Mvpgr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μιλάω με μια εταιρία από τη Στοκχόλμη και έχουμε φτάσει στο σημείο που με ρωτήσανε το salary expectation μου. Είχα υπόψιν να ζητήσω γύρω στα 30.000 (275000 κορώνες, βγάλε 30% φόρο μένουν περίπου 192.000). Διαβάζοντας όμως από δω κι από κει, είδα ότι η ζωή είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ακριβή, στο στυλ ότι θες 8000 με 9000 για το μήνα για ένα μικρό σπιτάκι, ακριβό φαγητό κτλ. Μάλιστα άλλοι λέγανε ότι 30.000 κορόνες το μήνα (40.000 ευρώ το χρόνο προ φόρου) χρειάζονται για ένα άτομο για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Υπάρχει κάποιος εκεί πάνω να μου τα πει κάπως πιο ορθά; Η δουλειά είναι Software Engineer σε πολύ μεγάλη εταιρία. Θα ήταν λογικό να ζητήσω 40.000€ το χρόνο ή θα με πάρουν με τις κλοτσιές; ΥΓ: Κοιτούσα τους μισθούς για διάφορες εταιρίες σε ένα site και για SW Engineer 1 ξεκινούσαν πάνω από 40.000. Αλήθεια, τόσο είναι;
zazik Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 13 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 13 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος http://www.youtube.com/watch?v=MHvMRyRSKGU&feature=related Οπως λέει και η γκόμενα , Bring it down to earth..... Πρώτα break , μετά Enter σε ανώτερα....
Mvpgr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Εκεί έψαχνα και ψιλομπερδεύτικα. Έλεγα μήπως υπάρχει κανένας Έλληνας που να βλέπει την αντιστοιχία με εδώ. Το να μου λέει ότι είναι πιο ακριβά από το Λονδίνο δε με βοηθάει ιδιαίτερα...
vasioula1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Το μπουκαλάκι νερό έξω κάνει 2 ευρώ Το κεμπάμπ κάνει 7 ευρώ (με ένα χορταίνεις, γιατί είναι αρκετά πιο μεγάλο από γύρο) Τα ενοίκια είναι όντως υψηλά, αλλά μπορείς να βρεις στα προάστια με χαμηλότερες τιμές. Πχ 20 λεπτά έξω από τη Στοκχόλμη (και πάλι όμως είναι αρκετά πιο ακριβά από ότι στην Ελλάδα) Τα σούπερ μάρκετ έχουν πιο καλές τιμές από τα δικά μας. Όχι τίποτα τραγικό όμως. Ελαφρώς πιο κάτω θα έλεγα Ρούχα κλπ οι τιμές δε μου έκαναν ούτε θετική, ούτε αρνητική εντύπωση... αλλά εκεί όταν λένε πως έχουν εκπτώσεις, έχουν εκπτώσεις (όχι σαν τις ψεύτικες εδώ) Αυτά τα λίγα από μένα που πήγα για διακοπές για 7 μέρες. Κάποιος που μένει εκεί πάντως, θα είναι σίγουρα πιο ουσιώδης
florevil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Το μπουκαλάκι νερό έξω κάνει 2 ευρώ Τα σούπερ μάρκετ έχουν πιο καλές τιμές από τα δικά μας. Όχι τίποτα τραγικό όμως. Ελαφρώς πιο κάτω θα έλεγα ??? Πως γινεται αυτο ? O_o
