Προς το περιεχόμενο

Άρνηση (χονδρικής) πώλησης

stefa_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φρόντισε να την ακολουθήσεις λοιπόν.

Έστω και τώρα.

Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα γραπτά σου και τις περισπούδαστες συμβουλές σου, αρκούμαι να καγχάσω. Γιατί, σε αντίθεση με εσέ, τον "ακαδημαϊκό πολίτη", είμαι επαγγελματίας νομικός εδώ και αρκετά χρόνια. Οπότε μάλλον γράφω μετά λόγου γνώσεως.

Κάτι που εσύ δεν κάνεις, όπως παραδέχεσαι κι ο ίδιος.

Άσε, δεν το'χεις. Μέσα σε μία και μόνο πρόταση, μπέρδεψες ήδη τους νόμους, τα νομοσχέδια και τις αποφάσεις. Κι άσε τους νομικούς να γνωρίζουν καλύτερα τι ξέρουν και τι όχι. Περιορίσου σε όσα εσύ δεν γνωρίζεις.

Τουλάχιστον μάθε (έστω και τώρα) αν υφίσταται σχετική νομοθεσία σε σχέση με όσα αναπτύσσεις ως... "ακαδημαϊκός πολίτης".

Είναι όντως γνωστή η αναγούλα που μου προκαλούν ημιμαθείς.

Φρόντισε τουλάχιστον να μη δίνεις "φιλικές συμβουλές" και σε ιατρικά θέματα...

Δεν συνεχίζω το flame που προφανώς επιδιώκεις αλλά να γνωρίζεις ότι scripta manent σε τούτο εδώ το forum. Ελεγχόμαστε και κρινόμαστε για όσα γράφουμε.

Όλοι.

;)

Το ξέρω και πραγματικά καταντάς γελοίος λέγοντας πράγματα που δεν υφίστανται και είναι αερολογήματα.

Για να έχουν λογική βάση αυτά που λες λοιπόν

1) Απόδειξε μου τώρα ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ στο γραπτό μου φαίνεται ότι ξεγελάω τον φίλος μας δίνοντας του ψευδη εντύπωση πως του δίνω νομική συμβουλή η εν πάση περιπτώσει συμβουλή η οποια είναι σίγουρα ψαγμένη και έγκυρη.

2) Σε ποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POST ανάφερα κάποιο θέμα νομικής φύσεως που είναι εντελώς απροσδιόριστο και μάλιστα χωρίς να δηλώνω πιθανό λάθος εκ των προτερων.

Κατάφερε αυτά τα δυο και δεν θα μοιάζουν γελοία αυτά που λες.

3) Δεν τα έβαλα όλα σε ένα τσουβάλι νομους νομοσχέδια κτλ.. τα ξεχώρισα και απλά είπα ότι δεν γίνεται να τα γνωρίζω όλα από έξω.

Λυπάμαι (μιας και δηλώνεις νομικός ) που δεν μπορείς να βγάλεις ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΟΗΜΑ μέσα από μερικές γραμμές.. γιατί στην ειδικότητα σου καλείσαι να βγάλεις νόημα μέσα από χιλιάδες γραμμές αυστηρώς ορισμένες...

4) Εμενα δεν μου φέρνουν αναγούλα κάποιοι ημιμαθείς σαν και εσένα (μιας και ακόμη τέλειος δικηγόρος να είσαι - λέμε τώρα- δεν μπορείς να καταλάβεις απλά κειμενάκια σε ένα forum άρα από αυτό το συγκεκριμένο γεγονός συνεπάγει κάποιος άπειρα συμπεράσματα για την γενικότερη ημιμάθεια σου. )

Απλά τους λυπάμαι και ελπίζω στην καλυτέρευση τους γιαυτο και ασχολούμαι καμια φορα και απαντάω.

