Προς το περιεχόμενο

nokia n8

foititis.007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι να αγορασω αυτο το κινητο για τουσ εξης λογουσ: εχει στυλ, δεν ειναι πολυ μεγαλο αρα ειναι χρηστικο και εχει ισωσ την καλυτερη καμερα! βασικο μειωνεκτημα ειναι symbian και γι αυτο δεν το εχω αγορασει.. βεβαια αν ειχε android θα εκανε 450+ ευρω. η αληθεια ειναι οτι δεν πιστευω να χρησιμοποιω πολυ το ιντερνετ για apps κτλ. γι αυτο και το σκεφτομαι σοβαρα να το αγορασω. με 325 ποθ το δινει τωρα το skroutz μηπωσ ειναι λαθοσ να το αγορασω; στα υποψην μου εχω και το motorola defy με 260 αλλα αντιθετα στα μειωνεκτηματα του ειναι η κακη ληψη βιντεο.... ακουω γνωμες.. θα ηθελα οποιεσδηποτε προτασεισ να μην ξεφευγουν ανω των 325 ευρω δεν βοηθανε! ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Γιατί είναι μειονέκτημα το ότι έχει symbian??

Από κάμερα σκίζει όντως.

Για πλοήγηση μια χαρά είναι.

Έχει και gps.

Το hackάρεις μια χαρά.

Μέγεθος και οθόνη ικανοποιητικό .

Προσανατολίσου σε τί ζητάς περισσότερο....

Δημοσ.

βασικα αυτο ειναι το πρωτο μου smartphone αλλα πριν το αγορασω ρωτησα και μου ειπαν οχι για symbian δεν λεω εγω οτι ειναι μειωνεκτημα στο κατω κατω δεν θελω να κατεβασω τρελες εφαρμογεσ απο το Internet μια ερασιτεχνικη χρηση του θελω.. κανενα παιχνιδακi,fb και τετοια. εσυ να υποθεσω εχεισ κινητο με συμβιαν και εισαι ευχαριστημενοσ??

Δημοσ.

εγώ που το έψαξα λίγο πριν πάρω κινητό βρήκα πολλά forums με πολλά προβλήματα για το n8... π.χ γράφαν οτι μπορεί την ώρα που μιλάς να κλείνει καταλάθος την κλήση γιατι ο σένσορας που έχει για να καταλαβαίνει αν έχεις το αυτί σου κοντά δεν λειτουργούσε σωστά. αυτά είναι τα χειρότερα και όχι το symbian. γενικά δεν ξέρω τι βγάζει, αλλα αυτός ήταν ο λόγος που δεν το πήρα και πήγα σε android (LG Optimus 2X). απογοητεύτηκα όμως απο την κάμερα του LG. (σαν κινητό όμως τα σπάει)

Δημοσ.

Όλα τα κινητά κάτι βγάζουν αργά ή γρήγορα αυτό δεν είναι θέμα μόνο μάρκας ή λειτουργικού.Γι αυτό εξάλλου υπάρχει και η εγγύηση.Symbian έχω και η χρήση που του κάνω είναι νορμάλ σαν αυτήν που περιέγραψες (ίντερνετ-videos-ταινίες-μουσική-φωτογραφίες-τηλέφωνο-μυνήματα κτλ κτλ) και είμαι ευχαριστημένος.Επίσης να τονίσω ότι δεν έχει τίποτα κλειδωμένο (bluetooth-να κατεβάζεις μόνο από stores κτλ κτλ) πλήρως παραμετροποιήσιμο και σε καλή τιμή.Applications χιλιάδες και δωρεάν,σαχλαμαρίτσες για εφέ κτλ εκατομμύρια (αυτά θα τα βαρεθείς μετά τον πρώτο καιρό) μπαταρία πολύ καλή,τιμή καλή.Γούστα είναι αυτά βέβαια και καλύτερα να μπορούσες να έχεις μια φυσική επαφή με 2-3 υποψήφια τηλέφωνα και με διαφορετικό λειτουργικό για να μπορείς να συγκρίνεις και να βρεις αυτό που σε καλύπτει (από κάποιυς φίλους-σε μαγαζί κτλ).

Δημοσ.

To Symbian οδεύει προς το ηλιοβασίλεμα. Αυτό και μόνο νομίζω είναι αρκετό για το λειτουργικό σύστημα ενός smartphone. Ομοίως, όσοι αγόρασαν κινητά με WinMo 6.x μέχρι πριν ένα χρόνο τώρα έχουν τεράστια προβλήματα να τα αξιοποιήσουν, καθώς το λειτουργικό δεν υποστηρίζεται πιά, δεν βγαίνουν εφαρμογές, και η αξία των συσκευώ που το φοράνε έχει γκρεμιστεί.

Δημοσ.

