Προς το περιεχόμενο

netfaster iad bridge mode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν γινεται να βαλεις αλλο adsl router να κανει την κληση.αν κανεις bridge το netfaster τοτε πρεπει να βαλεις router me ethernet wan και οχι adsl router για να κανει την κληση

Δημοσ.

σε άλλο forum βρήκα να συζητάνε αυτο και φαντάστηκα οτι ίσως παίξει αν το έβαζα στην πρώτη θύρα του Usr9108 και κάποια σχετική επιλογή μέσα

πχ διάβασα..

"......πώς μπορώ να κάνω σύνδεση pppoe passthrough μέσω του netfaster iad2 που δίνει η HOL;

Απαντηση

WAN --> ATM PVC --> VC1
Change ATM Protocol to RFC 1483 and press "SAVE SETTINGS" then configure your PPPoE client..."

Αυτος δηλαδη παει για κληση απο pc η απο ρουτερ με Wan?

Δημοσ.

σε άλλο forum βρήκα να συζητάνε αυτο και φαντάστηκα οτι ίσως παίξει αν το έβαζα στην πρώτη θύρα του Usr9108 και κάποια σχετική επιλογή μέσα

πχ διάβασα..

"......πώς μπορώ να κάνω σύνδεση pppoe passthrough μέσω του netfaster iad2 που δίνει η HOL;

Απαντηση

WAN --> ATM PVC --> VC1

Change ATM Protocol to RFC 1483 and press "SAVE SETTINGS" then configure your PPPoE client..."

Αυτος δηλαδη παει για κληση απο pc η απο ρουτερ με Wan?

αυτο που γραφουν απο πανω ειναι να γυρισεις το vc1 σε rfc 1483 bridge .δηλαδη να κανεις bridge το ρουτερ.μετα ομως θες να κανεις οπως λεει configure your pppoe client που ειτε θα ειναι ενα Pc ειτε θα ειναι ενα router με wan.

Δημοσ.

Σε κάποιο απο τα modem που έχουμε ολοι σπίτι μας απο παλιότερες συνδέσεις άραγε μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με custom firmware ?

Ρωτάω γιατι έβγαλα το 9108 και έβαλα τα iad2/wlan3/cellpipe και συγχρόνιζα με τεράστια διαφορά..

Αλλα με κανένα δεν κατάφερα να ανοίξω πόρτες μόνιμα, μόνο με το cellpipe με την επιλογή "enable fullcone nat" κάτι έγινε αλλά και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος

Δημοσ.

Σε κάποιο απο τα modem που έχουμε ολοι σπίτι μας απο παλιότερες συνδέσεις άραγε μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με custom firmware ?

Ρωτάω γιατι έβγαλα το 9108 και έβαλα τα iad2/wlan3/cellpipe και συγχρόνιζα με τεράστια διαφορά..

Αλλα με κανένα δεν κατάφερα να ανοίξω πόρτες μόνιμα, μόνο με το cellpipe με την επιλογή "enable fullcone nat" κάτι έγινε αλλά και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος

με custom firmware δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κληση Pppoe.

το 9108 ειναι λιγο παλιο οποτε ισως λιγο λογικο τα πιοο νεα να συγχρονιζουν ποιο καλα.

δυσκολο να μην σου πετυχαινει να ανοιξεις πορτες.για τις πορτες α.

αν εχεις οτενετ να εχεις κλεισει την αυξημενη ασφαλεια.

β.καλο ειναι στο pc να δωσεις καρφωτα ip.

c.κλεινουμε τα firewall.

d.Οταν ανοιγουμε Port για να δουμε αν ειναι ανοιχτο πρεπει να τρεξεις το τεστ πχ www.canyouseeme.org οταν ειναι ανοιχτη η εφαρμογη που χρησιμοποιει το Port.αλλιως θα στο δειξει κλειστο.

ε.αν δεν πετυχει το ort forward τοτε μπορεις να κανεις αυτο που εκανες ειτε οπως το ειπες εσυ που μαλλον σου ανοιγει ολα τα Ports.σε μερικα ρουτερ το αναφερει σαν dmz ενω μαλλον στο δικο σου ηταν σαν enable fullcone nat.

to λεω γιατι σε οσα ρουτερ εχουν πεσει στα χερια μου δεν ειχα θεμα να ανοιξω Ports.το μονο που με ειχε παιδεψει ηταν το telindus 1131 που εχει psycho port forward.αλλα με λιγο υπομονη πετυχαινει.και αλλο ενα ειναι δυσκολο που το ειχαμε πει εδωμεσα αλλα δεν θυμαμαι .που σε ρωταει Outside ipΚτλ

Δημοσ.

Σε hol είμαι και συγκεκριμένα έχω αρκετές συσκευές voip και asterisk

Δεν εχω πρόβλημα στο ανοίξω της πόρτες απλά μετά από λίγο ενω τα τηλέφωνα έχουν κάνει login κανονικά δεν δέχονται εισερχομενες

Το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας το Nat keep alive στα voip σε 60+  (Η τιμή στο nat δεν χρειαζόταν να αλλαχτεί με το 9108)

Αλλα τώρα παρατηρώ αστάθεια στο ασύρματο και κάτι σαν να παίζει με το dhcp σε μερικές "έκτακτες συσκευές"

Θα δοκιμάσω να μοιράζει ip βαση mac address..

Με το cellpipe (δοκίμασα με και χωρίς το ενσωματωμένο sip Alg και προτίμησα χωρίς)

o Asterisk δεν έκανε login ουτε με fullcone nat, βέβαια εδώ δούλευαν τα υπόλοιπα voip αλλά με συχνά disconect

Βέβαια θα δοκιμάσω και με iad2-dmz-9108 απλά δεν ξέρω αν χρειάζεται στην περίπτωση αυτή ενεργό firewall/nat στο IAD2

Δημοσ.

αν κανεις dmz στο iad αν μπαινει αυτο ιντερνετ τοτε το 9108 απο πισω παλι θα ειναι σαν ενα switch.δεν θα υπαρχει Nat στο 9108.αν τοβγαλεις απο το iad το Nat τοτε δεν θα παιξει καθολου εκτος αν βρες τροπο να κανεις κληση με το Usr.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σε παρομοιο setup, περασα Open-WRT στο 9108, εκανα την μια LAN να ειναι WAN, σεταρα ενα 2ο PVC στο IAD να ειναι σε bridge mode

και σεταρα το WAN του 9108 να κανει dial pppoe.

Το ιδιο ειχα κανει κ με router OTE μιας και τα routeria των providers συχρονιζουν καλυτερα, και απο πισω το 9108

Oλα αυτα για να εχεις πληρη ελεγχο του router και οσο σταθερη DSL μπορεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...