leokoudo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Θα ηθελα την βοηθεια σας και την εμπειρια σας απο τα imac. Σκεφτομαι να Βαλω στο φαρμακειο μου λογω χωρου αλλα και λογω design. Το θεμα μου ειναι επειδη χωρις υπολογιατη δεν μπορω να δουλεψω σε περιπτωση εμφανισης καποιου προβληματος ποσο καιρο μπορει να κανει η επισκευη του. Φοβαμαι οτι ειναι ρισκο αλλα μου αρεσουν πολυ. Θα ηθελα την γνωμη σας. Υποψιν οτι θα βαλω αναγκαστικα windows γιατι τα προγραμματα λειτουργουν μονο με windows και οτι μενω κρητη. Ευχαριστω πολυ
Dbzakias2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 αμα βαλεις παραθυρα νομιζω πως χανεται η εγγυηση...
leokoudo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 αμα βαλεις παραθυρα νομιζω πως χανεται η εγγυηση... Αν χανεται η εγγυηση τοτε τα λεμε
@_zerocool Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 αμα βαλεις παραθυρα νομιζω πως χανεται η εγγυηση... Δεν υπάρχει αυτό που λες, όσο για την επισκευή, όσο έναν κανονικό pc φαντάζομαι αν δεν είσαι γκαντέμης και χαλάσει κάτι σοβαρό. Η πιο απλή λύση είναι ένας backup φοριτός ή υπολογιστής.
lagoudakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 καμμια εγγυηση δεν χανεις!!!αφου το μηχανημα σου εχει το bootcamp ωστε να περασεις και windows
Palp Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Αν δεν υπάρχει κάποιος premium reseller στην κρήτη τότε αναγκαστικά θα έρθει αθήνα για επισκευή οπότε θα κάνει αρκετές μέρες με τα πήγαινε έλα. Btw, αφού θα χρησιμοποιείς μόνο windows, θα πρότεινα και αυτό το sony all-in-one. Έχει και touch screen οπότε μπορεί να βοηθήσει και στη χρήση των εμπορικών προγραμματων (πωλήσεις/λογιστήριο/αποθήκη). Επίσης αν αγοράσεις imac θα πρέπει να βάλεις και στο κόστος την αγορά της άδειας των windows, που υποθέτω θα πρέπει να είναι retail και κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ για τα win7 home premium.
chrisv. Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Αυτό με το service πρόσεξε το πάρα πολύ!Αν όντως χάνεται η εγγύηση(που δεν νομίζω) θα έχεις ψιλο-τράβαλα!Στο λέω απο προσωπική εμπειρία,διότι όταν είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο η τότε υπέυθυνη εταιρεία service (μιλάω για πριν απο 4-5 χρόνια) του ζήτησε γύρω στα 50-60 Ευρώ αν θυμάμαι καλά μόνο για την ¨διάγνωση¨ και σύν οτι ο σκληρός θα στοίχιζε γυρω στα 150 Ευρώ για 700 GB.Τελικά το πρόβλημα το έλυσε μόνος του με την βοήθεια του "how to" και ένα σκληρό δίσκο 1ΤΒ με μόλις 120 Ευρώ!Γι'αυτό πρόσεξε το λίγο!
leokoudo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Κανουν πολυ καιρό για επισκευή? σε ενα κανονικο pc αν χαλασει κατι μοορω να το αντικαταστησω και μονος μου ενω στα mac δεν γινεται. Αυτο ειναι που με προβληματιζει
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Κανουν πολυ καιρό για επισκευή? σε ενα κανονικο pc αν χαλασει κατι μοορω να το αντικαταστησω και μονος μου ενω στα mac δεν γινεται. Αυτο ειναι που με προβληματιζει Η εγγύηση δεν χάνεται. ΕΑΝ χαλάσει κάτι, τότε ΙΣΩΣ να έχεις καθυστερήσεις. Εάν χαλάσει όμως, υπάρχει το time machine που σε βγάζει ασπροπρόσωπο με το backup. Χώρια ότι μπορείς να βάλεις windows σε virtual machine και έτσι να τα έχεις σε όποιο υπολογιστή θελήσεις, όπως τα άφησες τελευταία φορά. Συν ότι θα τα λειτουργείς ταυτόχρονα με το MAC OS.
