dimitris212 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Έχω το Premiere εγκατεστημένο στο δίσκο C (250 GB), δουλεύω κάποια Project στο δίσκο D (500 GB) (και όλο το υλικό βρίσκετε στο D) Το πρόβλημα μου είναι: πως εξαντλήθηκε όλος ο δίσκος C αφού όλο το υλικό και τα save του Premiere είναι στο D ? Μήπως κρατάει κάποια "temporary files", έχω ψάξει παντού (νομίζω) δεν βρίσκω κάτι.
da-vinci Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Έχω το Premiere εγκατεστημένο στο δίσκο C (250 GB), δουλεύω κάποια Project στο δίσκο D (500 GB) (και όλο το υλικό βρίσκετε στο D) Το πρόβλημα μου είναι: πως εξαντλήθηκε όλος ο δίσκος C αφού όλο το υλικό και τα save του Premiere είναι στο D ? Μήπως κρατάει κάποια "temporary files", έχω ψάξει παντού (νομίζω) δεν βρίσκω κάτι. εμενα μου τα κραταει στον c στα εγγραφα/adobe/adobe pro
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Στα έγγραφα κρατάει τα projects μόνο, όχι προσωρινά αρχεία. dimitris τι λειτουργικό έχεις; Καθάρισες προσωρινά αρχεία; Αν έχεις vista με sp2 έτρεξες compcln να καθαρίσεις το service pack; Τρέξε και την εκκαθάριση δίσκου (Έναρξη-Όλα τα προγράμματα-Βοηθήματα-Εργαλεία συστήματος-Εκκαθάριση δίσκου) και στην καρτέλα Περισσότερα κάνε έναν καθαρισμό στα σκιώδη αντίγραφα πρώτα και μετά από την 1η καρτέλα καθάρισε τα πάντα. Επίσης αν δεν χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση απενεργοποίησε την γιατί θα σου πιάνει στον δίσκο ίσο χώρο με την μνήμη RAM που έχεις.
dimitris212 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Έχω Vista SP2, προσωρινά αρχεία τα καθάρισα όλα. Η εντολή compcln, μου ανοίγει ένα cmd αλλά μόλις πατάω Ν κλείνει μόνο του το παράθυρο. Εκκαθάριση δίσκου έχω τρέξει, επίσης έχω κάνει και ανασυγκρότηση και κατέβασα το ccleaner και τα καθάρισα όλα, πάλι όμως δεν ελευθερώθηκε καθόλου χώρος, μόνο 200ΜΒ. Αυτά που βρίσκονται ακριβώς, δεν τα έχω κάνει: στην καρτέλα Περισσότερα κάνε έναν καθαρισμό στα σκιώδη αντίγραφα πρώτα και μετά από την 1η καρτέλα καθάρισε τα πάντα. Επίσης αν δεν χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση απενεργοποίησε την γιατί θα σου πιάνει στον δίσκο ίσο χώρο με την μνήμη RAM που έχεις.
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Έχω Vista SP2, προσωρινά αρχεία τα καθάρισα όλα. Η εντολή compcln, μου ανοίγει ένα cmd αλλά μόλις πατάω Ν κλείνει μόνο του το παράθυρο. Πήγαινε πρώτα Έναρξη->Όλα τα προγράμματα ->Βοηθήματα και κάνε δεξί κλικ πάνω στο "Γραμμή εντολών" και επέλεξε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Δώσε εκεί compcln. Για να σου πάρει το N πρέπει να έχεις γυρισμένο το πληκτρολόγιο στα ΕΛληνικά. Αν στο κλείσει αμέσως ξαναδώσε compcln και σιγουρέψου ότι γράφεις Ελληνικά. Αυτά που βρίσκονται ακριβώς, δεν τα έχω κάνει: στην καρτέλα Περισσότερα κάνε έναν καθαρισμό στα σκιώδη αντίγραφα πρώτα και μετά από την 1η καρτέλα καθάρισε τα πάντα. Όταν ανοίξεις την εκκαθάριση δίσκου και τελειώσει το σκανάρισμα πέρα από την βασική καρτέλα σου έχει και μια δεύτερη που λέει "Περισσότερες Επιλογές". Εκεί είναι τα σκιώδη αντίγραφα, τα οποία είναι όλες οι επαναφορές συστήματος που έχει κρατημένες. Με αυτή την εκκαθάριση θα σου σβήσει όλες τις προηγούμενες πλην την τελευταία. Επίσης αν δεν χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση απενεργοποίησε την γιατί θα σου πιάνει στον δίσκο ίσο χώρο με την μνήμη RAM που έχεις. Τρέξε πάλι την γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και δώσε: >powercfg.exe -h off Θα σου απενεργοποιήσει την αδρανοποίηση και θα σου δώσει ελεύθερο χώρο στον δίσκο ίσο με την μνήμη που έχεις. Πάντως, πέρα από όλα αυτά δεν νομίζω να μπορέσεις να καθαρίσεις περισσότερα από 20GB. Ένας 250άρης δίσκος δεν γεμίζει έτσι απλά. Κάτι άλλο πρέπει να έχεις που πιάνει χώρο. Πήγαινε στο Πίνακας ελέγχου->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή και ξετσεκάρισε την απόκρυψη προστατευμένων αρχείων και παρακάτω επέλεξε την εμφάνιση των κρυφών αρχείων. Κατέβασε το Treesize Free (http://www.jam-software.com/treesize_free/) και άστο να ελέγξει τον δίσκο C: Δες πως είναι κατανεμημένος ο χώρος στον δίσκο (μπορείς πας View-Menu-Sort-Sort by size για να στα εμφανίσει κατά μέγεθος). Μην σε παραξενέψει ο φάκελος C:\Windows\WinSXS που μπορεί να πιάνει αρκετά γίγα, έτσι είναι και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Σε μένα (vista sp2) πιάνει 12GB
dimitris212 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Σε ευχαριστω πολύ φίλε μου τελικά βρήκα άκρη με το προγραμματάκι που μου σύστησες, Tree Size. Τα αρχεία αποθηκεύονταν, C:/Users/User/AppDara/Roaming/Adobe/Common/Media Cashe Files Βέβαια αν διαγράψω κάτι από εκεί τότε χάνει τα Link το πρόγραμμα με τα media και τα ξαναφορτώνει.
micos000 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Πήγαινε Edit->Prefernces->Media και πάτα Clean. Δες στο παρακάτω: http://help.adobe.com/en_US/premierepro/cs/using/WSa41b87baf39dd9b0-4a7aee25125bce32690-8000.html Απ' ότι κατάλαβα θα σου αφαιρέσει τα indexes μόνο από τα αρχεία τα οποία δεν υπάρχουν πια στον δίσκο. Για αυτά που υπάρχουν στον δίσκο θα τα αφήσει. Cleaning the database and cache with the Clean button does not remove files that are associated with footage items for which the source files are still available. To manually remove conformed files and index files, navigate to the media cache folder and delete the files. Αν θέλεις μπορείς να τα σβήσεις μόνος σου από τον φάκελο αλλά θα ξαναδημιουργηθούν την επόμενη φορά που θα ανοίξεις ένα αρχείο βίντεο ή ήχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.