To Symbian οδεύει προς το ηλιοβασίλεμα. Αυτό και μόνο νομίζω είναι αρκετό για το λειτουργικό σύστημα ενός smartphone. Ομοίως, όσοι αγόρασαν κινητά με WinMo 6.x μέχρι πριν ένα χρόνο τώρα έχουν τεράστια προβλήματα να τα αξιοποιήσουν, καθώς το λειτουργικό δεν υποστηρίζεται πιά, δεν βγαίνουν εφαρμογές, και η αξία των συσκευώ που το φοράνε έχει γκρεμιστεί.

Εκτος και αν ειχες παρει hd2 οποτε το κανεις android και γουσταρεις ^^

On topic για τα πραγματακια που το θες μια χαρα ειναι το n8 ομως ειναι παλιο οποτε ισως σε συμφερει να το παρεις σε μεταχειρισμενο.

Αν ειχε android δεν θα αλλαζε η τιμη μου μιας και ειναι open source

Το N8 εχει την καλυτεροτεροτερη καμερα. Δες εδω το συγκριτικο με αλλα τηλεφωνα παρομοιας τιμης.

Τωρα το θεμα ειναι εσυ τι θες. Στα χρηματα που ψαχνεις ειναι και το desire, το galaxy S και το nexus S.

Δες στο συγκριτικο που σου εδωσα αν σου κανει η καμερα και μετα ψαξτο λιγακι παραπανω.

Το galaxy εχε στα υποψιν δεν εχει led φλας

Δημοσ.

Εκτος και αν ειχες παρει hd2 οποτε το κανεις android και γουσταρεις ^^

αυτό είναι αλήθεια, αλλά το HD2 είναι απλά η (λαμπρή) εξαίρεση που επιβεβαιώνει την κανόνα :rolleyes:

Δημοσ.

Υπόψιν πως το κινητό θα πάρει update λειτουργικού τον Αύγουστο που θα βελτιώσει αρκετά θεματάκια .Πάντως μην περιμένεις να ασχολείσαι συνεχώς με το symbian όπως πχ θα μπορείς να κάνεις με το android.

Όσον αφορά την κάμερα ειδικά σε 16:9 που τραβάω εγώ , τρώει ακόμα και την compact olympus που έχω.Ποιότητα κατασκευής κορυφαία με πληρέστατο πακέτο connectivity , αλλά απο την άλλη κάπως παροχημένα specs όσον αφορά cpu-μνήμη.Επίσης πολύ κάλο offline gps.Γενικώς καλή φάση , αλλά όχι... android αν σε καίει το λειτουργικό.

Δημοσ.

φιλε μου για 325 ευρω παρτο με κλειστα ματια.κανει τα παντα και συμφερει.κατοχος εδω και 5 μηνες.ειναι σκυλι.και εχει και την καλυτερη ακουστικη σαν τηλεφωνο.σκεψου εχω hd2 και το εχω στο γραφειο να καθεται.και το εχω και με android και wp7 mango πανω του.

Δημοσ.

'Εχω το C7, ίδιο hardware και software με το N8, υστερεί μόνο σε κάμερα και HDMI out που δεν έχει. Πρόκειται για ποιοτικά κινητά που δεν θα σε κρεμάσουν εύκολα. Θα κάνεις τα πάντα, ίσως όχι όπως με τα κορυφαία android, αλλά και πάλι για κάποιον με μέτριες απαιτήσεις νομίζω ότι είναι εξαιρετικό. Το software update δεν θα μεταμορφώσει τα κινητά μας σε υπερυπολογιστές, απλά θα μας κάνει την εμπειρία λίγο καλύτερη και δεν έχει να περιμένουμε και πολλά. Η επόμενη αναβάθμιση (κάποτε μέσα στο 2012) φαίνεται πιο ελπιδοφόρα.

Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα με το που άνοιξα το κινητό. Το symbian ^3, κακά τα ψέματα, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο στη χρήση, ιδίως αν έχεις δουλέψει με android. Εδώ όμως έρχεται και επεμβαίνει το SPB mobile shell, ένα απίστευτο shell που κυριολεκτικά μεταμορφώνει το κινητό και το φέρνει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα android. Koστίζει το απίστευτα υψηλό ποσό των €27, αλλά αξίζει μέχρι και το τελευταίο του cent.

+ Στο GPS και στο ovi maps που έχει. Κορυφαίο απο όλες τις απόψεις και δωρεάν.

Και εγώ ψηφίζω να το πάρεις μεταχειρισμένο. Η τιμή μεταπώλησης αυτών των Nokia είναι πολύ χαμηλή, το βρίσκεις αρκετά εύκολα σε κατάσταση καινούργιου με €240. Σε αυτήν την τιμή δεν είναι να το σκέφτεσαι καν, αλλά και τα €340 δεν είναι να το αποκλείεις πλήρως. Αλλά υπολόγισε και την αγορά του SPB mobile shell, to θεωρώ σχεδόν απαραίτητο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...