Palp Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Το Time machine είναι μόνο για προβλήματα software. Αν χαλάσει hardware πάει για επισκευή. Και για virtual machine (parallels/vmware) θα πρέπει να αγοράσει και άλλο πρόγραμμα (συν 60-80 ευρώ, σύνολο 300 ευρώ ακόμα). Όταν έχεις υπολογιστή για εμπορική επιχείρηση θα πρέπει να έχεις και τις αντίστοιχες άδειες χρήσης. Edit: όλα τα all-in-one έχουν το πρόβλημα της επισκευής και ότι αναγκαστικά σε προβλήματα hardware θα πρέπει να πάνε στο service. Υπάρχει όμως και η λύση των SFF (πχ αυτό της shuttle) όπου είναι μικρά και μπορείς να "βάλεις" χέρι και μόνος σου για αλλαγή υλικού (πχ σκληρός δίσκος, μνήμη κτλ).
chrisv. Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Κανουν πολυ καιρό για επισκευή? σε ενα κανονικο pc αν χαλασει κατι μοορω να το αντικαταστησω και μονος μου ενω στα mac δεν γινεται. Αυτο ειναι που με προβληματιζει Tώρα πλέον νομίζω οτι μπορούν όλοι να φτιάξουν αν χαλάσει κάτι στον iMac θα μπορούν να βρουν μια λύση(μέσω Google & YouTube)!Αν το service πρέπει απλα να γίνει στην ΑΘήνα θα έχεις μια καθυστέρηση καμια βδομάδα λογικά???Καπου εκεί πιστεύω.Παρ'όλα αυτά σκέψου το γιατί μάλλον εκεί μέσα θα είναι όλη η δουλειά σ!Μήπως να κρατούσες ενα back up?Και τέλος νομίζω οτι δεν εμφανίζονται πολύ συχνά προβλήματα στα μηχανήματα Apple αν είσαι και εσύ λίγο προσεχτικός!
Timonkaipumpa Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Το Time machine είναι μόνο για προβλήματα software. Αν χαλάσει hardware πάει για επισκευή. Η εγγύηση δεν χάνεται. ΕΑΝ χαλάσει κάτι, τότε ΙΣΩΣ να έχεις καθυστερήσεις. Εάν χαλάσει όμως, υπάρχει το time machine που σε βγάζει ασπροπρόσωπο με το backup. Για backup σε hardware πρώτη φορά ακούω. Προφανώς και είναι για software, όταν λέμε για backup!!!!!!!!!!!!
ixthy Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα macintosh είναι οι μόνοι υπολογιστές που επίσημα και νόμιμα τρέχουν οποιοδήποτε λειτουργικό θες. Δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα με την εγγύηση, ενώ μπορείς να εγκαταστήσεις ακόμα και τα windows μόνα τους. Δε χρειάζεσαι καθόλου το mac os x για να τρέξεις windows όπως θα έκανες και σε ένα pc. Από κει και μετά βλέπεις ποιος υπολογιστής σου αρέσει αισθητικά, αλλά και ποιον σηκώνει η τσέπη σου, οπότε αφού θες windows όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές. Αν πάλι θες και το mac os x τότε το mac είναι μονόδρομος.
leokoudo Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Για να δωσω καποιες παραπνω λεπτομερειες, αν παρω θα παρω 2 mac. Θα ειναι σε δικτυο και ο ενας θα ειναι ο server. Η ανησυχια μου ειναι αν εμφανιζουν προβλημα hardware και αν μου εμφανιστει ποσο θα ταλαιπωρηθω και αν αξιζει. Επειδη στην ουσια δεν θα μπορω ουτε μερα χωρις υπολογιστη
Palp Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Γιατί χρειάζεσαι ένα υπολογιστή ως server σε σύνολο 2 υπολογιστών; Αν δεν μπορείς να μείνεις ούτε μία μέρα χωρίς υπολογιστή τότε μην αγοράσεις all-in-one και να στραφείς σε κάποια επαγγελματική λύση, ίσως με κάποια εταιρία στην πόλη σου που θα μπορεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη την ίδια μέρα. Είναι ωραίοι οι imac αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτουν τις ανάγκες σου, ειδικά όταν θα τρέχεις αποκλειστικά windows λόγω εμπορικών προγραμμάτων και φορολογικού μηχανισμού. Τα macintosh είναι οι μόνοι υπολογιστές που επίσημα και νόμιμα τρέχουν οποιοδήποτε λειτουργικό θες. Για να τρέξεις windows μέσω vmware/parallels ή boot camp χρειάζεσαι να αγοράσεις άδεια των windows ξεχωριστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.