23021973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 θα ήθελα την βοήθεια σας για την αγορά ενος νέου pc προκειμένου να χρησιμοποιείται(πέρα απο τις τυπικές χρήσεις internet, office κλπ) , για σχεδίαση 2D, 3D, φωτορελισμό κλπ. γενικά μας αρέσει ετσι κι αλλιως και περα απο τη δουλειά, η ενασχόληση με το είδος και μιλάμε για προγράμματα όπως π.χ. archicad, artlantis, modo, rhino, autocad, maya κλπ. θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε σύνθεση (άντε μεχρι 1600€ max) με την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας, απόδοσης, τιμής. Γενικά απ ότι έψαξα δεν μπορώ να καταλήξω στο τι επεξεργαστή να πάρω (AMD - INTEL) τι κάρτα γραφικών (π.χ. PNY NVIDIA QUADRO 2000 1GB PCI-E RETAIL ή κάτι λιγότερο εξειδικευμένο), και τελικά και ποια μητρική να διαλέξω που να είναι συμβατή αλλά και νεου τύπου (πχ με usb 3). ακόμα και το tower με έχει μπερδέψει γιατί θέλω να είναι κάτι μέσα στα νεα δεδομένα (με καλή ροη αερα, αρκετό χωρο, tool less)χωρίς να με νοιάζει τόσο το design. Ως λειτουργικό σκέφτομαι windows 7 στα 64bit για να μπορώ να εκμεταλευτώ όση μνήμη βάλω. Το μόνο που λεω να κρατήσω απο το ήδη υπάρχον pc (ελπίζω δλδ) είναι η οθόνη (samsung syncmaster p2050), καθώς και ηχεία, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Σχετικά με το κατάστημα εγώ είμαι πελάτης κάποιου συγκεκριμένου γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος(δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω) και μένω Αθήνα. Είμαι σε αναμονή για την πρόταση σας Ευχαριστώ!!
karmen1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Θες να τα παρεις όλα από ένα κατάστημα ή μπορείς και μόνος σου να το στήσεις; Πες μας και το κατάστημα αν θες που είσαι πελάτης... Στη θέση σου θα άλλαζα και οθόνη πάντως edit: Στα 1600 μέσα θες να περιλαμβάνεται και λειτουργικο; Είναι για επαγγελματικό χώρο το Pc ή για το σπίτι; Και μην ανοίγεις ίδιο θέμα 2 φορές βρε Καλώς όρισες
23021973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Θες να τα παρεις όλα από ένα κατάστημα ή μπορείς και μόνος σου να το στήσεις; Πες μας και το κατάστημα αν θες που είσαι πελάτης... Στη θέση σου θα άλλαζα και οθόνη πάντως edit: Στα 1600 μέσα θες να περιλαμβάνεται και λειτουργικο; Είναι για επαγγελματικό χώρο το Pc ή για το σπίτι; Και μην ανοίγεις ίδιο θέμα 2 φορές βρε Καλώς όρισες καλημερα. ναι καλυτερα απο ενα μαγαζι και να το στησουν εκεινοι. εγω ψωνιζω απο το e-shop συνηθως, τωρα αν εχεις καποιο αλλο με καλυτερες τιμες, πεσμου το. στα 1600 και το λειτουργικο, ειναι λιγα?? εκτος απο προσωπικη χρηση θα κανω και σχεδια της δουλειας. Αληθεια με την οθονη τι ΄προβλημα υπαρχει δλδ? την εχω max 2 χρονια να μη ου πω λιγότερο.
karmen1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Λεπόν eshop Ξέχασέ το... (έχει μπει στο άρθρο 99 περι πτωχεύσεως κλπ) Δεν λέω ότι τα 1600 ειναι λίγα μαζί με λειτουργικό. Απλά σε ρωτάω αν θα έχεις το Pc σπίτι σου ή στον επαγγελματικό σου χώρο. Αν το έχεις σπίτι σου, είναι αμαρτία να δώσεις για λειτουργικό λεφτά στο κατάστημα που θα πάρεις το pc... (δεν ξέρω αν με πιάνεις) Για την οθόνη σου, τι να πω; Αν εσένα σε εξυπηρετεί, με ανάλυση 1600 x 900 να κάνεις τη δουλειά που λες, εμένα δεν μου πέφτει λόγος...
23021973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Λεπόν eshop Ξέχασέ το... (έχει μπει στο άρθρο 99 περι πτωχεύσεως κλπ) Δεν λέω ότι τα 1600 ειναι λίγα μαζί με λειτουργικό. Απλά σε ρωτάω αν θα έχεις το Pc σπίτι σου ή στον επαγγελματικό σου χώρο. Αν το έχεις σπίτι σου, είναι αμαρτία να δώσεις για λειτουργικό λεφτά στο κατάστημα που θα πάρεις το pc... (δεν ξέρω αν με πιάνεις) Για την οθόνη σου, τι να πω; Αν εσένα σε εξυπηρετεί, με ανάλυση 1600 x 900 να κάνεις τη δουλειά που λες, εμένα δεν μου πέφτει λόγος... Μπήκε τελικα στο αρθρο 99? νομιζα οτι ηταν ραδιο αρβυλα γιατι και το site κανονικα δουλευει και προσφορες στέλνουν στα μέλη μεχρι τωρα. Πάντως κατάλαβα τι λές.... όσον αφορά την οθόνη ελεγα μηπως τη γλυτώσω για τώρα τουλάχιστον και για ν μη στερήσω τα λεφτά που θα κοστίσει απο καποιο άλλο κομμάτι του pc.... Ωραία λοιπόν, τι προτείνεις ως σύνθεση για τα δεδομένα που ζητάω?