EDIT: Θα λείψω για μερικές μέρες οπότε αν δεν απαντήσω σύντομα (γιατί είμαι σίγουρος τώρα ότι θα κόψεις και θα ράψεις συγκεκριμένα αποσπάσματα αλλοιώνοντας το περιοχόμενο των όσων έχω γράψει) δεν θα είναι επειδή δεν μπορώ να απαντήσω αλλα επειδή θα λείπω

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ξέρω και πραγματικά καταντάς γελοίος λέγοντας πράγματα που δεν υφίστανται και είναι αερολογήματα.

[...]

Καλώς, το ύφος και το ασυνάρτητο περιεχόμενο είναι αρκετά. :)

Δημοσ.

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο τουλάχιστον ακριβώς έτσι όπως το περιγράφετε...

δηλαδή αν αποφασίσω να πάρω φωτογραφικές από την canon απευθείας και να τις πουλάω διπλα στο wallmart που έχουν κάνει συμφωνία θα μου τις πουλήσει? δεν νομίζω...

Νομικός δεν είναι αλλά είμαι στην αγορά αρκετά χρόνια τώρα. Σε άλλο είδος από τη canon αλλά πίστεψε με πως μια από τα ίδια παίζει παντού με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Από την άλλη εφόσον τέτοια φαινόμενα σαν αυτά που περιγράφει ο τόπικ στάρτερ τα συναντάς στις περισσότερες των περιπτώσεων ο νόμος δε πάει να λέει ότι θέλει. Το κράτος είναι απλός θεατής.

Η canon δε θα σου δώσει αν δεν της αποδείξεις ότι είσαι έμπορας (αυτό είναι και το σωστό). Αν είσαι θα σου δώσει. Άλλωστε το αντίθετο απαγορεύεται. Το ζήτημα είναι με τι όρους και σε τι τιμή θα σου δώσει. Και εκεί είναι θα διαπιστώσεις ότι η αγορά που μέχρι πρότινος νόμιζες ότι ήταν ελεύθερη τελικά δεν είναι. Νομικά μπορεί να είναι (δε το γνωρίζω). Στην ουσία όμως δεν είναι.

Δημοσ.

To γ@μήσ@τε το θέμα...Αν σας είχαμε και δίπλα δίπλα θα είχατε σφαχτεί στα σίγουρα :lol:

Λοιπόν...επί του θέματος να συμπληρώσω κάτι...

Ναι μεν είναι παράνομο να σου αρνηθεί ο πωλητής να σου πουλήσει εαν του ζητήσεις κάποια προϊόντα ΑΛΛΑ όπως και σε όλες τις δουλειές υπάρχουν "παραθυράκια" έτσι και στο χονδρεμπόριο, μπορεί να πετύχει το σκοπό του δια της πλαγίας οδού...

Ήτοι, να σου πει: "Ξέρεις έχουμε minimum ποσότητα παραγγελίας τα 1000 τεμάχια απ΄το τάδε προϊόν" και εσύ να έχεις πχ τη δυνατότητα να αγοράσεις μόνο 300 κομμάτια διαφορετικά βγαίνεις εκτός προυπολογισμού.Κοινώς σε σφάζει με το γάντι...

Το γνωρίζω από εταιρίες που προμηθεύονται οπτικά καταστήματα με γυαλιά οράσεως και ηλίου που σου βάζουν (μεταφορικά) το μαχαίρι στο λαιμό να πάρεις από συγκεκριμένες μάρκες συγκεκριμένα κομμάτια εαν θες να πάρεις τις γνωστές (εμπορεύσιμες) μάρκες.

Οπότε για να έχεις στο μαγαζί σου το επώνυμο , σου πλασάρει αναγκαστικά και τη δική του σκαρταδούρα.Είτε το θες είτε δεν το θες.

Και αυτό που λέω ισχύει και σε πολλούς άλλους κλάδους εμπορίου (βιντεοκλαμπάδες κλπ,κλπ)

Δημοσ.

το προβλημα του εμπορα ειναι οτι εχει συνηθησει να αραζει και να του ρχονται ολα ετοιμα!!!

δεν προκειται να κυνηγησει καταστασεις,ουτε να κανει μονος του εισαγωγη οποτε μετα πεφτει απλα το κλασσικο κλαμμα χωρις λογο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...