Προς το περιεχόμενο

netfaster iad bridge mode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί να μου πει κάποιος αν υποστηρίζει το συγκεκριμένο ρούτερ λειτουργεία σε bridge mode με υπολογιστή? αν ναι πώς μπορεί να επιτευχθεί? ευχαριστώ...

Δημοσ.

συνηθως ολα εχουν.καπου πρεπει να εχει τα πρωτοκολλα.pppoe/pppoa,bridge η αλλιως bridge ethernet η Rfc1483 bridged.αναλογως το ρουτερ .αν εχεις κανα screenshot Η κανα manual να το δουμε.αν εχεις voip δεν θα παιξει το voip.

β.για ποιο λογο θες να το κανεις?για να μην κανεις Port forward?επισης μονοενα Pc Θα μπαινει στο ιντερνετ αυτο που κανει την κληση και επισης πρεπει να φτιαξεις ενα Pppoe εικονιδιο για να κανει την κληση.συνηθως bridge μερικοιβαζουν οταν θελουν να βαλουν ενα access point η ενα firewall να κανει Pppoe Κληση στο ρουτερ για να παρει αυτο την Ip και ναμην εχουν 2 nat.

Δημοσ.

ναι θέλω να βάλω εναν υπολογιστή με freebsd ως firewall/nat για το τοπικό μου δίκτυο...για να το κάνω αυτό θα χρειαστώ 2 κάρτες δικτύου ή μία? έτσι πως το σκέφτομαι το ρουτερ θα συνδέεται κατευθείαν πάνω στο freebsd και μετά θέλω ακόμα μια κάρτα δικτύου για να συνδέεται το freebsd πάνω στο switch όπου και θα κουμπώνουν και οι άλλοι υπολογιστές του δικτύου σωστά?

Δημοσ.

ναι θέλω να βάλω εναν υπολογιστή με freebsd ως firewall/nat για το τοπικό μου δίκτυο...για να το κάνω αυτό θα χρειαστώ 2 κάρτες δικτύου ή μία? έτσι πως το σκέφτομαι το ρουτερ θα συνδέεται κατευθείαν πάνω στο freebsd και μετά θέλω ακόμα μια κάρτα δικτύου για να συνδέεται το freebsd πάνω στο switch όπου και θα κουμπώνουν και οι άλλοι υπολογιστές του δικτύου σωστά?

σωστα .το freebsd θα κανει κληση και θα παιρνει την Ip και μετα εσυ θα κανεις με μια δευτερη καρτα δικτυου το Pc σαν ρουτερ με τα firewall κτλ.και οι αλλοι υπολογιστεςθα παιρνουν απο αυτον.βεβαια με την ιδια λογικη δεν χρειαζεται να κανεις το router bridge.μπορεις να συνδεσεις το ρουτερ πανω στο freebsd οπως ειναι και τα pc να εχουν σαν gateway το freebsd.παλι ολη η κινηση θα περναει μεσα απο το freebsd.απλα στην δευτερη περιπτωση το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δυσκολευει οταν κανεις port forward.γιατι πρεπει να γινει Port forward η πορτα στο freebsd και μετα να κανεις nat εκει και να δωσεις στα pc.ενω σε αυτο που λες γλυτωνεις το nat του ρουτερ και εχεις μονο το nat Που θα ειναι στο freebsd

εκτος αν κανεις dmz το ρουτερ στην Ip του freebsd και γλυτωσεις το πρωτο nat.επισης γινεται και nat to nat για να περναει η κινηση απευθειας αλλα δεν ξερω πως.

Δημοσ.

το έστησα το μηχάνημα και ενώ οι υπολογιστές του δικτύου παίρνουν κανονικά ίντερνετ δεν μπορώ να δω καθόλου το modem/router...δίνοντας 192.168.2.1 από τον desktop υπολογιστή μου δεν με βάζει καθόλου στο web interface του ρούτερ...επίσης με ping μου δίνει "Destination host unreachable."...ενώ από το freebsd μπορώ και κάνω πινγ κανονικά...αν γνωρίζεις κάτι σχετικό μπορώ να ποστάρω το pf.conf μου να το ρίξεις μια ματιά μήπως χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο...