karmen1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 mobo:Asus Socket 1155 P8Z68-V PRO (B3) GLan Audio Raid 187.86 cpu: Intel Core i7 2600K 3.4 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box (BX80623I72600K) 283.42 cooler: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM3 36.72 ram: Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ16GX3M4A1600C9B) (Kit 4 x 4096) 161.18 gpu: nVidia Quadro 600 1GB DDR3 PCI-E DVI DP (PNY) 194.91 ssd: OCZ 120GB Solid SLD3-25SAT3-120G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 184.88 hdd: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 46.96 dvd: Sony DVD±RW AD-7280S Dual Layer SATA Black 19.79 psu: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail 60.37 case: Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U01 Midi Tower no PSU Black 78.11 Σύνολο: 1254.20 Οθόνη θα σου έλεγα κανονικά να πας στην 27αρα dell Αλλά δεν βγαίνει οπότε πας στην Dell U2311h Στην Gpu σηκώνει πολύ κουβέντα όπως λέει και ο nino... Μπορείς βέβαια να πάρεις την http://www.skroutz.gr/s/292231/PNY-Quadro-2000-1GB.html και να την βάλεις μόνος σου δεν είναι κάτι δύσκολο... Απλά προσπάθησα να σου βρω καλές τιμές στα υπόλοιπα από ένα μαγαζί... Με την PNY Quadro 2000 1GB στα 437 όλα μαζί βγαίνουν 1691,28 με οθόνη Αν θες να πας σε αυτήν και καλά θα κάνεις μπορούμε να κόψουμε από μερικά πραγματάκια πιο πάνω... Οπως πχ στις μνήμες να πας σε αυτές http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22050&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined και γλυτώνεις ένα 20αρικο αμέσως... Αποφασίζεις και λες... *************************************************************** edit: Και επειδή έχουν ακουστεί τελευταία διάφορα περι προωθήσεις προϊόντων και μαγαζιών απο μένα, ας δώσω και μία με σχεδόν τα ίδια από plaisio χωρίς οθόνη να δεις διαφορά Εχει άλλη mobo τις μνήμες που σου είπα για να κόψουμε πιο πάνω και άλλους δίσκους. Επίσης τροφοδοτικό 500άρι και κουτί κατώτερο απο αυτό που σου έβαλα απο vision... Το 600άρι απο vision στο έβαλα μια και η διαφορά απο το 500άρι ήτανε 3euro και εδώ συγκριτικό με κουτί στα ίδια επίπεδα και μητρική. Ιδιες μνήμες κλπ και ΧΩΡΙΣ οθόνη ξαναλέω... Αυτά τα είπα....
23021973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ Karmen! Το vision studio όμως ειναι Θεσσαλονίκη.... δε λεω καλές τιμές βλέπω συγκρίνοντας σε κάποια, αλλά με τα μεταφορικά (ανεβαίνει το κόστος) και την ασφάλεια κατά τη μεταφορά (θελω να πω pc ειναι, μια στραβή να γίνει.....) τι γίνεται???? ......και την gpu δεν μπορω να την βάλω ΜΟΝΗ ΜΟΥ (θα βγάλω μουσι και θα παω σε μπαρμπέρη σε λιγο καλε!!!) χαχαχαχαχαχαχαχαχα
karmen1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ Karmen! Το vision studio όμως ειναι Θεσσαλονίκη.... δε λεω καλές τιμές βλέπω συγκρίνοντας σε κάποια, αλλά με τα μεταφορικά (ανεβαίνει το κόστος) και την ασφάλεια κατά τη μεταφορά (θελω να πω pc ειναι, μια στραβή να γίνει.....) τι γίνεται???? ......και την gpu δεν μπορω να την βάλω ΜΟΝΗ ΜΟΥ (θα βγάλω μουσι και θα παω σε μπαρμπέρη σε λιγο καλε!!!) χαχαχαχαχαχαχαχαχα E πες με Μαρίκα χαχαχαχαχαχαχα Sorry δεν το κατάλαβα Εχω πάρει πολλές φορές από vision. Ζήτημα τα μεραφορικά να σου βγουν 20euro... Αν πάθει κάτι έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση μην αγχώνεσαι. Απλά το μόνο ελάτωμμα που εγώ έχω βρει στο κατάστημα είναι ότι καθυστερούν λίγο... Η κάρτα δεν είναι ειλικρινά ΤΙΠΟΤΑ να μπει. ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ... Στην ανάγκη έρχομαι να στην εγκαταστήσω εγώ... Αλλά πρέπει να είσαι εντελώς άχρηστη για να μην την κουμπώσεις... edit: Και το βασικότερο... Οσες φορές έχω παραγγείλει και έχουν έρθει ποτέ μα ποτέ δεν έχει πάθει κάτι στη μεταφορά και η συσκευασίες είναι άψογες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.