Jason13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 ??? Πως γινεται αυτο ? O_o Εχω ταξιδεψει τρεις φορες Ευρωπη 2001,2006,2007 και το νερο (ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ χωρις ανθρακικο) κοστιζει 2 ΜΗΝ σου πω σε μικροκαταστηματα 3 ευρω. και πολλες φορες την παταγαμε και ηταν ανθρακουχα. Θυμαμαι το 2006 η κοκα κολα σε σουπερ μαρκετ εκανε 1,66 ενω στην ελλαδα 1,44.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Εχω ταξιδεψει τρεις φορες Ευρωπη 2001,2006,2007 και το νερο (ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ χωρις ανθρακικο) κοστιζει 2 ΜΗΝ σου πω σε μικροκαταστηματα 3 ευρω. και πολλες φορες την παταγαμε και ηταν ανθρακουχα. Θυμαμαι το 2006 η κοκα κολα σε σουπερ μαρκετ εκανε 1,66 ενω στην ελλαδα 1,44. Εχετε υποψιν οτι οταν ειχα παει στη Γεμρανια ισχυε το εξης συστημα, το οποιο δεν αποκλειεται να ισχυει και σε αλλες προηγμενες χωρες ειδικα Σκανδιναβικες: Επαιρνες το κουτακι coca-cola/ice-tea σε μια σχετικα ακριβη τιμη, πχ 1,5 - 2 ευρω, αλλα αν το επεστρεφες αδειο σε οποιδηποτε καταστημα επαιρνες πισω 50 λεπτα. Ο λογος ηταν για να σε αναγκασουν να κανεις ανακυκλωση. Ουσιαστικα δηλαδη με την αγορα του προιοντος πληρωνες εκ των προταιρων προστιμο για "μη-ανακυκλωση" και απλα σου δινοταν η option να το παρεις πισω μετα, ανακυκλωνοντας. Εν τελει κι εγω νομιζα οτι η Γερμανια ειχε ακριβοτερα ολα τα αναψυκτικα απτην Ελλαδα, αλλα τελικως τα ειχε φθηνοτερα η στα ιδια επιπεδα. ΥΓ. Φιλος που σπουδαζε εκει,ελεγε οτι οι ρακοσυλλεκτες τετοιων μπουκαλιων/κουτακιων, βγαζανε τρελα "μεροκαματα" καθημερινα. Παρολα αυτα ακομα κι ετσι κανανε κι αυτοι κατι ιδιαιτερα χρησιμο σε σχεση με το να ζητιανευουν και να παρενοχλουν απλα τους περαστικους.
vasioula1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 ??? Πως γινεται αυτο ? O_o σε μαγαζί έξω πχ σε βενζινάδικο έκανε 2 ευρώ σε σούπερ μάρκετ όμως είναι φθηνό και στην ολλανδία που πήγα, βρήκα σε μαγαζάκι έξω (σαν καντίνα ήταν αλλά πουλούσε και γαριδάκια και τέτοια) το μεγάλο νερό 3 ευρώ και στο σούπερ μάρκετ έκανε 40 λεπτά
kage Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/298712-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1/ http://ellinesstinssouidia.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1/ http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2894902&postcount=24 http://www.zougla.gr/news.php?id=18418 ρωτησες αν στην τιμη συμπεριλαμβανετε ασφαλιση?εχουν ιδιωτικη + δημοσια ?τι παιζει με τα ενσημα οσο εισαι στο εξωτερικο?αν φορολογησε για καποιο λογο εδω?
random Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μιλάω με μια εταιρία από τη Στοκχόλμη και έχουμε φτάσει στο σημείο που με ρωτήσανε το salary expectation μου. Είχα υπόψιν να ζητήσω recruiter στα ρωταει αυτα, ή η ίδια η εταιρεία; πρώτα, μπορεις να χαλαρώσεις λίγο, γιατι το τι θα πάρεις (αν προσληφθείς ) ειναι δεδομένο, μεσα σε κάποια όρια. +- δηλ, βλεπουν τι σε παρουσιαζει το cv, τί εικονα θα δειξεις στις συνεντεύξεις, (και αν εχει καποιο τεστ) και β. το τι κερδιζουν οι μελλοντικοι συναδελφοί σου. δηλ, θα προσπαθησουν να εκτιμησουν εσυ, πως μετρας σε σχεση με τους παλιους εκει, και πόσο αξίζει η θεση που πάς να καλύψεις. Εσυ τωρα εισαι ασχετος με τη μισθολογικη πολιτική τους, με το κοστος ζωης στη χώρα, με το επιπεδο μισθών (για αυτα που προσφέρεις), κλπ. Δεν νομιζω οτι τους ενδιαφέρει ιδιαιτερα, το αν θα μπορεις να πληρώνεις ενα ακριβό ενοίκιο, ή θα αντεχεις να πληρώνεις μια βοτκα στα σικάτα μπαρ τους. ας κανουμε μερικές υποθέσεις: 1. αν ζητήσεις λίγα, επειδη δεν ξέρεις το επιπεδο μισθων του, και σου τα δώσουν, στον 1-2ο μηνα εργασίας, θα εχεις μάθει περιπου τι παιρνουν οι υπολοιποι, τι παιρνουν σε αλλες εταιρειες, ποσο εχουν τα ενοικια, θα αισθάνεσαι κορόιδο και στην 1η ευκαιρεία θα την κοπανίσεις. δεν το θελουν 2. αν σε θελουν, αλλα ζητησεις ενα πολυ ψηλό ποσό, θα σε ρωτήσουν, ποσα επαιρνες στην τελευταια σου δουλειά; πώς εκανες την εκτιμηση του νεου μισθού; Λογικά, θα σου πουν , εμεις δίνουμε τόσα. θέλεις; 3. Το να σου δωσουν περισσότερα απο οσα κερδιζει ο ισαξιος σου συναδελφος (που ειναι ηδη εκει και δεν χρειαζεται εγκλιματισμο, εκπαιδευση, κλπ) δεν θα γίνει ότι και να ζητάς. Επίσης, το να σε απορρίψουν (ενώ σε βλέπουν καλό), επειδή εσυ ζητάς άσχετα ποσά (που ειναι κατανοητό για ξένο), χωρις να σου κανουν μια προσφορά, δυσκολο μου φαίνεται. πχ. εγω θα απαντούσα, πχ. στην Ελλαδα ο βασικός, για 40ωρο ειναι πχ. 800. στην τελευταια μου δουλειά , κέρδιζα 1600 μεικτα, δηλ. Βασικό επι 2. στη χώρα σας ο βασικος ειναι 1500, ε, νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησω της απαιτήσεις μου απο 3000+. ειναι μια λογική. ή βαλε μεσα και τη φορολογία. στην Ελλαδα, αυτα τα μεικτα εχουν φορο πχ. 20τόσο %,συν ΙΚΑ 15-18%, ειχα καθαρά τόσα. Σε Σουηδία, κλπ, η εφορία ειναι πιο ψηλη για μεσαιο-ψηλους μισθούς. μπορει να σου κρατανε 40-45%. οποτε, πες ειχα στο χέρι τόσα, αρα εδώ θελω τουλάχιστον τα διπλά στο χέρι. αλλη λογική, ειναι με τα ενοικια (αλλα δυσκολο, γιατι δεν ξερεις τις περιοχές της αλλης χώρας). ---------------------------------------------------------------------------------- Μια βοηθεια, (αναλογα τη χώρα προορισμου) μπορεις να εχεις στο monster.com που εχει αγγελιες απο ολο τον κόσμο, και αρκετές εχουν ένδειξη μισθου.. Βλέπεις τις αγγελιες που ζητάνε άτομα της δικης σου ειδικότητας, με παρόμοια εμπειρία. Για UK, Ολλανδια, Βέλγιο που έψαχνα μπορεις να κανεις καλή ερευνα. Για Σουηδία δεν ξέρω πόσο το χρησιμοποιουν το monster, ή εχουν άλλα τοπικά τους σαιτ. http://www.monster.se/
