spanovaggelis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Yπαρχει καποιο προγραμμα που να σου βγαζει σε images ολα τα καρε μιας σκηνης ταινιας (πχ. 25/δευτερολεπτο) χωρις, εννοειται, θαμπαδες και κουνηματα?
TheELF Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Με το avidemux μπορείς να επιλέξεις μια σκηνή και να πας file->save->Save selection as jpeg images
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Το ίδιο και με το VirtualDub. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι για το format εξόδου δεν περιορίζεσαι σε απωλεστικό format (JPEG), αλλά προσφέρει και 3 μη απωλεστικά (PNG, BMP, TGA).
spanovaggelis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Αυτα τα προγραμματα που ειπατε μπορουν να βγαλουν ολα τα καρε(συνηθως 25 ανα δευτερολεπτο) σε καθαρες εικονες χωρις κουνημα? Οι εικονες αυτες τι αναλυση εχουν, αυτην της ταινιας? Ελπιζω να μην ειναι πολυπλοκα γιατι δεν χρονο να ασχολουμε με τις ωρες, θελω κατι απλο που να βγαινει με ενα κλικ...
parsifal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Aσχέτως ρυθμού fps του video, τα προγράμματα αυτά κάνουν extract των καρέ ενός video, είτε όλων είτε από ένα τμήμα του video που θα ορίσεις εσύ μαρκάροντας με αντίστοιχα κουμπάκια στο interface σημείο έναρξης και σημείο λήξης. Η ανάλυση των καρέ, αν δεν εφαρμόσεις εσύ ρητά κάποιο resize φίλτρο, θα είναι η ίδια ακριβώς με αυτήν που έχουν τα καρέ στο video. Τώρα, το «καθαρες εικονες χωρις κουνημα» σηκώνει συζήτηση. Τί εννοείς εδώ; Τα καρέ θα βγουν όπως ακριβώς φαίνονται στο original video, αν επιλέξεις κάποιο μη απωλεστικό format εικόνας. Αν επιλέξεις απωλεστικό οπως το JPEG, θα εφαρμοστεί συμπίεση η οποία οδηγεί σε μη αναστρέψιμη απώλεια ενός ποσοστού ποιότητας, όπως συμβαίνει πάντα με τα lossy formats. Ο χειρισμός είναι απλός, αλλά ένα κλικ (αν κυριολεκτείς όντως) δεν είναι αρκετό, θα χρειαστούν παραπάνω από ένα.
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Βγάζουν απ'ευθείας τα καρέ από την ταινία ότι κούνημα η blur θα έχουν θα υπάρχει και στην ταινία. Ε,θέλουν τρία κλίκ ένα για να ορίσεις την αρχή ένα να ορίσεις το τέλος και ένα για να επιλέξεις που και πως θα σωθούν(άντε καλά εδώ ίσως θέλει μερικά κλικ)
spanovaggelis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Aσχέτως ρυθμού fps του video, τα προγράμματα αυτά κάνουν extract των καρέ ενός video, είτε όλων είτε από ένα τμήμα του video που θα ορίσεις εσύ μαρκάροντας με αντίστοιχα κουμπάκια στο interface σημείο έναρξης και σημείο λήξης. Tι εννοεις "ασχετως ρυθμου fps"? Aν μια ταινια εχεις 25 καρε ανα δευτερολεπτο, τοτε σε 1 λεπτο ταινιας εγω δεν πρεπει να παρω 25x60=1500 images? Η ανάλυση των καρέ, αν δεν εφαρμόσεις εσύ ρητά κάποιο resize φίλτρο, θα είναι η ίδια ακριβώς με αυτήν που έχουν τα καρέ στο video. Δηλαδη αν η ταινια ειναι 1920x1080 τοτε και τα images θα εχουν 1920x1080 το καθενα? Τώρα, το «καθαρες εικονες χωρις κουνημα» σηκώνει συζήτηση. Τί εννοείς εδώ; Τα καρέ θα βγουν όπως ακριβώς φαίνονται στο original video.... Καθαρο φιλε μου σημαινει καθαρο, τι συζητηση σηκωνει κατι τοσο σαφες? Στο original video οι εικονες παραγουν κινηση, οταν ομως τις δουμε στατικα την καθεμια θα ειναι καθαρες και χωρις θολουρα?...
