Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Overclocking AMD X3 435

VeRDe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι πολύ προβληματισμένος. Ξεκίνησα να κάνω o/c στον επεξεργαστή αυτόν. Όλα καλά μέχρι τα 3.3Ghz (14.5x230FSB) κρατώντας HT και DRAM κάτω από τα εργοστασιακά. Επίσης δεν χρειάστηκε καν να ακουμπήσω τα voltages. Θερμοκρασίες εξαιρετικές σε full load με Prime95. (έχω Max Orb II fan)

Τότε λοιπόν όπως ήταν λογικό είπα να κάνω ένα άλμα στον FSB στα 240Mhz. Ρυθμίζω πάλι HT και DRAM να μην μου ξεφύγουν και πάω να ανοίξω τα windows. Με το που άνοιγαν πετούσαν κάτι σφάλματα και μετά από λίγο ακολουθούσε BSOD με σφάλματα συνήθως με την memory του υπολογιστή.

Δοκίμασα τα πάντα σε voltages της CPU core μα τίποτα.

Τελικά τα γυρνάω πίσω FSB 230, πάω να ανοίξω τα Windows 7 και μπαίνουν σε CHKDSK. Ολοκληρώνεται και μόλις πάω να τα ανοίξω πάλι, μου βγάζει ένα κάρο σφάλματα περι αδυναμιών εύρεσης αρχείων, dll και ένα κάρο (τύπου windows 98) σφάλματα.

Δηλαδή πέραν του ότι στο overclockers.com ένας με AMD X3 425 και μητρική σχεδόν ίδια μην πω χειρότερη (GA-MA790X-DS4 εγώ, GA-MA785GM-US2H αυτός) τρέχει σταθερά στα 4.1(!!)Ghz ( http://www.overclock...ad.php?t=680266 ), τώρα θέλω ΚΑΙ format!!!

cry.pngcry.pngcry.pngcry.pngcry.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δε μου δίνει επιλογή για ξεκλείδωμα δυστυχώς.

RAM: Corsair XMS2 2x1GB 800Mhz

Ψύκτρα: TT Max ORB

από θερμοκρασίες ήμουν άριστος έτσι κ αλλιώς. (στα 3.3ghz είχα σε full load θερμοκρασίες ίδιες με stock)

Φιλε μου, κατα τη γνωμη μου, φταιει το SB600! η δικη σου μητρικη εχει αυτο το SB, ενω του αλλου που αναφερεις εχει SB710...!! το 710 ειναι το 1ο SB που ξεκλειδωνε επεξεργαστες και κλοκαριζε καλα! το 600 δεν ηταν τοσο σοι για overclocking..! νομιζω οτι εκει ειναι η αιτια!!

ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Επειδή είχα στο ίδιο mobo κάνει o/c σε έναν Athlon X2 5600+ και λειτουργούσε για χρόνια στα 3.2Ghz. Παραπάνω δε πήγαινε ΟΚ. λόγω θερμοκρασιών όμως...

Ο συγκεκριμένος έχει άριστες θερμοκρασίες, δεν προλαβαίνω καν να τον πιέσω τόσο, ώστε να παίξω καν με voltage και από το σημείο που περιέγραψα και μετά είναι εντελώς αλλοπρόσαλλος. Ανεβάζω τα volt και δεν λέει να σταθεροποιηθεί...

Δε λέω να φτάσω στα 4Ghz αλλά τα 3.3Ghz είναι απόδοση παραπλήσια του 5600+ που από όπου και αν το δεις (αρχιτεκτονική, θερμοκρασίες) υποτίθεται είναι υποδεέστερος στο o/c.

και για πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω windows να χαλάνε από overclocking........

frown.png

δεν λεω σιγουρα οτι φταιει αυτο. λεω για πιθανοτητα! δεν ειναι πολλα πραματα που σου κοβουν το overclocking. μνημες-επεξεργαστης- μητρικη. αυτο ειναι το τριπτυχο. καποιο απο αυτα στην κανει τη ζημια. αν μπορεις, δοκιμασε αλλες μνημες!

μπορει, ακομα, να επεσες σε "μουλαρι" CPU.....! πολλα μπορει! θελει ψαξιμο.

εγω ειπα για το chip της μητρικης, γιατι ειχα μια παρομοια περιπτωση παλιοτερα, με μια GIGABYTE GA MA770 DS3! και με τον ATHLON X2 4000+ που ειχα τοτε, και με τον 720BE μετα δεν ανεβαινε με τιποτα! ουτε 100MHZ. καποια στιγμη αφου επαιξα λιγο με μνημες, καταφερα και ανεβασα +200mhz! αυτο ηταν, μεχρι εκει!! τελικα την αλλαξα και ησυχασα!

παραπλησια αποδοση με τον ανεβασμενο 5600, δεν νομιζω να εχεις με τον 435 ,ουτε σε μαμα ρολογια! πρεπει να ειναι αρκετα καλυτερος. εχεις και +1 πυρηνα!!

Έχει το Bios 2 επιλογές για χρονισμό(?) (αρνητικό όμως με "-") των memory voltage controler και video voltage controler.

Επειδή τα BSOD που μου έβγαζε αφορούσαν μνήμες και επειδή εγώ αυτά τα άφηνα Auto. Λές να παίζει τίποτα εκεί; Δε ξέρω καν τι κάνουν αυτά και τι αφορούν.

Πάντως HT link και DRAM ήταν μικρότερες από τις εργοστασιακές για λόγους ασφαλείας όσο ανέβαζα FSB.

Ούτε ξέρω τι τιμές πρέπει να έχουν... rolleyes.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...