγκαταστήσεις το τελευταίο BIOS του MSI WIND U100 που επιτρέπει και overclocking κατά 25%.

Από το επίσημο site της msi θα κατεβάσεις τόσο τα απαραίτητα αρχεία όσο και τις οδηγίες. Μην ξεχάσεις να βάλεις και τους αντίστοιχους τελευταίους drivers.

Τέλος, δεν χρειάζεται να αλλάξεις σκληρό δίσκο, δεν θα πηγαίνει πιό γρήγορα.

P.S.: Στα netbook οι atom είναι πάντα ενσωματωμένοι στην μητρική.

Δημοσ.

[...] εχω διαβασει οτι ο 7200 καταναλωνει πολυ περισσοτερη ενεργεια απο τον 5400 [...]

Δεν ισχύει. Έκανα ακριβώς τις δυο αναβαθμίσεις που ανέφερα και δε μπορώ να πω ότι είδα κάποια σοβαρή διαφορά στην αυτονομία του. Δεν έκατσα και με χρονόμετρο πάντως.

Αυτο το ηξερα για τα chipset και shocket. Οι επεξεργαστες δεν ειναι.

Οι Atom είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...