parsifal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Tι εννοεις "ασχετως ρυθμου fps"? Aν μια ταινια εχεις 25 καρε ανα δευτερολεπτο, τοτε σε 1 λεπτο ταινιας εγω δεν πρεπει να παρω 25x60=1500 images? Εννοώ ότι αν το αρχείο video έχει Χ συνολικά καρέ και επιλέξεις να γίνει extract των καρέ από όλη την έκταση του video, θα πάρεις Χ αρχεία εικόνας. Άσχετα αν το video έχει ρυθμό 25fps, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Δηλαδη αν η ταινια ειναι 1920x1080 τοτε και τα images θα εχουν 1920x1080 το καθενα? Εξαιρουμένης της ειδικής περίπτωσης που ανέφερα, ναι. Καθαρο φιλε μου σημαινει καθαρο, τι συζητηση σηκωνει κατι τοσο σαφες? Στο original video οι εικονες παραγουν κινηση, οταν ομως τις δουμε στατικα την καθεμια θα ειναι καθαρες και χωρις θολουρα?... Σηκώνει συζήτηση, γιατί τα προγράμματα που αναφέρθηκαν δεν εφαρμόζουν από μόνα τους κανένα φιλτράρισμα για να καθαρίσουν ή να ξεθολώσουν την εικόνα. Ο,τι καρέ παραλαμβάνουν από την έξοδο του video decoder, αυτό γράφουν στο αντίστοιχο image file. Εσύ θέλεις και πρόσθετη επεξεργασία/φιλτράρισμα για σκηνές με έντονη κίνηση, camera panning κλπ; Αν ναι, μάλλον θα χρειαστείς κάποιο ειδικό φίλτρο επί τούτου. Ενδεικτικά αναφέρω αυτό για το VirtualDub: http://www.guthspot.se/video/deshaker.htm, το οποίο όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει και δε μπορώ να σου μεταφέρω εντυπώσεις. Αλλά απ' ο,τι βλέπω στο documentation του συγκεκριμένου, η χρήση του ξεφεύγει από το ένα ή τα λίγα κλικς, οπότε ίσως τελικά να μη σου κάνουν οι λύσεις που σου προτάθηκαν εδώ.
spanovaggelis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Εννοώ ότι αν το αρχείο video έχει Χ συνολικά καρέ και επιλέξεις να γίνει extract των καρέ από όλη την έκταση του video, θα πάρεις Χ αρχεία εικόνας. Άσχετα αν το video έχει ρυθμό 25fps, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Παλι το ιδιο μου ειπες. Να επαναλαβω κι εγω την ερωτηση για να ξεκαθαριστει, αν μια ταινια εχεις 25 καρε ανα δευτερολεπτο, τοτε σε 1 λεπτο ταινιας εγω δεν πρεπει να παρω 25x60=1500 images? Εξαιρουμένης της ειδικής περίπτωσης που ανέφερα, ναι. Ποιας περιπτωσης, να βαλω φιλτρο για να κατεβασω τη ποιοτητα του image? Toτε θα ημουν ποντιος Σηκώνει συζήτηση, γιατί τα προγράμματα που αναφέρθηκαν δεν εφαρμόζουν από μόνα τους κανένα φιλτράρισμα για να καθαρίσουν ή να ξεθολώσουν την εικόνα. Ο,τι καρέ παραλαμβάνουν από την έξοδο του video decoder, αυτό γράφουν στο αντίστοιχο image file. Εσύ θέλεις και πρόσθετη επεξεργασία/φιλτράρισμα για σκηνές με έντονη κίνηση, camera panning κλπ; Αν ναι, μάλλον θα χρειαστείς κάποιο ειδικό φίλτρο επί τούτου. Ενδεικτικά αναφέρω αυτό για το VirtualDub: http://www.guthspot.se/video/deshaker.htm, το οποίο όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει και δε μπορώ να σου μεταφέρω εντυπώσεις. Αλλά απ' ο,τι βλέπω στο documentation του συγκεκριμένου, η χρήση του ξεφεύγει από το ένα ή τα λίγα κλικς, οπότε ίσως τελικά να μη σου κάνουν οι λύσεις που σου προτάθηκαν εδώ. Aν σε καταλάβα καλα, μου λες οτι η θολοτητα ειναι αναποφευκτη και θα χρειαστω επεξεργασια για να εχω καθαρα images... Υπαρχει καποιο προγραμμα τελικα που να σου παραδιδει καθαρα ολα τα καρε(συνηθως 25 ή 30 ανα δευτερολεπτο)?
TheELF Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Γιατί δεν το δοκιμάζεις απλά να καταλάβεις αμέσως τη γίνεται;;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.