Δημοσ.

το έστησα το μηχάνημα και ενώ οι υπολογιστές του δικτύου παίρνουν κανονικά ίντερνετ δεν μπορώ να δω καθόλου το modem/router...δίνοντας 192.168.2.1 από τον desktop υπολογιστή μου δεν με βάζει καθόλου στο web interface του ρούτερ...επίσης με ping μου δίνει "Destination host unreachable."...ενώ από το freebsd μπορώ και κάνω πινγ κανονικά...αν γνωρίζεις κάτι σχετικό μπορώ να ποστάρω το pf.conf μου να το ρίξεις μια ματιά μήπως χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο...

σε αυτο δεν ξερω τι γινεται.αμα κανεις bridge τις 2 καρτες δικτυου τοτε οκ θα το δεις αλλα δεν εχει νοημα διοτι τοτε ειναι σαν να μην περναει τιποτα απο τον Server.δεν ξερω πως μπορεις να κανεις να βλεπει το ρουτερ.να υποθεσω το δικτυο που δινει το free bsd ειναι διαφορετικο απο αυτο που δινει ο ρουτερ στο freebsd.???

αν τα εβαζες στο ιδιο δεν ξερω τι θα γινοταν.δηλαδη πχ να παιζουν ολα 192.168.1.χ και οχι το ρουτερ 1.χ και ο server 2.x

Δημοσ.

είναι όλα στο ίδιο subnet 192.168.2.x...τελικά το έχω κάνει με μία κάρτα δικτύου και παίζει κανονικά όσο αφορά το ίντερνετ...δυστυχώς όμως δεν μπορώ να δω τον ρούτερ από τον υπολογιστή μου...

Δημοσ.

δεν ξερω αν κανεις bridge τις 2 καρτες αν θα βλεπεις και το ρουτερ μετα..αλλιως ανοιγεις ενα remote sto freebsd και ολα μια χαρα.το βλεπεις απο εκει.

Δημοσ.

εννοώ χωρίς γραφικό περιβάλλον...συνδέομαι μόνο με putty μέσω ssh και κάνω ότι χρειαστώ από κονσόλα...και από όσο ξέρω και έχω ψάξει το netfaster iad δεν έχει ούτε τέλνετ για να συνδεόμουν έτσι...τέσπα μου φαίνεται θα ανοίξω νέο θέμα αν είναι που θα αφορά το pf του freebsd για το πρόβλημά μου...γιατί κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ κ εγώ...

Δημοσ.

ουτε εγω μπορω να σκεφτω κατι αλλο.μαλλον το x ειναι σαν το Startx στο Linux που σηκωνει γραφικο περιβαλλον.δεν μπορεις να σηκωσεις γραφικο περιβαλλον?

Δημοσ.

ναι το ίδιο είναι...πρέπει να το κάνω εγκατάσταση και θα ήθελα να το διατηρήσω χωρίς γραφικό περιβάλλον αν γίνεται...αυτό το πρόβλημα δεν καθιστά τόσο αναγκαία την εγκατάσταση γραφικού περιβάλλοντος...θα το ψάξω λίγο ακόμα κ ευχαριστώ για τη βοήθειά σου μέχρι τώρα...

Δημοσ.

ανοιξε ενα θεμα μπας και σου πουν εκει.δεν ξερω κατι παραπανω για να σου πω.εκτος αν το ενεργοποιησεις και παιξεις μe Remote.βεβαια υπαρχει και μια αλλη λυση λιγο πατεντα αλλα μπορει να σου λυσει τα χερια.ανοιξε το Remote tou router βαλε και ενα dyndns και μπαινε στο Interface απο το internet:D

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Συγνώμη που το επαναφέρω το θέμα αλλά θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο

θέλω να βάλω το netfaster iad 2 να κλειδώνει στην γραμμή και ένα άλλο modem router να κάνει την κλήση

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στα 2 μόντεμ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...