-nick- Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 ΥΓ. Φιλος που σπουδαζε εκει,ελεγε οτι οι ρακοσυλλεκτες τετοιων μπουκαλιων/κουτακιων, βγαζανε τρελα "μεροκαματα" καθημερινα. Παρολα αυτα ακομα κι ετσι κανανε κι αυτοι κατι ιδιαιτερα χρησιμο σε σχεση με το να ζητιανευουν και να παρενοχλουν απλα τους περαστικους. Καλα αυτο ισχυει και εδω στα Εξαρχεια κατι μεταναστες αυτη τη δουλεια κανουν ολη την ωρα(μονο για γυαλινη μπυρας) και τα επιστρεφουν για 15 λπετα το μπουκαλι, δεν ξερω το ακριβες αντιτιμο
Mvpgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 recruiter στα ρωταει αυτα, ή η ίδια η εταιρεία; Η recruiter της εταιρίας. πρώτα, μπορεις να χαλαρώσεις λίγο, γιατι το τι θα πάρεις (αν προσληφθείς ) ειναι δεδομένο, μεσα σε κάποια όρια. +- δηλ, βλεπουν τι σε παρουσιαζει το cv, τί εικονα θα δειξεις στις συνεντεύξεις, (και αν εχει καποιο τεστ) ... Επίσης, το να σε απορρίψουν (ενώ σε βλέπουν καλό), επειδή εσυ ζητάς άσχετα ποσά (που ειναι κατανοητό για ξένο), χωρις να σου κανουν μια προσφορά, δυσκολο μου φαίνεται. Τα γνωρίζω αυτά, τα έχω ξαναπεράσει αλλά για USA και UK,όπου ξέρω περίπου που κινούνται τα πράγματα (ή έστω είναι πολύ εύκολο να ψάξω και να μάθω). Η Σουηδία είναι άγνωστη για μένα και αυτά που βρήκα στο Internet μου φάνηκαν εξωπραγματικά. Γνωρίζω ότι ούτως ή άλλως θα κάνουν κάποιο offer αν θέλουν αλλά δε θέλω να φανώ ούτε κορόιδο (μου είχε τύχει για UK και φυσικά δε μου είπαν τπτ) ούτε ότι είμαι από άλλο... πλανήτη. πχ. εγω θα απαντούσα, πχ. στην Ελλαδα ο βασικός, για 40ωρο ειναι πχ. 800. στην τελευταια μου δουλειά , κέρδιζα 1600 μεικτα, δηλ. Βασικό επι 2. στη χώρα σας ο βασικος ειναι 1500, ε, νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησω της απαιτήσεις μου απο 3000+. ειναι μια λογική. ................ Αυτή είναι η λογική μου, απλά έψαχνα κάποια inside info από κανέναν εκεί πάνω. Μιλάμε για μετανάστευση, δεν πας για να φύγεις σε ένα μήνα, οπότε έχω αρχίσει να ψάχνω όσες πληροφορίες μπορώ. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Καλα αυτο ισχυει και εδω στα Εξαρχεια κατι μεταναστες αυτη τη δουλεια κανουν ολη την ωρα(μονο για γυαλινη μπυρας) και τα επιστρεφουν για 15 λπετα το μπουκαλι, δεν ξερω το ακριβες αντιτιμο offtopic: Ισχυει? Ειναι ο κανονας θες να πεις? Οτι αν παμε στα εξαρχεια θα συναντησουμε μεταναστες που ασχολουνται με τη συλλογη μπουκαλιων? Στις 10 βολτες μπορει να πετυχεις εναν αναμεσα στους 100δες. Οι υπολοιποι ολοι, ξερουμε καλα τι δραστηριοτητες αναπτυσσουν. Εγκληματικοτητα, παραεμποριο, μαυρο χρημα, επαιτεια και τα σχετικα. Πραγματικα δε θα συναντησεις κανεναν μεταναστη στο κεντρο που να ασχολειται με κατι διαφορετικο απτα παραπανω. Και ειναι και πολλοι παναθεμα τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.