sigamhsoupw Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Καλημέρα στο forum. Για μία ακόμη φορά θα χρειαστώ τα φώτα των ειδικών. Long story, short: Μετά την αναβάθμιση του πι σι εδώ και κάτι μήνες, έχουν ξεμείνει τα εξής: Athlon 64x2 4000+, μητρική η οποία δεν αναφέρει ακριβώς τύπο (f/l ή FIH) οπότε links και για τις δύο λινκ1 , λινκ2 αν και αν δεν με απατά η μνήμη μου πρέπει να είναι το δεύτερο μοντέλο. Ο επεξεργαστής και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών επαρκούσαν και με το παραπάνω για αναπαραγωγή 720p, όμως μόνο με overclocking είχα δεί 1080p και αυτό με απλά ικανοποιητικό αποτέλεσμα (το overclocking είχε γίνει σε άλλη μητρική, καθώς η συγκεκριμένη δεν το υποστηρίζει). Στο ερώτημά μου τώρα. Μία φίλη, θα ευχαριστιόταν ιδιαίτερα αν της έκανα μία αναβάθμιση στο pc για να μπορούσε να δει απρόσκοπτα 720p. Εκείνη θα ήθελε να αποφύγει το φορμάτ, εγώ όχι καθώς έχω 2-3 άδειες χρήσης vista/xp pro κ κάθονται Εδώ και τo cpu validator του ΗΥ της. Να πώ σε αυτό το σημείο, ότι προς το παρόν η οθόνη της είναι μία 17αρα tft 1280*1024 αν και σκοπεύει σύντομα να συνδέσει το πι σι σε full hd tv. Το τροφοδοτικό της δεν έχω προς το παρόν τρόπο να το δω καθώς η ίδια απουσιάζει αν και είναι σίγουρη πως το έχει αλλάξει τα τελευταία 3 χρόνια, θυμάται ότι και "καλή μάρκα αγόρασε" και τα watt ήταν πάνω από 300, για να το λέει την πιστεύω, κάποια στιγμή δεν ήταν καθόλου άσχετη με το hardware. H χρήση που θα του κάνει δεν περιλαμβάνει κανένα πολύπλοκο και βαρύ software, παρά μόνο τα γνωστά: internet, ταινίες, μουσική κλπ. Επιπλέον παράμετροι: Μόλις τη τελευταία βδομάδα αποφάσισα να παροπλίσω τον p4 μου, το validator του οποίου είναι αυτό. Υπάρχει πιθανότητα να "γλυτώσω" τη μητρική κ τον διπύρηνο (όχι ότι καίγομαι ιδιαίτερα αλλά σίγουρα θα το προτιμούσα) δίνοντας όμως μία πνοή στο σύστημά της με τα υπάρχοντα parts των 2 p4 ή απλά να βάλω πάνω την msi, τον amd και να αγοράσω 2 γίγα dr2 + ψύκτρα κ να τελειώσω? Με τις κάρτες γραφικών επίσης σε περίπτωση που συνδυάσω τους p4, τί προτείνετε; την ΑΤΙ ή την nvidia του άλλου; Ευχαριστώ!
ninos30 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Στον δικό της υπολογιστή δοκιμάσατε 720P content? Λογικά ο 2.6 που είναι με 800FSB και HT technology, μπορεί να τα καταφέρει. O δικός σου με τίποτα. Επίσης η X1300 που φοράει, είναι πιο αργή σε pure δυναμη από την 5600 (στην ουσία και οι 2 για τα μπάζα είναι) αλλά είναι 2 χρόνια νεώτερη και μπορεί να ρίχνει ένα χεράκι στο decoding (λέμε τώρα). Το μόνο που θα έπαιρνα από το PC σου είναι οι μνήμες που συνολικά είναι 1 GB ενώ οι δικές της 512. Σε πρώτη φάση δοκίμασε να τις βάλεις και τις 4 μαζί να έχεις 1,5GB, αν παίξουν. Και φυσικά XP πάνω, μην κάνεις το λάθος και βάλεις Vista... Περιττό να αναφέρω πως 1080p -> Out of the Question!!! Offtopic: Και άλλαξε τον τίτλο του θέματος. Έτσι όπως είναι ο άλλος δεν θα μπει καν στον κόπο να διαβάσει τι λες. Βάλε κάτι σαν: "P4 720p playback. Γινεται?)
sigamhsoupw Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Δεύτερον, ο δικός μου p4 από το 2008 εκτελεί μόνο καθήκοντα κατεβαστηρίου κ τπτ άλλο. Το περίεργο είναι πως ο δικός μου p4 κάπως πάλευε κουτσά και στραβά τα 720p mkv, ο δικός της μόνο με μπόλικα σπασίματα ή τα πιο ελαφριά mp4 720p... Τα vista θα τα έβαζα πάνω μόνο στη περίπτωση της πλήρους αναβάθμισης δλδ MSI, AMD και ραμ, ειδάλλως και τα xp καλά είναι. Αν δω ότι το τροφοδοτικό είναι κάποιο αξιοπρεπές και ότι τα ονομαστικά του watt ακούγονται αρκετά, να δοκίμαζα και ένα oc στον δικό της επεξεργαστή για καλύτερο αποτέλεσμα; Eννοείται πως δεν υπάρχει πιθανότητα για 1080, εδώ και ο ΑΜD και δεν...
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 775αρης Celeron D 340 (2.93GHz, 533fsb) με 768MB DDR και NVIDIA FX5500, ριχνει frames στα 720p, ενω ιδια καρτα γραφικων (FX5500) σε socket 478 pc: P4 3.2GHz, 800fsb, HT και 1GB DDR, τα παει καλυτερα μεν, μα και παλι χανει... Λυση => Ati vga (agp) 9600 και το 2ο συστημα τουλαχιστον παιζει κανονικα Το πως και το γιατι, δεν το ξερω -και οι 2 εταιρειες δεν υποστηριζουν HD acceleration, σε καρτες γραφικων εκεινης της εποχης- αλλα οι Ati 9600-9800 ειναι ορατα καλυτερες! Ati all the way & αρκετη παραμετροποιηση, σε συστημα + MediaPlayerHomeCinema Κι ενα τελευταιο, τα 7αρια δειχνουν να εκμεταλλευοντaι καλυτερα το HT, δηλαδη το 'εnable' βοηθα περισσοτερο σε user experience απ' οτι στα XP...
ninos30 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δεν γίνεται ο επεξεργαστής σου (P4 Northwood 2.4GHz) να ανταποκρίνεται καλύτερα από τον δικό της (P4 Northwood 2.6GHz με ΗΤ). To ότι παίζει χειρότερα αυτήν την στιγμή, μπορεί να είναι και θέμα των codecs που έχει περασμένα στο PC της. Αν δεν δοκιμάζετε με VLC player, κάντε το. Link. Εναλλακτικά Klite Codecs και αναπαραγωγή με media player classic (εμπεριέχεται). Επίσης θα δοκίμαζα και καθαρή εγκατάσταση WinXP, μιας και μπορεί να έχει χτυπήσει. Αν μπορούσατε να βρείτε 2GB RAM, τότε να δοκιμάσετε και με Win7. Με τίποτα όμως Vista , ακόμα και με τον Athlon. Ακόμα κι άν έχεις τζάμπα άδειες. Και βάλε και τις μνήμες σου στο PC της.
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δεν γίνεται ο επεξεργαστής σου (P4 Northwood 2.4GHz) να ανταποκρίνεται καλύτερα από τον δικό της (P4 Northwood 2.6GHz με ΗΤ) Tο παραπανω υπερθεματιζει, οτι οι Ati vgas, βγαζουν καλυτερο αποτελεσμα, απο Nvidia..
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 agp Μητρικη ε? για DXVA θες τουλαχιστον καρτα γραφικων 2ΧΧΧ σειρας. πατα στην υπογραφη μου και δοκιμασε τη τυχη σου
grmaster2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 κατεβασε τα winxp performance θα δωσουν ζωη στον παππου, το format επιβάλλετε.. τσέκαρε και τον σκληρο δίσκο, μπορει αυτος να καθυστερει...
sigamhsoupw Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λίγο πολύ όλοι μου λέτε αυτό που είχα καταλάβει δλδ είναι κομμάτι υπερβολή να βάλω τα AM2 κομμάτια για τη χρήση που το θέλει, ειδικά δε εφόσον θα πρέπει να πληρώναμε για ddr2 (μπρρρρ!) και ψύκτρα. Δυστυχώς μπορώ βάλω μόνο το ένα νταμάκι μνήμης πάνω, καθώς ο δικός μου "παππούς" θα φύγει για ένα φτωχό παιδάκι, άρα χρειάζεται τουλάχιστον ένα νταμάκι για να δουλεύει... Όσο για τη φίλη μου, το φορμάτ δεν θα το γλυτώσει ενώ θα απαιτήσω να παίζει μόνο με MPC+Κlite (της το λέω χρόνια τώρα) και βλέπουμε.
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αν καποια μητρικη σε αφηνει να πας τον 2.6 ΗΤ @ 3.2 ΗΤ (και λεω μητρικη, γιατι οι επεξεργαστες 99% πηγαινουν!), με 1 GB DDR και Ati Vga = θα δει 720ρ. Τσεκαρε @ γουγλη: το κανουν αντιστοιχα συστηματα, με 9800Pro ή 9600.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 χλωμο να καταφερει με 9800. θελει τουλαχιστον 2600
ninos30 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 P4 Northwood με HT, σε +3.0GHz συχνότητες δεν θέλει υποβοήθεια από GPU. Τα βγάζει πέρα μόνος του
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 P4 Northwood με HT, σε +3.0GHz συχνότητες δεν θέλει υποβοήθεια από GPU. Τα βγάζει πέρα μόνος του Kαι ναι και οχι..! Εχοντας δοκιμασει τις -ιδιων οικογενειων- εξης agp: - NVDIA FX5200, FX5500, FX5900XT, FX5950Ultra, GeForce 6200, GeForce 6600, GeForce 6600GT και (στο ιδιο παντα P4 μηχανημα) - ΑΤΙ Radeon 9550, Radeon 9600, Radeon 9800Pro, Radeon 9800XT σε γενικες γραμμες: ΑΤΙ Radeon > = NVDIA GeForce > NVDIA FX η διαφορα μεταξυ ΑΤΙ Radeon και NVDIA FX agps ηταν ορατη. [Δηλαδη P4 + NVDIA FX = λιγοτερο ομαλο, ειχε "σπασιματα"..]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.